z kokosem - 4139 przepisów (strona:111/276)

Ciasto bez pieczenia – kokosowa zebra 738

oryginale środkowa warstwa przykryta jest niewielką ilością kwaskowatej konfitury dla złamania smaku. Nie miałam akurat żadnej pod ręką, ale w lodówce znalazłam lemon curd , który też się nadawał. Słodki kokos przełamany cytryną okazał się strzałem w dziesiątkę Składniki na blaszkę 20×20 cm: – 500 ml mleka – 2 żółtka – 2 łyżki mąki ziemniaczanej – 2 łyżki mąki

Relaxtime
Tort cappuccino 270

oddzielamy nożem dopiero po wystudzeniu. Biszkopt kroimy na 2 blaty.   Ciasto kokosowe: białka ubijamy na sztywną pianę, stopniowo dodajemy cukier i ubijamy, aż cukier się rozpuści. Wsypujemy kokos oraz mąkę zmieszaną z proszkiem i lekko mieszamy. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia (samo dno), boki natłuszczamy, całość obsypujemy bułą tartą. Wlewamy ciasto i pieczemy 30 minut

Smak mojej kuchni
Mini serniczki kokosowe 134

łyżeczki masy, ugniatamy łyżeczką. Spody podpiekamy około 5 minut w 175 stopniach z termoobiegiem.   Masa serowa: wszystkie składniki (oprócz wiórek) miksujemy na gładką masę, na końcu dodajemy kokos i lekko mieszamy. Masą napełniamy foremki, pieczemy około 30 minut w 120 stopniach z termoobiegiem. Po upieczeniu odstawiamy do wystudzenia.   Serniczki dekorujemy dżemem, możemy dodatkowo obsypać je wiórkami kokosowymi. Przed

Smak mojej kuchni
Bounty domowe 121

Lubicie rajski batonik kokosowy? Ja uwielbiam kokos, dlatego taki domowy baton bounty od razu mnie skusił. Nie jest tak słodki jak oryginalny, aczkolwiek ilość cukru można zwiększyć lub zmniejszyć. Możemy tutaj wykorzystać każdy rodzaj czekolady - mleczną, gorzką lub białą. Polecam! Bounty domowe Składniki na około 25 sztuk: 200g wiórków kokosowych 70g masła 70g cukru pudru 100ml śmietanki kremówki 30% 150g

Smak mojej kuchni
Sernik z bananami i kokosem 199

białek. Lekko wymieszać. Gotową masę wylać na ciasto. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 175 stopni, piec około 40 minut.W tym czasie ubić białka z cukrem na sztywno, dodać kokos i rodzynki. Szybko rozprowadzić na powierzchni podpieczonej masy serowej. Na wierzch zetrzeć na grubej tarce pozostałą część ciasta, Piec jeszcze 35 minut. Po wyjęciu z piekarnika gorące ciasto posypać startą czekoladą

Praktyczna pl
Trafimy do sklepów?! – kulki mocy z kaszy jaglanej (FIT PRZEPISY) 174

przygotowaniu przepis. Możecie być pewni, że zawsze wyjdą pyszne, zapraszam do obejrzenia wykonania kulek mocy, filmik znajdziecie poniżej //   Składniki: 200 g kaszy jaglanej 400 ml wody 50 g kokosu 2 łyżki sezamu 2-3 łyżki miodu lub innego słodzika 70 g masła orzechowego 60 g oleju kokosowego 5 łyżek kakao 150 g orzechów (u mnie włoskich) Sposób przygotowania pokazuję

Via Gusto
Kokosowy jagielnik z jagodami 134

łyżka syropu z agawy na środek: 1 szklanka kaszy jaglanej 3 łyżki oleju kokosowego 1 puszka mleka kokosowego (patrzcie na skład, potrzebne takie bez zagęszczaczy, w składzie tylko kokos i woda) 6 łyżek syropu z agawy (może byś też miód albo syrop ryżowy) ⅔ szklanki wiórków kokosowych 3 łyżki mąki kokosowej sok i skórka z jednej limonki na polewę

