zawijane roladki - 500 przepisów (strona:12/34)

Roladki z jelenia z kapustą i grzybami 162

osączamy z nadmiaru płynu ,do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Z lodówki wyciągamy roladki ,każdą smarujemy musztardą (po jednej stronie) ,układamy po dwa plasterki boczku. Na brzeg każdej roladki kładziemy farsz ,zawijamy i owijamy sznurem do pieczenia (u mnie klipsy ,do roladek) ,oprószamy mąką i smażymy z każdej strony na rozgrzanym tłuszczu. Obsmażone roladki zalałem bulionem wołowym ,dodałem liście laurowe

R'n'G Kitchen
Pałki kurze nadziewane mozzarellą i suszonymi pomidorami 179

Pyszne danie, smaki super się ze sobą łączą. Można podać to danie z ziemniakami, makaronem lub ryżem. Zdjąć skórę z pałek, wyciąć kości. Lekko rozbić, doprawić

Kuchnia Pokoleń
Grillowane szparagi w szynce szwarcwaldzkiej 197

szparagów. A przygotowanie grillowanych szparagów w szynce szwarcwaldzkiej nie zajmuje więcej niż kwadrans. Białe szparagi polecam zaś podawać z sosem holenderskim . Polecam inne przepisy ze szparagami: – Szparagi zawijane w boczek (roladki ze szparagami) – Kremowa zupa szparagowa z serem – Zupa szparagowa krem – tarta ze szparagami Składniki: – pęczek szparagów zielonych – szynka szwarcwaldzka lub parmeńska pokrojona(...)zparagi w szynce szwarcwaldzkiej? Szparagi dokładnie myjemy i osuszamy. Odłamujemy stwardniałe końce. Szparagi ( po 3 sztuki) zawijamy w plastry szynki szwarcwaldzkiej lub parmeńskiej. Gdy są grubsze to można każdy szparag osobno zawinąć w szynkę Rozgrzewamy patelnię grillową, smarujemy ją olejem. Na patelni układamy roladki ze szparagów i szynki. Z każdej strony grillujemy po 2-3 minuty w zależności od grubości

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Zraziki rozwijane z indyka w sosie serowo - warzywnym, czyli kolorowy obiad wielosmakowy 169

pół. Solimy, pieprzymy i posypujemy lekko szafranem. Każdy kotlet smarujemy cienko serkiem topionym. Układamy na nim cienką warstwę drobno posiekanych: cebuli, pomidora suszonego, ogórka kiszonego i oliwek. Zawijamy ścisło w roladki. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin. Następnie obtaczamy mąką. Przysmażamy na patelni. Kiedy się zrumienią przekładamy do wrzątku. Dusimy do miękkości z dodatkiem pora. W razie potrzeby podlewamy wodą

Kuchnia po mojemu
Roladki kurczacze z włoskim wnętrzem. Obiad na weekend 243

prowansalskie 1 duże jajo bułka tarta do odtoczenia Przygotowanie: Mięso rozbijamy na cienkie kotlety. Mozzarellę i pomidora kroimy  w kostkę, oprószamy ziołami prowansalskimi. Rozkładamy na kotletach i zawijamy ścisło w roladki. Obtaczamy  w jajku i bułce - jeśli chcemy chrupiącą skórkę - to dwukrotnie. Smażymy na rumiano na rozgrzanym tłuszczu. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Aromatyczne, soczyste, chrupiąco - mięciutkie

Kuchnia po mojemu
Naleśniki ze szparagami 201

szparagami i serkiem jogurtowym to nasza propozycja na pyszne, ale lekie, fit śniadanie lub kolację. Uwielbiamy szparagi i przygotowujemy je na różne sposoby: Szparagi z sosem holenderskim Szparagi zawijane w boczek (roladki ze szparagami) , Zapiekanka. Klopsiki wieprzowe ze szparagami i makaronem Pizza ze szparagami Kremowa zupa szparagowa z pestkami dyni Jaglane muffiny ze szparagami i szynką Kremowa zupa szparagowa Tarta

