Przepyszne lody o smaku karaibskiego drinku. W naszej wersji oczywiście bez alkoholu :) Kokos i ananas to ostatnio moje ulubione połączenie smakowe. Uwielbiam ananasowca , ale te lody są jeszcze smaczniejsze. Z zaledwie 3 składników, proste, szybkie, najdłużej jak zwykle schodzi mrożenie. Bezglutenowe, wegańskie, dla alergików. Polecamy gorąco, szczególnie na upały! połowa świeżego ananasa 1 puszka mleka kokosowego 1/4 szklanki syropu klonowego
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieprostu musiałam się podzielić z Wami przepisem, zwłaszcza, że sezon truskawkowy się powoli rozpoczyna. Co do tortu to jest lekki, nie za słodki, truskawki idealnie się komponują z kokosem i delikatnym biszkoptem. Biszkopt: 5 jaj 3/4 szklanki cukru 1 szklanka maki pszennej 3/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Oddzielamy białka od żółtek i ubijamy
Cynamonowe szczęściePłatki kokosowe lub wiórki wysypać na papierze do pieczenia i podpiec w piekarniku ok. 2 minuty, aż sie zrumienią. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Posmarować wierzch upieczonych ciastek. Posypać kokosem
Kucharzycaokrawki. Ciasteczka piec na złoty kolor ok.20-25min w 170C. masa: w rondelku podgrzać mleko z kaszą, cukrem i wanilią. Gdy masa zgęstnieje, zdjąć z ognia i przestudzić. Orzechy i kokos zmiksować w blenderze na drobny proszek, dodać do masy. Tak przygotowaną masą wypełnić upieczone babeczki. Udekorować startą czekoladą. Artykuł Babeczki kokosowo-orzechowe i 2 lata Raju dla Podniebienia pochodzi
Raj dla Podniebieniaziemniaczanej 7 łyżek likieru kokosowego wierzch: 4 łyżki śmietany 18% 2 łyżki mleka skondensowanego słodzonego płatki migdałowe wiórki kokosowe Wykonanie: spod: biszkopty zblendować na piasek, zmieszać z likierem, migdałami, kokosem,(masa ciasteczkowa ma być wilgotna, nie sucha!) taką masą wyłożyć tortownicę wyścieloną papierem do pieczenia, spód podpiec przez 10minut w 180C masa: twaróg zmiksować z mascarpone, dodać mleko skondensowane, dodawać
Raj dla Podniebieniaprzyjemnością nakarmię! Włączam swoją ulubioną muzykę, zaparzam dzbanek jesiennej w smaku herbaty i szukam, wodząc oczami po produktach, jakiegoś pomysłu. Mam czekoladę! Wyczaruję pyszną czekoladę na gorąco. Z dodatkiem kokosu i cynamonu. W jesienny wieczór to balsam dla duszy! I takim balsamem była! Sobota rano. Jasne światło dnia wpada przez okna i sprawia, że chce mi się wstać i zrobić
Raj dla Podniebieniauśmiecham się zawstydzona – tę bransoletkę. Z niebieskimi koralikami… W pokoju migają świtełka prześlicznie ozdobionej choinki. Z kuchni dolatują świąteczne zapachy i dźwięki radiowych kolęd. Sernik posypany kokosem pyszni sie na kryształowej paterze niczym oprószony śniegiem. Wszystkie jesteśmy odświętnie ubrane. Za oknem biało jak w bajce, Takich świąt jeszcze nie miałam…Pierwsze bez Dziadka. To jak? Szukamy pierwszej
Raj dla Podniebieniaskondensowanego mleka, ok.400 g 350 ml pszennej mąki cukier puder do posypania Do podania bita śmietana maliny Nastaw piekarnik na 200ºC. Wysmaruj foremkę do pieczenia masłem i posyp obficie kokosem. Pokrój czekoladę i rozpuść w kąpieli wodnej razem z masłem. Przestudź 2-3 minuty. W misce zmiksuj jajka a cukrem waniliowym i skondensowanym mlekiem. Dodaj przesiana mąkę, wymieszaj. Na koniec
codojedzeniaprzepisu jest przeze mnie wypróbowany, w różnych wersjach- i z masłem i z olejem kokosowym. W obu jest bardzo smaczny, w wersji z olejem kokosowym wyraźnie czuć aromat kokosu :-) Sernik nie może się nie udać :-) Polecam
Marta próbujecukrem na puch. Dodajemy po jednym jajku, za każdym razem miksując do połączenia (po dodaniu jajek masa może sprawiać wrażenie jakby się zważyła). Następnie dodajemy partiami mąkę oraz kokos, miksujemy na niższych obrotach, do połączenia. Ciasto odkładamy do lodówki na około 30 minut. Po tym czasie dzielimy go na połowę i wykładamy do wyłożonej papierem do pieczenia (samo dno) tortownicy
Smaki Na Talerzumleczkiem kokosowym i czekoladą Owsianka korzenna z nasionami chia Owsianka z ziarnami chia, skórką z pomarańczy i pestkami granatu Pieczona owsianka z czekoladą Pieczona owsianka pomarańczowa Pieczona owsianka z kokosem i orzechami włoskimi Sałatka z pomarańczy z żurawiną i płatkami owsianymi Zapiekane owoce w różowym winie pod płatkami owsianymi
Moja smaczna kuchniaŚwietna propozycja na deser dla osób lubiących kokos, ale również i jabłka! Delikatny smak rozpływa się w ustach, a smak pozostaje na dłużej. Składniki: 2 jaja 3 łyżki mąki kokosowej 7-8 łyżek gazowanej wody 10 tabletek słodziku cynamon szczypta proszku do pieczenia aromat jabłko Sposób przygotowania: Jaja ucieramy z słodzikiem na puszystą masę. Następnie dodajemy cynamon, proszek do pieczenia
Truskawkowa Fiestawyrównujemy. Biszkopt pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 25 minut (do tzw. suchego patyczka). Studzimy, a następnie przekrawamy ciasto wzdłuż na pół. --> Biszkopt orzechowy: --> Cukier, orzechy, kokos, wafelki i proszek do pieczenia wymieszać razem. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy wymieszane wcześniej suche składniki, mieszamy. Pieczemy w 180 stopniach około 20-25 minut. Studzimy. --> Masa budyniowa: --> Do miski
Marta Gotujeblogu picante-jalapeno. Oczywiście bez zmian się nie obyło. Sezam i orzeszki ziemne musiałam wymienić na inne smakołyki. Efekt jest naprawdę smakowity!!! Jaglana granola pachnaca kokosem 2 szkl. płatków jaglanych 1/3 szkl. pestek słonecznika 1/2 szkl. wiórków kokosowych 3 łyżki miodu 2 łyżki oleju kokosowego Wszystkie składniki wrzucamy do miski i dokładnie mieszamy by miód i olej
Dzieje kuchennej Wiewióry