Roladki drobiowe rolowane w boczku z suszonymi pomidorami pieczone na ziemniakach 2516pięć kotletów, oprószamy solą i pieprzem z jednej strony, smarujemy cieniutko majonezem, układamy pokrojone w paseczki osączone z zalewy suszone pomidory, oraz paprykę, posypujemy startym serem żółtym, zawijamy w roladki, okręcamy każdą roladkę w dwa plasterki boczku, spinamy wykałaczkami i układamy na ziemniakach. Dodajemy cząstki pokrojonej na ćwiartki cebuli, oraz wkładamy kilka gałązek świeżego rozmarynu. Całość przykrywamy folią aluminiową
Wanilia i Kardamon
Drobiowe roladki z warzywami 209pieprzem. Cukinię obieramy, wydrążamy nasiona, kroimy w długie paseczki. Marchewkę obieramy i również dzielimy na paseczki. Na każdy kwadrat nakładamy po 2-3 kawałki cukinii i marchewki, ciasno zawijamy w roladki. Każdą roladkę solimy i delikatnie oprószamy mąką. Smażymy z każdej strony na złoto. Zalewamy bulionem, przykrywamy i dusimy około 30 minut, obracając roladki od czasu do czasu
Gotowanie moimi oczami
Polędwiczka Wieprzowa w Cieście Francuskim z ogórkową sałatką 289kilka plasterków szynki, na środku układamy polędwiczkę, z jednej strony układamy pomidorki, na wierchu plasterki mozzarelli, łyżeczką nakładamy ketchup, całość oprószamy czosnkiem i listkami estragonu zawijamy w roladkę, pozostawiamy całość na papierze wstawiamy do lodówki na 10-15 minut przygotowujemy sałatkę- ogórki obieramy, kroimy w plasterki, solimy, pomidorki suszone kroimy w ćwiarteczki, odlewamy wodę z ogórków, dorzucamy pomidorki, jogurt
Luźna Kuchnia
Brzoskwiniowy ślimaczek i współpraca z Rossi.pl 301mieszamy szpatułką aż do połączenia, wylewamy ciasto na dwie blaszki o wym 25/34 cm wkładamy do nagrzanego do 190*c piekarnika pieczemy 8-10 minut, ciepłe ciasto zawijamy w roladki, zostawiamy do wystygnięcia. Zimne rozwijamy smarujemy dżemem brzoskwiniowym , ponownie rolujemy, odstawiamy na 2-3 godziny, po czym kroimy w centymetrowe plastry. Boki i spód tortownicy o wym 22 cm wykładamy
Wanilia i Kardamon
Chickenrollki czyli ... 279kurczaka oraz solą i pieprzem, skrapiam oliwą, mieszam i odstawiam na godzinkę do lodówki. Na plastrze boczku kładę podłużny plaster cukinii na to kładę kawałek filetu i zawijam w roladkę której kształt utrzymuje wbita wykałaczka. Grilluję za ładnego zarumienienia boczku, podaję bez wykałaczki. Rada : Aby plastry cukinii były ładne i cienkie użyj obieraczki do warzyw
Mechanik grilluje
Filet z kurczaka nadziany farszem z boczku i natki pietruszki. 212błonek i rozcinamy wzdłuż na połówki. Wszystkie kawałeki rozbijamy tłuczkiem (uważając, żeby nie przedziurawić mięsa), doprawiamy obficie solą, pieprzem, papryką, a następnie na środku nakładamy farsz i zawijamy. Każdą roladkę owijamy jak cukierka folią aluminiową i wkładamy do naczynia żarodpornego. Pieczemy w piekarniku około 25 minut w 180 stopniach. Smacznego
Symfonia smakowa
Wątróbka indycza a'la Mechanik 278kropel tabasco 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej sok z cytryny Przygotowanie : Wątróbkę oczyszczam i dzielę na połowę. Na plasterku boczku kładę plasterek cukinii, wątróbkę i połówkę śliwki. Całość zawijam tworząc roladkę spiętą wykałaczką. Grilluję na wysokiej temperaturze unikając jakichkolwiek płomieni. W tym samym czasie z boku na grillu grilluję 1 cm plastry jabłka natarte sokiem z cytryny. W między czasie
Mechanik grilluje
Serowo - warzywne przekąski zawijane po francusku. Gotowe w pół godziny 232smarujemy cienko keczupem. Paprykę i pomidory kroimy drobno. Ser ścieramy, a mozzarellę kruszymy na kawałki. Mieszamy z ziołami prowansalskimi i papryką. Rozkładamy równomiernie na cieście (niezbyt grubo) i zawijamy w roladkę. Następnie kroimy w plastry. Układamy na blasze wyłożonej papierem. Pieczemy 15-20 minut w temperaturze 180-190 stopni. Ta którą ja wybrałam okazała się dość niefortunna ze względu
Kuchnia po mojemu