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Zawinięte schabowe z klasycznym nadzieniem, czyli znowu roladki 205

lata, a zębaty Syncio już sam zajada się roladkami. Ech, jak ten czas leci. Dziecko rośnie, "dorośleje". A ja? Starzeję się? Nie..., to niemożliwe! Skupię się lepiej na opisaniu roladek nim dojdę do jakichś straszliwie mylnych wniosków. Składniki: 4 kotlety schabowe (ze schabu środkowego) 2 kotlety z piersi kurczaka 1 ogórek kiszony 3 plasterki sera żółtego 1/2 kostki serka topionego(...)się zawiną. Każdy kotlet solę i posypuję pieprzem. Na każdym układam po kilka piór cebuli, paski ogórka kiszonego i sera żółtego oraz kawałek serka topionego i wiórek masła. Zawijam ścisło w roladki. Posypuję z wierzchu szafranem dla koloru i odstawiam na jakiś czas w chłodne miejsce. Dla pewności by roladki się nie rozpadły każdą z nich przed pieczeniem "spinam" drewnianą

Kuchnia po mojemu
,,De volaille z serem i szynką” 309

kuchni dzięki życzliwości marki Przyjemne gotowanie http://przyjemnegotowanie.pl. Mięso tak przyrządzone wychodzi soczyste, mięciutkie i aromatyczne, a skórka chrupiąca. Bardzo polecam wypróbowanie tego przysmaku, jeśli ktoś jeszcze nie robił. Roladki można serwować dowolnie z ziemniakami lub ryżem. Klasyczny i najprostszy de volaille to przede wszystkim mięso i masło z dodatkiem zieleninki, dziś wzbogacony w szynkę i ser żółty. Składniki(...)rozcinamy na większe płaty, rozbijamy tłuczkiem, przyprawiamy z obu stron solą i pieprzem. Na tak przygotowane kotlety układamy plaster sera, następnie plaster szynki i smarujemy masłem z pietruszką. Zawijamy ciasno w roladkę, zawijając brzegi, by masło w czasie pieczenia nie wypłynęło. Dla pewności spinamy wykałaczkami. tak przygotowane devolaye obtaczamy w mące, następnie w rozkłóconych z solą, pieprzem jajkach

Podróż w kulinaria
Zakręcone roladki 444

Obiad,  obiad....to co każda gospodyni ma za dylemat codziennie no..... lub prawie codziennie    Zakręcone roladki-czyli filet z kurczaka z nadzieniem ma lekko pikantny smak, idealny na porę obiadową, oto pyszność którą warto przygotować! Składniki: 1 podwójny filet z kurczaka 4 plastry sera żółtego 4 plastry salami z pieprzem kawałek pora 4 suszone pomidory z zalewy(...)porcje, delikatnie przez woreczek foliowy rozbijamy na cienkie płaty, oprószamy przyprawami oraz pieprzem kładziemy plasterek sera oraz salami,  dodajemy krążki pokrojonego pora oraz pomidora z zalewy, zawijamy ciasno w roladki smarujemy lekko oleje z suszonych pomidorów-dla uzyskania lepszego aromatu, panierujemy w mące, rozkłóconym jajku oraz bułce tartej wymieszanej pół na pół z orzechami włoskimi.  Smażymy na oleju

Wanilia i Kardamon
Roladki z bakłażana z salsą z pomidorów 238

czosnku 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżeczka sosu z chili lub mała papryczka chili 1 łyżka oliwy z oliwek lub oleju roślinnego sól, pieprz do smaku SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Roladki: 1. Bakłażana myjemy, kroimy wzdłuż na plastry o grubości około 0,5 cm. 2. Sześć środkowych, ładnych plastrów solimy z obu stron i pozostawiamy na około 15 minut, aby sól(...)doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Odstawiamy do wystygnięcia. 5. Gdy warzywa wystygną dodajemy do nich serek i natkę pietruszki. Dokładnie mieszamy. 6. Ostudzone plastry bakłażana smarujemy farszem, zawijamy w zgrabne roladki. Salsa pomidorowa: 1. Pomidory myjemy, kroimy w drobną kostkę. Dodajemy do nich drobno posiekany lub przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekaną natkę pietruszki, odrobinę chili lub sosu z chili

