z mascarpone - 5500 przepisów (strona:148/367)

Bezowy wianuszek z jeżynami i granatem. 151

białka z jajek eko 150 g cukru pudru 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka octu jabłkowego lub soku z cytryny szczypta soli Krem i owoce: 80 g serka mascarpone 60 ml śmietanki 42% lub 30 % 1/2 łyżeczka cukru pudru jeżyny (mogą być mrożone) pestki granatu listki mięty Przygotowanie: Schłodzone białka ubić  na sztywno z dodatkiem(...)stopni.  Bezę piec 30 minut, gdy wierzch jest już suchy (sprawdzić drewnianym patyczkiem) wyłączyć piekarnik i pozostawić lekko uchylone drzwi piekarnika, aby beza wystygła. Schłodzoną śmietanę, serek mascarpone i cukier puder ubić na krem. Na wystudzony wianuszek bezowy nakładać niewielką ilość kremu i udekorować owocami i listkami mięty. Smacznego

Codziennik Kuchenny
Red Velvet Cake 283

pięknym kolorze, bardzo wilgotny i aromatyczny, z kremem serowym. Oryginalnie krem do ciasta przygotowuje się z sera „cream cheese”, mnie nie udało się go kupić, więc użyłam serka mascarpone i gotowego sera na sernik. Przez to mój krem jest w smaku jakby bardziej „serowy”. Tort wygląda pięknie i wspaniale smakuje. Proszę pamiętać, aby składniki były w temperaturze pokojowej. Polecam! Zapraszam(...)łyżeczki czerwonego barwnika spożywczego 1 łyżeczka octu (jabłkowego lub winnego) Do nasączenia: 200ml wody sok wyciśnięty z 1 cytryny 3 łyżeczki cukru pudru Krem: 500g serka mascarpone 450g gotowego sera na sernik (użyłam z wiaderka) 200g jogurtu greckiego 4 łyżki cukru pudru Ciasto: 1. Mąkę wymieszać z kakao, proszkiem do pieczenia, sodą. 2. Do drugiej miski przełożyć masło, dodać cukier

Mała Cukierenka
Sernik chałwowo – bezowy 149

płaskie łyżki kakao 100 – 120 g herbatników 1 łyżka oleju kokosowego masa 1 kg twarogu zmielonego (500g półtłustego i 500g tłustego) 2 łyżki śmietanki 36% 2 łyżki serka mascarpone ziarenka z 1/2 laski wanilii sok z 1/2 cytryny 4 jajka 1 szklanka cukru pudru 100 g bezików wierzch suszona żurawina kilka pokruszonych bez kilka łyżeczek syropu karmelowego Wykonanie Spód(...)Tortownicę ze spodem umieszczamy w lodówce do schłodzenia. Twaróg mielimy, przekładamy do misy miksera, wsypujemy cukier i miksujemy. Wbijamy po jajku, ciągle miksując. Następnie dodajemy po kolei pozostałe składniki: mascarpone, sok z cytryny, pokruszone bezy, wanilię i śmietankę. Całość miksujemy na najwolniejszych obrotach. Masę przekładamy na schłodzony spód chałwowy. Sernik wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200C i pieczemy

Raj dla Podniebienia
Ciasto marchewkowe z musem brzoskwiniowym 220

pszennej 3 łyżeczki cukru wanilinowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 płaska łyżeczka sody 4 łyżeczki cynamonu 2/3 szklanki oleju 2 szklanki startej marchewki Krem: 500g śmietany 30% 250g mascarpone 4 łyżki cukru pudru Mus brzoskwiniowy: 1 puszka brzoskwiń 2 galaretki cytrynowe 1/2  szklanki wody Polewa: 250ml soku marchewkowo-brzoskwiniowego 1 budyń śmietankowy Dodatkowo: marchewki z cukru Wykonanie(...)minut. Po tym czasie wystudzić ciasto, a następnie przekroić na 3 części. 2.  Krem Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem, cały czas miksując dodać porcjami ser mascarpone. Miksować na wolnych obrotach do uzyskania jednolitej masy. Krem podzielić na 4 części. 3.  Mus brzoskwiniowy Brzoskwinie z puszki pokroić na mniejsze części, przełożyć do garnka, wlać sok z brzoskwiń

Szalona Kuchnia Eweliny
Sernik z białą czekoladą i malinami 711

mąki ( 1 szklanka) 12 dag masła 1/4 szkl cukru 1 żółtko ciasto: 700 g twarogu ( 3-krotnie mielonego lub z wiaderka ) 100 ml śmietany 36 % 100 g serka mascarpone 200 g białej czekolady 150 g cukru pudru 3 jaja 1 szklanka malin Wszystkie składniki na spód  zagnieść , schłodzić w lodówce ok pół godz, następnie wyłożyć(...)piekarniku na złoty kolor ( ok 10-15 min w 180 st C). Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Ser utrzeć z cukrem pudrem, dodając po 1 jajku. Wlać śmietanę , mascarpone oraz rozpuszczoną czekoladę, wymieszać , wlać na podpieczony spód. Maliny utrzeć , rołożyć na wierzchu sernika po łyżeczce malin, patyczkiem rozprowadzić rysując wzorki.  Sernik włożyć do piecyka nagrzanego

Z Marcepanem
Tort z masłem orzechowym 239

smakiem :) biszkopt: 4 jajka 3/4 szklanki cukru pół szklanki mąki pszennej pół szklanki mąki ziemniaczanej 2 łyżki ciemnego kakao łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki sody masa: 250 g mascarpone 150 g kremowego masła orzechowego łyżka cukru trzcinowego z prawdziwą wanilią do nasączania: sok wyciśnięty z całej czerwonej pomarańczy polewa: 30 g masła 1 łyżka mleka 1 łyżka ciemnego kakao(...)pieczenia. Delikatnie łączymy składniki i przelewamy do foremki (użyłam foremki o średnicy 18 cm). Pieczemy około 40 minut w 180 stopniach. Upieczony biszkopt odstawiamy do całkowitego przestudzenia. Przygotowujemy masę. Mascarpone miksujemy z masłem orzechowym i cukrem. Wystudzony biszkopt przekrawamy na 3 równe części. Wszystkie nasączamy sokiem pomarańczowym. Masę dzielimy na 2 cześci i przekładamy […] Artykuł Tort z masłem orzechowym

Mienta blog
Tosty francuskie z mascarpone i solonym karmelem 194

dawno na moim blogu w wersji podstawowej. Dzisiaj zrobiłam je z moimi ulubionymi dodatkami. Przyznaję, że niezbyt dietetycznie, ale raz na jakiś czas można zaszaleć ;) Natomiast w lżejszej wersji mascarpone można śmiało zastąpić mniej kaloryczną ricottą, a solony karmel miodem lub syropem klonowym i będzie równie smacznie.  Składniki na 1 porcje: chleb tostowy lub inny czerstwy jajko 3 łyżki(...)mleka szczypta cynamonu masło klarowane plasterki banana ser mascarpone lub ricotta solony karmel np. z TEGO przepisu płatki migdałów opcjonalnie Jajko roztrzepać z mlekiem i cynamonem. Namoczyć w nim pieczywo. Na patelni rozgrzać około 3 łyżki masła. Zmniejszyć ogień i usmażyć na maśle namoczone kromki, każdą stronę na złoty kolor, uważając, aby się nie spaliły. Jeszcze gorące tosty posmarować serem

