zawijane roladki - 500 przepisów (strona:4/34)

Roladki drobiowe z papryką i rukolą 233

drobiu. Rukolę umyć, odsączyć z nadmiaru wody i drobno posiekać.Brać pojedynczo płaty kurczaka i układać na nich kolejno: posiekaną rukolę, plaster żółtego sera i paprykę. Następnie delikatnie zawijać roladki. Dla zabezpieczenia, żeby nam się nie rozpadły w trakcie smażenia można owinąć nitką, którą później bez problemu można zdjąć.Przygotować patelnię teflonową. Wlać olej. Rozgrzać i smażyć na nim roladki

Świat Domowej Kuchni
Roladki drobiowe ze szpinakiem. 133

Jeśli nie macie pomysłu na obiad to takie roladki będą jak znalazł.Oczywiście pod warunkiem, że lubicie szpinak :) Ja bardzo lubię, dlatego dość często używam go w mojej kuchni. Składniki: 2 pojedyncze piersi z kurczaka (ja miałam dość duże) 1/2 opakowania szpinaku mrożonego (opakowanie miało 450 g) 1/3 opakowania sera typu feta 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka masła sól,pieprz(...)czas, aż się roztopi. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę.Przyprawić sola i pieprzem.Smażyć aż woda odparuje. Wystudzić i dodać ser.Wymieszać. Gotowy szpinak wykładać na rozbite piersi i zawijać roladki. Jajko rozbełtać z mlekiem (mleko wlałam tak na oko,nie za dużo) Gotowe roladki obtoczyć w bułce tartej, następnie w jajku i znowu w bułce tartej. Na patelni rozgrzać

Agusiowe smakołyki
Roladki z boczkiem, porem i serkiem 444

Bardzo prosty, a jednocześnie bardzo fajny pomysł na urozmaicenie mięsnych roladek. Celowo napisałam mięsnych, gdyż robiłam je zarówno ze schabem jak i z filetem z kurczaka. Gdybym jednak miała wybrać, to bardziej pasowały mi do schabu. 6 plastrów schabu lub 2-3 pojedyńcze piersi kurczaka ok. 200 g wędzonego boczku 1 duży por 1 cebula 1 serek topiony (około(...)smażymy do zeszklenia się warzyw. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Serek topiony kroimy na paseczki (zamiennie można użyć sera żółtego). Na każdy plasterek schabu nakładamy farsz oraz dajemy paseczek serka. Zawijamy roladkę. Jajko wybijamy na talerzyk, lekko solimy i rozbełtujemy widelcem. Na drugi talerzyk sypiemy niewielka ilość mąki. Na trzeci – bułkę tartą. Roladki panierujemy w mące, rozbełtanym jajku

Smaki Na Talerzu
Roladki ze szpinakiem 187

Pyszne schabowe roladki z farszem szpinakowym, podlewane białym winem... podane z ryżem ze szpinakiem... po takim obiadku pierwsze słowa jakie padły z moich ust to: "Zielono mi !" :) Obiadek wszystkim smakował i każdy dopytywał się szpinakowy ryż :)Składniki:1 kg schabu,500 g mrożonego szpinaku,1 feta,1 łyżka masła,2 ząbki czosnku,1 szklanka białego wytrawnego wina,2 łyżeczki przyprawy(...)dusimy pod przykryciem. Gdy szpinak nam się rozmrozi dodajemy ser feta i mieszamy, aż do jego rozpuszczenia. Na końcu wyciskamy ząbki czosnku. Na rozbite kotlety nakładamy szpinakowy farsz i zawijamy roladki. Układamy w naczyniu żaroodpornym. Przykrywamy pokrywką. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 200 stopni. Po ok. 30 minut podlewamy roladki szklanką wina i zmniejszamy temperaturę na 180 stopni, pieczemy jeszcze

Aga w kuchni
Filet z mango w ostro – słodkiej glazurze 222

wkładamy pastę kokosową , wlewamy jogurt naturalny , dodajemy posiekaną trawę cytrynową i papryczkę chili oraz wsypujemy przyprawy : sól , pieprz i curry.Dokładnie mieszamy , a następnie zanurzamy w tej marynacie naszą roladkę.Zawijamy w folię spożywczą i odkładamy do lodówki – im dłużej będzie w marynacie , tym później zyska bardziej intensywny smak i aromat.Po tym czasie w rondelku , bądź też na mniejszej(...)półtwardo w osolonej wodzie , odcedzamy , kroimy w kosteczkę.Smażymy je na rumiano na mocno rozgrzanym oleju.Podajemy w rukolą , pomidorkami koktajlowymi , doprawione solą i odrobiną octu balsamicznego.CAŁOŚĆ :Gorące roladki delikatni kroimy , podajemy ze świeżo przygotowaną sałatką.Smacznego

Ostra na Słodko
Roladki z indyka z salami, mozzarellą, bazylią i kurkumą 187

Pyszne roladki z indyka z salami, bazylią i mozzarellą, dodatkowo indyk zamarynowany w kurkumie, jako dodatek ziemniaczki pieczone z ziołami i serem grana padano. Pyszny obiadek, który smakował nam wszystkim. Polecam Wam i życzę miłego dnia :-) Składniki na 3 porcje: 3 polędwiczki z indyka (mogą być filety z kurczaka) około 9 plasterków salami u mnie z pomidorami suszonymi kulki mozzarelli(...)wcieramy w mięso z obu stron.  2. Na mięcie układamy po 3 plasterki salami, po dwie kulki, które ja przekroiłam na pół i po kilka listków świeżej bazylii. Zawijamy roladkę, możemy ją spiąć wykałaczkami. Tak samo postępujemy z resztą mięsa.  3. Tak przygotowane roladki przekładamy do naczynia żaroodpornego, które wcześniej smarujemy odrobiną oleju. Ziemniaczki: 1. Obrane ziemniaki podgotowujemy

kruche babeczki
Roladki schabowe o zdrowym wnętrzu 199

uwage na bezpieczeństwo, dlatego produkty TERMISILnie wchodzą w reakcję z żywnością, nie absorbują zapachów i są w 100% bezpieczne dla dzieci – nie zawierają alergenów.I w tym naczyniu przygotuję Roladki schabowe o zdrowym wnętrzu.. Będziemy potrzebowali schabu najprzedniejszego- ilość zależy od nas samych :-)   Przygotujmy marynatę – oliwa z oliwek najwyższejjakościz pierwszego tłoczenia, wyciśniętyprzez praskęnie jeden ale ze trzy ząbkiczosnku(...)lodówki i układamy na desce. Do każdego kawałka przyklejamy listki szpinaku pokrzwając dokładnie płat mięsa. Kroimz w paseczki mozarellę i pieczarki... i układamy w ten sposób pokazany na zdjęciu... Zawijamy roladki używając do tego sznurka spożywczego :-)  U mnie wykłaczka nie zdała egzaminu i stanowczo ją odradzam :-) Folia spożywcza i... na chwilkę do lodówki... Dno naszego naczynia TERMISIL GRILL

Z Kuchni Do Kuchni
Pierś kurczaka w boczku ze szpinakiem i ricottą 180

przestudzenia.\r","Oczyszczone piersi z kurczaka nacinamy wzd\u0142u\u017c tworz\u0105c kotlety. Przestudzony szpinak \u0142\u0105czymy z ricott\u0105. Przek\u0142adamy mas\u0119 na kurczaka i zawijamy jak roladki.\r","Roladki owijamy boczkiem i k\u0142adziemy na blasze wy\u0142o\u017conej foli\u0105 aluminiow\u0105. Pieczemy ok. 50 minut w piekarniku rozgrzanym do 170\u00b0C do momentu kiedy boczek(...)drobno posiekanym czosnkiem, gałką, solą i pieprzem. Odstawiamy do przestudzenia. Oczyszczone piersi z kurczaka nacinamy wzdłuż tworząc kotlety. Przestudzony szpinak łączymy z ricottą. Przekładamy masę na kurczaka i zawijamy jak roladki. Roladki owijamy boczkiem i kładziemy na blasze wyłożonej folią aluminiową. Pieczemy ok. 50 minut w piekarniku rozgrzanym do 170°C do momentu kiedy boczek będzie spieczony i chrupiący. Gotowe

Mostek w kuchni
Zapiekane roladki z bakłażana i cukinii 143

kilka razy, że w tym sklepie są do kupienia fajne eko-produkty. I miła obsługa :) A ja lubię fajne produkty i miłą obsługę, więc korzystam z biozdrowie24 :) Zrobiliśmy pyszne roladki z cukinii i bakłażana nadziewane zieloną soczewicą i innymi dodatkami. Tak na lekko pikantno. I na koniec posypane serem i zapieczone. Pyszna rzecz, naprawdę. Mi osobiście bardziej smakował bakłażan(...)cienkie plastry (około pół centymetra). Smarujemy oliwą z obu stron i smażymy do przyrumienienia na patelni grillowej. Jak wystygną to na jednym krańcu kładziemy łyżeczkę soczewicowego farszu i zawijamy roladki. Na dno naczynia żaroodpornego wylewamy trochę pomidorów z puszki (razem z zalewą oczywiście). Układamy roladki szczelnie w naczyniu i od góry zalewamy resztą pomidorów. Na samą górę ścieramy parmezan. Zapiekamy

