zapiekane ziemniaki - 2467 przepisów (strona:104/165)

Pieczen wolowa, z wolowiny QMP 159

dnie naczynia do zapiekania układamy cebulę. Mięso przekładamy do naczynia, smarujemy musztardą, posypujemy igiełkami rozmarynu. Marchewką obkładamy boki mięsa. Całość przykrywamy wilgotnym kawałkiem papieru do pieczenia. Przykrywamy pokrywką i pieczemy ok 1,5 godziny. Po tym czasie zdejmujemy pokrywkę i papier, mięso polewamy sokami i dopiekamy dalsze pół godziny. Ja podałam je z pieczonymi ziemniakami i surówka z pora

Dzieje kuchennej Wiewióry
Muffiny bananowe - cukiernia Lidla 254

banany miażdżę tłuczkiem do ziemniaków a białą czekoladę drobno siekam. Do rozgniecionych bananów dodaję kolejno i za każdym razem mieszając - roztopione lecz nie ciepłe masło, mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia, białą czekoladę, masę jajeczną i cukier waniliowy. Do formy do pieczenia muffin wkładam papilotki i do każdej wlewam masę bananową do 2/3 wysokości i zapiekam w piekarniku

Mechanik w kuchni
Czwartek: Gryczanki, czyli kotlety z kaszy i mielonego mięsa 125

Pyszne kotlety z kaszy gryczanej i mięsa mielonego, super proste, bardzo pożywne i zdrowe. Gryczanki można podać same, bez dodatków, albo z ziemniakami, lub ryżem. Czas : 40 minut Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji: 2 Wspaniałe danie typu left overs , czyli wykorzystujące resztki z wczorajszego obiadu, na który była kasza gryczana. Jeśli zostało Wam trochę niezjedzonej kaszy zróbcie gryczanki. Choć jest(...)smaż na intensywnym ogniu obracając kotlety, kiedy mocno zrumienią się od smażonej strony. Krok 3 Rozgrzej piekarnika do 190 stopni. Zalej greczanki sosem marinara i wstaw do piekarnika. Zapiekaj przez 20 minut Artykuł Czwartek: Gryczanki, czyli kotlety z kaszy i mielonego mięsa pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Ryba w cieście z domowymi frytkami, czyli FISH&CHIPS 152

łyżeczka proszku do pieczenia szczypta kurkumy sól, pieprz olej do smażenia   Frytki: 800g dużych ziemniaków 2-3 łyżki oliwy z oliwek sól   Sposób przygotowania: Ziemniaki dokładnie umyj i wyszoruj ale nie obieraj. Pokrój w dość grube frytki, następnie podgotuj w osolonym wrzątku około 4 minuty aby zmiękły ale trzymały swój(...)ręcznik papierowy żeby przestygły i odparowały.   Piekarnik rozgrzej do 200°C. Ostudzone frytki rozłóż na papierze do pieczenia, posmaruj oliwą i dopraw solą. Zapiekaj przez 20-25 minut.   Rybę podziel na mniejsze kawałki,   dopraw solą i pieprzem.   W misce wymieszaj mąkę, wodę gazowaną, proszek do pieczenia

kuron.com.pl
Pieczony ryż z indykiem i warzywami w aromatycznym sosie 218

naczynia i zapiekamy. Takie gotowanie na co dzień lubię najbardziej. Ciekawy pomysł na ryż oraz na podanie białego mięsa, które w tej wersji na pewno nie będzie przesuszone. Proste składniki, proste przygotowanie, więc nie ma co dłużej rozprawiać, tylko zabieramy się za gotowanie! Przygotujcie: 200 g brązowego ryżu cukinię, ok. 300 g 2 średnie ziemniaki 4-5 łodyg selera naciowego

Pichceniomania
41 przepisów na dania jednogarnkowe 324

oliwkami kalamata Zapiekane owoce w różowym winie pod płatkami owsianymi Zielona soczewica w pomidorach pelati Zupa jarzynowa Zupa jarzynowa z brukselką i fasolką szparagową Zupa jarzynowa z brukselką, fasolką szparagową i kalafiorem Zupa jarzynowa z białą kapustą i groszkiem Zupa krem z kukurydzy z czarnuszką Zupa z żółtą fasolką szparagową Zupa z botwinki z ziemniakami Ciecierzyca z kalafiorem

Moja smaczna kuchnia
Czwartek: Gryczanki, czyli kotlety z kaszy i mielonego mięsa 93

Pyszne kotlety z kaszy gryczanej i mięsa mielonego, super proste, bardzo pożywne i zdrowe. Gryczanki można podać same, bez dodatków, albo z ziemniakami, lub ryżem. Czas : 40 minut Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji: 2 Wspaniałe danie typu left overs , czyli wykorzystujące resztki z wczorajszego obiadu, na który była kasza gryczana. Jeśli zostało Wam trochę niezjedzonej kaszy zróbcie gryczanki. Choć jest(...)smaż na intensywnym ogniu obracając kotlety, kiedy mocno zrumienią się od smażonej strony. Krok 3 Rozgrzej piekarnika do 190 stopni. Zalej greczanki sosem marinara i wstaw do piekarnika. Zapiekaj przez 20 minut Artykuł Czwartek: Gryczanki, czyli kotlety z kaszy i mielonego mięsa pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Wieprzowina w ketchupie z ziołami dalmatyńskimi 136

