Roladki drobiowe z szynką, parmezanem i natką pietruszką.

Roladki drobiowe z szynką, parmezanem i natką pietruszką.

Roladki drobiowe z szynką, parmezanem i natką pietruszką.

Składniki na 12 sztuk: -6 pojedynczych filetów z kurczaka -100 g. parmezanu -pęczek natki pietruszki -12 plasterków szynki wieprzowej -sól -słodka papryka -majeranek -rękaw do pieczenia Sposób przygotowania: Piersi z kurczaka myjemy, oczyszczamy. Filet przekrawamy w poprzek na dwie równe części a następnie rozbijamy delikatnie tłuczkiem. Każdy płat oprószamy wewnątrz solą, kładziemy plaster szynki, posypujemy startym na małych oczkach parmezanem i posiekaną natką pietruszki. Zawijamy roladkę i oprószamy papryką i ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Magia jedzenia.

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.