zapiekane ziemniaki - 2467 przepisów (strona:89/165)

Gratin z batatów 157

maszynką do chleba czosnek posiekać, wymieszać z solą i pieprzem układać plasterki ziemniaków na zakładkę. Co 3 warstwę posypać mieszanką czosnku z solą i obłożyć listkami pokrojonej w paseczki szałwii lub innych ulubionych ziół. Zalać śmietaną kremówką. Przykryć folią alumniniową i zapiekać około 45 minut. 15 minut przed końcem zdjąć folię podałam ze szycelkami  z indyka i brokułami

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
filet z kurczaka pieczony na warzywach 160

Składnimi marynaty mieszamy ze sobą i nacieramy nią mięso. Odstawiamy minimum na godzinę do lodówki. Ziemniaki obieramy i razem z cukinią kroimy w grube plastry, cebulę w piórka, pomidorki rozkrajamy na pół, a ząbki czosnku rozgniatamy nożem. Tak przygotowane warzywa wkładamy do naczynia do zapiekania. Oprószamy solą morską, pieprzem, doszucamy garść liści bazylii, skrapiamy oliwą,  delikatnie mieszamy

Cook&Love
Roladki wieprzowe z grzybami 155

Opis: Polędwiczki wieprzowe zapiekane z pieczarkami i mozzarellą to delikatne danie, które zachwyca każde podniebienie. Mozzarella przykrywa pieczarki, pod którymi znajdują się miękkie i soczyste polędwiczki wieprzowe. Najlepiej podawać z dodatkiem pieczonych ziemniaków. Składniki: 5 plastrów schabu na kotlety 2 łyżki masła 2 łyżki oleju 40 dag pieczarek 1 cebula 1 serek topiony Bazylia Sól, pieprz, chili

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Pierś gołębia z sosem grzybowym 164

następnie na chwilę odwrócić skórą do góry. Przełożyć piersi, skórą do góry, do naczynia do zapiekania, i włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 10 minut (długość pieczenia zależy od wielkości piersi i czasu smażenia). Pierś podawać z sosem. Podałam z pieczonymi ziemniakami, marchewką i selerem. zastawa

królestwo garów
Zapiekanka ziemniaczano-dyniowa z szynką 114

smaku • 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich Wykonanie: • Wymieszać dynię z ziemniakami, przyprawić solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. • Dodać pokrojoną w kostkę szynkę i starty ser na grubej tarce. • Białka ubić na sztywno i wymieszać z pozostałymi składnikami. • Naczynie do zapiekania wysmarować masłem, wyłożyć masę ziemniaczaną. • Piec 30 minut w temp

To co kocham
Kopytka z gulaszem z pieczonego indyka 134

ziemniaków 300 g twarogu półtłustego 5 łyżek mąki pszennej + odrobinę do podsypania 4 łyżki skrobi ziemniaczanej łyżeczka soli 2 jajka 2 łyżki parmezanu Składniki na gulasz porcja mięsa z indyka bez kości oliwa z oliwek czosnek 3 ząbki, można więcej sól i pieprz do smaku mleko kokosowe pietruszka natka Mięso umyj i włóż do szklanego żaroodpornego naczynia do zapiekania. Natrzyj

Z Kuchni Do Kuchni
Kugiel ziemniaczany 101

jajka 5 łyżek oleju sól pieprz olej do formy     Przygotowanie   Obrałem ziemniaki, starłem je na drobnej tarce, wymieszałem ze starta cebulą, mąką macową, jajkami oraz olejem. Przyprawiłem do smaku solą i pieprzem. Gotową masą napełniłem nasmarowaną olejem żaroodporną formę do zapiekania. Piekłem 45 minut w temperaturze 160 stopni C. Powierzchnia kugla powinna być brązowa chrupiąca. Podałem

R'n'G Kitchen
Eintopf z kurczakiem, pieczarkami i pomidorkami 151

piórka, a pieczarki umyć i odkroić dłuższe ogonki. W dużym, żaroodpornym naczyniu ułożyć mięso, pomiędzy ziemniaki i cebulę, a na górę pieczarki oraz pomidorki. Całość podlać bulionem i przykryć (np. folią aluminiową). Wstawić do piekarnika, pod przykryciem dusić 30 minut, a następnie odkryć i zapiekać około 10 minut. Smacznego! :) * polecam wybrać filety z podudzia, gdyż są o wiele bardziej soczyste

