zawijane roladki - 500 przepisów (strona:25/34)

Roladki z szynki parmeńskiej z rukolą, kozim serem i burakiem 302

Składniki:5 plasterków szynki parmeńskiej garść umytej rukoli1 upieczony burak (1h, 180 stopni)50 gam twardego, koziego seraNa plasterku szynki parmeńskiej układamy kilka liści rukoli, kawałek

Mango Papaja
Szybkie parówki w cieście z serem i pastą warzywną (na piknik lub przyjęcie) 246

dwie parówki, końcówki wystające poza płat ciasta odcinamy. Ostrożnie zawijamy parówki w ciasto. Układamy zakończeniem do spodu. Nasze rulony smarujemy roztrzepanym jajkiem i kroimy na mniejsze kawałki. Następnie całość posypujemy sezamem. Nasze parówki w cieście przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia (układamy w odstępach). Każdą a la roladkę posypujemy startym żółtym serem. Wkładamy do nagrzanego do 210 stopni piekarnika

Słodkie okruszki
Roladki ze schabu i suszonej śliwki 161

Składniki (na około 6-7 roladek): pół kilograma schabu  150 gram suszonych śliwek sól pieprz pół papryczki jalapeno  jedna mała szalotka  szklanka bulionu Schab kroimy w plastry i rozbijamy tłuczkiem. Doprawiamy solą i pieprzem, układamy na każdym plastrze po 3-4 suszone śliwki i zawijamy w ruloniki. Gotowe ruloniki układamy w naczyniu żaroodpornym. Dodajemy pokrojono drobną papryczkę

Mango Papaja
Sylwestrowe hity – czyli najlepsze przepisy na przyjęcia! 3256

chrupiące. Polecam! NALEŚNIKI ZAPIEKANE Z KURCZAKIEM I WARZYWAMI PRZEPIS TUTAJ Zawijane naleśniczki z mięsno-warzywnym farszem zapiekane pod pierzynką z sosu pomidorowego i żółtego sera. Bardzo smaczne danie. TORCIK MEKSYKAŃSKI Z TORTILLI PRZEPIS TUTAJ Bardzo smaczna i efektowna zapiekanka meksykańska w kształcie tortu, z tortillą, warzywami i mięsem mielonym. ROLADKI NALEŚNIKOWE ZAPIEKANE POD BESZAMELEM PRZEPIS TUTAJ Naleśniki zapiekane z pieczarkami

Blog z Apetytem
Roladki z szynką i jajkiem w dietetycznym sosie 235

kilka plastrów szynki ( wszystko zależy od tego ile chcemy roladek)4 jajka1 twardy pomidorNa sos:2 łyżki jogurtu naturalnego , gęstego1 łyżeczka musztardy1 łyżeczka chrzanu2 ząbki czosnkuszczypta soli i pieprzuWYKONANIEWszystkie składniki sosu łączymy i dobrze mieszamy. Czosnek wyciskamy przez praskę.Jajka gotujemy na twardo- studzimy. Na szynkę kładziemy ćwiartki jajka zawijamy w rulonik, układamy na plastry pomidora. Każą roladę polewamy sosem

W kuchennym oknie Ewy
Negimaki z shiitake 227

płat wołowiny kładziemy 1 – 2 szparagi, marchewki i cebulkę. Zawijamy warzywa w mięso i spinamy wykałaczkami. Powtarzamy do wyczerpania składników. Ruloniki zalewamy przygotowaną marynatą, przykrywamy i odstawiamy do lodówki na ok. 15 minut. Po wyjęciu lekko otrząsamy z marynaty i kładziemy na patelnię z rozgrzanym olejem. Jednorazowo smażymy tylko połowę roladek. Smażymy obracając szczypcami, aż wszystkie strony będą brązowe

mojewypiekiinietylko
Dietetycznie: roladki z kurczaka ze szpinakiem i frytki z marchewki i selera (337 kcal) 212

pół, żeby z dwóch piersi wyszły 4 roladki. Mięso tłuczemy na cieńsze plastry, oprószamy z dwóch stron przyprawami i wstawiamy do lodówki na przynajmniej 30 min. Szpinak i czosnek przeciśnięty przez praskę podsmażamy na oliwie. Do podsmażonego szpinaku dodajemy śmietanę, przyprawiamy solą i pieprzem. Farsz układamy na porcjach mięsa, które zawijamy w rulon. Przygotowane rolady przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem

e-PrzepisyKulinarne
Dietetycznie: roladki z kurczaka ze szpinakiem i frytki z marchewki i selera (337 kcal) 302

pół, żeby z dwóch piersi wyszły 4 roladki. Mięso tłuczemy na cieńsze plastry, oprószamy z dwóch stron przyprawami i wstawiamy do lodówki na przynajmniej 30 min. Szpinak i czosnek przeciśnięty przez praskę podsmażamy na oliwie. Do podsmażonego szpinaku dodajemy śmietanę, przyprawiamy solą i pieprzem. Farsz układamy na porcjach mięsa, które zawijamy w rulon. Przygotowane rolady przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem

e-PrzepisyKulinarne
Zrazy wołowe zawijane z boczkiem i ogórkiem 260

Dzisiaj przepis bardzo tradycyjny - roladki wołowe czyli zrazy z boczkiem i ogórkiem SKŁADNIKI 500 g ligawy - ładnie się rozbija i dusi 4 długie plastry boczku wędzonego

Moje Kuchenne Rewelacje
Hasło tygodnia - "zrolowane". 226

chęcią powracam. Pamiętam, że przygotowywałam wtedy jakieś roladki z marchewek i szalenie podobało mi się zdjęcie własnego autorstwa (co znowu nie jest takie częste ;)). Rolowanie w kuchni jest bardzo wdzięcznym zajęciem, a uzyskane efekty czasem przechodzą najśmielsze oczekiwania kucharza :) Trzeba wykazać się pomysłowością zarówno jeśli chodzi o wybór tego, w czym będziemy zawijać jak i tego, czym będziemy nadziewać

zadanie-gotowanie
ROLADKI Z ŁOSOSIA 184

nudził. Podanie go w formie takich roladek to  bardzo fajny i szybki sposób na przekąskę dla niezapowiedzianych gości. Bardzo szybko się przygotowujeSkładniki:30 dag wędzonego łososia plastryopakowanie serka Almette z ziołami sól morska z pieprzem Kamis młynekWykonanie:Łososia delikatnie oprószamy solą i pieprzem. Wykładamy na każdy plaster serek, rozsmarowujemy, ciasno zwijamy, zawijamy w folię spożywczą, odkładamy

Z Majeczką w kuchni
Zawijaski ze schabu na kaszy gryczanej 205

Przepis bierze udział w Konkursie "Smakowita Pajda to kulinarna frajda!" zorganizowanym na blogu  Majanowe pieczenie - sponsorem konkursu jest ZT Kruszwica S.A. Już tak dawno

Buniabaje w kuchni
Drobiowe roladki ze szpinakowym nadzieniem, serowane z wody lub z patelni:) 242

szpinakożerców podwójna odsłona drobiowej roladki - zapraszam:) Drobiowe roladki ze szpinakiem S kładniki: 1 podwójny filet z kurczaka 200 g szpinaku 2 jajka 2 ząbki czosnku 2 łyżki masła sól, pieprz,  opcjonalnie: olej, jajko i bułka tarta do panierki Szpinak poddusić na rozgrzanej patelni na maśle, dodać rozdrobnione ząbki czosnku i sól, wystudzić. Filety zemleć. Ubić pianę z 2 białek(...)zmielonego mięsa wraz z żółtkami, solą i pieprzem, wyrobić na jednolitą masę.  Wariant I /z patelni Z mięsa formować płaskie placuszki, na środek nakładać przestudzony szpinak, boki zawijać tworząc pulpety. Standardowo panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej smażąc na rozgrzanym tłuszczu. Wariant II / z wody Rozwinąć folię spożywczą, skropić ją wodą (rolada ładniej nam odejdzie po ugotowaniu), całość

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Roladki z hummusem 211

Nigdy wcześniej nie przygotowywałem w ten sposób tej przystawki. Roladki z hummusem to bardzo ciekawa propozycja na przystawkę na każde przyjęcie. Przy okazji jak będziecie ją

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Short: Drugie Śniadanie 189

pół lub na 4 ćwiartki i zawijamy żolty ser i wędlinę w rulonik. Jeśli planujemy zabrać do pracy lub na wyjazd to pakujemy w pudełeczko - proponuje wbić pół wykałaczki by nie rozwinęło się po drodze. Druga wersja to opcja na ciepło. Wkładamy talerzyk do piekarnika, kombiwara itp. i zapiekamy... Wersja dla studentów😄: Roladki układamy na żelazku, a od góry podgrzewamy

Dieta Rozdzielna i Zdrowie