zapiekanka - 10615 przepisów (strona:434/708)

Zapiekanki 74

Składniki na dwie zapiekanki  100 g pieczarek mała cebula masło   1/2 pęczka szczypiorku   mała bagietka   ser   przyprawy: oregano, pieprz, sól ketchup   Przygotowanie Na patelni rozpuszczamy masło, wrzucamy posiekaną w kostkę cebulę oraz pieczarki. Dusimy do czasu aż wszystko zmięknie, przyprawiamy pieprzem i solą. Nastawiamy piekarnik na 180 stopni. Ser trzemy na grubych oczkach

Kukuleczki
Pierożki schabowe z mozzarellą i suszonymi pomidorami 217

Mozzarella to pyszny serek, który często gości w mojej kuchni. Jest idealny do wszelakich sałatek oraz zapiekanek bo wspaniale rozpływa się pod wpływem temperatury. Właśnie tego pysznego serka użyłam do moich schabowych pierożków. Chciałam aby mozzarella pod wpływem temperatury nie wypłynęła i została w środku mięska dlatego też ser zamknęłam w środku. składniki: 7 grubszych plastrów schabu 14 kulek mini

Monia miesza i gotuje
Zapiekanka z wędzoną makrelą, szpinakiem i puree ziemniaczanym 165

Wędzona makrela najczęściej ląduje w paście kanapkowej. Z tej popularnej ryby możesz również wyczarować tani, pożywny i smaczny obiad. Polecam zapiekankę, bez jajek, kubka śmietany, prostą do przygotowania, o wspaniałym smaku i aromacie dymu wędzarniczego. Składniki: 250 g szpinaku 800 g ziemniakow 1 duża wędzona makrela 1 cebula 1 ząbek czosnku mleko lub śmietana 1 łyżka masła sól, pieprz gałka

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Domowy ser żółty 3504

sery topione: Serek topiony (domowy) Twarogi: twaróg od podstaw i z ziołami Labneh (arabski serek jogurtowy) Ser ricotta (domowa ricotta na serwatce) Domowy ser żółty jest idealny do kanapek, zapiekanek, czy tarty do pizzy. Polecam! Składniki: ½ kg sera białego półtłustego (twaróg) 400ml mleka 3,2% 50 g masła 1 żółtko ½ łyżeczki sody sól do smaku Przygotowanie: Twaróg rozdrabniamy widelcem

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Gulasz wołowy z makaronem i grzybami 91

Niesamowita rozkosz dla podniebienia. Takie danie można podać jako zapiekankę, przekładając do naczynia żaroodpornego i posypując żółtym serem typu salami (nie zabije smaku).   Składniki 500 mięsa wołowego 400 g makaronu muszle 2 łyżki oleju 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 2 ogórki konserwowe 2 łyżki mąki 200 g mrożonych grzybów 400 ml wody 2 liście laurowe 100 ml passaty

R'n'G Kitchen
HAUL ZAKUPOWY - Sklep wegański, Wiatraczna i inne 132

zakupami: W wegańskim sklepie "Tofu"  kupiłam ser, który był mi potrzebny do przygotowania lasagne. Sery z "Violife", kupowałam już wcześniej i wykorzystywałam do różnych zapiekanek, dlatego wiedziałam, że to będzie dobry wybór. Rozczarowałam się jedynie ceną sera, ponieważ kosztował 6.99 zł.  Jest to  cena  dość wygórowana zwłaszcza, że  "Evergreen" można

wegujemy
Sos czosnkowy 426

zwolennicy i przeciwnicy sosu czosnkowy. Niektórym osobom przeszkadza dosyć specyficzny i ostry smak. Ale są też osoby takie jak ja, które go uwielbiają. Lubię go jako dodatek do pizzy, zapiekanek, frytek, wędlin, kiełbasek z grilla a także do kurczaczków. Mój jest mocno czosnkowy, bo taki lubimy. Składniki: 3-4 łyżki majonezu 1 łyżka gęstej śmietany 18% 4-5 ząbków czosnku

Ala piecze i gotuje
Pieczarki w chrupiącej panierce z czosnkową nutą 259

Uwielbiam pieczarki. W sosach, na zapiekankach, pizzy, a także w wersji smażonej. Dziś chciałabym podzielić się z Wami przepisem na pieczarki w chrupiącej panierce z czosnkową nutą. To danie przypomina mi dawne czasy. Tak przygotowane grzyby możecie podać jako samodzielne danie lub dodatek do innej potrawy. Spróbujcie. Pieczarki w chrupiącej panierce z czosnkową nutą – przepis własny Pieczarki w chrupiącej

