dzięki której wykorzystałabym mrożone maliny. Jest dużo modyfikacji, jest miksowanie przepisów, ale efekt... Kochani - to ciasto wymiata! Wszystko jest rozkosznie przepyszne i delikatne - od spodu, który jest mięciutki z kokosem i czarnymi makowymi drobinkami, przez krem oraz dużo malin, po puszystą bezę! Całość dopełniłam pijanymi biszkopcikami dla przełamania smaku. W Pijanej Chmurce rodzaj owoców nie ma większego znaczenia. Wybieramy swoje
Poezja Smaków - blog kulinarnydodać mleko. Zagotować pod przykryciem. Zmniejszyc ogień i gotować jeszcze przez ok. 10 minut. Kaszę wyłożyć do miseczki, pokroić banana w plasterki oraz w ćwiartki śliwkę. Posypać wszystko kokosem dodać sok malinowy i małą łyżeczkę masła orzechowego. Artykuł Jaglanka z owocami pochodzi z serwisu I LOVE LIFE
I LOVE LIFEdomu. Wyszły przepyszne i w smaku niewiele różniące się od oryginału. Koleżanki mojej córki zajadały się nimi i nawet ja nie mogłam poprzestać na jednym..... ;) Polecam miłośnikom kokosu i białej czekolady. 1/2 szkl mleka płynnego 100 g masła 1,5 szkl cukru 1,5 szkl mleka w proszku 100 g wiórków kokosowych biała czekolada 3 kwadratowe wafle tortowe Mleko, masło
Smakołyki Asijuż solić, do tego tylko natka pietruszki, troszkę pieprzu i wystarczy :-) Kotleciki usmażyłam na Bio oleju kokosowym, nierafinowanym , najwyższej jakości, z pierwszego tłoczenia i jest tłoczony na zimno. Kokos pochodzi z upraw ekologicznych i nie zawiera tłuszczy trans. Miłego dnia kochani :-) Składniki: 400 g mięsa mielonego z indyka 1/2 kostki sera typu feta 1 pęczek natki pietruszki 1/2 szklanki panieru
kruche babeczkiLubicie babeczki? Takie ciekawie nadziane i udekorowane pysznymi kremami? German turtle cupcake to babeczki nadziane kokosem i udekorowane serowo kakaowym frostingiem. Połową sukcesu jest dobry przepis na samą babeczkę, bo z kremami można kombinować do woli. Cupcake to babeczka z kremem, a skoro z kremem to byłoby dobrze, gdyby babeczka bazowa nie wyrastała z górką na środku. Dlatego
Rusty Forknerkowca i wyrazistych moreli - był to strzał w 10! Taką trufelkę możesz bez wyrzutów sumienia zjeść do popołudniowej kawy. Masę możesz także uformować w kształcie raw batoników (wtedy kokos lepiej dać do reszty składników, ja bym go nie pomijała, gdyż dobrze komponuje się zresztą składników). Batony będą wygodne do zabrania w ramach drugiego śniadania do szkoły
Fabryka pomysłówwiórki kokosowe, wymieszaj. Odstaw do ostudzenia. Białka ubij na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodaj pozostały cukier, sok z cytryny i mąkę ziemniaczaną. Pianę dodawaj stopniowo, wymieszaj delikatnie z kokosem, po łyżce dodawaj pozostałą pianę. Małą łyżeczką nakładaj niewielkie porcje masy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczenie 15 minut w temperaturze 180 stopni do złotego koloru. Smacznego
KurnikowoPiątek zawitał, jest też coś słodkiego :-) Tym razem pyszny jabłecznik wg Siostry Anastazji z kokosem. Warstwa jabłkowa zawiera w sobie dodatkowo budyń i rodzynki. Ciasto jest pyszne, delikatne, piecze się wszystko razem, więc nie trzeba nic przekładać. W oryginale jabłka po usmażeniu trzeba było zmiksować blenderem na gładko, ja starłam je przed smażeniem na tarce na grubych oczkach i potem
kruche babeczkiłuskanej pszenicy 850 g masy makowej z bakaliami 200 g orzechów ( po około 66 g migdałów, orzechów laskowych i orzechów włoskich) 6-8 łyżek miodu dodatkowo : kokos Wykonanie: 1. Pszenicę namaczamy minimum 8 godzin, najlepiej namoczyć przez noc. Po tym czasie odcedzamy i gotujemy w świeżej wodzie, aż zmięknie, około 30 minut. 2. Migdały parzymy w gorącej
Mój pomysł namleka szczypta soli łyżka oleju Mąkę przesiewamy, łączymy składniki i smażymy piękne naleśniki :) nadzienie - kostka twarogu 200 g jogurt kokosowy (u mnie był to Cheasy skyr, kokos) Mieszamy wszystko razem (ja użyłam blendera boo w naleśnikach z nadzieniem serowym nie lubię grudek) do uzyskania niezbyt gęstej masy. W razie potrzeby dodajemy jogurtu. mus truskawkowy
BezglutenowaIzabelasmakowały następnego dnia, ale po prostu nie mogę – nie ostała się ani jedna. Drożdżówki wyszły niesamowicie puszyste i mięciutkie. Smakowały nam wszystkim bardzo. Pomimo tego, że lukier posypany kokosem nadaje im uroku, następnym razem zrobię jednak bez niego – nie będą aż takie słodkie:) Bułeczki: 325 ml mleka 3,2% 50 g masła 500 g mąki pszennej
Smaki Na Talerzuprzyprawa wytrawna a jednak świetnie komponuje się ze słodkimi, zbożowymi smakami. Koniecznie spróbujcie tej propozycji albo skuście się na ciasteczka według własnych preferencji wymieniając poszczególne składniki jak sezam, kokos czy słonecznik na inne dodatki. Szalejcie śmiało 😎 Ciasteczka na pandzi głód: -200g płatków owsianych górskich (lub mieszanki kilku zbóż) -50g wiórków kokosowych -50g słonecznika
Candy Pandasżółtka, mąkę ziemniaczaną i mąkę pszenną. Drugą połowę mleka zagotować z cukrem i cukrem pudrem. Z całości ugotować budyń. Odstawić do wystygnięcia. Masło utrzeć stopniowo dodając budyń na końcu kokos i ajerkoniak. Na przemian przekładamy: krakersy-masa-krakersy-masa-krakersy-masa. Wstawiamy do lodówki. MASA ŚMIETANOWA: 600g śmietany 30% 5 łyżki cukru pudru 4 łyżeczki żelatyny odrobina gorącej wody WYKONANIE
Dziś Ja gotujegalaretki brzoskwiniowe lub pomarańczowe Sposób przygotowania Biszkopty: Białka ubijamy ze szczyptą soli. Do sztywnej piany dodajemy partiami cukier, a następnie żółtka. Miksujemy przez chwilę, po czym dodajemy bakalie (orzechy, kokos oraz rodzynki) wymieszane z mąką i proszkiem do pieczenia. Mieszamy szpatułką lub drewnianą łyżką do połączenia składników. Ciasto dzielimy na dwie części. Wykładamy na dwie równe blaszki wyłożone papierem
Kuchnia w czekoladzieminut do momentu aż sos zgęstnieje. Na końcu doprawić całość solą, pieprzem oraz dodać posiekaną kolendrę. 6. Ryż ugotować al dente według instrukcji na opakowaniu. Kurczaka na kokosie podawać na ugotowanym ryżu
Szalona Kuchnia Eweliny