zawijane roladki - 500 przepisów (strona:14/34)

Roladki drobiowe w szynce szwarcwaldzkiej 211

drugą otwartą dłonią od góry. Lekko rozbijamy. Solimy i pieprzymy mięso. Smarujemy kotlety serkiem czosnkowym.Układamy po 2 kawałki ogórka i papryki pokrojonych w słupki. Zwijamy ciasno roladki i każdą zawijamy w dwa plastry szynki.Wkładamy do naczynia żaroodpornegoi wstawiamy pod przykryciem do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Po 30 minutach odkrywamy i pieczemy jeszcze 10-15 minut

Moje Kuchenne Rewelacje
Szparagi z sosem holenderskim 143

przypomina ciężki majonez, przygotowuje się go na bazie żółtek, masła, a doprawia solą, białym pieprzem i wytrawnym winem, ewentualnie sokiem z cytryny. Polecam inne przepisy ze szparagami: Szparagi zawijane w boczek (roladki ze szparagami) Kremowa zupa szparagowa z serem Zupa szparagowa krem Tym razem Piotrek chciał zjeść szparagi z sosem holenderskim. przepis na ten sos znajdziecie poniżej. Szparagi obieramy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kremowa zupa szparagowa 167

Gęsta śmietana kremowa zagęściła doskonale tę zupę. Idealna, aksamitna kremowa zupa szparagowa. Polecam. Polecam też inne pomysły na szparagi: Kremowa zupa szparagowa z serem Zupa szparagowa krem Szparagi zawijane w boczek (roladki ze szparagami) Szparagi z sosem holenderskim Składniki: pęczek białych szparagów łepki zielonych szparagów ½ litra bulionu warzywnego 2 czubate łyżki gęstej śmietany kremowej sól morska biały pieprz gałka muszkatałowa

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kremowa zupa szparagowa z pestkami dyni 199

wielkopolskiej i zawsze bardzo nam smakują. Polecam Wam ten przepis na pyszną sezonową kremową zupę szparagową. Możecie też przygotować szparagi w inny sposób: Szparagi z sosem holenderskim Szparagi zawijane w boczek (roladki ze szparagami) Jaglane muffiny ze szparagami i szynką Kremowa zupa szparagowa Tarta ze szparagami Kremowa zupa szparagowa z serem Kremowa zupa szparagowa z pestkami dyni Składniki

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Idealne na wiosnę roladki drobiowe ze szpinakiem i serem feta 169

pieprzymy z obydwu stron (mięso możemy przygotować wieczorem, na drugi dzień będziemy mieli już gotową bazę do naszych roladek). Na mięsie rozkładamy nadzienie szpinakowo-serowe, boki mięsa zawijamy do wewnątrz i zwijamy roladkę, dokładnie w ten sam sposób jak zwijamy krokiety. Roladki panierujemy, obtaczając je kolejno w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy 3-4 łyżki oleju

KulinarneImpresje.pl
Devolay (kotlet de Volaille) 139

mięso. Wałeczki zawinąć w folię i włożyć do lodówki aby masło stwardniało. Kawałki mięsa oprószyć solą i pieprzem. Na każdym ułożyć wałeczek masła. Kotlety zawinąć w roladkę, tak aby masło nie wypłynęło  - zawijamy boki mięsa na masło i dopiero formujemy roladkę. Można spiąć wykałaczką.   Na talerzach przygotować mąkę, roztrzepane jajko i bułkę tartą. Roladki obtoczyć najpierw w mące

Stare Gary
Roladki tak pyszne, że mamma mia! Z kurczaka zawijane w boczku [PRZEPIS] 6308

