z kokosem - 4139 przepisów (strona:109/276)

Bezglutenowe ciasto migdałowo bananowe 164

banany 50 g roztopionego masła 0,5 szklanki ksylitolu (może być zwykły cukier, można również pominąć) aromat waniliowy 1 szklanka bakalii i ziaren (u mnie rodzynki,żurawina, daktyle, sezam, kokos) Banany obrać, rozgnieść dokładnie widelcem, dodać jajko, masło, ksylitol, aromat waniliowy, dobrze wymieszać trzepaczką. Dodać wymieszane składniki suche: migdały, mąka kokosowa, soda, delikatnie wmieszać, na koniec dodając bakalie.  Formę

coolinarny
Ciasto bounty. 812

Delikatny biszkopt, masa kokosowa i polewa czekoladowa. Ciasto pyszne, ale bardzo delikatne. Trzeba uważać przy krojeniu. Jeśli ktoś lubi kokos to polecam :) Składniki na biszkopt: 5 jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki tortowej 2 łyżki kakao 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Białka ubić z cukrem na puszystą masę, ubijając dodawać po jednym żółtku. Wsypać mąkę z proszkiem

Agusiowe smakołyki
Quinoa na mleku z cynamonem (wersja wegańska kokosowa) 133

już od dawna nosiłam się z zamiarem, żeby opublikować wersję kokosową odpowiednią dla wegan i osób, które nie tolerują laktozy. Teraz zmotywowała mnie do tego ogłoszona na Durszlak.pl "Akcja KOKOS" ;)  Ta quinoa jest potrójnie kokosowa, w przepisie znajdziecie mleko kokosowe, olej kokosowy i cukier kokosowy. Polecam! Składniki: pół szklanki ziarna białej quinoy 1 szklanka mleka kokosowego 2/3 szklanki wody

Quinoa Raz!
Rafaello jaglane 140

sicie. Przełożyć do garnka i zalać 2 szklankami mleka i szklanką wody. Gotować na małym ogniu ok 20 minut. Do ugotowanej kaszy wlać pozostałe mleko i mleczko kokosowe, wsypać kokos i dosłodzić do smaku. Laskę wanilii przekroić wzdłuż na pół, wyskrobać ziarenka i całość dodać do kaszy. Gotować jeszcze ok 15 minut często mieszając aby się nie przypaliło. Lekko przestudzić

Smakołyki Asi
Murzynek na maślance 248

grubości formy – najlepiej sprawdzać patyczkiem już po 35 minutach). Składniki polewy zagotowujemy w rondelku, co jakiś czas mieszając. Lekko studzimy i polewamy jeszcze gorące ciasto. Ozdabiamy orzechami i kokosem – można też użyć innych bakalii, posypek czy jadalnych kwiatów. Murzynek na maślance świetnie smakuje na drugi dzień – kiedy polewa wsiąknie w wierzch ciasta. Przechowujemy go w temperaturze pokojowej

Poezja smaku
Śnieżny puch 286

Schłodzić w lodówce przez kilka godzin lub najlepiej przez całą noc. Kokosowy wierzch: Masło stopić w garnuszku, dodać cukier (1/2 łyżki) oraz wiórki kokosowe i smażyć kilka minut, aż kokos się lekko zarumieni (uważać, aby nie spalić). Gdy wiórki przestygną to posypać nimi wierzch masy serowej. Ciasto przechowywać w lodówce. Smacznego, Anulla

Fabryka pomysłów
Deser chia z mlekiem kokosowym i kiwi 192

deser z chia. Dla kogo: dla fanów zdrowego trybu życia dla tych, którzy zrobili tartę a la Bounty i nie mają co zrobić z resztą mleczka kokosowego dla kochających kokos  Składniki: 250ml mleka kokosowego  3 łyżki nasion chia 2 kiwi Wykonanie: Nasiona chia zalewamy mlekiem kokosowym i wkładamy do lodówki, na co najmniej kilka godzin, a najlepiej

Mania Wypiekania
KOKOSANKI, CIASTECZKA KOKOSOWE 155

domowych słodkości to czas stracony... :-) Jako, że majówka nadciągała wielkimi krokami pora była uzupełnić prowiant na wyjazd. Jako pierwsze przedstawiam Wam ciasteczka bardzo kokosowe, tzw. kokosanki. Dla nas (wielbicieli kokosu)- pyszności. Chrupiące z zewnątrz, mięciutkie wewnątrz, z czasem pewnie stwardnieją, ale podejrzewam, że u nas nie doczekają tego czasu... Z poniższych ilości wyszło mi 40 sztuk. Inspiracją był przepis znaleziony