Słodkie okruszki
Przepisy na imprezę, czyli 3 przekąski, które zrobisz szybko i łatwo 541

imprezę opierają się na wędzonym lub dojrzewającym boczku. Większość z nas uważa na kalorie, ale prawda jest taka, że dodatek tego składnika nawet niewielkiej ilości do sałat czy zapiekanek nadaje im niezrównany aromat i smak. To dlatego boczek jest podstawą kuchni południowej Europy, a także krajów anglosaskich. Warto podkreślić że jako jeden z nielicznych producentów, w dalszym ciągu wędzimy drewnem

Kuchcik gotuje
Hasło tygodnia - dania warstwowe. 199

hasło danie warstwowe. W takiej wersji są o wiele bardziej fotogeniczne. Wymieszane wyglądają niemalże jednakowo. Czy tylko o sałatki mi chodzi? Oczywiście, że nie! Niech to będą ciasta, muffinki, zapiekanki, napoje, burgery... Niech będzie kolorowo, różnorodnie i smacznie. Może przygotujemy jakieś lekkie danie na wynos i udamy się na majówkę. Albo warstwową sałatkę, która będzie towarzystwem dla grillowanego mięsa

zadanie-gotowanie
Pyszne.pl - jedzenie z dostawą do domu - recenzja 135

poinformowała. Otrzymałam propozycję podmiany dania na inne, w tym przypadku na droższe - bez jakiejkolwiek dopłaty. Przyznam, że to miły gest i dzięki temu nie rozczarowałam się brakiem zapiekanki. Jedzenie dostarczono ciepłe i pachnące. Szkoda tylko, że zostało spakowane zestawami. Mąż dostał mięso z kopytkami, mama rybę z frytkami męża, a u mnie były ziemniaczki mamy. Zestaw surówek miał być wspólny

Di gotuje
SOS BESZAMELOWY 109

beszamelowy jest zrobiony z zasmażki z masła, mąki i mleka z dodatkiem soli. Idealny do zapiekanek. Składniki: * 3 łyżki masła * 3 łyżki mąki * 2,5 szklanki mleka * sól * opcjonalnie można dodać gałkę muszkatołową Wykonanie: Masło rozpuścić w garnuszku na małym ogniu, dodać mąkę i energicznie wymieszać do połączenia aż powstanie gładka, jednolita masa. Ciągle mieszając wlewać powoli, stopniowo mleko

Zrób to smacznie
Sos serowo-szczypiorkowy - do warzyw, ryżu, makaronu 264

niego odejść. Nawet ostatnio jakby bardziej go polubiła. Ale żyję i mam się dobrze :) Innym razem spróbuję ze startym żółtym serem. Sos super pasuje do warzyw, do ryżu, makaronu, zapiekanek... Sam/a sprawdź, z czym skomponuje się najlepiej! I nie przejmuj się, gdy po odleżeniu w garnku zrobi się na nim kożuszek i mocno zgęstnieje. Wystarczy dobrze wymieszaj, podgrzać i podawać

Anioszek w kuchni
SOS BESZAMELOWY 127

beszamelowy jest zrobiony z zasmażki z masła, mąki i mleka z dodatkiem soli. Idealny do zapiekanek. Składniki: * 3 łyżki masła * 3 łyżki mąki * 2,5 szklanki mleka * sól * opcjonalnie można dodać gałkę muszkatołową Wykonanie: Masło rozpuścić w garnuszku na małym ogniu, dodać mąkę i energicznie wymieszać do połączenia aż powstanie gładka, jednolita masa. Ciągle mieszając wlewać powoli mleko

Zrób to smacznie
Czekoladowe ciasto majonezowe z malinami 131

plusem ! Jako blogerka kulinarna dużo czasu spędzam w kuchni i dobry piekarnik to dla mnie podstawa. Piekłam już w nim chleby, różne rodzaje ciasta, mięsa i zapiekanki, oraz oczywiście pizzę. Piekarnik spisuje się doskonale i  z czystym sumieniem mogę go Wam polecić. Oto cechy, które go charakteryzują: kształt  HomeMade , co oznacza, że piekarnik posiada

Kulinarne przygody Gatity