Marder&Marder Manufacture
Roladki drobiowe z wędzonym kurczakiem 175

kroimy na pół i cienko rozbijamy. Wędzonego kurczaka (bez skóry) oddzielamy od kości. Paprykę kroimy na mniejsze kawałki. Na środek rozbitych filetów kładziemy po kawałku papryki i wędzonego kurczaka. Zawijamy roladki ,owijamy nicią ,oprószamy solą i pieprzem. Sos: Cebulę siekamy ,pieczarki i boczniaki oczyszczamy i kroimy na mniejsze kawałki. Razem z cebulą smażymy na maśle. Oprószamy mąką ,chwilę podsmażamy ,zalewamy

R'n'G Kitchen
ROLADKI DROBIOWE Z KURKAMI I FETĄ 179

dłuższego czasu miałam ochotę na roladki drobiowe, tylko zastanawiałam się jaki zrobić do nich farsz. No i wybór padł na kurki :-), dla zaostrzenia smaku tych delikatnych grzybków dodałam słonawą fetę. Bardzo fajna kompozycja smakowa.Składniki:1kg piersi z kurczaka0.5kg kurek (ja miałam mrożone)1 duża cebula ser fetasklarowane masło sól, pieprzprzyprawa do kurczakaśmietana 18%łyzka mąki(...)15minut na małym ogniu. Solimy, pieprzymy.Część podsmażonych kurek przeznaczymy na farsz, a część na sos. Farsz wykładamy na rozbitych filetach, obok kurek kładziemy słupek sera feta. Zawijamy roladki, spinając je wykałaczką lub obwiązując nitką.Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy nasze roladki z każdej strony, aż do zrumienienia. Pozostałe podsmażone kurki przekładamy do garnka, podlewamy bulionem, wrzucamy liść

Walijskie Pichcenie
Sznycle z indyka faszerowane bazylią, oliwkami i mozzarellą zawijane w szynkę parmeńską 224

listki bazylii. Na jednym końcu sznycla kładziemy najpierw kulki mozzarelli (u mnie po 3 szt.), potem zaraz za nimi oliwki (tak samo trzy szt) i na wierzch listki bazylii. Zawijamy roladkę i tak zawiniętą owijamy 2 plasterkami szynki (tak, żeby cały mięso było owinięte). Wkładamy do naczynia żaroodpornego, na którego dno dajemy troszkę oleju. Zapiekamy w 180 stopniach około

kruche babeczki
Roladka z kurczakiem i suszonymi pomidorami 123

oliwa z oliwek Filet z kurczaka kroimy wzdłuż jak na kotlety, rozbijamy. Na desce układamy szynkę parmeńską na nią filet rozbity, solimy, pieprzymy, dodajemy pasek mozzarelli i suszone pomidory. Zawijamy roladkę. Umieszczamy roladę w naczyniu żaroodpornym. Smarujemy wierzch oliwą z oliwek. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 30-40 minut.   Artykuł Roladka z kurczakiem i suszonymi pomidorami

MojaQchnia.pl
Roladki z kurczaka z suszonymi pomidorami 179

każdy plaster kotleta nakładam: trochę tartego sera, kilka całych liści pietruszki, suszonego pomidora, na końcu zwijam ciasno w roladki. TRIK na ładne i kształtne roladki z kurczaka Gotowe roladki zawijam w folię spożywczą , następnie w aluminiową. Zwijam jak cukierki. Następnie wkładam do wrzącej wody na 15-20 minut. Po tym czasie wyjmuję z folii i zanurzam w roztrzepanym jajku, następnie

Zasmakuj Kuchni
Roladki drobiowe z szynką, parmezanem i natką pietruszką. 201

poprzek na dwie równe części a następnie rozbijamy delikatnie tłuczkiem. Każdy płat oprószamy wewnątrz solą, kładziemy plaster szynki, posypujemy startym na małych oczkach parmezanem i posiekaną natką pietruszki. Zawijamy roladkę i oprószamy papryką i majerankiem. Spinamy wykałaczkami z dwóch stron. Gotowe roladki wkładamy do rękawa. Układamy na blaszce. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 30-35 minut. Smacznego

Magia jedzenia.