Moja wegetariańska wersja popularnego szkockiego dania. Aby było jeszcze smaczniejsze, można dodać do pure ok. 50 g startego żółtego sera. Składniki: 1 duża cebula 3 łyżki oleju 2 ząbki czosnku 1 puszka czerwonej fasoli 1 karton pokrojonych pomidorów ulubione zioła (użyłam bazylii i oregano), sól, pieprz puree ziemniaczane (z ok. 700 g ziemniaków) posiekana natka pietruszki Rozgrzej olej i podsmaż drobno pokrojone cebulę i czosnek. Dodaj pomidory, fasolę i zioła i duś ok. 10 minut. Dodaj natkę, dopraw solą i p... czytaj dalej...
Witam,
prowadzę dwujęzycznego wegetariańskiego bloga kulinarnego: oczywiście znajdziesz tu przepisy, ale też recenzje restauracji i ostatnio kupionych produktów spożywczych. Na blogu pojawiają się też wpisy dot. szeroko pojętej kultury, m.in. filmu oraz wydarzeń kulturowych z mojego miasta - Rzeszowa. Zapraszam do lektury:).