Roladki z żurawiną i serem camembert 586posypujemy z obu stron przyprawami. Żurawinę siekamy drobno i układamy na jednej stronie fileta. Dociskamy. Ser kroimy na mniejsze kawałki. Jeden kawałek układamy na końcu fileta posmarowanego żurawiną i zawijamy roladkę. Spinamy wykałaczką. Roladki podsmażamy na odrobinie oleju. Następnie przekładamy do naczynia lub blaszki, podlewamy tłuszczem, na którym smażyliśmy mięso i pieczemy w 180 stopniach 20-30 minut, pod przykryciem
Czerwona Porzeczka
Roladki drobiowe z papryką i rukolą 278drobiu. Rukolę umyć, odsączyć z nadmiaru wody i drobno posiekać.Brać pojedynczo płaty kurczaka i układać na nich kolejno: posiekaną rukolę, plaster żółtego sera i paprykę. Następnie delikatnie zawijać roladki. Dla zabezpieczenia, żeby nam się nie rozpadły w trakcie smażenia można owinąć nitką, którą później bez problemu można zdjąć.Przygotować patelnię teflonową. Wlać olej. Rozgrzać i smażyć na nim roladki
Świat Domowej Kuchni
Roladki drobiowe ze szpinakiem. 161Jeśli nie macie pomysłu na obiad to takie roladki będą jak znalazł.Oczywiście pod warunkiem, że lubicie szpinak :) Ja bardzo lubię, dlatego dość często używam go w mojej kuchni. Składniki: 2 pojedyncze piersi z kurczaka (ja miałam dość duże) 1/2 opakowania szpinaku mrożonego (opakowanie miało 450 g) 1/3 opakowania sera typu feta 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka masła sól,pieprz(...)czas, aż się roztopi. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę.Przyprawić sola i pieprzem.Smażyć aż woda odparuje. Wystudzić i dodać ser.Wymieszać. Gotowy szpinak wykładać na rozbite piersi i zawijać roladki. Jajko rozbełtać z mlekiem (mleko wlałam tak na oko,nie za dużo) Gotowe roladki obtoczyć w bułce tartej, następnie w jajku i znowu w bułce tartej. Na patelni rozgrzać
Agusiowe smakołyki
Roladki z boczkiem, porem i serkiem 491Bardzo prosty, a jednocześnie bardzo fajny pomysł na urozmaicenie mięsnych roladek. Celowo napisałam mięsnych, gdyż robiłam je zarówno ze schabem jak i z filetem z kurczaka. Gdybym jednak miała wybrać, to bardziej pasowały mi do schabu. 6 plastrów schabu lub 2-3 pojedyńcze piersi kurczaka ok. 200 g wędzonego boczku 1 duży por 1 cebula 1 serek topiony (około(...)smażymy do zeszklenia się warzyw. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Serek topiony kroimy na paseczki (zamiennie można użyć sera żółtego). Na każdy plasterek schabu nakładamy farsz oraz dajemy paseczek serka. Zawijamy roladkę. Jajko wybijamy na talerzyk, lekko solimy i rozbełtujemy widelcem. Na drugi talerzyk sypiemy niewielka ilość mąki. Na trzeci – bułkę tartą. Roladki panierujemy w mące, rozbełtanym jajku
Smaki Na Talerzu
Roladki ze szpinakiem 233Pyszne schabowe roladki z farszem szpinakowym, podlewane białym winem... podane z ryżem ze szpinakiem... po takim obiadku pierwsze słowa jakie padły z moich ust to: "Zielono mi !" :) Obiadek wszystkim smakował i każdy dopytywał się szpinakowy ryż :)Składniki:1 kg schabu,500 g mrożonego szpinaku,1 feta,1 łyżka masła,2 ząbki czosnku,1 szklanka białego wytrawnego wina,2 łyżeczki przyprawy(...)dusimy pod przykryciem. Gdy szpinak nam się rozmrozi dodajemy ser feta i mieszamy, aż do jego rozpuszczenia. Na końcu wyciskamy ząbki czosnku. Na rozbite kotlety nakładamy szpinakowy farsz i zawijamy roladki. Układamy w naczyniu żaroodpornym. Przykrywamy pokrywką. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 200 stopni. Po ok. 30 minut podlewamy roladki szklanką wina i zmniejszamy temperaturę na 180 stopni, pieczemy jeszcze
Aga w kuchni
