zapiekanka - 10615 przepisów (strona:441/708)

KURCZAK W PIKANTNEJ KOKOSOWO-MIGDAŁOWEJ PANIERCE – przepyszny! 201

ostatnim czasie ukochane słodkości zamieniłam na rozgrzewające dania obiadowe, gulasze, zapiekanki, zupy, no i oczywiście mięsa ( to znak, że zima zbliża się wielkimi krokami :D ). A jak mięsa – to u mnie zdecydowanie króluje kurczak – bo szybko, łatwo i bardzo smacznie! Od jakiegoś czasu zdecydowanie chętniej niż po kurczaka na wagę sięgam po kurczaka pakowanego. Zwracam jednak uwagę

Ostra na Słodko
7 przepisów z dynią 111

kaszą jęczmienną Pesto z pieczonej dyni Spaghetti z pesto z pieczonej dyni Surówka z dyni z cukinią, papryką i jabłkiem Surówka z dyni z rukolą i orzechami Rozgrzewająca zapiekanka bezmięsna

Moja smaczna kuchnia
Dyniowa tarta ze szpinakiem i tuńczykiem 142

każdym kroku natykamy się na coś z dynią związanego. I bardzo dobrze, bo to niezwykle jesienne i apetyczne warzywo! Idealne na zupy, ciasta, pierogi, rissotta, dania z makaronem, zapiekanki i.. tarty :) I to właśnie dyniowa tarta będzie dzisiaj królować!  Dyniowa tarta ze szpinakiem i tuńczykiem Przygotowanie tarty uważam za bardzo wdzięczne zadanie :) Cokolwiek dodamy, z czymkolwiek to połączymy

aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!
Zapiekany makaron z warzywami i innymi dodatkami 130

Mozzarellę pokroić na plastry. Ułożyć je na wierzchu. Przykryć naczynie pokrywką. Piec ok. 40 minut w temp. 180 stopni C. Podawać gorące jako samodzielne danie lub z surówką. ------- Podobne: Zapiekanka "nawinie" Kokardki z dynią i cukinią Szybkie danie z kaszy jaglanej

Weekendy w domu i ogrodzie
KONKURS "Pyszne na słodko" - wygraj książkę Anny Starmach 148

blogu konkurs , w którym do wygrania są 2 egzemplarze książki. Tym razem autorka kusi słodkimi pysznościami. Książka pt. "Pyszne na słodko" to zbiór 88 przepisów na ciasta, ciasteczka, babeczki, zapiekanki, desery. Znajdziecie tam również przepisy na słodkie przetwory, szybkie naleśniki i placuszki. W książce nie brakuje klasyków, takich jak brownie, pavlova czy makowiec. Każdy łasuch, zarówno ten duży

kolorowotorcikowo
Zapiekanka z purée ziemniaczanym. 630

Zapiekanka z purée ziemniaczanym... Potrzebne będą: 70 dkg mięsa wieprzowego mielonego 2 kiełbasy śląskie (jak dla mnie zbędne) papryka 2 cebule 2 pomidory ząbek czosnku ziemniaki masło mleko 3 łyżki ketchupu majeranek natka pietruszki sól, pieprz starty ser Obieramy ziemniaki i gotujemy w osolonej wodzie. W tym czasie przygotowujemy resztę składników. Mięso mielone przesmażamy na patelni bez tłuszczu

Pelusiowa Kuchnia
Prażona cebulka 679

wykorzystać jako dodatek. Często dodaję ją do kotletów mielonych , albo kotletów z kaszy jaglanej gdyż doskonale podnosi ich smak, to świetny dodatek do domowego hot – doga, do kanapek, zapiekanek, zup, sałatek czy też do panierki. A jak świetnie smakuje z nią domowe pieczywo! Prażona cebulka Polakom kojarzy głównie się z hot-dogami z prażoną cebulką serwowanymi w sklepie IKEA

