z pieczarkami - 10538 przepisów (strona:183/703)

Gulasz z żołądków drobiowych z pieczarkami (bezglutenowa zasmażka) 125

Smaczna, tania i prosta wersja gulaszu, która praktycznie pasuje do wszystkiego. Przeważnie robię go z samymi warzywami, ale tym rzem postawiłam na pieczarki. Taki gulasz idealnie smakuje z ryżem, dowolną kaszą - czy ziemniakami.  Ostatnio podawałam go też z plackami ziemniaczanymi.  1/2 kg żołądków drobiowych 7-8 pieczarek 1 marchewka 1 cebula 2 listki laurowe 2 ziarenka ziela angielskiego(...)Podroby odcedzić, ostudzić i pokroić w paseczki. Do garnka nalać świeżej wody, dodać pokrojoną marchewkę i ponownie gotować około 20-30 minut. W międzyczasie podsmażyć posiekaną cebulę i pieczarki. Całość przełożyć do mięsa.   Przygotować zasmażkę. Na patelni rozgrzać masło i wsypać mąkę (energicznie mieszając, aby nie powstały grudki). Smażyć do nabrania złotego koloru. Zasmażkę dodać do garnka (mieszając) wraz

Di gotuje
Zapiekany pęczak z mięsem mielonym 138

każdy inny dzień tygodnia. Mocne przyprawy, wspaniały aromat i wyrazisty smak to epitety jakimi mogę określić te danie. Składniki na 2 porcje: 100g kaszy pęczak 250g mięsa mielonego 10 pieczarek 3 łyżeczki sosu sojowego 1 łyżeczka oleju sezamowego 1 łyżeczka sosu piri piri lub 1/3 łyżeczki ostrej papryki 1,5 łyżeczki curry 1/2 łyżeczki kurkumy 1/3 łyżeczki czosnku w proszku(...)rzepakowy Przygotowanie: Kasze gotujemy zgodnie z tym co pisze na opakowaniu lub po prostu do momentu aż zmięknie.  Mięso podsmażamy na odrobinie oleju z pokrojonymi w kosteczkę pieczarkami i wszystkimi przyprawami. Naczynie do zapiekania smarujemy odrobiną oleju, kaszę odcedzamy i przekładamy do naczynia. Nakładamy mięso z pieczarkami i wszystko posypujemy cheddarem i parmezanem. Pieczemy

Czarnawisienka
Bulion warzywny z pieczarkami 158

mrozić (do 3 miesięcy). Warto wówczas mrozić małe porcje. Dzięki temu mamy zawsze pod ręką podstawę naszego dania. Dzisiejszy bulion warzywny jest wywarem z marchewki, pora, cebuli, selera i pieczarek. Dodatek grzybów sprawia, iż bulion ten będzie świetną bazą np. zupy pieczarkowej. Dzięki krojeniu w cienkie plastry i krótkiemu gotowaniu, nawet odcedzone warzywa smakują świetnie, dlatego można je jeszcze wykorzystać(...)Jakich? Dowiedzie się już niebawem! Składniki: (ok. 2 litry bulionu) 50 g masła 350 g białych części pora 250 g obranej marchewki 200 g obranej cebuli 200 g obranych pieczarek 100 g selera naciowego 3 listki laurowe pół małego pęczka z natki pietruszki 3 gałązki świeżego tymianku 2 litry wody   Przygotowanie bulionu warzywnego: Wszystkie warzywa pokroić w plasterki (najlepiej

Moja Delicja
Francuskie serce 147

CZAS: 30-60 min   Francuskie serce 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 pojedynczy filet z kurczaka 1/2 cebuli 15 dag pieczarek 1/2 pomidora 1 żółtko 15 dag sera żółtego pieprz, kucharek natka pietruszki Pieczarki i fileta pokroić w kostkę. Przełożyć na patelnię i chwilę podsmażyć. Następnie poszatkować cebulę i pokroić w kostkę pomidora. Dodać do mięsa i pieczarek i cały

