kruszonką posypujemy owoce. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni i pieczemy ok. 30 minut. Możemy podać z jogurtem i płatkami migdałów. Smacznego! Artykuł Gorące śliwki pod kruszonką z kokosem pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong
Be Fit Be Strongrozsmarować powidła Przygotować polewę: masło, kakao i cukier puder rozpuścić razem. Mieszając zagotować, na końcu dodać wrzątek. Przestudzić, żeby nie rozpuściła kremu i wylać na ciasto. Wierzch można posypać kokosem lub posypką. Wstawić do lodówki
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaperfekcyjnie, ale myślę że praktyka czyni mistrza. Składniki: biszkopt: jajka 5 szt, mąka pszenna 3/4 szklanki, mąka ziemniaczana 1/4 szklanki, cukier 3/4 szklanki, ciasto kokosowe: białka 5 szt, kokos 1 szklanka, biszkopty podłużne 5 szt, cukier puder 1 szklanka, masa: mleko 1 szklanka, sok z ananasów + woda, razem powinno być 2 szklanki, cukier kryształ 3/4 szklanki, żółtka
kulinarne odsłony patiCiasto z cukinii i kokosu- to propozycja jesiennego magazynu Aromat , kto jeszcze nie widział to zapraszamy serdecznie klik ! Znajdziecie w nim wspaniałości z wykorzystaniem kolorowych ziemniaków, orzechów, cukinii, dyni, fasoli oraz gruszki. Pysznie się zapowiada, prawda? A u mnie na blogu pojawił się nowy dział na ciasta warzywne , powoli będę go zapełniała ;) Składniki : 320 g cukinii
Życie zaczyna się w kuchniszklanki cukru 20 dag wiórków kokosowych 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Ubić pianę z białek,dodać cukier.Następnie wmieszać delikatnie kokos,mąki i proszek do pieczenia. Piec ok 20 min w temp.180 st.C. Masa 1: 3 żółtka 3 łyżki cukru 1 szklanka mleka 25 dag masła 1 łyżka mąki ziemniaczanej
Niespełnione zdolności kulinarnekokosowej tak podkręcił smak. A może Wy macie wypróbowany przepis na jaglane rafaello, ale bez pasty? Jeśli tak to podzielcie się w komentarzu, chętnie wypróbuję! Dla kogo: dla kochających kokos dla uczulonych na gluten dla szukających zastosowania dla pasty kokosowej Składniki: 100g kaszy jaglanej 3 łyżki pasty kokosowej (manny kokosowej) 3 łyżki cukru kokosowego lub cukru białego łyżka wiórków kokosowych
Mania WypiekaniaBatoniki z białego sera z dodatkiem kokosu, oblane gorzką czekoladą - dzieci małe i duże z pewnością je pokochają. Są kremowe i delikatne w smaku, rozpływają się w ustach. Batoniki powstały na wzór tych sklepowych, ale w odróżnieniu od nich ich skład jest bardzo prosty i na pewno lepszy jakościowo. Moje batoniki składają się zaledwie z kilku składników i są mniej
Kuchnia MagdaLenyzaczynało się gotować dodaj do niego przygotowane składniki. Całość mieszaj do momentu zagotowania. Dodaj też cukier. Następnie zdejmij z ognia i zblenduj na gładką masę. Na koniec dodaj olej kokosy i wymieszaj do jego rozpuszczenia. Krem odstaw do wystudzenia. Zimny krem podziel na dwie części. Do jednej dodaj kakao. Krem nakładaj w rękawie cukierniczym lub szprycy na przemian
Via Gustotarce.Podobnie postępować z czosnkiem. 4.Posiekać drobno cebulkę. 5.Wszystko do jednej miski. Wbić jajko. Doprawić. Wymieszać. Zblenderować lub potraktować tłuczkiem do ziemniaków (ale nie do mięsa! tym do mięsa kokosy możecie otwierać...ewentualnie) /blenderem/widelcem. 6. Z papki formować kulki,obtaczać w mące lub bułce tartej i kłaść na mocno rozgrzaną patelnie teflonową. Student kalorii,białek i innych dziwnych rzeczy
U Fiolkiproszkiem do pieczenia, olej i maślankę. Zmiksować krótko, tylko do połączenia składników. Wylać do blaszki wyścielonej papierem do pieczenia. Śliwki przepołowić i układać na cieście skórką do dołu. Mąkę, kokos, cukier i olej zagnieść palcami i posypać ciasto. Piec w 180*C około 45 minut
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaczas o 7 minut. Sposób pieczenia: Pierwsze 10 minut dół + termoobieg, pozostałe 45 minut: dół piekarnika i ostatnie 5 minut uruchom termoobieg (dzięki temu fajnie przyrumieni się kokos) Ciasto możesz dodatkowo oprószyć cukrem pudrem! Pyszne! Koniecznie udostępnij przepis z linkiem do bloga na swoim Facebooku i podziel się ze znajomymi
SMYKWKUCHNITaki słodki mini torcik dołączył dziś do grona tortowych inspiracji. Połączenie smaku kokosu i kajmaku bardzo fajnie współgra z puszystym biszkoptem i chrupkimi dodatkami. Składniki: na biszkopt: 2/3 szklanki mąki pszennej 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej 1 cukier waniliowy 3/4 szklanki cukru 5 jajek 1 łyżeczka proszku do pieczenia składniki na masę: 500 ml mleczka kokosowego 300 ml śmietanki kremówki
Życie zaczyna się w kuchnijako śniadanie szczególnie dla tych, którzy rano niczego nie mogą przełknąć, dwie kulki i energia na cały poranek, nerkowce zwierają białko, zdrowe tłuszcze, mnóstwo witamin i minerałów, do tego kokos, słodkie daktyle i orzeźwiająca cytryna, smak idealny, koniecznie wypróbujcie :) Składniki : szklanka daktyli 3/4 szklanki nerkowców 1/4 szklanki nasion chia szklanka wiórków kokosowych plus ok 1/2 do obtoczenia skórka
zdrowa vege kuchniadrwala jak chodzą słuchy pochodzi z Australii, nie wiem, nie byłam, nie znam się Czym się wyróżnia, cóż jest wilgotne, słodkie w nietypowiej kombinacji, bo jabłkom towarzyszą daktyle i kokos, i co ciekawe, wyjątkowo nie używa się tu cynamonu, to jest praktycznie nieodzowne jeżeli chodzi o ciasta z jabłkami. Ciasto drwala jest na tyle wyjątkowe, że mimo iż niespecjalnie wizytowe
greenscarfWpadłam dziś na fajny pomysł z wykorzystaniem jabłuszek. Ciasto przekładane jabłkami i kremem z dodatkiem kokosu. Coś pysznego i efektownego. Mojej rodzinie przypasowało i chcą powtórki z rozrywki . Więc może za jakieś 2 tygodnie je powtórzę.Już dziś was zapraszam na zrobienie. Składniki na biszkopt: mąka pszenna typ 500 1 szklanka mąka ziemniaczana 1/2 szklanki jaja 7 szt cukier
Różowa kuchnia