zapiekane ziemniaki - 2467 przepisów (strona:97/165)

ZIEMNIACZKI PIECZONE Z BOCZKIEM I MOZARELLĄ 198

paprykę i przyprawę do ziemniaków, dokładnie mieszamy. Każdy jeden ziemniak zawijamy w cienki plasterek boczku i układamy w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym. Wierzch naczynia zawijamy folią aluminiową i pieczemy w piekarniku 45 minut w 200  C.  Wyciągamy ostrożnie naczynie, zdejmujemy folię i posypujemy ziemniaczki pokrojona mozzarellą.  Zapiekamy jeszcze 10 minut w mniejszej temperaturze aż ser się rozpuści

Kulinarne Fantazje Marioli
Golonka z indyka 254

golonki z lodówki, aby miały temperaturę pokojową. Przełożyć do naczynia do zapiekania razem z marynatą i przykryć lub owinąć folią aluminiową. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C na ok 2godziny. Pół godziny przed końcem ściągnąć przykrycie. W trakcie pieczenia obracałam, żeby równo się przyrumieniły. Można podać z ziemniakami albo zjeść z chlebem. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO

https:KKuchniaMniam
Babka ziemniaczana na sałacie 254

czasu, aż mięso będzie miękkie i ładnie zrumienione. W między czasie ziemniaki dobrze odcisnąć, wbić jajka, dodać mąkę, majeranek oraz doprawić solą i pieprzem. Gdy mięso będzie gotowe dodać je do masy ziemniaczanej i dokładnie wymieszać. Gotową masę przełożyć do foremki na babkę (około 2 litry) i całość zapiekać przez około godzinę w 200 stopniach. Ja użyłam foremki silikonowej dlatego

Krakowskie smaki Ani
Ziemniaczane pizzerinki 306

łyżka mąki sól ketchup pomidor wędlina ser mozzarella oregano szczypior Utarte ziemniaki połączyć z jajkiem, mąką i osolić. Usmażyć na oleju okrągłe, nieduże placki. Placki ułożyć na blaszce do pieczenia. Każdy placek posmarować ketchupem, posypać oregano, obłożyć plasterkami kiełbaski,pomidora, szynki i posypać mozzarellą. Wstawić do piekarnika i zapiekać, aż ser się stopi. Po wyjęciu z piekarnika posypać szczypiorem

Kulinarny karnet Christophera
Akcja kulinarna "Włoskie smaki" - Podsumowanie 252

Kuchnia Josi Makaron z szynką i oliwkami w sosie balsamico - Mirabelka z bloga Mirabelkowy blogMakaron z tuńczykiem i pomidorami w sosie śmietanowym - przepis z bloga Gospodyni MiejskaMakaron po sycylijsku zapiekany z bakłażanem i kozim serem - przepis z bloga W zaciszu mojej kuchni Orecchiette boscaiola - makaron z grzybami leśnymi - Alastor z bloga Kuchnia z wyrakiem Pappardelle z dynią i kozim(...)blog Pollo rustico con patate - włoski kurczak rustykalny z ziemniakami - Karola z bloga Kuchnia z wyrakiem Pulpety drobiowe z serem - Janiołka z bloga Eksperyment sobotni Pozostałe dania obiadowe: Caponata di mele - jabłkowa caponata - Maria T. z bloga SycyliaSi!Cukinia faszerowana krewetkami w pomidorach - koxmarta z bloga Marciocha Kucharzy Bakłażan zapiekany z pomidorem i mozzarellą - Kasia J z bloga

Chilli Czosnek i Oliwa
Golonka w piwie 165

ziemniaki w wersji z majerankiem duszona kapusta kiszona Instrukcje Golonki dokładnie płuczemy w zimnej wodzie i osuszamy papierowym ręcznikiem. Ostrym nożem nacinamy skórę „w kratkę” co kilka centymetrów. Golonki nacieramy solą, pieprzem, majerankiem i kminkiem. Przykrywamy folią i wkładamy do lodówki na co najmniej 30 minut. Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 180 stopni. Wkładamy do niego golonkę w otwartym naczyniu. Zapiekamy(...)temperatury 180 stopni. Dusimy/pieczemy do miękkości mięsa przez ok. 90 minut, w międzyczasie odwracając mięso kilka razy na drugą stronę. Golonkę podajemy na ciepło z warzywami oraz pieczonymi ziemniakami i/lub duszoną kapustą. Przez Krystian Kulinarna Pokusa/div> #gallery-80 {margin: auto;} #gallery-80 .gallery-item {float: left;margin-top: 10px;text-align: center;width: 50%;} #gallery-80 img {border: 2px solid