Gotuję Testuję
Kominy z serkiem Almette 217

PORCJE: 12 Kominy z serkiem Almette CIASTO 1 opakowanie serka Almette śmietankowy 1/2 kostki margaryny szczypta soli 10 dag mąki DODATKI różnego rodzaju szynki (kilka plastrów) 10 dag pieczarek nieduża ilość papryki marynowanej 2-3 plasterki sera żółtego w plasterkach świeży koperek CIASTO: Do miski należy wstawić wszystkie składniki i wymieszać dokładnie tak, aby powstało dość wolne ciasto. W miarę(...)zacznie odchodzić od ręki. Wstawić ciasto do lodówki na ok. 30 minut. Ciasto rozwałkować, pokroić w mniejsze kawałki na ok. 4cm szerokości i 15 cm długości. DODATKI: Następnie pokroić pieczarki i usmażyć. Ser żółty pokroić w mniejsze kawałki, koperek poszatkować. Na kawałki ciasta rozkładać po trochu: szynki, pieczarki, papryki marynowanej, sera żółtego i koperek. Zwijać w ślimaki i kłaść

Gotuję Testuję
Kuskus, mięso z rosołu i pieczarki czyli recykling dobry na wszystko. 114

łyżeczki soli Farsz: 1/2 szklanka kuskus mięso z rosołu cebula łyżka masła papryka jajko łyżeczka majeranku sól i pieprz do smaku Oraz:  3 łyżki masła 10 pieczarek Do wody dodajemy olej sól i jajko, mieszamy wszystko,  a następnie wlewamy do mąki i zagniatamy ciasto.  Gdy jest dostatecznie gładkie i lśniące, przykrywamy talerzem aby sobie odpoczęło.  Obieramy(...)wbijamy jajko, dokładnie mieszamy. Z cienko rozwałkowanego ciasta wycinamy kółka , nakładamy po łyżce farszu i zlepiamy brzegi. Gotujemy wolno w osolonym wrzątku pięć minut od wypłynięcia pierogów na wierzch. Pieczarki kroimy w plasterki, smażymy na maśle aż się ładnie zarumienią. Gdy spróbowałam pierogów byłam zachwycona smakiem.  Ale czekałam na opinie reszty domowników i wyobraźcie sobie nawet  ci najwięksi

Dieta moja pasja
Kruche paszteciki z mięsem i pieczarkami czyli po niedzielny recykling. 174

oleju płaska łyżeczka proszku łyżeczka pieprzu  ziołowego 0,5 łyżeczki soli 3 - 4 łyżki zimnej wody Nadzienie: około 300 g mięsa mielonego  mięso z rosołu 300 g pieczarek łyżka masła cebula jajko łyżka majeranku sól i pieprz do smaku łyżka manny Oraz: jajko 2 łyżki mleka papier do pieczenia Ze składników zagniatamy ciasto, wodę zostawiamy na koniec(...)dodajemy tyle aby masa była plastyczna i podatna na obróbkę. Cebulę kroimy w drobną kostkę i smażymy na maśle, następnie dodajemy pokrojone pieczarki i smażymy razem do miękkości, studzimy. Mięs z zupy oddzielamy od kości i kroimy drobno. Następnie mieszamy wszystko razem mielone ( u mnie była resztka po kotletach, a więc doprawione) mięso z rosołu i pieczarki. Doprawiamy do smaku

Dieta moja pasja
Kurczak duszony na kapuście z pieczarkami. 114

wszystko w jednym garze i nich się dusi, a później mamy.... mięso, kapustę, grzybki wszystko pachnące i aromatyczne. 3 duże udka kurczaka 1 kg kiszonej kapusty 0,5 kg pieczarek łyżka masła 3/4 łyżeczki pieprzu cayenne  sól łyżka majeranku łyżka pieprzu ziołowego łyżeczka oregano łyżeczka białej gorczycy po kilka kulek : jałowca czarnego pieprzu ziela angielskiego liść laurowy Czyste mięso(...)kroimy na trzy części, takie i łatwiej obsmażyć i szybciej jest miękkie oraz bardziej przechodzi przyprawami. Takie kawałki nacieramy solą i czerwonym pieprzem. Obsmażamy na maśle aż będzie rumiane. Pieczarki kroimy ( w zależności od wielkości ) na ćwiartki lub połówki i obsmażamy na tym samym tłuszczu co mięso. Kapustę można poszatkować aby była drobniejsza. Ja nie szatkuję, w tym wydaniu lubię