Kraina Miodem Płynąca
Pizza na placku ziemniaczanym 207

pieczarek 2 łyżki kukurydzy pomidor 1/2 papryki czerwonej 150 g sera żółtego Przygotowanie Ziemniaki obieramy, płuczemy i ścieramy na tarce o średnich oczkach. Dodajemy posiekaną cebulkę, mąkę, jajka i doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy. Masę wykładamy na wyścieloną papierem do pieczenia tortownicę. Zapiekamy w temp 180 C przez około 35 minut, aż placek się lekko zezłoci. Pieczarki myjemy, kroimy

e-PrzepisyKulinarne
Papryka faszerowana ziemniaczanym puree 104

wtedy najsmaczniejsza a jej cena przystępna. Leczo jedliśmy już kilka razy, podobnie jak paprykę zapiekaną z różnymi farszami. Ten okazał się jednym ze smaczniejszych. :-) To obiad, który wymaga trochę uwagi, ale gwarantuję, że warto. Czy można wyobrazić sobie lepsze połączenie niż boczuś z ziemniakami i gałką muszkatołową? ;-) 4 papryki 6 średnich ziemniaków 100g boczku 100g kiełbasy 1 cebula sól

Szefowa kuchni
Gjuwecz - bułgarski pieczony gulasz 202

pokroiłam w małą kostkę, fasolkę na kilka części, paprykę w dużą kostkę, marchew w plasterki, (ziemniaki i ;) ) pomidory w kostkę . Te ostatnie warto sparzyć i obrać przedtem ze skórki. Gdy wszystkie są już przygotowane, łączymy je z mięsem i przekładamy do glinianego naczynia do zapiekania. Dobrze wymieszane składniki zalewamy wodą do 1/3 poziomu naczynia. Piekarnik nagrzewamy do 150 stopni

Kuchenna Kontrrewolucya
Piersi z kurczaka w aromatycznym sosie 178

niewielkiej ilości oliwy smażymy porcje z kurczaka, rumieniąc z obu stron. Układamy w naczyniu do zapiekania, polewamy pozostałym ze smażenia tłuszczem, zalewamy sosem i wstawiamy do nagrzanego piekarnika ( 150 st.). Wyjmujemy, gdy wierzch się lekko zarumieni a boki będą odstawały od formy. Podajemy z ziemniakami puree lub chrupiącymi frytkami

Gorący kąsek
Kurczak zapiekany z dynią 156

Pierwszy raz jadłam dynię w takim wydaniu i powiem szczerze jeszcze wrócę do tego przepisu :)Składniki:- połowa średniej dyni- 20 dag sera żółtego- 5 średnich ziemniaków

Zainspirowana w kuchni
Parówka w cieście...inaczej 141

Zapiekanie parówek, czy innych kiełbasek w cieście to oczywiście nie jest nowy pomysł, ale można go ciekawie zmodyfikować. Wypieczone ciasto jest dość kruche i pomyślałam, że dobrze będzie wzbogacić je o element, który doda nieco wilgoci. Koniecznie przekonajcie się, po co sięgnęłam! :) Do wykonania przekąsek wykorzystałam schłodzone ciasto francuskie o gramaturze 370 g oraz następujące składniki: 5 średnich ziemniaków łyżkę

Pichceniomania
Talarki – zapiekane ziemniaczki 224

posiłek podane np. z domowym sosem czosnkowym lub ketchupem. Proste, szybkie i smaczne danie, polecam! Składniki: 1 kg ziemniaków 1 łyżka masła 2 łyżki oleju przyprawy: sól, pieprz, czerwona papryka w proszku, rozmaryn suszony 1 – 2 ząbki czosnku     *** Ziemniaki obieramy, kroimy w talarki o grubości około 1 centymetra i przekładamy do naczynia żaroodpornego *** *** Masło roztapiamy w garnuszku(...)minut. Co 15 minut ziemniaczki delikatnie mieszamy *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: Domowy sos czosnkowy PRZEPIS TUTAJ Pieczone ziemniaczki harmonijkowe PRZEPIS TUTAJ Ziemniaczki pieczone w ziołach PRZEPIS TUTAJ Artykuł Talarki – zapiekane ziemniaczki pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem