z pieczarkami - 10538 przepisów (strona:174/703)

BUŁECZKI ZAPIEKANE 159

może na śniadanko bułeczki z pieczarkami , kiełbaską i jajkiem zapiekane w piekarniku ?                                   Zapraszam :)Składniki ;Kilka bułek około 400 g pieczarekCebulka prażona Skworcu Kiełbaska krakowska(...)suchaSer żółty starty Jajkasól, pieprz Wykonanie :Pieczarki obrać i umyć , pokroić w cienkie półplasterki lub paseczki, kiełbasę pokroić w kostkę Usmażyć na maśle z prażoną cebulką. Przyprawić do smaku .Z bułek ściąć wierzch i wydrążyć środek  Do każdej bułeczki wbić 1 jajko i posolić. Na wierzch ułożyć pieczarki z kiełbaską .Wierzch posypać startym serem żółtym.Piec

Sama słodycz i szczypta chili
F... Faszerowana cukinia! 252

talerzu. Są wielofunkcyjne, można je podawać w formie sałatek, zapiekanek, grillować czy smażyć, a nawet marynować! A kto nie lubi faszerowanych warzyw? Faszerowana cukinia, bakłażan, papryka czy nawet pieczarki to nie lada rarytas i oryginalne danie. Dziś przedstawiam Wam Panią Cukinię faszerowaną mięsem mielonym z ciekawymi dodatkami :)Składniki:1 średnia cukinia250g mięso mielonego4 pieczarki1/2 dużej cebuli1 ząbek czosnku (u mnie(...)przekładamy do miseczki.Smażymy ją na suchej patelni, aby zmiękła.Nastawiamy piekarnik na 180'C. Na tej samej patelni i tłuszczu podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę, czosnek oraz pieczarki.Gdy pieczarki będą usmażone, dodajemy mięso mielone i smażymy na średnim ogniu. Dodajmy przyprawy. Dodajemy pokrojonego w kostkę ogórka,  paprykę oraz farsz z cukinii. Mieszamy. Można dodać łyżkę ketchupu.Mięso

Kitchens Alphabet
Conchiglioni z parowaru 375

nową gazetkę do ręki. Przeglądam i od razu rzucił mi się w oczy ten makaron :) I oczywiście za chwile był mój :)Na pierwszy ogień poszło nadzienie z mięsem mielonym, pieczarkami, szalotką i szczypiorkiem. Ale na pewno będę kombinował z innymi produktami i pewnie z czymś niekonwencjonalnym kiedyś was też zaskoczę. Składniki : 11 szt makaronu Conchiglioni Rigata150g mięsa mielonego(...)szalotka2 pieczarki szczypiorek 1 łyżka startego parmezanuPrzyprawy : pieprz czarny zioła dalmatyńskie świeża natka pietruszkisuszone pomidory z czosnkiem i bazylią Makaron wkładamy do pojemnika na ryż i zalewamy wrzątkiem. Parujemy go 13 minut, żeby był al dente.W tym czasie przygotowujemy farsz. Szalotkę obieramy, drobno siekamy i parzymy wrzątkiem na sitku.Szczypiorek myjemy i kroimy. Pieczarki również myjemy

Parowar Faceta
Zupa pieczarkowa 201

który doprawiam solą, pieprzem lub kostką rosołową. Miałam odlany litrowy słoik bulionu (gotowany na udzie z indyka, z zielem angielskim i liściem laurowym). W tym samym czasie cebulę i pieczarki kroję i smażę na maśle, nie solę by pieczarki nie zrobiły się szare. Gdy warzywa w bulionie będą półtwarde, dodaję przysmażone pieczarki, gotuję jeszcze chwile do miękkości warzyw

NA MOIM TALERZU
Placki ziemniaczane z sosem grzybowym 186

Dziś odpoczniemy sobie od mięska i przygotujemy obiadek z ziemniaków, bo nasze Dzieciaki uwielbiają dania z ziemniaków.Co potrzebujemy?-ok. 2 kg ziemniaków-garść suszonych grzybów-4 pieczarki-2 cebule-2 jajka-mąkę pszenną-bułkę tartą-przyprawę warzywko-olej   Gotujemy ziemniaki w osolonej wodzie i studzimy.Suszone grzyby zalewamy ciepłą wodą, aby zmiękły, płuczemy, wyciskamy i kroimyna(...)drobne cząstki.Pieczarki też kroimy na drobne cząstki.Cebulkę kroimy w kosteczkę i delikatnie posypujemy warzywkiem.   Ziemniaki stygną a my podsmażamy na niewielkiej ilości oleju przygotowaną cebulkę.Zdejmujemy z patelni. Dolewamy na patelnię troszkę oleju i wrzucamy surowe pieczarki.W rondelku zagotowujemy wodę (z warzywkiem do smaku).Kiedy pieczarki się zrumienią posypujemy je mąką pszenną( ok. 3 łyżki), mieszamy

