zawijane roladki - 500 przepisów (strona:21/34)

Roladki wołowe Mistrza Jana 256

Podobno gotować każdy może trochę lepiej lub trochę gorzej… Nam roladki wyszły pyszne, a ile przy tym było zabawy… A jaki Jasiek był dumny jak powiedziałam mężowi że dzisiaj obiad synuś zrobił. Z pewnością będziemy gotować razem częściej. Składniki: trzy płaty wołowiny na rolady kawałek boczku (jako nadzienie) cebula opcjonalnie ogórek kiszony (chociaż my akurat nie lubimy(...)Jasiek miał taką frajdę z walenia tłuczkiem ). Smarujemy z jednej strony musztardą, posypujemy przyprawami, nadziewamy boczkiem, cebulą i ew. ogórkiem. Zawijamy i obwiązujemy sznurkiem gastronomicznym. Ważne żeby wołowiny nie posolić! Nagrzewamy patelnię mocno wraz z łyżką oleju. Obsmażamy roladki tak żeby nigdzie mięso nie było surowe. Przekładamy do garnka, wlewamy szklankę wody, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i na wolnym

Mama z miasta
Roladki z bakłażana 164

masło. Dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem.  Włączamy piekarnik, ustawiając temperaturę na 170/180 stopni z termoobiegiem. Mięso zawijamy w plastry bakłażana. Na dno naczynia żaroodpornego wlewamy niewielką ilość sosu pomidorowego, na sosie układamy roladki, zalewamy pozostałością sosu. Posypujemy pozostałym serem grana padano.  Wkładamy do piekarnika na nie więcej niż 30 minut.  Bon appetit

Garniec Magalie
Pierś faszerowana wątróbką 177

foli aluminiowej wydzielić sześć części. Każdą posmarować pozostałym olejem. Zawinięte piersi z kurczaka układać w foli, po czym folię szczelnie zawijać jak cukierki. Zawinięte mięso ułożyć na blasze do pieczenia. Rozgrzać piekarnik do 180 stopni Celsjusza. Piec roladki przez 30 do 35 miut. Wskazówki. Puree z dyni oczywiście robię sama w domu. Naprawdę warto jest zrobić jego większą ilość

mecooks
PRL od kuchni: Zraziki ze schabu 227

solą i pieprzem. Na stronę posypaną solą i pieprzem układamy po 2 plastry ogórka, 1 plaster cebuli i 1 plaster boczku. Zawijamy ściśle i sczepiamy wykałaczkami. 2. W garnku z grubym dnem rozgrzewamy olej - garnek powinien pomieścić wszystkie roladki w jednej linii. Zraziki smażymy na brązowo z obu stron (możemy je usmażyć w dwóch partiach), następnie układamy je ściśle jeden

My Culinary Art
ROLADKI Z INDYKA W SOSIE POMIDOROWYM ZE SZPINAKIEM I FETĄ 266

pieprz do smaku. Delikatnie wyrabiamy ręką.  Z farszu formujemy 6-8 małych, podłużnych klopsików. Każdy zawijamy w plasterek szynki parmeńskiej i układamy w naczyniu żaroodpornym, zanurzając delikatnie w sosie. 50 g sera feta kroimy w plastry lub kruszymy i układamy pomiędzy roladkami. Tak przygotowane roladki wkładamy do piekarnika i pieczemy około 25-30 minut.  SZPINAK : Na patelni rozgrzewamy

cool and minty
Roladki z szynki szwarcwaldzkiej. 301

się prosiło żeby coś jeszcze z nimi zrobić. Po trzecie stawiałem już kiedyś na świątecznym stole podobne roladki i myślę, że cieszyły się uznaniem. Dzisiejsza wersja jest lepsza niż ta dawna. Moim zdaniem - de lux! ;) No i zabawa przy zawijaniu jest całkiem sympatyczna - bardzo polecam :) Składniki: 1 opakowanie szynki szwarcwaldzkiej (lub podobnej) suszone śliwki (po 2 na plasterek szynki) suszone(...)nasiąknięcia. Szczypiorek sparzyć wrzątkiem. Każdy plasterek szynki posmarować cienko na 1/3 powierzchni kremowym chrzanem. Ułożyć na posmarowanym fragmencie po 2 śliwki i 4 żurawiny, oprószyć szczyptą rozmarynu. Zawinąć roladki i na każdej ułożyć połówkę orzecha. Bardzo delikatnie przewiązać szczypiorkiem

zadanie-gotowanie
Zrazy zawijane ze schabu w cebuli 210

Odmian zrazów i roladek jest tyle , że tylko wybierać jakie zrobić .Warto przygotować w większej ilości podwajając lub nawet potrajając ilość składników, bo tak jak wszystkie

Buniabaje w kuchni
FIT "kanapka" ze zielonymi szparagami 193

minuty (wolę chrupiące, więc u mnie max. 2 minuty) . Następnie szparagi hartuję w lodowatej wodzie, osuszam papierowym ręcznikiem-po 3 kawałki zawijam w cienko pokrojoną szynkę. Na patelnię z grubym dnem daję kilka kropli oleju-po minucie obsmażam roladki. Papier ryżowy,przygotowujemy zgodnie z opisem na opakowaniu, Na każdy płat papieru, nakładamy sałatę, pomidora, następnie po szparagowej roladce

Kopystką po garach
Roladki cukiniowe z mięsem mielonym na kaszy gryczanej 115

przepłukać na durszlaku. Mięso wymieszać z przyprawami i jajkiem, czerstwą bułeczkę pokruszyć lub zetrzeć na tarce. Nabierać porcje mięsa i zawijać je w plastry cukinii , ustawić w garnku jeden koło drugiego , podlać oliwą, i 1/4 szkl wody, pomiędzy roladki włożyć pokrojony w ósemki pomidor, posypać bazylią, oregano i miętą. Przykryć, postawić na małym ogniu i dusić

Gotowanie jest łatwe
Naleśnikowe roladki z łososiem, sosem tatarskim i sałatą 211

naleśniki koperkowe z jajkiem i warzywami. Naleśnikowe roladki okazały się bardzo smaczne, do tego są efektowne, będą ozdobą stołu. Składniki na 2 naleśniki wg tego przepisu, czyli 12 roladek: 1/2 szklanki jogurtu greckiego 2 łyżki mleka 1 jajko szczypta soli 4 łyżki mąki 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżka siekanego koperku Kotanyi 1 łyżeczka oleju rzepakowego do ciasta + 1 łyżeczka(...)łososia - mix sałaty Sosem tatarskim smarujemy naleśniki.Rozrzucamy sałatę, układamy cienkie plastry łososia. Całość dokładnie rolujemy, dociskamy i zawijamy w folię spożywczą. Wstawiamy do lodówki na godzinę. A potem, kroimy naleśniki w krążki i jemy ze smakiem! The post Naleśnikowe roladki z łososiem, sosem tatarskim i sałatą appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Roladki kurczece z feta,szpinakiem i szynka parmenska 153

Pieprzymy,solimy I smarujemy pierś  warstwami Ser,szpinak albo  zielona pietruszka i szynka parmenska Następnie  zawijam  roladke i umieszczamy na foli spożywczej  Staramy sie zawinąć  tak jak cukietka Mocno i elastycznie Następnie  owijamy nasza roladka  w folii  spożywczej i  w aluminiowa i gotujemy około  30-40 min. Folia

Viola cooks with passion
Zrazy wołowe 164

siedzący pod stołem zawsze był szcześliwy i najedzony :-) Poznałam męża a on pochodzi ze Śląska i....? I zakochałam się w wołowinie pod taką postacią. U nich zwane  sa "Roladkami Śląskimi" "Przez żołądek do serca" Tak to było ze mną. Podzielę się teraz z wami swoją miłością do tej potrawy. Składniki: 1 kg Wołowiny Musztarda Kilka ogórków kiszonych Cebula czerwona/bia(...)cienkie. Smarujemy  mięso  musztarda ,umieszczamy boczek , cebule,ogorka,paprykę  i zawijamy ścisło. Patrz zdjęcie  wyżej. Gdy nie chce nam dobrze się  zwinąć używamy  małych  wykałaczek. Następnie musimy opanierować  samą  mąka i usmażyć z dwóch  stron. Usmażone roladki gotujemy w garnku na średnim  ogniu około 2 godzin. Dzięki  temu

Viola cooks with passion
Najlepsze przekąski i menu sylwestrowe! 4239

Obowiązkowa pozycja w sylwestrowym menu! W każdym sylwestrowym menu muszą się znaleźć przekąski, którymi uraczysz gości w trakcie trwania zabawy! Bardzo popularną przekąską sylwestrową są ślimaczki z ciasta francuskiego, roladki z tortilli, rolada z łososiem czy kawałki kurczaka w panierce. Jest to idealna zakąska, którą można szybko wrzucić na ząb i wracać do karnawałowej zabawy! Oczywiście do przekąsek obowiązkowo musisz(...)rukolą Tortilla z mozzarellą, kurczakiem i suszonymi pomidorami Zawijana tortilla z sałatą, twarożkiem i papryką Szaszłyki z łososiem i ananasem Szybkie zapiekanki na bułkach lub chlebie Rożki tortilli z szynką. Śliwki w boczku Tortilla z szynką i serkiem Tortilla z łososiem i serkiem Papryka w cieście piwnym, naleśnikowym. Roladki naleśnikowe (szpinakowe) z wędzonym łososiem Quesadilla (tortilla) z salami i serem

Kulinarne Przeboje
Majonezowe roladki z botwiną i kaczką 185

doskonale w cieście zastępuje olej. Naleśniki wyszły rewelacyjne, lekkie, puszyste, doskonale nadają się na roladki, które często przygotowuję, polecam np.Naleśniki koperkowe z jajkiem i warzywami czy też Naleśnikowe roladki z łososiem, sosem tatarskim i sałatą Przepis na 2 naleśniki: 100 ml wody gazowanej 1 jajko szczypta soli 3 łyżki mąki pszennej 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej szczypta sody 2 łyżki(...)układamy botwinę warz z sosem, na niej układamy plasterki pomidorków i plasterki kaczki. Całość dokładnie rolujemy, dociskamy i zawijamy w folię spożywczą. Wstawiamy do lodówki na godzinę. A potem, kroimy naleśniki w krążki i jemy ze smakiem! The post Majonezowe roladki z botwiną i kaczką appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Roladki drobiowe z pieczarkami i serem w sezamie z pomidorowym kuskusem. 215

foli spożywczej, solimy, pieprzymy i doprawiamy papryką słodką. Układamy na nich ser, pieczarki z porami i zawijamy w folii, wkładamy na pół godziny do lodówki. Rozwijamy z foli. Jajko roztrzepujemy, dodajemy do niego sezamu, tak by zrobiła się z tego papka. Roladki obtaczamy w bułce, następnie w sezamie z jajkiem i znów w bułce. Mięso podsmażamy z każdej strony kilka

BaRepas