Filet z mango w ostro – słodkiej glazurze 308wkładamy pastę kokosową , wlewamy jogurt naturalny , dodajemy posiekaną trawę cytrynową i papryczkę chili oraz wsypujemy przyprawy : sól , pieprz i curry.Dokładnie mieszamy , a następnie zanurzamy w tej marynacie naszą roladkę.Zawijamy w folię spożywczą i odkładamy do lodówki – im dłużej będzie w marynacie , tym później zyska bardziej intensywny smak i aromat.Po tym czasie w rondelku , bądź też na mniejszej(...)półtwardo w osolonej wodzie , odcedzamy , kroimy w kosteczkę.Smażymy je na rumiano na mocno rozgrzanym oleju.Podajemy w rukolą , pomidorkami koktajlowymi , doprawione solą i odrobiną octu balsamicznego.CAŁOŚĆ :Gorące roladki delikatni kroimy , podajemy ze świeżo przygotowaną sałatką.Smacznego
Ostra na Słodko
Roladki z indyka z salami, mozzarellą, bazylią i kurkumą 247Pyszne roladki z indyka z salami, bazylią i mozzarellą, dodatkowo indyk zamarynowany w kurkumie, jako dodatek ziemniaczki pieczone z ziołami i serem grana padano. Pyszny obiadek, który smakował nam wszystkim. Polecam Wam i życzę miłego dnia :-) Składniki na 3 porcje: 3 polędwiczki z indyka (mogą być filety z kurczaka) około 9 plasterków salami u mnie z pomidorami suszonymi kulki mozzarelli(...)wcieramy w mięso z obu stron. 2. Na mięcie układamy po 3 plasterki salami, po dwie kulki, które ja przekroiłam na pół i po kilka listków świeżej bazylii. Zawijamy roladkę, możemy ją spiąć wykałaczkami. Tak samo postępujemy z resztą mięsa. 3. Tak przygotowane roladki przekładamy do naczynia żaroodpornego, które wcześniej smarujemy odrobiną oleju. Ziemniaczki: 1. Obrane ziemniaki podgotowujemy
kruche babeczki
Roladki schabowe o zdrowym wnętrzu 259uwage na bezpieczeństwo, dlatego produkty TERMISILnie wchodzą w reakcję z żywnością, nie absorbują zapachów i są w 100% bezpieczne dla dzieci – nie zawierają alergenów.I w tym naczyniu przygotuję Roladki schabowe o zdrowym wnętrzu.. Będziemy potrzebowali schabu najprzedniejszego- ilość zależy od nas samych :-) Przygotujmy marynatę – oliwa z oliwek najwyższejjakościz pierwszego tłoczenia, wyciśniętyprzez praskęnie jeden ale ze trzy ząbkiczosnku(...)lodówki i układamy na desce. Do każdego kawałka przyklejamy listki szpinaku pokrzwając dokładnie płat mięsa. Kroimz w paseczki mozarellę i pieczarki... i układamy w ten sposób pokazany na zdjęciu... Zawijamy roladki używając do tego sznurka spożywczego :-) U mnie wykłaczka nie zdała egzaminu i stanowczo ją odradzam :-) Folia spożywcza i... na chwilkę do lodówki... Dno naszego naczynia TERMISIL GRILL
Z Kuchni Do Kuchni
Pierś kurczaka w boczku ze szpinakiem i ricottą 218przestudzenia.\r","Oczyszczone piersi z kurczaka nacinamy wzd\u0142u\u017c tworz\u0105c kotlety. Przestudzony szpinak \u0142\u0105czymy z ricott\u0105. Przek\u0142adamy mas\u0119 na kurczaka i zawijamy jak roladki.\r","Roladki owijamy boczkiem i k\u0142adziemy na blasze wy\u0142o\u017conej foli\u0105 aluminiow\u0105. Pieczemy ok. 50 minut w piekarniku rozgrzanym do 170\u00b0C do momentu kiedy boczek(...)drobno posiekanym czosnkiem, gałką, solą i pieprzem. Odstawiamy do przestudzenia. Oczyszczone piersi z kurczaka nacinamy wzdłuż tworząc kotlety. Przestudzony szpinak łączymy z ricottą. Przekładamy masę na kurczaka i zawijamy jak roladki. Roladki owijamy boczkiem i kładziemy na blasze wyłożonej folią aluminiową. Pieczemy ok. 50 minut w piekarniku rozgrzanym do 170°C do momentu kiedy boczek będzie spieczony i chrupiący. Gotowe
Mostek w kuchni
Zapiekane roladki z bakłażana i cukinii 181kilka razy, że w tym sklepie są do kupienia fajne eko-produkty. I miła obsługa :) A ja lubię fajne produkty i miłą obsługę, więc korzystam z biozdrowie24 :) Zrobiliśmy pyszne roladki z cukinii i bakłażana nadziewane zieloną soczewicą i innymi dodatkami. Tak na lekko pikantno. I na koniec posypane serem i zapieczone. Pyszna rzecz, naprawdę. Mi osobiście bardziej smakował bakłażan(...)cienkie plastry (około pół centymetra). Smarujemy oliwą z obu stron i smażymy do przyrumienienia na patelni grillowej. Jak wystygną to na jednym krańcu kładziemy łyżeczkę soczewicowego farszu i zawijamy roladki. Na dno naczynia żaroodpornego wylewamy trochę pomidorów z puszki (razem z zalewą oczywiście). Układamy roladki szczelnie w naczyniu i od góry zalewamy resztą pomidorów. Na samą górę ścieramy parmezan. Zapiekamy