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
30 przepisów na listopad 141

dodatkiem rumu Sałatka z rukoli z gruszką, serem pleśniowym i orzechami Sałatka z rukoli, z gruszką, figami i camembertem Pieczarkowa z kuskusem Pieczarkowa z makaronem i majerankiem Rozgrzewającą zapiekanka bez mięsa Pomidorowa sałatka ze szpinakiem, młodą kapustą i oliwkami

Moja smaczna kuchnia
Tarta cukiniowa – tarciuch cukiniowy 142

delikatnie wmieszać z ubitymi na sztywną pianę białkami. Masę przelać do wysmarowanej masłem, żaroodpornej formy z przykrywką (lub formę do tarty przykryć folią aluminiową, ja upiekłam w formie do zapiekanek)- pod koniec pieczenia odkryłam naczynie gdyż tarta nie chciała spiec się z góry. Piec 1 h i 15min. w 180st. C - ja piekłam ok 1.2 h Masa ma być zwarta

sierotka maRysia w kuchni
Dorsz pachnący czosnkiem 154

masła * 1 łyżka posiekanej natki pietruszki * 1/4 łyżeczki białego pieprzu (dałam zwykły) * 200 ml mleka * sól Do dzieła!!! Kawałki dorsza ułożyć w natłuszczonej brytfannie (użyłam formy do zapiekanek), przykryć wiórkami masła i wstawić do średnio nagrzanego piekarnika. I tutaj ja wprowadziłam małe zmiany - dzwonki ryby obtoczyłam w mące i delikatnie podsmażyłam na oleju słonecznikowym z masłem, ułożyłam je w formie

sierotka maRysia w kuchni
Sos hinduski 158

tamtej pory robimy go co roku dla całej rodziny. Pasuje do wielu potraw - jako sos do pizzy, ze śmietaną do gołąbków, a także sam, jako dodatek do makaronu czy zapiekanki itp. Jest pyszny i bardzo prosty. Serdecznie polecam!!! Sos hinduski łatwe ok 2 h plus pasteryzowanie 15 minut ok 12-15 słoiczków po 250 ml Składniki: * 2 kg pomidorów - sparzyć

sierotka maRysia w kuchni
Łazanki z kapustą kiszoną 210

lekko pikantnie. Dodajemy makaron. Wszystko dokładnie mieszamy i teraz są dwie opcje - dusimy w szczelnie zamkniętej patelni ok 30 - 40 minut lub przekładamy do naczynia żaroodpornego lub formy do zapiekanek i w piekarniku zapiekamy ok 30 minut. Może nie jest to zbyt urokliwa potrawa ale pyszna Smacznego

sierotka maRysia w kuchni
Shake truskawkowo waniliowy z aromatem mięty 137

bzika na punkcie mięty mam to chyba każdy wie. Często dodaję ją sobie do herbaty, kawy. W zapiekankach smakuje wyśmienicie a tabbouleh jest moją ulubioną sałatką. Drinki z miętą są dla mnie uzależniające. A od zjedzenia opakowania After Eight nikt nie umie mnie powstrzymać. Natomiast o tym, że truskawki i mięta to cudowne połączenie wiedziałam od dawna jednak dopiero ostatnio

sierotka maRysia w kuchni
Porzucona kromka chleba – piknik kulinarny Banku Żywności w Lublinie 78

dowolne ulubione bakalie - u mnie rodzynki, żurawina - polecam dodać orzech włoskie Do dzieła!!! Drożdżówki rwiemy lub kroimy na drobne kawałki i układamy w wysmarowanej masłem blasze lub formie do zapiekanek. Posypujemy je bakaliami Jajka, żółtka i 1/3 szklanki cukru ubijamy aż powstanie puszysta, jasno żółta masa - dodajemy śmietanę, mleko i cynamon - dokładnie mieszamy. Powstałą masą zalewamy drożdżówki delikatnie je ugniatając

sierotka maRysia w kuchni