zapiekane ziemniaki - 2467 przepisów (strona:92/165)

Zapiekanka ziemniaczano-jaglana i kalendarz filmowy WDK 177

filiżanka kaszy jaglanej 2 łyżki masła, 1 duża cebula olej, sól Ziemniaki obierz, ugotuj i rozdrobnij na puree. Ugotuj kaszę jaglaną z masłem. Rozgrzej piekarnik do 180°C. Drobno posiekaj cebulę i podsmaż na oleju. Wymieszaj puree ziemniaczane, kaszę i cebulę. Przypraw do smaku solą. Zapiekaj w żaroodpornym naczyniu przez 15-20 minut. Wychodzą 3 porcje. Filmowo w Rzeszowie - kalendarz

Qlinarnie i Qlinarnie
Łosoś w sosie kolendrowo -cytrynowym,,,,Salmon with Cilantro -cytrynowym 163

oraz minerałów . SKŁADNIKI   oliwa truflowa 400g surowego łososia 2-3 łyżeczki kolendry pół pęczka kopru sok z 1/2 cytryny 1-2 marchewki pieprz kolorowy  3-4    ziemniaki(...)WYKONANIE Łososia umyc i osuszyc ręcznikiem papierowym. Naczynie do zapiekania ,wyścielamy  folią  . Teraz rybe skrapiamy  sokiem wyciśniętym z 1/2 cytryny.Obkładamy posiekanym koperkiem,posypujemy kolendrą  i posypujemy pieprzem.Na wierzch układamy pokrojona w plastry marchewki  i ziemniaki.Spryskujemy oliwa truflową . Rybę zawijamy szczelnie w folię aluminiową i pieczemy w piekarniku około 25-35 minut w temp

w mojej kuchni
Zapiekanka ziemniaczana 200

pokroić w plasterki, jajka również.W przygotowanym naczyniu żaroodpornym układać warstwowo, zaczynając od ziemniaków, następnie jajka i cebulkę. Wykładamy tak, aż do wyczerpania składników.Wierzch delikatnie posmarować masłem, aby za bardzo nam się nie spiekła, posypać pieprzem i solą do smaku.Piekarnik nagrzać do 200 stopni, i zapiekać nasze cudo ok 15-20 min. Delikatnie zarumienić.Podawać z mlekiem

Moje pyszne gotowanie
Warzywny przekładaniec - zapiekanka 331

ziemniaki i pomidory  kroimy na plastry. Układamy w naczyniu żaroodpornym kolejno ziemniaki, bakłażan, pomidor, cukinię. Każdą warstwę wg uznania możecie posolić i popieprzyć. Na wierzch ścieramy ser.  Zmiażdzone 2 zabki czosnku ucieramy ze szczyptą soli i 4 łyżkami oliwy, dodajemy pieprz i rozmaryn. Polewamy warzywa. zapiekamy ok. 15 minut

Anioły w kuchni
Jak wyczarować obiad z kalafiora? Nasze pomysły 264

Kalafior to bardzo uniwersalne warzywo, z którego możemy przygotować wiele dań. Można go jeść na surowo, jednak my polecamy bardziej wykwintne posiłki, które idealnie nadają się

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Wtorek: Frittata z pęczaku, haloumi i salami 114

Czas: 60 minut Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji : 4 Niezwykle prosta i bardzo treściwa zapiekanka. Frittata z pęczaku jest przy tym zaskakująco lekka, znacznie lżejsza niż klasyczna frittata z ziemniaków. Możecie do niej dodać dowolne składniki. Jeśli zrezygnujecie z salami powstanie super wegetariańskie danie. Ale możecie też dodać do zapiekanki np. resztki pieczonego kurczaka jakie macie w lodówce i uzyskacie(...)kaszy mrożony groszek i marchew. Dopraw solidnie solą i pieprzem. Wsyp siekaną natkę pietruszki. Dodaj porwaną na małe kawałeczki mozzarelle. Wymieszaj dokładnie. Wyłóż całość do nasmarowanego olejem naczynia do zapiekania. Krok 3 Wbij do misy trzy jajka, dodaj do nich jogurt, rozmieszaj dokładnie rózgą. Posól i popieprz. Wylej masę jajeczną na kaszę i równomiernie rozprowadź po powierzchni. Wyłóż na wierzch

Niedzielny kucharz
Wtorek: Frittata z pęczaku, haloumi i salami 117

Czas: 60 minut Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji : 4 Niezwykle prosta i bardzo treściwa zapiekanka. Frittata z pęczaku jest przy tym zaskakująco lekka, znacznie lżejsza niż klasyczna frittata z ziemniaków. Możecie do niej dodać dowolne składniki. Jeśli zrezygnujecie z salami powstanie super wegetariańskie danie. Ale możecie też dodać do zapiekanki np. resztki pieczonego kurczaka jakie macie w lodówce i uzyskacie(...)kaszy mrożony groszek i marchew. Dopraw solidnie solą i pieprzem. Wsyp siekaną natkę pietruszki. Dodaj porwaną na małe kawałeczki mozzarelle. Wymieszaj dokładnie. Wyłóż całość do nasmarowanego olejem naczynia do zapiekania. Krok 3 Wbij do misy trzy jajka, dodaj do nich jogurt, rozmieszaj dokładnie rózgą. Posól i popieprz. Wylej masę jajeczną na kaszę i równomiernie rozprowadź po powierzchni. Wyłóż na wierzch

Niedzielny kucharz
Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą dojrzewającą. Krok po kroku. 192

Smaż jeszcze 2 minuty delikatnie mieszając, aby ziemniaki się nie rozpadły. Podsmażone składniki odstaw do przestudzenia.   Jajka wbij do miski, dodaj starty na drobnej tarce parmezan. Dopraw solą i pieprzem, dokładnie wymieszaj.   Piekarnik z funkcją termoobiegu rozgrzej do 180°C. Formę do zapiekania posmaruj tłuszczem, może być to olej, oliwa

kuron.com.pl
Ryba zapiekana z pieczarkami i cebulką 166

podgotowane i dobrze odsączone z wody pieczarki, posiekaną cebulę i połowę parmezanu. Zapiekamy pod folią aluminiową przez ok 25 minut w temperaturze 170⁰C. Gotową, jeszcze ciepłą rybę posypujemy resztą parmezanu, przekładamy na półmisek wyłożony sałatą, skrapiamy oliwą z oliwek i podajemy do stołu w towarzystwie np. ziemniaków

Kuchnia w czekoladzie
Zapiekanka ziemniaczana z brokułem i kiełbasą 174

pora z cebulą. Kolejny raz posypać 1/3 żółtego sera i wyłożyć resztę ziemniaków. Śmietanę zmiksować z jajkami, dodać przyprawy i wymieszać. Wylać na zapiekankę, przykryć folią aluminiową i piec około 45 minut w temp. 180 stopni. Po tym czasie zdjąć folię i posypać resztą sera, a potem zapiekać jeszcze 15 minut. Życzę Smacznego! Zapraszam do polubienia mojego bloga

talerz przyjemności
Zapiekanka z cukinią 142

również podsmażyć na oleju na zwykłej patelni lub patelni grillowej. Cebulę, ziemniaki i oliwki kroimy w plasterki. Żółtka i śmietanę mieszamy trzepaczką w misce, doprawiamy oregano, solą, pieprzem, gałką muszkatołową. Warzywa układamy naprzemiennie w naczyniu żaroodpornym. Posypujemy pokruszonym serem feta, wylewamy masę jajeczną i posypujemy oliwkami. Zapiekamy 30 - 40 minut w 180 stopniach.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Delusional Trine
Nogi kaczki z pieczarkami 153

soli i cukru, na tłuszczu wytopionym z nóg. Przełożyć do naczynia do zapiekania. Następnie na rozgrzanej patelni lekko podsmażyć pieczarki. Przełożyć do naczynia. Dodać przyprawy, włożyć kaczkę, wlać 150 ml wody, przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 30 minut. Podałam z pieczonymi ziemniakami. *może być tymianek lub rozmaryn, można również dać oba zioła zastawa

królestwo garów
Kasza jaglana z cukinią i marchewką zapiekana w papryce 155

zimno, jako dodatek np. do mięsa zamiast tradycyjnej "gołej" kaszy czy ziemniaków. Ja zapiekłam ją w papryce, a podałam z mocno schłodzoną pomidorową salsą. Wyszło oryginalnie i smacznie, gdyż ta pikantna i gorąca kasza cudownie kontrastowała z zimną delikatną pomidorową sałatką. Nie musicie bawić się w zapiekanie w papryce. Możecie zapiec "luzem", w przykrytym naczyniu lub podać na zimno. Wszystko zależy(...)przykrywać "kapeluszem". Naczynie do zapiekania natłuścić i poukładać w nim papryki. Zapiekać w temperaturze około 180-190 stopni do lekkiego zrumienienia papryki. Podawać na gorąco lub na zimno z dodatkiem np. salsy pomidorowej, sosów na bazie jogurtu. Lubisz kasze?   Dowiedz się o nich więcej Spróbuj także  buraczkowych kotletów jaglanych   lub  zapiekanych pomidorów faszerowanych kaszą jaglaną

Codzienna kuchnia niecodzienna
Ziemniaczane łódeczki na Dzień św.Patryka 153

każdej połówki ziemniaka wydrąż delikatnie środek łyżeczką. 7. Wydrążone środki z ziemniaków dodaj do jarmużu. 8. Do jarmużowego farszu dodaj śmietanę, dopraw solą i pieprzem do smaku, wymieszaj bardzo dokładnie. 9. Farsz nakładaj do ziemniaczanych łódeczek. 10. Nafaszerowane łódeczki układaj w lekko natłuszczonym naczyniu żaroodpornym i zapiekaj przez 15min. w 160*C. Dip: 1. Paprykę zetrzyj na tarce o małych

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Frittata z młodymi ziemniakami, kurkami i brokułem 167

czosnkiem, rozmarynem, pieprzem , solą i smażymy aż kurki puszczą sok.  Ziemniaki, brokuł i kurki mieszamy w misce , przyprawiają pieprzem, solą, rozmarynem, ostrą papryką . W małej miseczce mieszamy jajka z olejem kokosowym (1 ł y żka oleju), warzywa przekładamy do wysmarowanego naczynia i polewamy jajkiem.  Frittatę zapiekamy w piekarniku przez 25 min w 180 st. Przed podaniem posypujemy migdało

Łycha smaków

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję