Roladki z mięsa mielonego faszerowane papryką - zapiekane w pomidorowej passacie 213Jakiś czas temu prezentowałam roladki z mięsa mielonego – bardzo wdzięczny produkt. Dzisiaj przedstawiam kolejną wersję tego dania. Wymaga trochę pracy, ale warto. Składniki: Mięso mielone wołowo – wieprzowe Mix papryk Passata ( przecier pomidorowy ) Sól Pieprz cukier Czosnek Olej(...)wewnętrznej papryki ( nie ścieramy skórki ). Paprykę odkładamy na sitko i lekko solimy. Odsączonego płynu z papryk nie wylewamy. Na każdy rozwałkowany kotlet układamy paprykę i zawijamy w ruloniki ( boki również lekko do środka ). Roladki obtaczamy w mące. Obsmażamy z każdej strony na rozgrzanym oleju. Wykładamy do naczynia żaroodpornego. Do garnka wlewamy passatę i płyn z papryk. Doprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem
Smaki Ewy
KOTLETY MIELONE Z CUKINIĄ I SEREM PLEŚNIOWYM 263Dzielimy około 10 części. Każdą część wykładamy na folię spożywczą, formując okrągły kształt i lekko rozklepując. Na środku układamy kostkę sera pleśniowego i zwijamy roladki tak, aby miały kształt kulki, pomagając sobie folią. Następnie zawijamy dokładnie w folię i wkładamy do lodówki na około 30 min. Na jednym talerzu wysypujemy mąkę, na drugim - rozbełtujemy jajka, a na trzecim - wysypujemy bułkę
Kuchnia MagdaLeny
Zwycięskie przepisy konkursu ze Szpinakiem 1000 Listków 267czystą porcję mięsa” na kształt prostokąta o równej wysokości. Na środku układamy w formie wałka część ze szpinakiem. Podnosimy boki roladki pomagając sobie folią, aby mięso czyste przykryło mięso ze szpinakiem. Zawijamy końce foli w tzw. Cukierek i zawiązujemy. Wrzucamy na osolony wrzątek. Gotujemy 20 minut. Zostawiamy do ostygnięcia w wodzie, w której gotowała
Proste Potrawy
Roladki schabowe z mozarellą 189czerwona papryka, przyprawa do mięsa Schabowe rozbijamy tłuczkiem. Przyprawiamy solą, pieprzem oraz dowolnymi przyprawami (z obu stron). Na środek każdego kotleta kładziemy kawałek mozarelli i zawijamy w rolady. Boki można dodatkowo spiąć wykałaczkami. Gotowe roladki panierujemy w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy ze wszystkich stron na złoto, aż mięso będzie miękkie
My simple kitchen
Roladki z szynki z pomidorem i mozzarellą 255roladki w różnej postaci. Tym razem postanowiłem zrobić farsz z sera tartego mozzarella do pizzy i zapiekanek z pomidorem. Składniki 4 kotlety z szynki wieprzowej 100 g sera tartego mozzarella do pizzy i zapiekanek pomidor mąka sól ,pieprz olej do smażenia 300 ml bulionu warzywnego liść laurowy ziele angielskie Przygotowanie Mięso z szynki rozbijamy ,oprószamy solą i pieprzem ,zawijamy(...)kroimy w paski. Pokrojonego pomidora dodajemy do sera i ze sobą łączymy. Rozbitą szynkę wyjmujemy z lodówki. Na każdy kawałek wykładamy łyżkę farszu ,kawałek zawijamy ,następnie zwijamy boki do środka i zwijamy dalej. Roladki obwiązujemy nitką ,obtaczamy w mące i podsmażamy na oleju. Następnie zalewamy je bulionem dodajemy liść laurowy i ziele angielskie i dusimy pod przykryciem około
R'n'G Kitchen
Pierś kurczaka z szynką parmeńską i suszonymi pomidorami oraz jalapeno 254każdym plasterku szynki parmeńskiej układamy kawałek rozbitej piersi z kurczaka a na nią kilka 2-3 kawałki suszonych pomidorów i kilka plasterków jalapeno. Dokładnie zawijamy całość i układamy w naczyniu żaroodpornym. Przygotowane roladki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez 35-40 minut. Gotowe, smacznego
Mango Papaja
Żyrafa- maślana chałka. 7068naprawdę trudne zadanie, bo ciasto jest bardzo cienkie), natomiast ciasto z kakaem rolujemy na wałek o takiej samej długości. Ciemne ciasto kładziemy na białym, ciemne zawijamy w białe i dzielimy na pół. Tak przygotowane "roladki" układamy w formie wyłożonej papierem do pieczenia (na spodzie trzy, później cztery i na wierzchu również trzy). Ciasto przykrywamy ściereczką i zostawiamy na około(...)wkładamy do piekarnika. Pieczemy około 25-30 minut, przed wyjęciem sprawdzamy wykałaczką. Jeśli lubimy chrupiącą skórkę zostawiamy ciasto w formie, jeśli lubimy skórkę mięciutką wyjmujemy ciasto z formy i zawijamy je w mokrą ściereczkę. Po 15 minutach chałka jest gotowa
Rozpustne gotowanie
Aromatyczne roladki drobiowe 217siewu, właściwy sposób pielęgnacji oraz właściwy czas zbiorów. Agronomowie tak dobierają ten czas, aby warzywa były odpowiednio dojrzałe, ale nie przejrzałe, dlatego produkty tej firmy są tak smaczne. AROMATYCZNE ROLADKI DROBIOWE SEROWO-KUKURYDZIANE Składniki: 4 udka bez kości 2 ząbki czosnku szczypta soli i pieprzu do posypania udek farsz: 1/2 opakowania sera feta półtłustego 2 łyżki kukurydzy z puszki(...)solą i pieprzem. Na mięso nakładamy warstwę farszu, a potem zwijamy w roladę. Każdą z rolad dokładnie (jak najciaśniej,aby nie dostała się woda) zawijamy w folię spożywczą skręcając po bokach jej końce. Roladki gotujemy około 30 minut. Po tym czasie wyjmujemy z folii, lekko osuszamy i podsmażamy na patelni przez chwilę aby nabrały ładnego koloru. Do wykonania
Bon appetit mon amie
Proste roladki schabowe w sosie pomidorowym /pomidorowe inspiracje - mięso 251oraz pieprzem i odstawiamy do lodówki na przynajmniej godzinę. Po tym czasie mięso wyjmujemy z lodówki i pozwalamy mu nabrać temperatury pokojowej. Tworzymy roladki. Na plasterku mięsa układamy plasterek sera ulubionej grubości oraz boczek. Całość zawijamy ścisło i odkładamy na bok, zwinięciem do dołu. Postępujmy tak ze wszystkimi plastrami. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju rzepakowego i podsmażamy
Kuchenna Kontrrewolucya
Nadziewane roladki schabowe 250moim domu czwartek był zazwyczaj dniem, gdzie na stole pojawiał się obiad typowo mięsny- tuż przed zbliżającym się postnym piątkiem. Dlatego dziś serwuję Wam takie oto schabowe roladki nadziewane serem, pieczarką i papryką. Duszone w warzywach są zdecydowanie zdrowszą wersją popularnego schabowego. Może zagoszczą na Waszym stole w najbliższym czasie? Składniki: 4 plastry schabu 4 łyżki pasty(...)Pieczarki kroimy w talarki, lekko solimy i delikatnie podduszamy. Układamy je na każdym kotlecie, a następnie na jednym boku kładziemy pasek papryki oraz paluch serowy. Zawijamy boki do środka, a następnie zwijamy na kształt roladki. Oplatamy nicią i mocno wiążemy. Każdą roladkę obtaczamy w mące i obsmażamy bez dodatku tłuszczu na rozgrzanej głębokiej patelni. 2. Obsmażone podlewamy wodą
Kuchnia w czekoladzie
Roladki schabowe z oscypkiem 191Duszone w pieczarkach kruche roladki ze schabu, nadziane suszonymi pomidorami i wyrazistym oscypkiem świetnie sprawdzają się w towarzystwie gotowanych ziemniaczków i lekkiej sałatki. SKŁADNIKI: 5 plastrów schabu bez kości pół słoika suszonych pomidorów w oliwie ½ dużego oscypka sól, czarny pieprz, zioła prowansalskie oliwa z suszonych pomidorów 400g pieczarek 0,5l bulionu warzywnego lub wieprzowego łyżka mąki PRZYGOTOWANIE: Schab myjemy, osuszamy(...)pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Na każdym kawałku mięsa układamy dwa suszone pomidory i sporą ilość sera. Boki mięsa zawijamy do środka tworząc kopertę a następnie zwijamy w roladkę. Na średniej patelni rozgrzewamy nieco oliwy pomidorowej i układamy roladki łączeniem do dołu. Obsmażamy ze wszystkich stron na złoto. Pieczarki kroimy w plasterki i dokładamy
Pyry na Gaz
