szakszukę posypać pokrojoną zieloną cebulką. Wersja dla osób, które stronią od cebulki czy szczypiorku. A oto przyczyna tak długiej przerwy w pisaniu, choć zdjęć czeka sporo. Pan Kokos
Karola gotujekokosowe z czereśniami Smacznego! O czym warto pamiętać przygotowując kokosowe muffinki z czereśniami. Bezglutenowe muffinki kokosowe z czereśniami Czereśnie możecie oczywiście zastąpić dowolnie wybranymi przez siebie owocami. Polacam mango, kokos lub maliny Muffiny bezglutenowe piekłam nieco dłużej aniżeli piekłabym muffinki zrobione na mące pszennej. Mąka gryczana jest nieco cięższa niż pszenna przez co potrzebuje być w piekarniku odrobinę dłużej. Lubisz
mecooksWitam serdecznie, dzisiaj chciałabym podzielić się przepisem na muffinki z czekoladą i kokosem. Babeczki są smaczne i proste w przygotowaniu. Polecam wypróbować przepis. Do przygotowania muffinek będziemy potrzebowali: z podanych proporcji wyjdzie 12 babeczek 220 g mąki pszennej (typ od 450 do 550) 120 g cukru kryształ 250 ml kefiru (około 275 g) - 1 szklanka 60 ml oleju
Uwaga Babcia GotujeSerwowane porcje dań były konkretne i syte, a na mnie czekał jeszcze deser. Zamawiam i kolejne pozytywne zaskoczenie. Próbowałem plantanów na słodko, połączonych z płynną czekoladą i kokosem. Rewelacyjnie zakończyły tę ucztę. Podsumowując. Z czystym sumieniem mogę polecić Wam to miejsce jeśli lubicie otwierać się na nowe doznania smakowe. MEATing Room , to kuchnia która zachwyca swoją oryginalnością i niepowtarzalnym
kulinarnyJaŚnieżny puch to ciasto bez pieczenia, coś w stylu sernika na zimno. Warstwa herbatników, kwaskowata pianka ze śmietany, twarogu i galaretki a na wierzchu posypka z kokosu. Pyszne, lekkie ciasto do zrobienia w kilka chwil. Jestem pewna, że swoim smakiem oczaruje zarówno domowników jak i gości :) Słyszałam o tym cieście dość sporo, aż w końcu sama postanowiłam je zrobić
Zrób to smacznieWyśmienite Ciasto Marchewkowe z Bakaliami – Dzisiaj zapraszam na pyszne ciasto marchewkowe z kokosem, rodzynkami i orzechami. Jest bardzo wilgotne, gęste, sycące i wygląda wspaniale! W przygotowaniu jest proste i szybkie. Lubię w okresie wiosennym takie ciacha marchewkowe. Ciasto jest bardzo smaczne i kojarzy mi się z dobrą kawiarnią oraz pyszną herbatą. Polecam! (zmodyfikowany przepis ze strony cooking.nytimes ). Proszę pamiętać
Mała Cukierenkakardamonem. Moim zdaniem najlepiej smakują oprószone cukrem pudrem i małą kawą, która świetnie pasuje do kokosowego posmaku pączków :) A zatem, zapraszam na afrykańskie szaleństwo z trzema rogami i kokosem! :D Mandazi kokosowe Potrzebujesz: 1/4 szklanki brązowego cukru 10g świeżych drożdży / 1,5 łyżeczki suchych drożdży 2/3 szklanki letniej wody 1/2 szklanki mleczka kokosowego 1 i 3/4 szklanki mąki 3/4 szklanki
Kuchnia w Słońcu Skąpanasernik wygląda na nich jak milion innych, klasycznych serników, ale gdy tylko spróbujecie to zrozumiecie, że wcale nie jest taki klasyczny. Zaskakuje smakiem, jest dość wilgotny z wyczuwalnymi nutami kokosu i mango. Czysta poezja smaku. Skradł nasze podniebienia i na pewno zrobię go jeszcze nie jeden raz, choćby dlatego, że robi się go bardzo szybko i prosto. Spód
Cynamonowe szczęściewiórkami i/lub truskawkami. Zalewamy czekoladą i odstawiamy do lodówki. Gdy czekolada zastygnie, podajemy ją z gorącym spienionym mlekiem i rozpuszczamy w nim łyżeczki. Smacznego :) Artykuł Czekoladowe łyżeczki z kokosem i truskawką pochodzi z serwisu Mienta blog
Mienta blogmasa będzie za gęsta dodać jajko i jeszcze ,ałkujemy ciasto i wykrawamy szklanką krążki oraz dziurki w środku wrzucamy na olej. Dekoracja dowolna, u mnie polewa czekoladowa i kokos
Moje WyrobyDziś kolejna propozycja na krem idealny do przekładania tortu czy dekoracji babeczek. Pyszny, lekki, kokosowy. W sam raz dla miłośników kokosu. Krem przygotowany jest naprawdę szybko a smakuje rewelacyjnie. Składniki: * 200 g śmietany kremówki 36% * 3 łyżki cukru pudru * 5 łyżek mleka kokosowego z puszki (potrzebny jest sam miąższ, aby go uzyskać należy co najmniej dzień wcześniej puszkę mleka
Zrób to smacznieOtwieramy piekarnik i zostawiamy do ostudzenia, po czym wstawiamy na kilka godzin a najlepiej na całą noc do lodówki. Polewamy polewa z tego przepisu. (wystarczy 1/2 z składników). Posypujemy kokosem. Oryginalny przepis: olgasmile
Szkrab Je SamZostało mi troszkę kokosu i kajmaku w puszce. Wystarczyło to wymieszać i już było nadzienie gotowe do rogalików. składniki na całość (ja piekłam z połowy składników) 1 kg mąki tortowej 3/4 szklanki cukru brązowego 1 kostka margaryny 4 jajka 10 g suchych drożdży 1 małe opakowanie śmietany 2 łyżki kakao 2 łyżki przyprawy do pierników 1 łyżeczka cynamonu nadzienie
Moje Wyroby