z kokosem - 4139 przepisów (strona:90/276)

Cytrynka bez pieczenia 156

śmietan fix. Wylewamy na masę budyniową na to kładziemy herbatniki . polewa Czekoladę połamać dać do rondelka i śmietanę 3 lub4 łyżki ,jak się roztopi smarujemy pędzelkiem herbatniki i posypujemy kokosem

Moje Wyroby
Przepis #168 Torcik Princessa - bez białego cukru i mąki 121

zakupach rzuciły mi się w oczy i od razu wpadł mi pomysł na zrobienie takiego ciasta:) Bardzo kokosowy torcik - bez białego cukru, mąki i glutenu! Idealny dla wielbicieli kokosów. Wierzch pokryłam posiekanym wafelkiem Princessa - ale to głównie na potrzeby zdjęć bo wystarczy posypać go wiórkami;) Nie pozostaje mi nic innego jak życzyć Wam smacznego:) Wartości odżywcze

Health-Fit-Life
Brownie z orzechami 183

stoi za jego właściwościami nie wiem, wiem jednak, że brownie będzie moim hitem tej jesieni. Jest proste do przygotowania, zdrowe, nie zawiera glutenu i laktozy. Dodatkowo pięknie pachnie kokosem i nie generuje dużej ilości naczyń do zmywania Co jest dość istotnym walorem Brownie polecam szczególnie na długie, już prawie jesienne wieczory. Wiem, ciasto na noc? Nie martwcie się, kawałek nikomu

365 dni dookoła kuchni
Knedle ze śliwkami i kokosem 100

zimną wodą talerz. Rozgrzej masło na patelni, wsyp kokosowe wiórki i smaż aż wiórki się zrumienią. Polej knedle wiórkami i posyp cukrem. Smacznego! The post Knedle ze śliwkami i kokosem appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
Kulki kajmakowe 126

Zapraszam na słodkie kuleczki kajmakowo- herbatnikowe z kokosem. Powstały one z reszty kajmaku i ciastek jakie pozostały po zrobieniu ciasta. Dodałam jeszcze moje ulubione wiórki kokosowe i tak postał ten pyszny deser. Polecam Składniki: 130 g herbatników 170 g masy kajmakowej 3 łyzki wiórek kokosowych + do obtoczenia Przygotowanie: Herbatniki kruszymy (np. wałkiem do ciasta) na "mąkę" i przesypujemy do miski

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Przepyszne ciastka sezamowe (bezglutenowe, paleo) 129

Ciastka z sezamem i kokosem, czy może być coś pyszniejszego? Dzieciaki się o nie pokłóciły! Ja zjadłem jedno i tylko się obróciłem, a cała reszta została wciągnięta przez małe wampiry ciastka sezamowe dają radę! Aż miło patrzeć jak się nim zajadają. My dawno nie mieliśmy tak produktywnej niedzieli! Od rana robiliśmy zdjęcia, zdążyliśmy nakręcić też ten krótki video przepis. Plus

PaleoLife
Torcik kokosowo – malinowy 147

Torcik jest doskonałym wyborem dla tych, którzy lubią połączenie orzeźwiających, kwaskowych, dojrzewających w słońcu malin z niezwykle zjawiskowym, słodkim ale delikatnym smakiem kokosu. Składniki: Biszkopt: 3 jajka 1/2   szklanki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki cukru 3 łyżki kakao 2 łyżki oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia Mus malinowy: 400g świeżych malin 2 galaretki malinowe

