z kokosem - 4139 przepisów (strona:96/276)

Pieczone fit oponki (donuty) z twarogiem (bez cukru) 198

mąki kokosowej 4 łyżki ksylitolu (można dać trochę więcej lub dosłodzić stewią) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 15 g masła klarowanego na wierzch: mleko do posmarowania, posiekane orzechy, kokos, ksylitol, ulubione dodatki Twaróg, jajka, jogurt i ksylitol wymieszać ze sobą, dodać suche składniki i rozpuszczone masło klarowane. Zagnieść ciasto (jest trochę lepiące). Rozwałkować na grubość około

Fitkot
Jabłkowa Fantazja 1754

śmietan- fixem, cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Dodaję żelatynę. Ubijam. Masę wykładam na ciasto, wyrównuję. 5. Wiórki kokosowe prażę na suchej patelni, aż nabiorą złotego koloru. Wierzch ciasta posypuję kokosem. Gotowe ciasto wstawiam na godzinę do lodówki

Tradycyjna kuchnia Kasi
Kokoski (lamingtony) 144

ciekawe, pochodzą z Australii gdzie niewykorzystany biszkopt polewano czekoladową polewą i obtaczano w wiórkach aby się nie zmarnował.  Kto jeszcze nie zna tego deseru to polecam. Zwłaszcza miłośnikom kokosu. Ciasto: 4 jajka 1 szkl cukru szczypta soli 1/2 szkl oleju 1/3 szkl ciepłej wody 350 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia aromat waniliowy Polewa: 200 g masła

Smakołyki Asi
Przepis #116 Placuszki na 5 sposobów 165

rozgrzanej patelni smażymy małe placuszki. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Wartości odżywcze: 169 kcal w tym: B: 10 g; W: 10 g; T: 9 g. II Kakaowe placuszki z kokosem Składniki - 20 g mąki owsianej - jajko - odrobina wody - szczypta sody oczyszczonej - łyżeczka wiórek kokosowych - 1-2 łyżeczki kakao Wykonanie Do miseczki wsypujemy mąki i sodę. Wbijamy jajko. Całość mieszamy i dolewamy

Health-Fit-Life
Rozgrzewający zmysły krem z czerwonej papryki z mleczkiem kokosowym i białą czekoladą 148

Aromatyczny krem paprykowy z białą czekoladą – moja propozycja kolacji na Walentynki dla lubiących niebanalne połączenia smakowe Zupa, która zaskakuje prawdziwą fuzją smaków i aromatów – podsmażana papryka i kokos, a do tego niesamowitą słodycz wprowadza czekolada, a pikanterii dodaje pikantny olej z chili. Jeśli szukasz dania pod tytułem „co ugotować na romantyczną kolację?” to zapewniam

Eat me! Fit me!
Pieczone fit oponki (donuty) z twarogiem (bez cukru) 189

mąki kokosowej 4 łyżki ksylitolu (można dać trochę więcej lub dosłodzić stewią) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 15 g masła klarowanego na wierzch: mleko do posmarowania, posiekane orzechy, kokos, ksylitol, ulubione dodatki Twaróg, jajka, jogurt i ksylitol wymieszać ze sobą, dodać suche składniki i rozpuszczone masło klarowane. Zagnieść ciasto (jest trochę lepiące). Rozwałkować na grubość około

Fitkot
Nabiał jeść czy unikać? 138

baterie (prebiotyki) Mleko krowie można zastąpić np. mlekiem kokosowym, migdałowym czy z orzechów nerkowca. Masło z kolei możemy zagapić olejem kokosowym lub ghee. Jogurty można również zrobić samemu z kokosów i migdałów. Wystarczy trochę chęci i zaangażowania. Post Nabiał jeść czy unikać? pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kokosowo-bananowy budyń jaglany... I o (chyba) dziwnych zwyczajach jedzeniowych dzieci... 166

zamieszać-pogotować-zajadać'. I jak najmniej zmywania po drodze żeby było. Tyle tylko, że naprawdę warto! Deser jest super! Przy jedzeniu nie dodaje mu uroku lekko zgrzytajacy w zębach kokos, a wizualnie: surowy banan, który oksyduje i pozostawia dziwny, szaro-burawy kolor. Ale nad tym można popracować, albo problem całkowicie zlikwidować idac w linię czekolady i wanilii. Pierwsze spotkanie

Lejdi of the house
Chlebek bananowy. 'Lepszy'... 140

będa bardzo mocno dojrzałe i piekę 'na bananowo' przez cały ranek.  Fairy cakes  (pomijam lukier, ale dorzucam do ciasta garść czekoladowych groszków), chlebki bananowe z  kokosem ,  masłem orzechowym , albo  wiśniami , a także mufinny ( takie , lub  takie , albo nawet  takie ), oraz  krajanki-flapjacki . Potem cały ten arsenał studzę, pakuję w opisane pojemniki

Lejdi of the house
Kokosowy keks 162

myślicie połączenie ciasta, baklii i kokosu może się udać?  Myślę, że to najlepsze połączenie jakie jadłam w ostatnim czasie;) Kokosowy keks na bazie mąki Szymanowskiej wyszedł poprostu wyśmienity, lekki, puszysty ale mokry zarazem.  A jakie jest Wasze ulubione ciasto?  Składniki: 5 jajek 2 szklanki mąki pszennej Szymanowskiej Polskie Młyny 250 gram masła szklanka cukru 1 łyżka cukru

Życie zaczyna się w kuchni
TORT - milky way z akcentem kokosowym i porzeczkowym 179

końcu zebrałam się i napisałam dla Was przepis na urodzinowy tort, który robiłam dla Męża w piątek! Tort o smaku: milky way + czarna porzeczka + kokos! Wyszło przepysznie! Składniki na biszkopt: 6 jajek - osobno żółtka i białka 1 szkl mąki pszennej typ 450 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 czubate łyżki ciemnego kakao 1 szkl cukru szczypta soli Wykonanie

Trufelkowo
Sernik na spodzie...brownie! 308

metalowej miski, dodać masło i śmietanę.Całość roztopić w kąpieli wodnej, ciągle mieszając, a ż powstanie jednolita masa. Ciepłą polewę wylać na wierzch sernika. Zostawić do zastygnięcia.Posypałam kokosem. Gotowe! Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni
ROLADA BEZ PIECZENIA 567

zgniatamy wałkiem.  Mleko, masło, kakao i cukier rozpuszczamy i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Następnie wlewamy do herbatników i zagniatamy na ciasto. KREM: Mleko, wiórki i cukier podgrzewamy, gdy kokos wchłonie całe mleko dodajemy masło. Mieszamy do rozpuszczenia. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia. ZWIJANIE: Ciasto wałkujemy pomiędzy folią spożywczą na wymiary ok. 25/35 cm.  Smarujemy kremem kokosowym. Z pomocą folii

Pani na deser
Przepis #109 Wegańskie Rafaello bez pieczenia 127

będzie zrobić coś takiego na szybko. Spód ma lekko orzechowy posmak a wierzch pokrywa kokosowa bita śmietana. Niezamierzenie ale wyszło mi przy okazji wegańskie oraz bezglutenowe ciasto:) Jeśli kochacie kokosy to spróbujcie koniecznie! Wartości odżywcze na 100 g (jako słodzik policzyłam ksylitol): 241 kcal w tym: B: 4 g; W: 17 g; T: 18,5 g.   Składniki Spód

Health-Fit-Life
Owsianka z bakaliami -metamorfoza zwykłej owsianki 159

smaku szczypta cynamonu Płatki owsiane, sól i wodę zagotuj w małym rondelku stale mieszając. Zmniejsz ogień i gotuj owsiankę przez 3 minuty. Przełóż na miseczkę i posyp pistacjami, nasionami, kokosem, cynamonem i czekoladą. Rozpuść masło z syropem klonowym i polej owsiankę. Podawaj na gorąco.     Spara Spara Spara Spara The post Owsianka z bakaliami -metamorfoza zwykłej owsianki appeared first

codojedzenia

Proponowane wyszukiwania