Marder&Marder Manufacture
Roladki drobiowe z wędzonym kurczakiem 207kroimy na pół i cienko rozbijamy. Wędzonego kurczaka (bez skóry) oddzielamy od kości. Paprykę kroimy na mniejsze kawałki. Na środek rozbitych filetów kładziemy po kawałku papryki i wędzonego kurczaka. Zawijamy roladki ,owijamy nicią ,oprószamy solą i pieprzem. Sos: Cebulę siekamy ,pieczarki i boczniaki oczyszczamy i kroimy na mniejsze kawałki. Razem z cebulą smażymy na maśle. Oprószamy mąką ,chwilę podsmażamy ,zalewamy
R'n'G Kitchen
ROLADKI DROBIOWE Z KURKAMI I FETĄ 235dłuższego czasu miałam ochotę na roladki drobiowe, tylko zastanawiałam się jaki zrobić do nich farsz. No i wybór padł na kurki :-), dla zaostrzenia smaku tych delikatnych grzybków dodałam słonawą fetę. Bardzo fajna kompozycja smakowa.Składniki:1kg piersi z kurczaka0.5kg kurek (ja miałam mrożone)1 duża cebula ser fetasklarowane masło sól, pieprzprzyprawa do kurczakaśmietana 18%łyzka mąki(...)15minut na małym ogniu. Solimy, pieprzymy.Część podsmażonych kurek przeznaczymy na farsz, a część na sos. Farsz wykładamy na rozbitych filetach, obok kurek kładziemy słupek sera feta. Zawijamy roladki, spinając je wykałaczką lub obwiązując nitką.Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy nasze roladki z każdej strony, aż do zrumienienia. Pozostałe podsmażone kurki przekładamy do garnka, podlewamy bulionem, wrzucamy liść
Walijskie Pichcenie
Sznycle z indyka faszerowane bazylią, oliwkami i mozzarellą zawijane w szynkę parmeńską 292listki bazylii. Na jednym końcu sznycla kładziemy najpierw kulki mozzarelli (u mnie po 3 szt.), potem zaraz za nimi oliwki (tak samo trzy szt) i na wierzch listki bazylii. Zawijamy roladkę i tak zawiniętą owijamy 2 plasterkami szynki (tak, żeby cały mięso było owinięte). Wkładamy do naczynia żaroodpornego, na którego dno dajemy troszkę oleju. Zapiekamy w 180 stopniach około
kruche babeczki
Roladka z kurczakiem i suszonymi pomidorami 211oliwa z oliwek Filet z kurczaka kroimy wzdłuż jak na kotlety, rozbijamy. Na desce układamy szynkę parmeńską na nią filet rozbity, solimy, pieprzymy, dodajemy pasek mozzarelli i suszone pomidory. Zawijamy roladkę. Umieszczamy roladę w naczyniu żaroodpornym. Smarujemy wierzch oliwą z oliwek. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 30-40 minut. Artykuł Roladka z kurczakiem i suszonymi pomidorami
MojaQchnia.pl
Roladki z kurczaka z suszonymi pomidorami 203każdy plaster kotleta nakładam: trochę tartego sera, kilka całych liści pietruszki, suszonego pomidora, na końcu zwijam ciasno w roladki. TRIK na ładne i kształtne roladki z kurczaka Gotowe roladki zawijam w folię spożywczą , następnie w aluminiową. Zwijam jak cukierki. Następnie wkładam do wrzącej wody na 15-20 minut. Po tym czasie wyjmuję z folii i zanurzam w roztrzepanym jajku, następnie
Zasmakuj Kuchni
Roladki drobiowe z szynką, parmezanem i natką pietruszką. 233poprzek na dwie równe części a następnie rozbijamy delikatnie tłuczkiem. Każdy płat oprószamy wewnątrz solą, kładziemy plaster szynki, posypujemy startym na małych oczkach parmezanem i posiekaną natką pietruszki. Zawijamy roladkę i oprószamy papryką i majerankiem. Spinamy wykałaczkami z dwóch stron. Gotowe roladki wkładamy do rękawa. Układamy na blaszce. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 30-35 minut. Smacznego
Magia jedzenia.