Maminek kulinarny
Kurczak w sosie koperkowym 157

Kurczaka można podawać na różne sposoby. Przeważnie kurczak jest pieczony,  z rusztu,  lub grilla. My przygotowaliśmy pierś z kurczaka w sosie koperkowym. -1 filet z kurczaka -3 pieczarki -250 ml śmietany słodkiej 12% -łyżka kopru posiekanego -olej -warzywko -pieprz    Fileta kroimy w paseczki, pieczarki w plasterki. Oprószamy warzywkiem.    Na niewielkiej ilości oleju podsmażamy paseczki(...)fileta i zdejmujemy z patelni.    Na tym samym oleju podsmażamy pieczarki.    Na patelni łączymy pieczarki z filetem.    Zmniejszamy ogień, dolewamy śmietanę.     Wsypujemy koperek.    Doprawiamy do smaku i podgrzewamy, stale mieszając do momentu, kiedy sos zgęstnieje. Gotowe.    Kurczaka w sosie koperkowym można podać z ziemniakami, ryżem lub makaronem

Maminek kulinarny
Krokiety z kapustą, mięsem i grzybami 162

Przy krokietach jest trochę pracy, ale ich smak zrekompensuje nam wysiłek. Z podanych składników otrzymamy ok 30 sztuk krokietów.    Składniki na farsz: -0,7 kg pieczarek -0,7 kg kapusty kiszonej -0,7 kg kapusty białej -0,7 kg mięsa np. łopatki -2 cebule -przyprawa warzywna i pieprz do smaku -masło do smażenia    Mięso gotujemy(...)minut. Odcedzamy wodę i studzimy.    Ugotowane mięso wyciągamy z garnka i studzimy.    Cebulę kroimy w drobną kostkę i lekko posypujemy warzywkiem.    Pieczarki również.    Na niewielkiej ilości masła szklimy cebulę.    Dodajemy pieczarki i wszystko podsmażamy.     Mięso mielimy przez drobne sitko lub dwa razy.    Dodajemy wystudzone pieczarki

Maminek kulinarny
Gołąbki z kaszą, mięsem i grzybami 172

mięsa. Potrawa do złudzenia przypomina gołąbki, ale smak jest zdecydowanie inny.    Składniki: -główka włoskiej kapusty -20 dkg kaszy jęczmiennej perłowej -0,5 kg mielonego mięsa -6 pieczarek -cebula -3 ząbki czosnku -2 marchewki -przyprawa do mięs -przyprawa warzywna -przyprawa barbecue -olej    Gotujemy kaszę w wodzie z dodatkiem warzywka ok. 20 minut. Wyciągamy z wody i studzimy(...)Kapustę przygotowujemy jak na gołąbki pamiętając, że kapusta włoska nie wymaga długiego parzenia. Pieczarki, cebulę i czosnek kroimy w kostkę, marchewkę w plasterki.    Dwa liście sparzonej kapusty ( mogą być te najmniejsze ) drobniutko kroimy  -dodamy je do farszu.    Na niewielkiej ilości oleju szklimy cebulę i czosnek. Dodajemy pieczarki a kiedy pojawi się sosik dodajemy pokrojoną kapustę

Maminek kulinarny
Zapiekanka na chlebowych grzankach 175

resztek wędliny. Dodamy do tego parę drobiazgów i mamy danie dla czterech osób w zupełnie innym wydaniu. Składniki: -pół chleba -6 jajek -kawałek kiełbasy -10 dkg żółtego sera -kilka pieczarek -cebula -10 dkg masła -pieprz    Chleb kroimy w kostkę,kiełbasę w plasterki,cebulę w półplasterki,pieczarki w plasterki  a ser tarkujemy na dużych oczkach(...)Grzanki przesypujemy na blaszkę lub do naczynia kamionkowego.    Na patelni rozgrzewamy resztę masła i podsmażamy na nim cebulę z kiełbasą a kiedy cebula się zeszkli dodajemy pieczarki i wszystko razem smażymy kilka minut.    Jajka przyprawiamy do smaku pieprzem i roztrzepujemy.    Usmażoną kiełbasę z cebulą i pieczarkami wykładamy na grzanki i zalewamy  roztrzepanym jajkiem

Maminek kulinarny
Kiełbasa biała z pieczarkami 160

Biała kiełbasa z pieczarkami to proste danie, nie tylko na obiad. Składniki: -kiełbasa biała surowa -ok. 0,5 kg pieczarek -2-3 cebule -pieprz, sól, przyprawa warzywna -olej    Cebulę kroimy w półplasterki a pieczarki w plasterki.    Na niewielkiej ilości oleju podsmażamy cebulę.    Dodajemy pokrojone pieczarki a kiedy pojawi się sosik przyprawiamy solą, pieprzem