Roladki z kurczaka ze szpinakiem, fetą oraz suszonymi pomidorami 298Moja propozycja na lekkie danie obiadowe to roladki drobiowe, które w tym wydaniu są bardzo aromatyczne, delikatne, kolorowe i bardzo smaczne, a przy tym proste w przygotowaniu. Roladki te powstały dzięki życzliwości marki Piątnica http://piatnica.net/. Składniki: 2 piersi z kurczaka 2 płaty suszonych pomidorów z oliwy( kupione tutaj ) 100 g sera Feta Kilka liści świeżego szpinaku 6 ząbków(...)smażenia Wykonanie: Piersi delikatnie rozbijamy, następnie doprawiamy solą i pieprzem. Na każdą pierś układamy liście szpinaku, pokrojony w wzdłuż pomidor, oraz paski sera. Zawijamy w roladę pomagając sobie wykałaczkami. Na rozgrzanym oleju podsmażamy roladki z każdej strony a następnie dopiekamy w piekarniku około 15 minut w 180 stopniach
Podróż w kulinaria
Pomysły na niedzielny i świąteczny obiad! 1026kotlety schabowe w musztardzie PRZEPIS TUTAJ *** *** Zrazy z mięsa mielonego PRZEPIS TUTAJ *** *** Bogracz PRZEPIS TUTAJ *** *** Wiejskie roladki schabowe PRZEPIS TUTAJ *** *** Polonezy – faszerowane roladki schabowe PRZEPIS TUTAJ *** *** Golonka pieczona w piwie i kapuście PRZEPIS TUTAJ *** *** Zawijane zraziki z mięsa mielonego PRZEPIS TUTAJ *** *** Kurcze pieczone w pysznej marynacie PRZEPIS TUTAJ *** *** Schab po bałkańsku PRZEPIS TUTAJ *** *** Żeberka pieczone w kapuście PRZEPIS TUTAJ
Blog z Apetytem
Roladki z cukinii nadziane białym serem i orzechami 301odrobinie oleju roślinnego. Posypujemy bazylią i czekamy aż cukinia się zarumieni. Twaróg mieszamy z orzeszkami ziemnymi i przyprawiamy pieprzem. Nakładamy pastę na cukinię i zawijamy. Podajemy z chudym mięsem lub jako przekąskę między posiłkami. Roladki z cukinii nadziane białym serem i orzechami
Czarnawisienka
Roladki ze szpinakiem na sosie grzybowym 255szczyptą gałki muszkatołowej. Gotujemy kilka minut, po czym odkładamy do przestudzenia. Na każdy filet wykładamy po około 1 łyżce szpinaku. Zwijamy ściśle w roladkę. Każdą roladkę układamy na folii aluminiowej (na błyszczącej stronie) i zawijamy szczelnie (w tzw cukierek). Układamy na blaszce do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 150-160 stopni na około 40-45 minut. Kończymy przygotowywać
Smaki Na Talerzu
Koreczki z boczkiem zawijanym z morelą babci Basi 219zalewamy gorącą wodą i po kilku minutach odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Każdy plaster boczku posypujemy papryką w proszku, wkładamy morelę i kawałek sera twardego. Zawijamy to razem i spinamy drewnianą wykałaczką . Tak przygotowane roladki układamy w naczyniu żaroodpornym i wkładamy do nagrzanego piekarnika Pieczemy ok. 20 min przykryte i 10 min odkryte z termoobiegiem. do zrumienienia się . Jest
Pysznosci Babci Basi
Kokosowa roladka 251spirytusem. Następnie kakaowe ciasto dzielimy na 4 części, cienko rozwałkowujemy je na foli spożywczej i przekładamy 1/4 kokosowej masy równo rozprowadzając. Za pomocą foli zawijamy ciasto w rulon. Powtórzyć z kolejnymi porcjami ciasta. Roladki wstawiamy na ok. 20 minut do zamrażarki, a następnie kroimy w poprzek. Polecam
Kuchnia Pani Wiosny
Grillowana fasolka owinieta boczkiem 260takie większe podłużne) wykałaczki Do dzieła!!! Fasolce obcinamy końcówki i gotujemy ją w osolonej wodzie aby była al dente następnie wybieramy po kilka sztuk i zawijamy je w boczek - całość spinamy wykałaczką. Tak powstałe roladki układamy na grillu i opiekamy kilka minut. Mój boczek był kupny a na pewno fasolki lepiej smakują z boczkiem domowej roboty ale i tak były
sierotka maRysia w kuchni
Roladki ze szparagami i sosem szparagowym 208zrobić dziur). Doprawiamy z obu stron solą, czarnym pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Na każdym kawałku mięsa układamy po kawałku białych i zielonych szparagów i zawijamy. Naczynie do gotowania na parze smarujemy olejem, żeby roladki nie przywarły. Układamy łączeniem do dołu. Gotujemy na parze przez 15 minut. W garnku roztapiamy masło, dodajemy mąkę i rozprowadzamy. Wlewamy wywar ze szparagów cały czas
Pyry na Gaz