Następnie wyłączamy grzanie i dodajemy żelatynę i mieszamy do rozpuszczenia się jej w masie kakaowej. Polewę schładzamy do temp. pokojowej a następnie polewamy nią ciasto i obsypujemy ewentualnie kokosem
Gotowanie...to proste !cholesterolu! Deser przygotowany jest na mleku kokosowym, przełożony warstwą czekodżemu Łowicz Truskawka z Belgijską Czekoladą oraz zmiksowanymi truskawkami- bo przecież sezon truskawkowy trwa więc warto wykorzystać go w pełni. Kokos + czekolada + truskawki... to musi być pyszne! 3-6 porcji: * mleko kokosowe- 400 ml * woda- 200 ml * truskawki- 200 g * tapioka- 60 g * cukier- 1 łyżeczka * sok z cytryny- 1 łyżka
Kraina Miodem Płynącajuż okazję jeść fasolkę szparagową w wersji azjatyckiej? Jeśli nie gorąco polecam. Pomysł na ten przepis znalazłem w drugiej Jadłonomii i od razu zastanowiło mnie połączenie fasolki szparagowej z kokosem - dziwnie i nietypowo. Jak się okazało smakuje świetnie. To danie do którego na pewno będę wracał
Milion Smakówlekko je dociskamy. Czekoladę łamiemy na kawałki, wlewamy mleko i podgrzewamy w mikrofalówce aż się rozpuści. Kiedy przestygnie rozsmarowujemy ją w lukach między delicjami oraz rozsypujmy ozdobnie kokos. Sernik chłodzimy kilka godzin w lodówce. Najsmaczniejszy jest na drugi dzień, polecam
Kulinarne Fantazje Mariolismaku nieco miodu. W zależności od preferowanej konsystencji, można dolać mleka. Budyń przelewamy do szklaneczek. Obieramy brzoskwinie i blendujemy na mus. Budyń jaglany podajemy z musem brzoskwiniowym i wiórkami kokosu. Świetnie smakuje na ciepło i na zimno
Moja smaczna kuchniaOdkąd na półkach sklepowych pojawił się młody kokos zaczęło się prawdziwe moje szaleństwo na jego punkcie. Myślałam, że będzie to mdłe i bez smaku..., teraz tylko mogę stwierdzić, jaka ja byłam głupia. Dzisiaj to moja nowa miłość i gdy tylko zwęszę na niego promocję bez wahania biorę i się nim zajadam. Może nie jest w środku tego dużo
vaniliowoczekoladowaPyszne ciasto czekoladowo brzdącowe z nutą kokosu i truskawek. Ciężko jest mu się oprzeć i na jednym kawałku nie poprzestaniemy. Wbrew pozorom jest proste do zrobienia. Zalecam dodać czekoladę gorzką, ciasto ma lepszy smak. Nie dodaję już cukru do kremu bo rurki są słodkie, a czekolada też. biszkopt: 3 jajka wielkość M 3 łyżki cukru trzcinowego 3 łyżki mąki pszennej
wesoła kuchniaśmietany kremówki {36%} 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej 3 jajka 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa 250 … Czytaj dalej Ciasto z kokosem
gotuj ze mnąTRUSKAWKAMI TYLKO 5 SKŁADNIKÓW! 32. DIETETYCZNY TRUSKAWKOWY SERNIK NA ZIMNO! 33. PIEROGI Z JAGODAMI JAK U BABCI! 34. ZAPIEKANE NALEŚNIKI Z TRUSKAWKAMI 35. PRZEPIS NA MUFFINKI Z TRUSKAWKAMI I KOKOSEM
SMYKWKUCHNIczyli truskawki. Nie wyobrażam sobie by nie korzystać z tej okazji i nie upiec z nimi ciast, deserów a także knedli czy pierogów. Już od dłuższego czasu wiem, że kokos i truskawki to duet doskonały. Dzisiaj serwuję wam rewelacyjne ciasto i nie zwlekajcie zbyt długo by go zrobić. Składniki: Biszkopt: 6 jajek 6 łyżek cukru 6 łyżek mąki pszennej
Ala piecze i gotujenajciaśniej i ułóż na kruszonce. Posyp cukrem brązowym i wiórkami kokosa. Całość pieczemy przez 35 minut (-/+ 5 minut w zależności od piekarnika) w temp. 165 -175 stopni, aż kokos się ładnie zrumieni. Przepyszne! Spróbuj też tarty z rabarbarem lub bułeczek drożdżowych z rabarbarem
SMYKWKUCHNIZapraszam na smaczny różowy sernik z pianką truskawkową oraz dodatkiem kokosu. Sernik będzie smacznym deserem do kawy lub herbaty na weekend. Wbrew pozorom ciasto jest proste w przygotowaniu. Polecam Składniki: 100 g margaryny PALMA 400 g serka twarogowego 200 g gęstego jogurtu naturalnego 1/2 szkl cukru 1 mały cukier wanilinowy 3 jajka 2 budynie truskawkowe w proszku 2 łyżki mąki
słodkie i nie tylko historie kulinarnejestem niezmiernie zadowolona :) Biszkopt kawowy: 7 jajek 7 łyżek cukru 1/2 szkl mąki krupczatki 2 łyżki kawy mielonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Beza kokosowa: 7 białek 20 dag kokosu 20 dag cukru 2 łyżki bułki tartej 1/2 łyżeczki proszku Biszkopt migdałowy: 7 jajka 7 łyżki cukru 25 dag migdałów (pół na pół zmielonych i posiekanych/ew.płatków migdałowych) 4 łyżki
Smakołyki AsiWANILII, A SMAKU RABARBARU Z MORELĄ I TRUSKAWKĄ! SERNIK NA ZIMNO Z BANANÓW I SERKÓW HOMOGENIZOWANYCH UCIERANE CIASTO Z TRUSKAWKAMI BEZOWO - KOKOSOWA ROLADA Z TRUSKAWKAMI TRUSKAWKOWE CIASTO Z KOKOSEM
SMYKWKUCHNIblaty. Ciasto kokosowe: - 20 dag wiórek kokosowych - 5 białek - 1 szklanka cukru - 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier i nadal miksujemy. Następnie dodajemy kokos i proszek do pieczenia, mieszamy. 2. Piekarnik rozgrzewamy do 175 C. Formę wykładamy papierem do pieczenia, przelewamy ciasto i wkładamy do nagrzanego piekarnika na 40 minut. Po upieczeniu przekładamy ciasto
Apetyczna babeczka