Cooking for Emily
Szarlotka z pomarańczą i kokosem 120

Prosta w wykonaniu domowa szarlotka. Ciepła upieczoną możemy podać z ulubionymi lodami. Dodatek kokosu i pomarańczy wzbogaca jej smak. Forma 20x32 cm Ciasto: 3 szklanki mąki 5 żółtek 3/4 szklanki cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 250 g margaryny Mus jabłkowy: 1,5 kg jabłek 1 łyżka ekstraktu waniliowego 1 szklanka cukru 2 pomarańcze 2 łyżki kaszy manny

VioletoweKucharzenie
Wiosenna Pomarańczowo-kokosowa Panna cotta (Vege & gluten free) 148

uzyskania tej jakże charakterystycznej konsystencji użyłam agaru.  Agar - Agar ma takie same właściwości żelujące co żelatyna, z tym że nie pochodzi od zwierząt, a pozyskiwany jest krasnorostów. Kokos i pomarańcza tworzą harmonijny duet, do tego odrobina świeżej melisy,cukier z prawdziwą wanilią i pyszna kandyzowana skórka. Nic dodać i nic ująć. Wegańska Panna cotta w wiosennym klimacie podana

vaniliowoczekoladowa
torcikowy mazurek 160

dodajemy stopniowo cukier puder. Na koniec dodajemy posiekane orzechy i mieszamy szpatułką. Dzielimy na dwie części i wykładamy na dwa wcześniej przygotowane placki pokryte powidłem. składniki na ciasto z kokosem: 200 g wiórek kokosowych 6 białek 130 g cukru pudru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia wykonanie: Białka ubijamy na sztywno, dodajemy stopniowo cukier puder cały czas

Domowy Smak Jedzenia
Ciastka Słoneczka 182

ucierać. Na koniec wlać rozpuszczoną kawę i spirytus, krótko zmiksować. Ostudzone ciasteczka wysmarować kremem od strony bez lukru. Sklejać w pary, boki również wysmarować kremem i obtaczać w kokosie. Smacznego

Nastoletnie Wypiekanie
KREM KALAFIOROWO-KOKOSOWY 135

Pyszna zupa krem o bardzo ciekawym smaku...czuć kalafior, kokos, ale też nutę czosnku, a dodatek czarnuszki idealnie tu pasuje, gdyż dodaje aromatu i podkręca smak zupy 😉 Pomysł na zupę zaczerpnięty z pewnej książki (w sumie już nie pamiętam jakiej - gdzie tylko mogę przeglądam książki kucharskie i zapisuję inspiracje 😁), a wykonanie to już moja inwencja twórcza. Nie byłabym też sobą

Kuchnia MagdaLeny
Batoniki kinder country 215

białej czekolady 40 g czekolady mlecznej Przygotowanie: Potrzebny nam garnuszek średni,do którego wkładamy: czekoladę mleczną,margarynę,mleko,miód.Rozpuszczamy do połączenia składników. Składniki nam się rozpuściły więc dodajemy kokos i mix zbóż. Mieszamy,blaszkę od babki wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy masę na dno foremki,równomiernie rozprowadzamy i do lodówki do schłodzenia. Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej

Różowa kuchnia
Pieczona owsianka z czekoladą 101

pęcznieją. Użyłam tych błyskawicznych. Tym razem proponuję pieczoną owsiankę z dodatkiem czekolady! Kawałeczki posiekanej czekolady rozpuszczają się w ustach! Podziel się tym przepisem z najbliższymi! Smacznego! Pieczona owsianka z kokosem i orzechami włoskimi / 2 porcje Składniki: 1 1/2 szklanki płatków owsianych 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki jogurtu 1/2 tabliczki mlecznej czekolady 2 garście orzechów włoskich 2 łyżki cukru, miodu

Moja smaczna kuchnia
Mazurek z kokosem i konfiturą z płatków róży 90

font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Mazurek z kokosem i konfiturą z płatków róży Składniki – ciasto kruche: Mąka – 175g Cukier puder – 25g Masło – 100g Śmietana 18% - 1 łyżka Żółtko – 1 sztuka Składniki – kruszonka kokosowa: Mąka – 50g Masło – 50g Cukier

Kuchnia Bon Appetit

Proponowane wyszukiwania