zapiekanka - 10615 przepisów (strona:430/708)

Pizza w domu i na wakacjach 156

kupić dla wszystkich gofry. Choć w tamtych czasach były tylko z pudrem lub dżemem i tak były najsmaczniejsze na świecie. Inną potrawą niezmiennie wakacyjną jest dla mnie zwykła zapiekanka z serem i pieczarkami oraz  pizza, choć ta raczej dopiero z czasów, gdy sama zostałam mamą. Na wyjazdach smakuje jednak inaczej niż ta robiona w domu. Czasem gorzej, kiedy

I tu będę miała takie te
Zupa z cukinii 156

Uwielbiam cukinię. Za jej wspaniały delikatny smak i wielorakość zastosowania. Można robić z niej zapiekankę  , podać z pysznym farszem , czy zrobić z niej potrawkę . Teraz przyszła kolej na zupę z cukinii. Wyszła przepyszna. Jest delikatna w smaku a jednocześnie syta. Polecam. Składniki:  3 młode cukinie 4 pomidory 2 cebule 25 dag boczku 2 litry bulionu 30 dag makaronu

Pobite gary Barbary
szczupak pieczony z ziemniakami i zielonym groszkiem 201

stopni. Rybę z warzywami  zapiekamy w tej temperaturze przez trzydzieści minut. Na dziesięć minut przed końcem pieczenia otwieramy piekarnik i na wierzch dania dodajemy zielony groszek. Zapiekankę wyjmujemy z piekarnika, dzielimy na porcje, rozkładamy na talerze, posypujemy posiekanym szczypiorem i podajemy

Miód i pieprz
ZAPIEKANY KALAFIOR Z PIECZARKAMI I TYMIANKIEM 604

ZAPIEKANY KALAFIOR z dodatkiem grzybów i aromatycznych ziół, z nieodzownym ... Artykuł ZAPIEKANY KALAFIOR Z PIECZARKAMI I TYMIANKIEM pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Wegańska musaka 166

niepodważalny dowód na to, że zapiekanka bez mięsa i bez typowego beszamelu może być i smaczna, i zdrowa, i kolorowa – przepiękne, zachwycające danie przygotowane i zainspirowane tradycyjną grecką potrawą – nie będę tu nalegać, że takie samo, bo prawda jest taka, że to nowa rewolucyjna wegańska wersja przygotowana na podstawie przepisu z książki „Vegan for fit”– słodkie podpieczone warzywa świetnie komponują

Roślinna - blog wegański
zapiekanka z ryżem i kurczakiem II 102

mnie w sobotę często gości na stole zapiekanka

Ugotujmy Coś
Jajecznica z cebulką i pieczarkami 173

cierpią marnować jedzenia. Pieczarki zostały po przygotowaniu paprykarzu, więc ich resztki aż prosiły się o tę pyszną jajecznicę. Poza tym można wykorzystać go także do przygotowania zapiekanek. Wystarczy odpowiednio zwiększyć ilość pieczarek i cebuli, a całość doprawić chilli i ziołami. Nałożyć na bułki, posypać je mozzarellą i wstawić na 7 minut do rozgrzanego do 200 ºC - et voila! Aksamitna jajecznica

Cooking Monster
ZAPIEKANKI Z KURCZAKIEM I WARZYWAMI 130

Dziś coś dla moich synów, którzy uwielbiają wszelakie fast foody. Takie domowe zapiekanki o niebo lepsze ( i zdrowsze) od tych z barów.   Składniki: 2 bagietki 1 pierś z kurczaka 10 pieczarek 1 żółta papryka 1 pomidor 1 zielony ogórek typu wąż 2 garści posiekanej drobno kapusty pekińskiej 1 nieduża czerwona cebula 10 dag starkowanego sera żółtego majonez, keczup Wykonanie