Kurczak na zielonej łące... 266ryż KURCZAK Najpierw przygotowujemy szpinakowy farsz. Na odrobinie oliwy smażymy pokrojoną cebulę i czosnek. Następnie dodajemy szpinak. Piersi rozbijamy. Solimy, pieprzymy. Układamy na niej szpinak i zawijamy w roladkę. Każdą pierś dodatkowo owijamy w szynkę. Smażymy 20 minut w piekarnika 180 stopni. FASOLKA Fasolę gotujemy w osolonej wodzie 15 minut. Odcedzamy. Na patelni rozgrzewamy masło. Wrzucamy fasolkę, posypujemy
Mój Smak na Życie
Schab zawijany boczkiem z parowaru 381plaster mięsa, tak samo po 2 suszone pomidory i posypujemy startą mozzarellą. Na talerzu obok układamy 2 plastry boczku obok siebie i kładziemy na nie schab. Wszystko razem zawijamy w roladkę i spinamy wykałaczkami :) Ja o nich zapomniałem i dlatego przepis jest na 2 roladki, a na zdjęciach 1 :) Druga się trochę rozeszła :) Obieramy ziemniaki, myjemy i kroimy
Parowar Faceta
Francuskie tosty z serkiem i borówkami. 221jajko cynamon cukier puder Z chleba tostowego obcinamy wszystkie skórki. Wałkujemy je wałkiem, aby były płaskie. Następnie smarujemy je serkiem posypujemy odrobiną cukru i układamy borówki. Zawijamy w roladki troszkę je ściskając, aby nam się nie rozleciały. Serek zadziała nam jako warstwa klejąca.Jajko roztrzepujemy z odrobiną mleka wsypujemy pół łyżeczki cukru i troszkę cynamonu. Roladki obtaczamy w jajku
Malinowe Pocałunki
kasza gryczana z pieczarkami w naleśnikach... 272pieczarki podsmażyć z cebulą na oleju i wsypać kaszę, do smaku dodać kucharka i pieprz mieszając podsmażać do odparowania płynu na naleśnik nałożyć porcję kaszy, podwinąć brzegi i zawijać ciasno roladki naleśniki są syte i smaczne, podałam je z surówką z młodej kiszonej kapusty - przepis "TUTAJ"............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubię
Roladki ze schabu 213Roladki, zrazy zawijane duszone w sosach zawsze są u nas mile widziane. Kruche, chude mięso ze schabu owinięte wokół klasycznego nadzienia do zrazów ( ogórek, wędzonka, suszone grzyby). Eksperymentalnie dodałam świeżą paprykę - sprawdziło się doskonale. Można zrobić w większej ilości i zamrozić w porcjach. (Zdjęcie z archiwum ). Czytaj więcej
Buniabaje w kuchni
Roladki z pstrąga z pieczoną papryką i czosnkiem niedźwiedzim 254Gotowany, smażony, grillowany, wędzony czy też pieczony – pstrąg . Ryba o wspaniałym smaku, chudym mięsie zawierająca najwięcej spośród ryb słodkowodnych kwasów omega-3. Roladki z pstrąga z pieczoną papryką i czosnkiem niedźwiedzim. Składniki: - 4 filety z pstrąga - 200 g szynki szwarcwaldzkiej w plastrach (16 plasterków) - papryka (czerwona, pomarańczowa) - kawałek pora - różowa sól himalajska - nasiona kolendry - suszony czosnek niedźwiedzi - czosnek suszony(...)Układamy wzdłuż na filetach, posypujemy mieszanką kolendry i czosnku niedźwiedziego, przykrywamy cienkim paskiem pora, zwijamy w rulonik. Na jedną roladkę przygotowujemy po dwa plasterki szynki szwarcwaldzkiej, w które zawijamy rybę. Gotowe roladki spinamy wykałaczkami i układamy w formie wyłożonej papierem do pieczenia. Na każdej roladce układamy po małym kawałku cytryny, oprószamy pieprzem, skrapiamy oliwą i wstawiamy do piekarnika nagrzanego
mojewypiekiinietylko
Zapiekane roladki schabowe FIT 855prezentują, a wyglądają i smakują jakby ich przygotowanie zabierało dużo czasu. Podczas ich pieczenia, bez pośpiechu możemy ugotować ryż, kaszę, czy ziemniaki oraz przygotować smaczną surówkę. Poza tym przygotowanie roladek nie wymaga ogromnej ilości tłuszczu, nadmiar tłuszczu z mięsa wytapia się podczas pieczenia, pozostawiając mięsko soczyste i kruchutkie, ani nie podajemy ich w gęstych, zawiesistych sosach, stąd śmiało możemy nazwać(...)paprykami, solą i pieprzem. Przy dłuższej krawędzi układamy plaster szynki, słupek sera i ogórka. Zawijamy chowając krótsze krawędzie do środka (tak, by roztopiony ser nie wypłynął nam z roladki) i dalej zawijamy ciasno wzdłuż dłuższej krawędzi, tak jak był ułożony ser i ogórek. W razie potrzeby, wbijamy wykałaczki tak, by roladki się nam nie rozwinęły. Naczynie żaroodporne delikatnie natłuszczamy
Be Fit Be Strong