wyzwania kuchenne
,, PĄCZKI Z KREMEM BUDYNIOWYM’’ 269

wanilinowego 40 ml spirytusu skórka otarta z 1 cytryny pół łyżeczki soli Krem budyniowy: 1 laska wanilii 1 szklanka mleka 1/2 opakowania budyniu waniliowego 4 łyżki cukru 125g serka mascarpone Dodatkowo: 2 łyżeczki dżemu ananas z marakują Stovit polewa mleczna Helio Wykonanie: Najpierw robimy rozczyn: Do miseczki wlewamy 3 łyżki mleka, 1 łyżeczkę cukru i łyżkę mąki, dodajemy drożdże(...)mleka rozpuszczamy proszek budyniowy z cukrem i dodajemy do gotującego się mleka z wanilią. Gotujemy budyń mieszając od czasu do czasu. Po ostudzeniu się kremu miksujemy go z serkiem mascarpone i dżemem. Po tym czasie z wyrośniętego ciasta odrywamy około 50g kawałki i formujemy kulki. Następnie pączusia odstawiamy do wyrośnięcia na 30 minut do podwojenia swojej objętość. Po wyrośnięciu smażymy

Podróż w kulinaria
Deser marchewkowy z oreo 196

jest po prostu świetny. Przepis na deser marchewkowy z oreo Składniki: 200 ml soku przecierowego z marchwi – nie słodzonego 1 łyżka proszku budyniowego o smaku waniliowym 125 g serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru ekstrakt pomarańczowy lub otarta skórka z pomarańczy – do smaku kilka ciasteczek oreo   Wykonanie deseru:   1. Odlać około 1/4 szklanki soku marchewkowego, resztę zagotować(...)pozostawionym soku rozrobić proszek budyniowy – wlać na gotujący się sok i ugotować marchewkowy budyń. 2. Budyń przykryć woreczkiem foliowym i pozostawić do ostygnięcia. 3. Serek mascarpone zmiksować z cukrem pudrem. Dodać ekstrakt pomarańczowy lub otartą skórkę z pomarańczy oraz zimny budyń marchewkowy. Wszystko dobrze utrzeć. 4. Tak powstały krem marchewkowy przełożyć do małych słoiczków lub pucharków. Ciastka oreo pokruszyć

kolorowotorcikowo
Sernik tiramisu 225

Spód:  70g mlecznej czekolady  2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 2 łyżki mleka 70g masła 1 jajko 40g mąki   Masa serowa: 600g sera twarogowego mielonego 250g sera mascarpone  1 szklanka cukru 1 budyń waniliowy  100 ml śmietanki 30% 5 jajek L Dodatkowo: 1 opakowanie okrągłych biszkoptów  szklanka kawy rozpuszczalnej z 3 łyżeczek (przestudzona(...)zakryły całe dno. Pieczemy w temperaturze 170 stopni przez około 15 minut. Studzimy, po czym nasączamy biszkopty kawą.  2. Przygotowujemy masę serową: twaróg miksujemy z serem mascarpone, cukrem i jajkami. Do śmietanki wsypujemy proszek budyniowy, mieszamy, wlewamy do masy. Ponownie miksujemy do połączenia składników. Wylewamy na spód ciasta 1/2 masy serowej, wykładamy biszkopty namoczone w kawie by zakryły całą

Szefowa kuchni
Obiad w 15 minut. Penne z dynią, mascarpone oraz orzechami pecan. 199

Składniki (2 duże porcje, lub 2 średnie porcje + mały głodomorek) makaron penne (200g) – u mnie makaron z soczewicy – taki akurat miałam ale przyznam, że dobrze się komponuje z dynią. mascarpone (250g) cebula 3 ząbki czosnku 1cm imbiru mała dynia piżmowa łyżka masła łyżka oleju rzepakowego sól, pieprz, papryka słodka 2 łyżki posiekanych orzechów pecan (pamiętaj, że malutkim dzieciom lepiej jest(...)drobno posiekaną cebulkę. Kiedy zmięknie dodaj posiekany czosnek oraz imbir. Chwile podsmażaj. Dynię obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Podsmażaj co jakiś czas mieszając aż zmięknie. Dodaj mascarpone oraz przyprawy. Wymieszaj z makaronem. Na koniec możesz posypać tartym parmezanem oraz posiekanymi orzechami pecan