W kuchni Katie
Roladki z kurczaka ze szpinakiem na zielonym ryżu 162

prostu uwielbiam taki zestaw! Roladki z kurczaka ze szpinakiem na zielonym ryżu to świetna propozycja na obiad. Wystarczy dodać lekką surówkę i mamy pełnowartościowy i zdrowy posiłek. Roladki z kurczaka ze szpinakiem na zielonym ryżu Składniki: 2 piersi z kurczaka 450 g mrożonego szpinaku (u mnie rozdrobniony) 150 g sera favita 100 g ryżu 200 ml śmietanki 30% około(...)kotlety) i doprawiamy solą i pieprzem. Ser dzielimy na pół. Na każdą pierś nakładamy około 2 łyżek szpinaku, rozsmarowujemy go, układamy na nim ser i zawijamy ściśle w roladkę. Mięso spinamy wykałaczką lub owijamy sznurkiem. Tak przygotowane roladki obsmażamy na tłuszczu na złoty kolor z każdej strony. Podsmażone podlewamy niewielką ilością wody, zmniejszamy ognień na średni i przykrywamy. Mięso dusimy

PatiGotuje
Roladki z kurczaka 743

każdej piersi układamy farsz, zwijamy roladki, staramy się, aby roladka była szczelnie zawinięta. Szynkę szwarcwaldzką rozkładamy po 2 sztuki, aby plastry zachodziły na siebie. Na brzegu układamy roladkę z kurczaka i zawijamy w szynkę. Rozgrzewamy na patelni 1 łyżkę oleju i obsmażamy roladki z każdej strony na dość mocno rozgrzanej patelni (ok. 2 minuty z każdej strony) zaczynając obsmażanie

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Roladki z kurczaka zawijane w szynce parmeńskiej 177

nigdy nie używam. Mi z dwóch dużych piersi wychodzi ok. 14 roladek. Skala smaku 10/10 podczas pieczenia trochę farszu wypłynie ale to tylko wzbogaci smak potrawy Roladki z kurczaka zawijane w szynce parmeńskiej 2 pojedyncze piersi z kurczaka szynka parmeńska ok. dwóch opakowań 2 serki topione z ziołami (hochland w złotku) kilka plasterków sera żółtego czerwona cebula Marynata 4 łyżki(...)smarujemy marynatą - dość grubo. Każdy kotlet kładziemy na plaster szynki parmeńskiej na kotlet pasek zóltego sera, 0,5cm-1cm. serka topionego i kawałek czerwonej cebuli, zwijamy całość w zgrabną roladkę. Roladki panierujemy najpierw w mące co pozwoli na uszczelnienie środka( mocno ściskamy i lepimy). Na patelni na małym ogniu roztapiamy masło tak żeby nie przypalić i smażymy roladki do delikatnego

Kubki smaku
Roladki w cieście filo z mięsem mielonym i dipem miętowym 185

Chrupiące roladki kryją w sobie pełne smaku nadzienie. Ciasto filo (phyllo) w języku greckim oznacza “liść”. Przypomina ciasto francuskie, ale jest zdecydowanie cieńsze i po upieczeniu rozdziela się na listki. Świetnie nadaje się do zapiekania z warzywami, mięsem lub serem. Przepis znajdzie się w e-booku serwisu ZpierwszegoTłoczenia.pl (klik) oraz Fooder.pl (klik) . Lista składników: 6 płatów ciasta filo(...)Wszystko razem smażymy, a następnie mieszamy ze szpinakiem. Roztapiamy masło, smarujemy nim każdy płat ciasta i składamy na pół. Na każdym podwójnym płacie ciasta układamy farsz. Brzegi ciasta zawijamy i rolujemy. Roladki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy masłem i zapiekamy w piekarniku w temperaturze 200 stopni przez około 15 minut. Dip do roladek: Jogurt doprawiamy solą, pieprzem

Smakowity Blog Kulinarny
Łosoś z porami w cieście francuskim 297

kładziemy łososia i smażymy ok. 2 minuty z każdej strony. Ciasto francuskie dzielimy na kawałki o szerokości łososia. Z jednej strony układamy odrobinę pora, na nim łososia i zawijamy ciasto. Przygotowane roladki smarujemy roztrzepanym jajkiem i nacinamy. Wkładamy roladki do piekarnika nagrzanego do 180 st. C na ok. 15 minut. Jeśli lubicie łososia z porami w cieście francuskim możecie podać

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!