Smaczne Zdrowe
Kurczak -Korma 212

ViolaPassion Następne Indyjskie danie które pobudzi nasze zmysły Kurczak w sosie KORMA to nic innego jak sos oparty na migdałach i kokosie. Wbrew pozorom nie jest to potrawa mega słodka ,ale soczysta ,gęsta i pełna walorów zapachowych i smakowych. Jest dość prosta do przyrządzania CZAS OPERACYJNY OKOŁO 1.5 h ViolaPassion Obiecuję że opiszę wszystkie potrawy które znalazły się na moim

Viola cooks with passion
ciasto "styropian" z malinami 265

malinowej (lub innej) Składniki kruchego ciasta zagnieść, owinąć je folią i wstawić na godzinę do lodówki.  Blaszkę wyścielić papierem. Białka ubić na pianę. Jogurty zmiksować z cukrem, olejem, kokosem i budyniami. Delikatnie wmieszać pianę z białek.  Schłodzone ciasto podzielić na dwie nierówne części. Większą rozwałkować na dnie blaszki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200*C i podpiec przez

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Bajaderki wiosenne 215

robiłam po ostudzeniu ).Posypałam migdałami w płatkach i rodzynkami.Rozpuściłam czekoladę z masłem i mlekiem polałam na murzynka. Robiłam kuleczki i obtaczałam w przygotowanych posypkach (orzechy nerkowca,orzechy laskowe, kokos,posypki kolorowe) .Bajaderki wyglądały cudnie i na prawdę wam gorąco polecam nie tylko od Święta.   Produkty do tych pysznych bajaderek dostałam od firmy Kresto, dziękuje, że mogłam skosztować

Różowa kuchnia
Deser jaglany z kiwi i miętą (Vege & White sugar free) 159

limonki, wszystko blendujemy na jednolity krem.  3. Dodajemy syrop z agawy i siekamy drobno miętę. Mieszamy z masą.  4. Wykładamy i przybieramy ulubionymi dodatkami ( u mnie kokos i jagody goi) Smacznego

vaniliowoczekoladowa
Koktajl kokosowo-truskawkowy 144

Zapraszam na kolejny koktajl wg mojego pomysłu. A będzie ich jeszcze trochę. Ponieważ uwielbiam kokos to postanowiłam przemycić go do tego koktajlu. Składniki: 5 łyżek wiórków kokosowych 5 łyżek jogurtu naturalnego 1 szkl mleka 2 łyżki dżemu truskawkowego Przygotowanie: Do wysokiego naczynia wlewamy mleko i jogurt naturalny. Następnie dodajemy wiórki kokosowe a na końcu dżem truskawkowy( najlepiej domowy). Blendujemy

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Łączenie smaków FOODPAIRING 282

odrobinę kreatywności garść ciekawych połączeń smakowych: KACZKA+IMBIR+MIĘTA+CZOSNEK ORZECHY PECAN+KREMÓWKA+CYNAMON ANYŻ+CZEKOLADA+SKÓRKA POMARAŃCZOWA IMBIR+SER FETA OGÓREK ZIELONY+RABARBAR+POMARAŃCZ KURCZAK+ESTRAGON+CEBULA BURAK+KOKOS+CURRY+MUSZTARDA+CHILLI+ZIEMNIAK WANILIA+LIMONKA+CYNAMON JAJKO+CYTRYNA+KOPEREK CYNAMON+TYMIANEK+KURCZAK W CIEŚCIE OGÓREK+RÓŻA POMIDOR+TRUSKAWKA+AWOKADO+MOZZARELLA KUMIN+MIĘTA WIEPRZOWINA+CZOSNEK+CYNAMON+ANYŻ+MIÓD ORZECHY+SZPARAGI

Kuchnia PROzdrowotna
BANANOWE BABECZKI bez pieczenia (wegańskie i bezglutenowe!) 269

zrobienie zdrowych słodyczy, którymi nie możesz pogardzić. Zapraszam do obejrzenia krótkiego video przepisu, który wraz ze składnikami znajdziesz poniżej // Składniki: 100 g płatków jaglanych (lub owsianych) 40 g kokosu 90 g namoczonych rodzynek (lub daktyli) 2 duże banany 2 -3 łyżeczki kakao (lub karobu) Sposób przygotowania pokazuję w filmiku powyżej Jeśli chcesz wesprzeć moją pracę zapraszam Cię do subskrypcji kanału

Via Gusto

Proponowane wyszukiwania