wysmienity
Ptysie z piernikowym kremem i nitkami z karmelu. 172

Ciasto: 25 dag dag masła lub margaryny 2 szklanki zimnej wody 2 szklanki mąki pszennej około 8 małych jajek Krem piernikowy: 330 ml śmietanki kremówki 30 % 25 dag serka mascarpone cukier puder do smaku 2 łyżeczki przyprawy do piernika Karmel: 5 łyżek cukru Wykonanie: 1. Ciasto: Wodę i masło lub margarynę przekładamy do garnka i zagotowujemy, następnie wsypujemy mąkę(...)Następnie pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 30 minut do zrumienienia. Upieczone ptysie studzimy i przekrawamy na pół. 2. Krem: Dobrze schłodzoną śmietankę ubijamy na puszystość, dodajemy serek mascarpone, przyprawę do piernika i cukier puder do smaku, ubijamy do połączenia się składników. Następnie krem przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką. Kremem przekładamy ptysie. 3. Karmel: Na suchą

Izabelawkuchni
CIASTO KINDER COUNRTY 148

Ciasto nieziemsko słodkie, pyszne, puszyste, delikatne. Przyrządzisz je bez pieczenia. Jest bardzo proste w przyrządzeniu. Polecam wszystkim smakoszom słodkości. Składniki 400ml 30% śmietanki 250g serka mascarpone 250g herbatników 2 białe czekolady 2 mleczne czekolady 3 szklanki płatków Nestle Kangus dodatkowo jedna szklanka płatków na wierzch 300ml śmietanki podgrzać (nie gotować), następnie dodać połamaną białą czekoladę. Pozostawić na 5 minut(...)następnie mieszać aż do rozpuszczenia. Tak samo postępować z czekoladą mleczną. Tak przygotowaną śmietankę należy schłodzić przez 12 godzin. Po wychłodzeniu do jasnej śmietany dodać mascarpone i ubić na puszystą masę. Wsypać płatki i wymieszać łyżką. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, a na nim ułożyć herbatniki, które przykryć białą masą. Na tej masie ułożyć herbatniki, na niej ciemną maseę

Słodki Zakątek
BORÓWKOWIEC 154

Zapraszam po soczysty przepis. Składniki na biszkopt: 150 g cukru 150 g mąki tortowej 3 duże jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia łyżka octu Składniki na krem: 250g serka mascarpone 500ml śmietany 30% 2 łyżki cukru pudru 200g borówek amerykańskich Poncz: ½ łyżeczki cukru waniliowego 1 łyżka cukru Przygotowujemy biszkopt: jaja ucieramy z cukrem. Następnie, cały czas miksując, dodajemy mąkę wymieszaną(...)pieczemy ok 35 minut. Sprawdzamy wykałaczką czy ciasto jest już upieczone. Ciasto odstawiamy do wystygnięcia. Dzielimy na 3 blaty. Każdy z nich nasączamy ponczem. Schłodzoną śmietankę połączyć z serkiem mascarpone i cukrem. Ubijać wszystko razem do otrzymania gęstego kremu. Dodać borówki. Wymieszać łyżką. Nasączone blaty przekładamy kremem. Smacznego

Słodki Zakątek
KREMOWY SERNIK CYTRYNOWY 164

Kolejny sernik wpada na bloga! Tym razem delikatny, wilgotny pachnący cytryną! Ten sernik wychodzi idealnie płaski i nie opada. Składniki: 1 kg twarogu (najlepiej trzykrotnie mielonego) 250g serka mascarpone 2 jogurty naturalne 1 szklanka cukru 4 łyżki mąki pszennej 6 jaj 1 cytryna Ponadto: 1 szklanka śmietanki 18% 3 łyżki cukru Opakowanie herbatników Twaróg, mascarpone, jogurty i cukier umieścić

Słodki Zakątek