Z Majeczką w kuchni
Clafoutis z truskawkami w wiórkach kokosowych 102

Clafoutis to francuska zapiekanka. To ciasto naleśnikowe zapiekane, niektórym kojarzy się z zakalcem - szczególnie gdy robione jest na słodko z owocami czy ulubioną konfiturą. Clafoutis można robić na słodko, na słono, wytrawnie, mięsnie czy warzywnie. Jeśli nauczycie się robić już ciasto to wrzucajcie do niego to na co macie ochotę, zobaczycie że ciasto komponuje się dobrze z prawie każdym

Zasmakuj Kuchni
8 przepisów dla kibica na mecz Polska-Niemcy 147

chrupiącej panierce z czosnkową nutą Domowe chipsy paprykowe (z tortilli) Chrupiące kawałki kurczaka w musztardowo-ziołowej panierce Tosty z patelni Grillowana tortilla z wędliną, sosem czosnkowym i dodatkami Tradycyjne zapiekanki na bagietkach Francuskie poduszeczki nadziane pieczarkami Pizza na ziołowym cieście z sosem bolognese Pozdrawiam i… 3MAM KCIUKI ZA NASZĄ REPREZENTACJĘ! Zapisz Zapisz

Słodkie okruszki
Zapiekanka gołąbkowa 2732

Gołąbki w łatwiejszej i szybszej wersji - bez zawijania. :-) Tak przygotowana zapiekanka jest przepyszna, w smaku niemal identyczna jak gołąbki. Umieściłam ją w segregatorze z ulubionymi przepisami i z pewnością jeszcze nie raz powtórzę. Polecam zwłaszcza w sezonie na młodą kapustę.  1/2 główki kapusty lub 1 mała 500g mięsa mielonego  1/2 szklanki surowego ryżu 1 cebula 500g passaty pomidorowej

Szefowa kuchni
Pomidorki kaktajlowe w winie do słoików 100

potrawach, dlatego tak często z nich korzystam w swoich przepisach. Co powiecie na taką wersję? Marynowane w zalewie z wina białego. Idealnie pasują jako dodatek do sałatek, przystawek, zapiekanek i wiele innych! Składniki: 11/2 kg pomidorków koktajlowych 30 dag cebuli 2 łyżeczki białej gorczycy 6 listków laurowych 6 gałązek rozmarynu Składniki na zalewę: ½ litra octu ½ litra białego wina wytrawnego

Tradycyjna Kuchnia
,, Lasagne z chleba tostowego’’ 124

Dziś coś dla miłośników szybkich dań. Taka zapiekanka to świetny pomysł na kolację lub szybki obiad. Inspiracją do powstania dania była życzliwość marki Ole ! Składniki: 1 opakowanie chleba tostowego około 20 plasterków szynki pół papryki czerwonej pokrojonej w plasterki 1 kule mozzareli 30 dkg starego żółtego sera 2 jajka 1 szklanka śmietany 18 Sól, bazylia oliwki czarne lub zielone pomidor

Podróż w kulinaria
Sos czosnkowy z jogurtu naturalnego 134

czosnkowy, bez którego nie wyobrażam sobie pizzy, zapiekanek czy tostów  :) Składniki: - jogurt naturalny 370g (duże opakowanie) - majonez 2 duże łyżki - czosnek granulowany niecała 1 łyżeczka - vegeta ok 1 łyżeczki - pieprz - koperek Kolejny sos, który tak naprawdę każdy doprawia jak najbardziej mu smakuje. Czosnek dodaje zawsze granulowany bo smakuje jak świeży a zapach czosnku nie utrzymuje się przez kilka

Kuchnia Viki
Rabarbar zapiekany pod koglem moglem 144

długości ok. 1 cm, zasypujemy połową cukru i cynamonem, a następnie odstawiamy na 15 - 20 minut. Żółtka miksujemy z drugą częścią cukru na puszysty kogel mogel. Dno foremki do zapiekanek (21 - 23 cm) wysypujemy równomiernie granolą, na nią wykładamy rabarbar z sokiem, który się wytworzył i zalewamy to koglem moglem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 15 minut

Czary - gary w kuchni