Jeśli szukacie pomysłu na piersi z kurczaka, mamy dla was świetny włoski przepis. Mamma mia! Takie pyszne są te roladki. Roladki świetnie sprawdzą się na obiad w większym gronie – zawijane w boczku, z rozpływającym się serem i wyrazistymi dodatkami zachwycą każdego. Co tu dużo pisać, gotujemy i zajadamy! Przepis na roladki z kurczaka Składniki: piersi z kurczaka, cienkie plastry(...)patelni, na niej ułóż roladki i wsadź do piekarnika nagrzanego do 180 stopnie na 50 min. Do roladek super pasują pieczone ziemniaki i sałata. Artykuł Roladki tak pyszne, że mamma mia! Z kurczaka zawijane w boczku [PRZEPIS] pochodzi z serwisu Kulinarna Polska | Gotowanie i jedzenie

Kulinarna Polska
Roladki z kurczaka nadziane serem i wędliną. Szybki obiad. 262

cztery płaskie płaty. Następnie delikatnie je rozbijamy (nie mogą się uszkodzić). Na każdy cienki kotlet (na całej długości, po środku) układamy kawałki wędliny i żółtego sera. Następnie zawijamy delikatnie piersi w roladki (rolujemy). Do głębokiego talerza wbijamy dwa jajka, rozbełtujemy je widelcem. Dodajemy przyprawy (ilość pieprzu i soli, jak przy standardowej panierce) i znów mieszamy. Do drugiego talerza wsypujemy bułkę

Słodkie okruszki
Chrupiące roladki drobiowe. 186

Chrupiące drobiowe roladki do tego  pyszna surówka, trochę złotych frytek i może grzesznie, ale jak pysznie! SKŁADNIKI: 1 podwójny filet drobiowy 2 ogórki kiszone mała kulka młodej mozzarelli  drobno siekany szczypiorek trochę zielonego pora pociętego w krążki 2 łyżki masła masło klarowane do smażenia 3 łyżki płatków kukurydzianych drobno rozgniecionych 3 łyżki bułki tartej 2 łyżki tartego(...)każdy pojedynczy filet rozcinamy na pół i cienko rozbijamy, posypujemy przyprawami, smarujemy masłem, na każdym płacie układamy starte na grubych oczkach ogórki, paski mozzarelli, posypujemy szczypiorkiem, porem, zawijamy boki i formujemy roladki, mieszamy panierkę:bułka, parmezan, płatki, roladki maczamy w w rozkłóconym jajku, obtaczamy panierką i smażymy na masełku na złoty kolor na lekkim ogniu

Kuchnia Beaty
Roladki z cukinią i boczkiem. 147

Roladki ze schabu to szybkie mięso i można przygotowywać je na wiele sposobów. Wczoraj pozostała mi duża część cukinii, więc postanowiłam ją dziś wykorzystać częściowo do roladek. Roladki z modrą kapustą pyszne po prostu! SKŁADNIKI: 8 plastrów cienko rozbitego schabu przyprawa do wieprzowiny, sól i pieprz 1 cebula 1 łyżka smalcu 1 łyżka masła klarowanego FARSZ: około 10 cm. cukinii(...)oczkach tarki, boczek kroimy w cienkie paski, por w drobne półkrążki, cebulkę w drobną kostkę, wszystko mieszamy z dodatkiem lubczyku i przypraw, farsz nakładamy na środek schabu, zawijamy brzegi i zwijamy roladki, roladki obtaczamy w mące(wówczas powstanie pyszny sosik , wystarczy go tylko przetrzeć), zamykamy wykałaczką, smażymy na maśle klarowanym z dodatkiem cebuli do miękkości

Kuchnia Beaty
Roladki z kurczaka z cukinią i serkiem Ricotta 193

Moja propozycja na niedzielny obiad, to roladki z kurczaka z cukinią nadziewane pomarańczową papryką, serkiem Ricotta, zielonymi oliwkami nadziewanymi anchois i aromatyczną bazylią, podane z kolorowym ryżem doprawionym awokado z bazylią i oliwą z oliwek. Pychota!!! Aromatyczne i przesmaczne danie, niezbyt kaloryczne - POLECAM!!!SKŁADNIKI pierś z kurczakapomarańczowa paprykabazylia świeżazielone oliwki nadziewane anchoiswłoski serek Ricottaoliwa z oliwek i masłosól(...)posiekaną bazylią, doprawiamy solą.Pierś z kurczaka kroimy na cienkie filety, solimy delikatnie rozbijamy tłuczkiem. Na plasterku cukinii układamy kurczaka, łyżkę  serka, i cieniutkie paseczki papryki, zawijamy, nakłuwamy szpikulcami. Układamy roladki w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem, polewamy oliwą z oliwek. Pieczemy około 45 minut. Ryż gotujemy, awokado rozgniatamy widelcem, dodajemy posiekaną bazylię i płaską łyżeczkę solonego masła. Mieszamy

SMYKWKUCHNI
Gruzińskie bakłażany z orzechową pastą 184

pierożki chinkali, placek chaczapuri oraz te cudowne roladki z bakłażana, wypełnione aromatyczną orzechową pastą i posypane pestkami granatu. Stanowią one niebanalną i pyszną przystawkę.Składniki (na około 20 roladek):2 duże bakłażany250 g orzechów włoskich3 ząbki czosnku1 łyżeczka mielonej kozieradki1 łyżeczka mielonych ziaren kolendry1/2 łyżeczki suszonej papryczki chili2 łyżeczki octu winnego, np. jabłkowegogarść świeżej kolendry, posiekanej (ewentualnie pietruszki(...)drobno. Następnie dolewając powoli wodę miksować w celu uzyskania gładkiej, kremowej konsystencji przypominającej serek. Przyprawić solą oraz pieprzem do smaku.Na każdy plaster bakłażana nakładać łyżeczkę pasty i zawijać w rulonik. Przygotowane roladki posypać pestkami granatu. Podawać od razu. Smacznego

Food Square
ROLADKI Z MIĘSA MIELONEGO 177

Okazuje się, że po bardzo wielu blogach "krąży" przepis na roladki z mięsa mielonego - nie wiem  dlaczego wcześniej na niego nie wpadłam? Przepis od początku ujął moje serce. Jest bardzo prosty i czułam że wyjdzie pyszne danie obiadowe. A, że mam sporo zamrożonej mielonej łopatki - czekałam tylko na wolny dzień, żeby "pobuszować" w kuchni....Przepis znalazłam jako pierwszy(...)płat 5-7 mm, dzielimy sobie nożem na kwadraty. Każdy kwadrat smarujemy musztardą, posypujemy pieprzem i układamy na nim paseczki boczku, ogórka i wiórki cebuli. Zawijamy tak, jak klasyczne roladki. Mięso mielone jest elastyczne, więc ja nie miałam żadnego problemu ze zwinięciem go w roladkę. Tak uformowane roladki wkładamy do lodówki na ok 30 minut. Po wyjęciu panierujemy

Walijskie Pichcenie
Roladki z indyka z fetą, suszonym pomidorem i bazylią 208

trochę rozbiłam, oprószyłam solą i pieprzem. Pomidory i ser feta pokroiłam w paski. Na jednym końcu sznycla układałam pomidory, na nich feta i na ser listki bazylii, zawijałam i spinałam wykałaczką. Roladki przełożyłam do naczynia żaroodpornego, polałam je olejem z suszonych pomidorów i zapiekłam w 180 stopniach przez jakieś 30 minut. W tym samy momencie piekłam ziemniaczki, które zostały oprószone

kruche babeczki
Roladki z kurczaka z serem pleśniowym 206

Pomysł na dość wykwintny obiad, niedużym kosztem. Składniki: 500g filetów z piersi kurczaka ser typu brie (lub camembert) Oliwa z oliwek po łyżeczce: rozmarynu, bazylii, oregano

Gotuj z Rumcajsem