Pasta jajeczna z czosnkiem niedźwiedzim 270pieprzu Jajka ugotować na twardo*. Jajka obrać, rozgnieść widelcem, dodać posiekane liście czosnku, śmietanę, doprawić do smaku. Pastę wymieszać, podawać z pieczywem. Taka pasta również świetnie się nadaje do zawijania roladek z szynki. Smacznego! *U mnie sprawdza się taki sposób: jajka wkładam do rondelka, zalewam zimną wodą, żeby całe były zanurzone, zagotowuję i gotuję 5 minut, wyłączam ogień i zostawiam
Obiad gotowy
Pierś z kurczaka faszerowana suszonymi pomidorami, pietruszką, cebulą i serem 302kurczaka kroimy na cienkie plastry. Rozbijamy je delikatnie tłuczkiem. Następnie odrobinę solimy i pieprzymy z obu stron. Farsz wykładamy na filety z kurczaka dodajemy starkowany ser. Następnie zawijamy roladki i nakładamy na wierzch szynkę parmeńską. Całość układamy w naczyniu żaroodpornym i pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 35 - 40 minut
Pan i Pani Smith w kuchni
Schab faszerowany jajecznicą 199papryką. Plastry schabu rozbijamy na płaty. Każdy kawałek mięsa doprawiamy od wewnątrz solą, pieprzem i papryką. Na każdym mięsie układamy listki szpinaku, jajecznicę i zwijamy w roladkę. Każdą roladkę zawijamy w doprawiony przyprawami papier do pieczenia i spinamy wykałaczką. Mięso układamy obok siebie w naczyniu żaroodpornym. Wkładamy do piekarnika na 30 minut w temperaturze 180 stopni z włączonym termoobiegiem. Wyjmujemy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
KREM Z BATATÓW Z PIEROŻKAMI STRUKLIJ 153twaróg, czosnek i przyprawy, mieszamy masę. Ciasto cienko rozwałkowujemy na okrąg, rozsmarowujemy na nim farsz, i zwijamy jak roladę, można ją przeciąć na pół, będzie się lepiej gotować. Roladki zawijamy w ściereczki, zawiązujemy końce i gotujemy w osolonym wrzątku około 10 minut. Struklij wyciągamy i studzimy. Wyjmujemy ze ściereczki i kroimy na centymetrowe kawałki. Zupę nalewamy do talerzy, ozdabiamy
Kulinarne Fantazje Marioli
Roladki z rusztu. 184bazyliowej WYKONANIE: marynatę mieszamy, dodajemy pokrojone w paski warzywa, odstawiamy, kotlety rozbijamy cienko, posypujemy przyprawą do wieprzowiny, odstawiamy, rozbite schabowe smarujemy z obu stron oliwą, nakładamy warzywa, zwijamy w roladki, zawijamy w folię aluminiową, odkładamy na 2-3 godz. grillowanie rozpoczynamy w centralnym punkcie rusztu (otwieramy folię), przez 10 min. grillujemy z obu stron, następnie przekładamy w miejsce bez wielkiego
Kuchnia Beaty
Roladki z kurczaka i fasoli. 179aluminiową (każda pierś na osobną). Fasolę odcedzamy z zalewy, przekładamy do miski, rozgniatamy i doprawiamy papryką i solą - dokładnie mieszamy. Tak przygotowaną fasolę przekładamy na kurczaka i zwijamy w roladkę. Zawijamy w folię i z obu stron zawijamy ją tak jak zawinięte są cukierki. Tak przygotowane paczuszki obsmażamy z każdej strony na suchej rozgrzanej patelni, następnie przekładamy je do naczynia
Moje-pitraszenie
Polędwiczki z suszonymi śliwkami i szynką parmeńską 316jednej mandarynki lub z połowy pomarańczy. Polędwiczki z suszonymi śliwkami i szynką parmeńską Na środku kawałka polędwicy układamy jedną lub dwie śliwki (w zależności od wielkości polędwicy) i szczelnie zawijamy. Roladki owijamy w plasterek szynki parmeńskiej i układamy na blaszce. Polędwiczki z suszonymi śliwkami i szynką parmeńską Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200 st. C przez