Maminek kulinarny
Karczek składany z farszem 150

Karczek w innym wydaniu, ale tak smaczny, że mniam mniam... :) Składniki: -ok. 1 kg karkówki -ok. 1/2 kg mięsa mielonego -4 pieczarki -3 cebule -3 marchewki -2 duże ząbki czosnku -1 czerstwa bułka -1 jajko -sól, pieprz, przyprawa barbecue, olej    Karkówkę kroimy w plastry a czosnek w drobną kosteczkę.    Plastry mięsa rozbijamy dłonią, przyprawiamy solą, pieprzem(...)czosnkiem.    Jedną cebulę i pieczarki kroimy w drobną kosteczkę. Na niewielkiej ilości oleju podsmażamy cebulkę. Dodajemy pieczarki, przyprawiamy sola i pieprzem i smażymy do odparowania sosu. Studzimy.    Do mielonego mięsa dodajemy odciśniętą bułkę, jajko i podsmażone pieczarki. Wyrabiamy masę, przyprawiając do smaku barbecue i solą.    Na plaster karkówki nakładamy farsz, składamy na pół

Maminek kulinarny
Pizza domowa 222

łyżeczka pesto-sól, pieprz, cukierZagotowujemy koncentrat z wodą, dodajemy pesto i przyprawiamy do smaku.Chwilę gotujemy, aby sos zgęstniał.   Dodatki:-20 dkg kiełbasy, np. szynkowej-20 dkg pieczarek-20 dkg żółtego sera-cebula-papryka-2 kiszone ogórki-świeży pomidor i ogórek-przyprawa warzywna-olej   Pomidor, ogórki, cebulę kroimy w plasterki.Pieczarki również w plasterki a paprykę(...)kostkę.   Część sera kroimy w słupki a resztę ścieramy na tarce.   Na niewielkiej ilości oleju podsmażamy cebulę.   Dodajemy pieczarki, przyprawiamy przyprawą warzywną i podsmażamy do odparowania wody.   Kiełbasę kroimy w dowolny sposób.   Ciasto w międzyczasie urosło.   Wykładamy na posypaną mąką stolnicę i rozwałkowujemy.   Ciasto musi być

Maminek kulinarny
Kaszanka zapiekana w cieście 166

Kaszanka w innym wydaniu - rewelacyjna, jako danie obiadowe.Składniki:-2 krupnioki-1 cebula-kawałek pora-10 dkg pieczarek-2 jajka-1,5 szklanki mąki-szklanka ciepłego mleka-1 dkg drożdży-przyprawa warzywna-pieprz-olej   Przed krojeniem warzyw sporządzamy rozczyn z 1/5 szklanki mleka, szczypty cukru,drożdży i łyżeczki mąki.Rozczyn rośnie a my kroimy:-pora w półplasterkicebulę(...)kosteczkępieczarki w plasterki.      Na niewielkiej ilości oleju szklimy cebulkę, dodajemy pieczarki, przyprawiamy przyprawą warzywną i podsmażamy do odparowania wody.   Przygotowujemy ciasto.Do mleka dodajemy jajka i mąkę i miksujemy.Dodajemy rozczyn drożdżowy i dokładnie mieszamy.   Dodajemy pora, następnie pieczarki i mieszamy.Doprawiamy do smaku pieprzem i przyprawą warzywną.   Naczynie żaroodporne natłuszczamy

Maminek kulinarny
Kiełbasa z cebulką i żółtym serem 185

sposób powstało to danie. Jest jednym z naszych kuchennych eksperymentów i choć jest niezwykle banalne, jest również smaczne. Do kiełbasy, będącej głównym składnikiem naszego dania kolacyjnego, idealne są również pieczarki, niezawarte w przepisie. Dlatego, jeśli lubicie te grzyby, można je dodać w tym samym czasie, co cebulę.  Potrzebne nam: - 0,5 kg kiełbasy (najlepiej śląskiej lub mazowieckiej) - 2 duże(...)cebule - 5-6 dużych plastrów sera żółtego (ja użyłam złotego mazura, ale może być inny) - około 20 dag pieczarek (opcjonalnie) - czosnek w pudrze - vegeta lub inna uniwersalna przyprawa - pieprz - 2-3 łyżki oleju Przygotowanie: Kiełbasę kroimy w cienkie plasterki i wrzucamy na rozgrzany tłuszcz. Podsmażamy aż krążki lekko się zrumienią. Następnie wrzucamy pokrojone w piórka cebule i (opcjonalnie) posiekane pieczarki

W poszukiwaniu inspiracji
Pieczyste na kanapki 172

Mięso mielone z dodatkiem cebulki i pieczarek.Składniki:500g mięsa wieprzowego i/lub wołowegodwie-trzy cebuledwa ząbki czosnkuszczypiorek kilka pieczarek 2 jajabułka tarta lub kajzerkasól, pieprz, majeranek, suszony imbir, mielona paprykaolej Podsmażamy na oleju poszatkowane cebule i czosnek, dodajemy pokrojone pieczarki. Mięso mielimy w maszynce dwa razy, za drugim razem mielimy też podsmażone cebule i pieczarki. Do mięsa dodajemy bułkę

prawdziwe jedzenie

Proponowane wyszukiwania