łyżki ). Na ziemniaki wyłożyć zamarynowane w ketchupie mięso wieprzowe. Marchew obrać, opłukać, osuszyć i pokroić w plasterki, a następnie włożyć do naczynia z daniem. Naczynie nakryć pokrywką. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni i do gorącego włożyć naczynie żaroodporne z wieprzowiną. Potrawę piec godzinę na funkcji grzania góra-dół, a następnie zdjąć pokrywkę i zapiekać około 15-20 minut

WSZYSTKO SMACZNE
Zapiekanka ziemniaczana z kotletami mielonymi w 25 minut 160

masłem. Na ziemniakach kolejno ułożyć pokrojone kotlety mielone, cebulę podsmażoną i lekko posoloną, połowę żółtego sera startego na tarce o grubych oczkach oraz marchewkę z groszkiem odcedzoną z zalewy. Całość zalać passatą pomidorową - doprawioną za pomocą bazylii, czosnku, soli i pieprzu.  Wierz równomiernie posypać pozostałym serem. Zapiekankę wstawić do piekarnika na 15-20 minut i zapiekać w temperaturze

Di gotuje
Omlet ze szparagami na bogato 175

formie układamy ziemniaki i szparagi. Posypujemy fetą i zalewamy jajkami. Na wierzchu układamy pomidorki koktajlowe. Posypujemy bazylią i oregano. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 190 stopni i pieczemy 30-40 minut. Dekorujemy listkami świeżej bazylii. Omlet ze szparagami na bogato podajemy na gorąco z sałatą z lekkim sosem. Polecam także inne przepisy na szparagi: Szparagi zapiekane z serem Smażone

My Chcemy Jeść
Pizza na spodzie z ziemniaków. Recenzja książki Superfood Damiana Kordasa 168

liście bazylii Do ziemniaków dodaj oregano, sól zmiażdżony czosnek, jajko i mąkę (ok pół szklanki).Zagnieć ciasto. Wyłóż na papier formując pizzę. Wstaw na blachę do pieczenia i piecz w 220 stopniach 15 minut. W międzyczasie przygotuj sos. Do passaty wciśnij czosnek, dodaj sól, oliwę, oregano. Wymieszaj Wylej na podpieczony spód. Rozłóż kapary oliwki i groszek. zapiekaj jeszcze 15 minut

AZgotuj!
Domowy chlebek do żurku. 159

ugotowanego dużego ziemniaka, dwie szklanki ciepłej wody,  łyżkę czubatą soli, łyżkę cukru...z takiego zestawu robimy zaczyn i ciasto drożdżowe. Wyrabiamy na gładko 7-8 chlebków. Smarujemy jajkiem i posypujemy makiem. Pieczemy 40 min. w 200 st.C. Odstawiamy do wystudzenia i następnie odcinamy pokrywkę, wydłubujemy środek i mamy chlebki. ...Rano dla szczelności smarujemy rozbitym jajkiem zapiekamy

chleba naszego
Karkówka zapiekana z serem 207

prostokątna do zapiekania Wykonanie: Karkówkę myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym.Kroimy na 1 cm paski lecz nie do końca.Doprawiamy solą i pieprzem. Przekładamy na przemian ser żółty,ogórek,papryka marynowana.Zawijamy w folię spożywczą i do pieca. Pieczemy 2 godzinki w temp  210 stopni. Pod koniec pieczenia odchylamy folie niech się lekko dopiecze karkówka.Podajemy z ziemniakami z wody

Różowa kuchnia
Kurczak pieczony w majonezie 181

Podałam z ziemniakami i mizerią z koperkiem Jeśli szukacie innych pomysłów na dania mięsne to zapraszam tutaj 2 pojedyncze piersi z kurczaka 4 łyzki majonezu 1 duża cebula sól pieprz Piersi z kurczaka przekroić na pół  tak aby powstały nam z dwóch piersi cztery kotlety. Lekko je rozbić oprószyć solą i pieprzem W naczyniu do zapiekania na dno wyłożyć

O kuchni z uczuciem
Pałki kurczaka z pieczarkami, groszkiem i marchewką 110

stopni piekarnika i zapiekać około 50 minut. W międzyczasie obgotować w osolonej wodzie marchew i groszek – nie za długo, warzywa mają się tylko podgotować. Odcedzić. Po 45 minutach zdjąć pokrywę z żaroodpornego naczynia i dodać marchew z groszkiem, przemieszać – całość piec bez przykrycia jeszcze około 15 minut (do czasu zrumienienia się skórki na pałkach). Podawać z ziemniakami lub ryżem

Nie tylko w kuchni

Proponowane wyszukiwania