żółtka, mąkę ziemniaczaną i mąkę pszenną. Drugą połowę mleka zagotować z cukrem i cukrem pudrem. Z całości ugotować budyń. Odstawić do wystygnięcia. Masło utrzeć stopniowo dodając budyń na końcu kokos i ajerkoniak. Na przemian przekładamy: krakersy-masa-krakersy-masa-krakersy-masa. Wstawiamy do lodówki. MASA ŚMIETANOWA: 600g śmietany 30% 5 łyżki cukru pudru 4 łyżeczki żelatyny odrobina gorącej wody WYKONANIE
Dziś Ja gotujeWbrew pozorom to prosty i szybki sposób na efektowne śniadanie, dlatego chętnie próbujemy nowych smaków i połączeń, najczęściej w weekendowe poranki :-) Były więc placuszki jogurtowe z borówkami , otrębowe z kokosem i jagodami , gryczane z bakaliami , jaglane , budyniowe , dyniowe i bananowe . Dziś przepis na pyszne placuszki z truskawkami. Pospieszcie się, bo w tym roku to już ostatni dzwonek, by je przygotować
babka w formiezdaje się nie odpuszczać… Temperatura idealnie zgrała się jednak z przepisem, który mam dla Was. Ciasto z ananasem , to połączenie typowej dla polski drożdżówy, z tropikalnym ananasem i kokosem. Jest to zresztą jedno z moich najulubieńszych połączeń smakowych. Czyżby to przez pina colade, którą mógłbym pić, jak fitnesiaki wodę kokosową? Kto wie, jednak jedno jest pewne niczym śmierć
Blendmanpudru 5 żółtek na nadzienie: litr mleka 3 opakowania budyniu waniliowego 4 łyżki cukru owoce:morele, truskawki, borówki amerykańskie na kruszonkę: 2 łyżki mąki łyżka cukru żółtko 2 łyżki kokosu 1,5 łyżki masła dodatkowo: galaretka na szybko o smaku limonka (lub inna) Składniki ciasta zagnieść szybko i wylepić nim dno blaszki wyścielonej papierem. Wstawić do piekarnika nagrzanego
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaPostanowiłem zrobić tartę! Pierwszą w życiu! Jako że jestem łasuchem moja wymarzona tarta powinna być słodka, ale i kwaśna. Uwielbiam kokos, więc dobrze by było, gdyby gdzieś w tej tarcie się pojawił. I co? W mojej głowie powstała tarta z agrestem (a właściwie z galaretką agrestową
Vegan TasteLody przygotowane w domu są również smaczne jak kupne, połączenie ananasa, kokosu i śmietanki wyszło rewelacyjne. Lody wyszły lekkie, orzeźwiające i pyszne. SKŁADNIKI
Kulinarne Fantazje Mariolisoczysty i słodki, nie ma potrzeby dodawania cukru do smaku. Jeśli już, najlepszy będzie cukier kokosowy. Do szklaneczek przelewamy pudding chia. Na wierzchu układamy masę z mango. Całość posypujemy kokosem i chia. Niecierpliwi mogą zjeść pudding zaraz po przygotowaniu. Najlepiej jednak poczekać i włożyć pudding do lodówki, na kilka godzin
Moja smaczna kuchniaprawdziwych orzechów (laskowych i pistacji), które zawierają dużo cennych minerałów. Ale przejdźmy do sałatki. Składniki trzykolorowa galaretka na bazie herbaty Wild Berry TEEKANNE Super Krówki – bananowa, toffi i kokos od SUPER KRÓWKA krem orzechowo-kakaowy SUPER KRÓWKA kawałek zimnego arbuza białe i ciemne winogrona listki mięty biały i czarny sezam Przygotuj trzy rodzaje galaretki- u mnie wiśnia
Z Kuchni Do Kuchniowocowy miks lata. Zachęcam do korzystania z bogactwa owoców w lecie, bo jest w czym wybierać. Jeśli macie własne ogródki, gdzie obecnie rosną pomidory, jesteście szczęściarzami! Mus owocowy z kokosem i chia / 2 małe porcje Składniki: 1 banan 2 śliwki 2 morele 2 łyżeczki chia 2 łyżeczki wiórków kokosowych Przygotowanie: Banana obieramy ze skóry. Ze śliwek i moreli usuwamy
Moja smaczna kuchniaziaren użyłam mleka kondensowanego, jeśli chcielibyście zrobić zdrowszą wersję można je zastąpić miodem lub zmiksowanymi daktylami. Składniki: 1 puszka słodzonego mleka kondensowanego 200 g płatków owsianych 100 g kokosu 50 g rodzynek 50 g żurawiny 150 g dowolnych nasion (ja dałam: len, sezam i słonecznik) 50 g orzechów (u mnie nerkowca) 50 g ryżu dmuchanego (ja dałam dmuchaną kaszę jaglaną
CiastkozercyRozkładamy na talerzyku i zamrażamy. Tuż przed podaniem wyciągamy i dekorujemy deser. Pięknie wyglądają także mrożone maliny, jeżyny, borówki amerykańskie, jagody i truskawki. Porzeczkowy budyń z kaszy manny z kokosem / 2 porcje Składniki: 2 szklanki mleka 5 łyżek kaszy manny 1/3 szklanki czerwonych porzeczek plus kilka gałązek porzeczek zamrożonych do dekoracji cukier lub jego zmiennik 2 łyżeczki wiórków kokosowych Przygotowanie
Moja smaczna kuchniaBardzo polubiłam kaszę jaglaną i coraz częściej gości u mnie na śniadanie. Z owocami, kokosem i chrupiącymi orzechami smakuje przepysznie! 0,5 szklanki kaszy jaglanej 1,5 szklanki mleka 2% 1 łyżka miodu (płynnego) 2 łyżki wiórków kokosowych Targroch 1 szklanka świeżych truskawek 1 łyżka orzechów arachidowych Kaszę jaglaną wsypujemy na sitko. Przelewamy ją wrzątkiem aby pozbyć się goryczki. Przekładamy
VioletoweKucharzenieCafe Affogato - włoski klasyk. Mocna kawa tradycyjnie podawana z gałką lodów waniliowych, polana miodem czy sosem karmelowym, czasem z dodatkiem kokosu lub innych, równie smakowitych kombinacji. Idealna na letni czas, gdzie mamy ochotę na coś przełamanego lodami, a najlepiej słodkiego :-) To kawa, ale i pyszny deser, chociaż wiele osób się spiera czy to nadal to pierwsze, a może jednak bardziej
Poezja Smaków - blog kulinarnypoprawę humoru i pogody dziś delektujcie się recenzją czekolady coraz bardziej znanej marki Vivani. Do tej pory opisywałyśmy z tej firmy białą z mango i kokosem oraz wegańską na napoju ryżowym i nigdy niezadowolone nie byłyśmy. Jak będzie z klasyczną białą z wanilią? Czy warto sięgnąć po tą propozycje od Vivani? Nazwa: Czekolada biała z wanilią Firma
Candy PandasPewnie większość z Was wie, że wprost kochamy kokos i wszystko co z niego powstaje (olej, mąka, cukier, mleczko). Tym razem dane nam było posmakować nektaru kokosowego uzyskiwanego z kwiatostanu palmy kokosowej a stało się to za sprawą sklepu biogo.pl w którym znalazłyśmy tą nowinkę :) Do tej pory nie ma w internecie zbyt dużo informacji na temat tej substancji słodzącej
Candy Pandas