Dieta moja pasja
Filet z mintaja po węgiersku 202

reaktywować ten stary przepis. Potrawa bardzo smaczna,warta kontynuacji i godna polecenia na zbliżające się Święta.  400 g mrożonego filetu z mintaja 1 papryka 1 cebula 200 g pieczarek 50 g rodzynek 1 mała puszka kukurydzy 3 łyżki pikantnego ketchupu 2 łyżki koncentratu pomidorowego sól świeżo mielony pieprz 1/4 łyżeczki ostrej mielonej papryki olej do smażenia panierka(...)mieszance mąki i bułki,maczać w jajku i ponownie obtoczyć w mące. Smażyć na rozgrzanym oleju na złocisty kolor z obu stron. Usmażone kawałki ryby ułożyć na półmisku. Pieczarki oczyścić,pokroić w półplasterki i obsmażyć na oleju. Na patelnię do pieczarek dodać pokrojoną w piórka cebulę  i pokrojoną w kosteczkę paprykę . Smażyć kilka minut. Następnie dodać ketchup,przecier,rodzynki

Kolorowa kuchnia Elki
Tykwa faszerowana ryżem i warzywami 159

słodki smak, dlatego przed faszerowaniem należy dobrze ją posolić i natrzeć ziołami lub czosnkiem. Składniki 1 kawałek tykwy wężowatej ( grubsza część) 1 szkl ugotowanego ryżu 1 papryka 4 małe pieczarki 1 mała cebula papryka ostra w proszku 1 ząbek czosnku 1 łyżka oleju sól pieprz tymianek kawałek żółtego sera 1. Tykwę kroimy na pół, dokładnie wydrążamy. Każdą część dobrze solimy(...)Cebulę, pieczarki i paprykę kroimy w małą kostkę. 2. Przeciśnięty ząbek czosnku łączymy z olejem i tymiankiem.Smarujemy obie połówki. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy około 15- 20 minut. 3. Warzywa podsmażamy a następnie podlewamy odrobiną wody i dusimy. Dodajemy ugotowany ryż i doprawiamy solą, pieprzem oraz papryką ostrą w proszku. 4. Gotowym farszem faszerujemy połówki tykwy

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
FASZEROWANA CUKINIA 124

pieca ;-) Palce lizać!   Składniki: (porcja dla 4 osób) 2-3 duże cukinie 500 g mięsa mielonego z indyka 2 torebki ryżu 1 papryka czerwona 2 cebule 300 g pieczarek natka pietruszki 200 g sera żółtego 2 jajka sól, pieprz, słodka papryka, papryka chili, zioła prowansalskie oliwa Wykonanie: Ryż gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Cebulę obieramy, kroimy(...)surowe. Przyprawiamy pieprzem, solą,1 łyżeczką papryki słodkiej, szczyptą chili i ziołami prowansalskimi. Paprykę myjemy, wydrążamy gniazdo nasienne i kroimy w kostkę. Dodajemy do mięsa, smażymy 5-7min. Pieczarki obieramy, myjemy, również kroimy w kostkę. Wrzucamy na patelnię i wszystko razem smażymy do momentu aż pieczarki będą miękkie i woda z nich wyparuje.  Cukinie myjemy, osuszamy, przekrawamy

