zawijane roladki - 500 przepisów (strona:20/34)

Roladki z kurczaka ze szparagami 367

przyprawiamy do smaku. Od wewnętrznej strony smarujemy delikatnie masłem (w wersji fit-masło pomijamy). Kładziemy po 4-5 szparagów na każdym kotlecie i zawijamy w rulon. Mocno rozgrzewamy patelnię z 2 łyżkami oleju. Delikatnie układamy roladki na patelni i smażymy po kilka minut z każdej strony, do zrumienienia kurczaka. Gdy kurczak jest już przypieczony patelnię nakrywamy pokrywką i dusimy jeszcze

Mama z miasta
Roladki z bakłażana z serem i zieleniną 186

nagrzać nieprzywierającą patelnie, posmarować albo spryskać oliwą i smażyć bakłażany z obu stron na złoty kolor. Usmażone i wystudzone plasterki smarować nadzieniem i zawijać delikatnie w ruloniki, nie przeciskać. Przed podaniem ozdobić zieleniną. Smacznego Artykuł Roladki z bakłażana z serem i zieleniną pochodzi z serwisu Kulinarne życie Armine

Smaki Armine
Chrzanowe roladki z szynki w galarecie 230

Chrzanowe roladki to taka przystawka, która bardzo sprawdza się podczas różnych uroczystości. Moja wersja zdecydowanie jest dla miłośników wyrazistego chrzanowego smaku, lecz jeśli ktoś preferuje łagodniejszą

Taste Therapy
Naleśnikowe rollsy z łososiem, serkiem i roszponką 277

wykorzystać kupne tortille, chwilę podgrzać je w mikrofali/piekarniku (by były bardziej elastyczne), a resztę przygotować według przepisu- bo zachęcam Was do mojego sposobu zawijania, wtedy na pewno nic się Wam nie rozwinie, no i same roladki wyglądają estetycznie :) Porcja dla 2-3 osób: * naleśniki- 4 bardzo duże szt. * serek śmietankowy- 1 opakowanie * wędzony łosoś- 4 plastry * roszponka- 2 garście

Kraina Miodem Płynąca
Mielone rolady z serowym środkiem owinięte boczkiem 177

oraz czosnek granulowany. Całość wyrabiamy na gładką, zwartą masę. Formujemy  na dłoni mięsny placek. Na środku każdego układamy kawałki żółtego sera.  Zawijamy do środka (tak aby nie było widać sera).Formujemy mięso na kształt roladki, owijamy wędzonym boczkiem. Roladki układamy w naczyniu żaroodpornym. Mięso skrapiamy olejem rzepakowym. Pieczemy przez 40-45 minut w 190*C. Pod koniec pieczenia

VioletoweKucharzenie
Sałata rzymska z roladkami 183

Roladki z kurczaka Składniki: •     2 piersi z kurczaka •   1-2 twarde ogórki konserwowe •    1 łyżeczka ziaren kolendry •    4 plastry świeżego boczku •    sól, pieprz, oliwa •    sznurek do pieczenia Wykonanie(...)wymieszanymi z oliwą ziarnami kolendry. Na, każdy,doprawiony  kawałek mięsa kładziemy plaster ogórka konserwowego i plaster świeżego  boczku. Zawijamy ściśle w rulonik. Związujemy w dwóch miejscach sznurkiem.     Na patelni, rozgrzewamy oliwę i smażymy roladki z kurczaka na złoty kolor z każdej strony( po 3-4 minuty z każdej strony.) Na talerzu układamy salate rzymska

w mojej kuchni
Rolady z kurczaka w sosie pomidorowym z mozzarellą 190

błonek, przekrajmy  na dwie lub trzy części, lekko tłuczemy i przyprawiamy solą, pieprzem, oregano oraz chili. Smarujemy oliwą z oliwek i zawijamy w plastry szynki.  Na dużej patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i wykładamy roladki. Smażymy około 1-2 min z każdej strony. Następnie stopniowo wykładamy pomidory, przyprawiamy solą i pieprzem. Dusimy pod przykryciem około

Kolejny blog o gotowaniu
ROLADKI WIEPRZOWE W SOSIE SEROWYM. 205

naprawdę nielicznych przepisów, do których wracam dość regularnie. Uwielbiamy w rodzinie roladki wszelkiej maści, ale te, z szynką, serem i ogórkiem w środku najbardziej przypadły nam do gustu. ROLADKI WIEPRZOWE W SOSIE SEROWYM. /znany; własna metoda;/ na 5 porcji 5 plastrów schabu bez kości100 ml śmietanki 12 %5 plastrów żółtego sera5 plastrów szynki1/2 korniszona na każdy plaster schabu musztarda(...)każdy z nich smaruję  z jednej strony musztardą. Układam po plasterku szynki, sera, połówce korniszona. Starannie i "ciasno" zawijam, spinając wykałaczką,  aby się nie rozpadły. Na patelni roztapiam odrobinę masła, dodaję nieco oliwy  układam roladki i podsmażam. Rozkruszyłam następnie kostkę mięsnego wywaru  i dorzuciłam do mięsa. Podlałam niewielką ilością wody i duszę pod przykryciem  około