Szalona Kuchnia Eweliny
Proste ciasto z brzoskwiniami 251

następnie wykleić rozwałkowanym ciastem. Na spodzie ułożyć pokrojone na ósemki brzoskwinie. Masę marcepanową zetrzeć na tarce i zmiksować z miękkim masłem, cukrem i jajkami. Wyłożyć na brzoskwinie i posypać kokosem. Wstawić ciasto do nagrzanego piekarnika i piec przez 35 – 40 minut. Upieczone ciasto ostudzić i pokroić na kawałki. Smacznego   The post Proste ciasto z brzoskwiniami appeared first

codojedzenia
sernik z malinami i kokosem 242

miksujemy. Dodajemy śmietanę, budynie, opcjonalnie olejek i miksujemy do połączenia się składników. Gotową masę wylewamy równomiernie na ciasto. Na wierzchu układamy maliny. składniki na wierzch kokosowy: 200 g kokosu 100 g masła 100 g cukru wykonanie: Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Gotową kruszonką posypujemy wierzch sernika. Całość pieczemy przez ok. 80 min. Po upieczenia pozostawiamy w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach

Domowy Smak Jedzenia
Mufinki z jagodami a w środku kryje się niespodzianka 251

dodatkowo zostawić sobie ok 12 kawałków, żeby jak będziemy nakładać masę w środek każdej papilotki włożyć po 1 małym kawałku pokrojonej krówki ,taka niespodzianka wlaśnie ,na koniec posypujemy kokosem i pieczemy 180 st ok 25 min w zalezności od piekarnika

Moje Wyroby
KOKOSOWE BATONY Z MIGDAŁAMI 230

już to kiedyś pisałam, bardzo lubię kokos i wymyślam z niego różne desery. Tym razem batony kokosowe z migdałami. Do miski wlałam 1 puszkę mleka kokosowego, wsypałam 1 szklankę wiórek kokosowych, 1/2 szklanki oleju kokosowego, 1/4 szklanki posiekanych migdałów, 1 łyżeczka ksylitolu, 2 łyżki musu kokosowego.Wszystko dokładnie wymieszać a jeżeli macie olej kokosowy o stałej konsystencji to należy lekko podgrzać

harrisa
Migdałowy jagielnik z karobem i owocami – wegański deser na zimno bez cukru 162

zasmakował (głównie jest to zasługa Olgi ;)), więc próbuję nowych smaków i postanowiłam tym razem zrobić to pyszne i zdrowe ciasto bez pieczenia z moim ulubionym karobem i zastąpiłam kokos mielonymi migdałami. W efekcie powstał wegański migdałowy jagielnik z karobem i owocami – u mnie z królującymi obecnie borówkami amerykańskimi Przy tak wysokich temperaturach, jakie mamy obecnie, ciasta na zimno

Fitkot
Chlebek bananowy z truskawkami i kokosem 113

miesiącach na blogu będzie bardziej kolorowo i truskawkowo, w końcu zbliża się lato i sezon na świeże owoce. Dziś przepis na przepyszny chlebek bananowy z mnóstwem truskawek, wzbogacony o kokos i nasiona chia. Chlebek nie zawiera cukru, ani żadnych niezdrowych dodatków, nie ma też w nim wiele tłuszczu, a jeśli użyjemy mleka roślinnego to będzie też bez laktozy.  Chlebek

Healthy food explorer
Bananowo - kokosowe batoniki owsiane w polewie czekoladowej 147

ciasto, ale nie wyrosło ono zbyt duże, więc bardziej pasowała mi na to nazwa batoniki. W smaku na pierwszy plan zdecydowanie wybija się banan, ale wyczuwalny jest również kokos a, smak doskonale wzbogaca czekoladowo-kokosowa polewa. Batoniki są bardzo sycące, więc świetnie sprawdzą się na przekąskę do pracy lub uzupełnienie energii w trakcie przedświątecznej krzątaniny :) Składniki (ok. 12 małych

Healthy food explorer
CIASTO DROŻDŻOWE Z MALINAMI I KOKOSEM (bezglutenowe, wegańskie) 155

dodajemy olej. Ciasto przelewamy do natłuszczonej i wyłożonej papierem formy, przykrywamy i zostawiamy do podrośnięcia. Piekarnik nagrzewamy do 180 st . C 3. Na wierzchu ciasta układamy maliny , całość posypujemy kokosem lub np. płatkami migdałów. 4. Pieczemy

Marcepanowa kuchnia

Proponowane wyszukiwania