Kulinarna Pokusa
Marynowane skrzydełka pieczone. Przepis krok po kroku. 141

mięsa włóż skrzydełka do piekarnika. Zapiekaj przez 60 minut w 180°C “góra-dół”. Jeżeli mięso zacznie się za bardzo spiekać przykryj mięso np. folią aluminiową.   Po upieczeniu skrzydełka prezentują się rewelacyjnie, a smakują jeszcze lepiej. Jako dodatek proponuje ryż lub pieczone ziemniaki. Natomiast przepis na surówkę idealną

kuron.com.pl
Wytrawne warzywne babeczki 132

chęcią bym zjadła taki aperitif przed dobrym obiadem np. szparagami zapiekanymi pod beszamelem . Składniki na 10 babeczek : 300g ugotowanych lub pieczonych czerwonych buraków 100g czerwonej soczewicy 100g ugotowanej marchewki (może być z bulionu warzywnego lub z niedzielnego rosołu) 300g gotowanego brokuła (może być ugotowana do miękkości łodyga) 150g ziemniaków, pokrojonych w kostkę i ugotowanych 150g gotowanych białych warzyw korzeniowych

Dietolog
Dorsz zapiekany w warzywach z sosem tzatziki 185

koniec wkładamy do lodówki aby się schłodził. Nasz dorsz zapiekany w warzywach jest już gotowy! Możemy podawać go z młodymi ziemniaczkami i koperkiem, wówczas sos tzatziki będzie idealnie się komponował! Osoby, które ograniczają porcje węglowodanów w ciągu dnia, oczywiście mogą z pewnością taką porcje ryby zjeść bez ziemniaków. :) SMACZNEGO

MintTaste
Pieczone młode ziemniaki w ziołach z papryką igołomską. 144

niewielką ilością Karahi Chicken Masala. Wymieszaj. Wsyp do naczynia do zapiekania i piecz do momentu aż skórka się zezłoci a ziemniaczki będą miękkie. Na dużej patelni rozgrzej niewielką ilość oleju kokosowego. Wrzuć paprykę umytą i pokrojoną w kawałki, podsmażaj aż skórka się zacznie rumienić. Do papryki wrzuć pieczone ziemniaki i wymieszaj wszystko razem. Przed podaniem zetrzyj sporą ilość parmezanu

Z Kuchni Do Kuchni
Żeberka z miodem i puree z cebuli 134

Cebulę ścieramy na tarce, na najmniejszych oczkach, jak do ziemniaków na placki. Startą cebulę przekładamy do miseczki, zalewamy ją miodem i dodajemy keczup, całość mieszamy do połączenia składników i nacieramy żeberka dosyć sporo. Krok 3 Przekładamy żeberka do naczynia żaroodpornego razem z sosem który nam pozostał i zapiekamy koło godziny w 180 stopniach

Różowa kuchnia
PIERSI Z KACZKI Z JABŁKAMI 118

obkładając podsmażonymi jabłkami. Ja tę kaczkę podałam z pieczonymi ziemniakami. Ziemniaki dokładnie umyć pokroić w ósemki i gotować 10 min. w osolonej wodzie. Lekko przestudzone wyłożyć na blachę do pieczenia i doprawić czosnkiem,ziołami prowansalskimi, solą, słodką papryką w proszku, odrobiną chilli i posypać odrobina startego żółtego sera. Zapiekać w nagrzanym piekarniku do 180 stopni 15 minut

Kuchnia w opałach
Zapiekanki 322

Zapiekana ryba z warzywami Zapiekanka makaronowa z kurczakiem, papryką, kukurydzą Zapiekanka z ananasem Zapiekanka z brokułami Zapiekanka drobiowa Zapiekanka z kurczakiem Zapiekanka z makaronem Zapiekanka z makaronem i szpinakiem Zapiekanka z mięsem mielonym Zapiekanka z patelni Zapiekanka z ziemniakami

Aga w kuchni
Polędwiczka wieprzowa w cieście francuskim 211

przygotowania dania użyłem: 1 polędwiczki wieprzowej, 5 plasterków szynki szwarcwaldzkiej,  1 płatu ciasta francuskiego, 100 gram pieczarek, 15 suszonych borowików, 3 średnich cebul, 1 łyżki musztardy, 1/2 kg ziemniaków, 2 jajek, 2 łyżeczek suszonego tymianku, 1 łyżeczki suszonego majeranku, 1 łyżeczki suszonego oregano, 1/2 główki czerwonej kapusty, oliwy, 1 łyżki smalcu, 50 gram masła, 2 łyżek mąki pszennej(...)góry roztrzepanym żółtkiem i zapiekałem w piekarniku nagrzanym do 200 stopni z włączonym termoobiegiem przez 25 minut. Po upieczeniu istotnym jest, aby ciasto odpoczęło w ciepłym, ale nie gorącym miejscu przez około 15 minut przed jego pokrojeniem. Po tym czasie pokroiłem ciasto w plastry o grubości około 2,5 cm. 150 gram ziemniaków starłem na tarce o drobnych oczkach

Wyprawy kulinarne
Zapiekany Camembert z ziemniakami i boczkiem 164

Ziemniaczki w takim wydaniu z dodatkiem zapiekanego sera Camembert to strzał w dziesiątkę. Są tak pyszne, że nikogo do nich nie trzeba namawiać. Potrzebujemy: Czytaj

Tylko pysznie