W kuchni Karmel-itki
Sznycle z indyka nadziane mięsem mielonym 138

dzisiejszych czasach promocja super sprawa :) fajne mięsko jakim są sznycle z indyka i o dziwo nie w  mojej głowie, a w głowie mojego męża pojawiły się od razu roladki. Jako dobra żona ;P spełniłam te kulinarne marzenie trochę je urozmaicając ;) Składniki 5 sznycli z indyka musztarda sarepska około 200 gr przyprawionego już mięsa mielonego ( u mnie też z indyka(...)jajko, 3 łyżki bułki tartej, majeranek, sól, pieprz, słodka papryka, dupka startej cebuli oraz 2 łyżeczki majeranku roztartego w dłoniach ) zawijamy w rulon, ściśle owijając nicią. Postępujemy tak ze wszystkimi sznycelkami. Rozgrzewamy patelnie z oliwą, obsmażamy roladki z każdej strony. Następnie dokładamy po kawałeczku cebulki i podlewamy wodą, przykrywamy i dusimy z 10 min. W garnczku nastawiamy wodę, kiedy się

Gotowanie...to proste !
Bekonowe roladki z kurczakiem 365

powinna wystarczyć na owinięcie każdego kawałka + jeszcze przywinięcie. I tak też teraz robię, wyciągam kolejno paseczki kurczaka z marynaty i zawijam w boczek, jeśli któryś kawałek się Wam rozwija to użyjcie tak jak ja wykałaczek. Przygotowane roladki maszerują do rozgrzanego na 200 oC piekarnika na ok 25 minut.W moim wydaniu na fasolce znajdziecie sezam który świetnie się z nią

Mechanik w kuchni
Roladki z wkładką 156

wszystko nam wypłynie bokami. Jeśli farsz jest już gotowy zabieramy się za zwijanie. Kładziemy farsz na plasterek wędliny i zawijamy. Tak robimy z wszystkimi plastrami. Dobrze jest jeśli wędlina ma duże plastry bo wtedy można włożyć więcej farszu i roladki są pełniejsze. Jak już zawiniemy wszystkie plastry wędliny i ułożymy je w naczyniu lub tak jak ja na tackach

Tanio smacznie i prosto
Cykoria zapiekana z koperkiem w szynce parmeńskiej 171

cytryny. Cykorie  gotujemy max 4 minuty, studzimy. Na plasterki szynki posypujemy koperek i żółty ser. Rozgrzewamy piekarnik do 180C Zawijamy cykorię i układamy do naczynia dodając po 1 łyżeczce masła klarowanego na sztukę roladki. Pieczemy 10 minut, następnie posypujemy po wierzchu znów serem i dodatkowo parmezanem . Pieczemy następne 5 minutek. To wszystko kochani. Smacznego

Viola cooks with passion
Roladki schabowe z fasolką 175

Kruchutkie, duszone roladki, wypełnione fasolką szparagową i owinięte plasterkiem boczku. Wymagają wprawdzie nieco czasu na powolne duszenie mięsa ale mimo to nie są pracochłonne. Danie typu samograj... wstawiasz i robi się samo :)   Składniki: 1kg schabu bez kości 10 plasterków chudego wędzonego boczku fasolka szparagowa 500ml bulionu oliwa do smażenia sól, czarny pieprz, ostra papryka, czosnek granulowany, majeranek, lubczyk, tymianek(...)oraz ziołami: tymiankiem, lubczykiem i majerankiem. Na końcu rozbitego mięsa układamy wszerz 5- 6 fasolek i ściśle zawijamy. Tak powstała roladę zawijamy w plasterek boczku. Spinamy wykałaczką. W szerokim rondlu rozgrzewamy olej i rumienimy z wszystkich stron roladki. Podwalamy bulionem i zmniejszamy moc kuchenki. Dusimy pod przykryciem około godziny. W tym czasie sprawdzamy raz po raz ilość płynu. Jeśli

Pyry na Gaz
Roladki z cukinii z warzywami 207

słoika – pokrojonych na kawałki kilka ogórków kiszonych – pokrojonych na kawałki wykałaczki – opcjonalnie Przepis na roladki z cukinii z warzywami Bierzemy pasek cukinii i smarujemy go łyżką pasty warzywnej. Układamy na nim po kawałku pomidora i ogórka, oraz oliwkę. Zawijamy w ciasny rulonik. Gdyby rulonik nie chciał się trzymać, można mu pomóc wykałaczką, ale pasta warzywna jest gęsta

Ugotowane pozamiatane
Rolada z indyka 247

tłuczkiem ale bez przesady. Dodajemy przyprawy i mieszamy do tej pory aż mięso będzie mocno  kleiste. Mięso wkładamy do skóry i zawijamy w folie a następnie pakujemy całość w siatkę i wiążemy pętelkę na kijek. Wkładamy roladkę do lodówki na 12 godzin obciążamy ją czymś aby nabrała ładnego kształtu. Osuszanie w wędzarni bez dymu -45 min temp.40 stopni Wędzenie

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.