Postanowiłem zrobić tartę! Pierwszą w życiu! Jako że jestem łasuchem moja wymarzona tarta powinna być słodka, ale i kwaśna. Uwielbiam kokos, więc dobrze by było, gdyby gdzieś w tej tarcie się pojawił. I co? W mojej głowie powstała tarta z agrestem (a właściwie z galaretką
Vegan Tasteszklanki posiekanych orzechów włoskich (150g) 800g jabłek (waga po obraniu i pokrojeniu) Dodatkowo: 100ml śmietanki 30% 1 tabliczka czekolady mlecznej lub deserowej Prażone orzechy włoskie, płatki migdałów lub kokos do posypania wierzchu Sposób przygotowania: Składniki na tortownicę o śr 26-30cm Jajka ubijamy wraz z cukrem na wysokich obrotach przez ok 5 minut. Do ubitych dodajemy wolnym strumieniem olej
Kuchnia w czekoladzieprzygotowania zup i napojów . Ma lekko kokosowy, orzeźwiający smak. Nie zawiera tłuszczu i jest bogata w magnez, potas, żelazo, zawiera glukozę oraz witaminy z grupy B. W moim kokosie było 150 ml wody kokosowej Papaja to egzotyczny owoc pochodzący z Ameryki Środkowej. Papaja jest pomarańczowego koloru, czasem żółtawozielonego, zaś miąższ ma kolor żółtoróżowy. Papaja jest doskonałym źródłem witaminy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięMuffinki kokosowe z malinami, wspaniałe, na dwa kęsy! Kokos i maliny podobnie jak czekolada to moje niewinne uzależnienia! Szybkie, proste, dla każdego, bez miksera, raz dwa i jest 12 sztuk Do kawy, na spotkanie z bliskimi, gdy mamy niespodziewanych gości, wypróbujcie! Przepis jeden, zastosowań masa! Do takiego ciasta można dodać ulubione bakalie, owoce świeże i mrożone, kakao, posypki, polać polewą
Zasmakuj Kuchnimiodem. Maliny podgrzewamy. Wiórki kokosowe prażymy do zrumienienia na suchej patelni. Kasze podajemy na ciepło z malinami, wiórkami i opcjonalnie szyszkami. Smacznego :) Artykuł Kasza manna na mleku ryżowym z kokosem i malinami pochodzi z serwisu Mienta blog
Mienta blogpastę z kurkumy, gotujemy na małym ogniu do czasu aż kasza wchłonie cała wodę. Do gorącej kaszy dodajemy olej kokosowy, miksujemy mikserem lub blendujemy . Następnie dodajemy zmielone orzechy i kokos, miksujemy mikserem lub blendujemy na gładko. Jesli chcecie by były słodkie, można dodać kilka sztuk, namoczonych wcześniej, daktyli i razem zblendować. Formujemy kuleczki, by sobie ułatwić najlepiej mieć przygotowana
Szkrab Je Sampulchne, ale nie mniej przez to nam smakują. obiad robię w 5 minut. Już uwielbiają racuchy serowo-bananowe, które posypuję dla nich „kruszonym cukrem” a swoją porcje kokosem. I już gonimy, kto pierwszy na trampolinę, na zjeżdżalnię, do lasu i nad potok, pozrywać kaczeńce. Oni chcą do wody, więc w kaloszach brodzimy. Nasze psiny są z nami. Luna
W Kawiarencemigdałowego mleka lub innego ¼ łyżeczki soli 1 łyżeczka masła lub kokosowego oleju 4 łyżki dyniowego puree 1 jabłko 2 łyżeczki kokosowego oleju 1 łyżka miodu owoce, nasiona i kokos do dekoracji Ugotuj owsiankę na mleku z solą i masłem. Dodaj dyniowe puree i wymieszaj. Oczyść jabłko z gniazdek i pokrój w ósemki. Rozgrzej olej z miodem i włóż jabłka. Karmelizuj
codojedzenianaprawdę bardzo szybko i co najważniejsze, są bardzo smaczne Ciasteczka to dobra opcja dla osób unikających laktozy – tutaj masło zamieniłam na olej kokosowy (dzięki niemu ciasteczka pięknie pachną kokosem) i użyłam czekolady wegańskiej. Jeśli zależy Wam na tym, aby wyeliminować z nich jajko, dodajcie po prostu dwa banany zamiast dwóch (najlepiej jak będą bardzo dojrzałe) i troszkę więcej oleju
365 dni dookoła kuchniproblemu, ani w kuchence mikrofalowej, ani w kąpieli wodnej. Posiada formę sporych pastylek oraz 33,6% kakao. Może jeszcze zdążę z czekoladowym musem... Polecam. Pasta kokosowa Kokos to kolejna rzecz, którą uwielbiam. Olej kokosowy w swojej kuchni stosuję od bardzo dawna, ale od pewnego czasu bardzo polubiłam pastę kokosową, która jest znana również jako mus lub masło kokosowe
Di gotujeilości ok 300- 500 ml. Biszkopt najlepiej upiec sobie dzień wcześniej. Biszkopty najlepiej nasączyć np. wodą z sokiem z cytryny lub herbatą. Jeśli jednak nie lubicie ciast z kokosem polecam CIASTO JAGODY . Jest przepyszne
Pani na deserjabłek możecie użyć gruszek a zamiast orzechów np. migdałów. Wyjdzie równie pysznie. Gorąco polecam do upieczenia :) Źródło: Archiwalny numer magazynu "Moje Smaki Życia" (z moim małym dodatkiem w postaci kokosu). Składniki na 12 sztuk: 200 g mąki 180 g cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki cynamonu 30 g wiórków kokosowych 200 g śmietany 150 ml oleju
My simple kitchenPachnące pomarańczami, wanilią i kokosami ciasto ucierane z brzoskwiniami. Kruszonka chrupie, ciasto jest pulchne i puszyste, delikatne, jak dla mnie aromat relaksu, lenistwa, wspaniałe do kawy i plotek! A zapach kokosowej kruszonki obłędnie wciąż unosi się w całym domu.. W oryginalnym przepisie kruszonka jest cynamonowa a w cieście świeże śliwki. U mnie kokosowa kruszonka, kocham zapach kokosa! oraz świeże
Zasmakuj Kuchni