Pyza i Surówka
Nóżki drobiowe w miseczce ryżowej z ciecierzycą 255cebulę pokrojoną w piórka i smażymy przez chwilę. Potem dorzucamy szpinak i podsmażamy, doprawiamy solą i pieprzem. Zamarynowane nóżki rozkładamy i smarujemy szpinakiem. Na szpinak układamy polędwiczkę i zawijamy roladkę którą wkładamy w siateczkę. Tak przygotowane roladki wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 140 stopni i pieczemy 90 minut. W między czasie gotujemy ryż. Pod koniec pieczenia nóżek zajmujemy się
Kuchenne Wariacje
Dwusmakowe makaronowe roladki w pomidorach 255zieloną doprawić szczyptą czubricy do smaku, wymieszać. Serek z pomidorami wymieszać z pokrojoną czerwoną papryką doprawić do smaku ziołami włoskimi. Tak przygotowane nadzienie rozsmarowywać na paskach makaronu -na przemian zawijać roladki. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym niewielką ilością oliwy. Sos pomidorowy: Czosnek i cebulę obrać posiekać drobno zeszklić w rondelku na oliwie po chwili dodać pomidory w puszce
Wanilia i Kardamon
Roladki z sałatą i zielonym pesto 256foliowy aby nie porozrywać mięsa, oprószamy solą i posypujemy utartym w moździerzu zielonym pieprzem, smarujemy zielonym pesto układamy pokrojoną w paski sałatę oraz ser mozzarella pokrojony na plastry, zawijamy roladki, panierujemy w mące, rozkłóconym jajku oraz bułce tartej, smażymy na wolnym ogniu na oleju z każdej strony na złocisto. Podajemy z dowolnymi dodatkami
Wanilia i Kardamon
Schabowy z pikantnym pesto 228szwarcwaldzkiej sól, pieprz 0,5 l bulionu Pesto z suszonych pomidorów Przygotowanie : Kotlety rozbijam i smaruję przygotowanym wcześniej pesto z suszonych pomidorów . Zwijam je w roladki a następnie każdą roladkę zawijam w 2 plasterki szynki szwarcwaldzkiej i spinam wykałaczką. Podsmażam krótko z każdej strony na symbolicznej ilości oliwy z oliwek a następnie zalewam ok 250 ml bulionu i duszę. Jeśli
Mechanik w kuchni
24. Roladki chlebowe 171chleb tostowy. Odkrawamy skórkę, wałkujemy na cienko, smarujemy masłem, układamy plastry szynki, sera, smarujemy dowolnymi pastami, układamy warzywa pokrojone w długie słupki (ogórek, rzodkiewkę, paprykę itp). Roladki zawijamy ciasno w folię spożywczą i przynajmniej na 2 godziny wkładamy do lodówki. Przed podaniem rozwijamy z foli, gwarantuje, że będą się dobrze trzymać
Jadło i czytadło
Rotolo ze szpinakiem i serem feta 455zawijany makaron lasagne o nazwie Rotolo, natknęłam się jakiś czasu w internecie. Tak mi się spodobał sposób jego podania, że postanowiłam przygotować go w domu. Zawijane roladki zrobiłam z szpinakiem i serem feta. Do tego sos pomidorowy i ser żółty starty na wierzchu. Całość wyszła bardzo pyszna. Tak podany makaron wygląda
Marta Gotuje
Devolaile w płatkach owsianych 253jajko, szczypta czerwonej papryki, sól, pieprz, ryż basmanti. Przygotowanie: Każda pierś rozbijamy, przyprawiamy solą i pieprzem. Na środek każdego kotleta układamy plasterek sera i zawijamy roladki. Jajko roztrzepujemy ze słodką papryką, obtaczamy w nim kotlety. Następnie obtaczamy w płatkach owsianych i smażymy z każdej strony na rozgrzanym tłuszczu na patelni. Podajemy z ryżem. Smacznego
Aga w kuchni