Kuchnia MagdaLeny
FASZEROWANA CUKINIA 131

pieca ;-) Palce lizać!   Składniki: (porcja dla 4 osób) 2-3 duże cukinie 500 g mięsa mielonego z indyka 2 torebki ryżu 1 papryka czerwona 2 cebule 300 g pieczarek natka pietruszki 200 g sera żółtego 2 jajka sól, pieprz, słodka papryka, papryka chili, zioła prowansalskie oliwa Wykonanie: Ryż gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Cebulę obieramy, kroimy(...)surowe. Przyprawiamy pieprzem, solą,1 łyżeczką papryki słodkiej, szczyptą chili i ziołami prowansalskimi. Paprykę myjemy, wydrążamy gniazdo nasienne i kroimy w kostkę. Dodajemy do mięsa, smażymy 5-7min. Pieczarki obieramy, myjemy, również kroimy w kostkę. Wrzucamy na patelnię i wszystko razem smażymy do momentu aż pieczarki będą miękkie i woda z nich wyparuje.  Cukinie myjemy, osuszamy, przekrawamy

Kuchnia MagdaLeny
Makaron z mięsnym sosem zapiekany pod beszamelem / Baked pasta with meat and bechamel 137

niego ograniczeń. Dziś proponuję danie, któremu nikt się nie oprze. Pyszny makaron (użyłam długie wstążki marki Lubella ) w mięsnym sosie z kiełbasą i mieloną wołowiną z dodatkiem pieczarek i papryki, a na koniec zapieczony pod beszamelem. Jest to idealny obiad dla całej rodziny, pyszny i sycący na długo, zapraszam! Scroll down for recipe in English Makaron z mięsnym sosem zapiekany(...)usuniętymi pestkami i pokrojona w kostkę 1 żółta papryka, z usuniętymi pestkami i pokrojona w kostkę 150 g kiełbasy, pokrojonej w kostkę 500 g mielonej wołowiny 200 g pieczarek, pokrojonych w plasterki 1/2 pęczka kolendry, posiekanej 600 g ulubionego sosu pomidorowego, gotowego ze sklepu lub domowego sól, pieprz i cukier do smaku 500 g makaronu Lubella , ugotowanego zgodnie ze wskazówkami

karmelowy
Kotlety z ryżu z pieczarkami i boczkiem 164

Jeśli nie dodamy boczku, będzie to danie wegetariańskie – równie smaczne. Podajemy w towarzystwie wszelkiego rodzaju surówek. Składniki: 100 g ryżu 2 jajka ok 100 g sera żółtego 6-7 pieczarek cebula 150 g boczku wędzonego sól, pieprz, papryka ostra bułka tarta Przygotowanie Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu. Można go nawet lekko rozgotować. Odstawiamy do ostygnięcia. Cebulę, boczek i pieczarki(...)kroimy w drobną kostkę. Składniki podsmażamy na oleju i odsączamy na ręczniku papierowym. Ryż przekładamy do miski, dodajemy jajka, podsmażone pieczarki z cebulą i boczkiem i przyprawy. Mieszamy na gładką masę. Z masy formujemy kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i podsmażamy na oleju z obu stron na złoto

e-PrzepisyKulinarne
#Porady - pomysły na obiad, gdy nie masz ochoty gotować 147

pozostawiają nasz organizm syty, a przygotowanie ich zajmuje maksymalnie 15-20 minut. My z Dominikiem też często decydujemy się na tę potrawę, ale gdy mamy pod ręką kiełbaskę lub pieczarki dodajemy je też do cebuli. Wtedy to już naprawdę syty posiłek. :) Przepisy:  Jajecznica z cebulką i pieczarkami   Naleśniki Czy jest ktoś, kto ich nie lubi? Dominik je uwielbia(...)zapiekane w sosie serowym  Naleśniki kokosowe Pancakes - amerykańskie naleśniki   Zapiekanki i sałatka szopska Czasami lubimy zjeść obiad bezmięsny, wtedy właśnie przygotowuję zapiekanki. Wystarczy przesmażyć kilka cebul i pieczarki, doprawić ulubionymi przyprawami i położyć farsz na chlebie, bagietkach lub bułkach. Na wierzch odrobina sera i do piekarnika! W wersji wypasionej możecie dodać też plasterki wędliny. ;)   Najwięcej pracy zajmuje

Cooking Monster

Proponowane wyszukiwania