z kokosem - 4139 przepisów (strona:110/276)

JAK ZROBIĆ SYROP KOKOSOWY 133

taki syrop w sklepie , ale się okazało , że jak na złość nigdzie go nie było.Postanowiłam więc sama go sobie zrobić w domowej kuchni , jak wiecie zapach kawy z kokosem cudownie drażni zmysły smakowe.Kokosa uwielbiam we wszystkim,drink czy kawa z jego dodatkiem jest nieziemski,to coś jakby zjadać słodkie Rafaello.A jaki zapach....!!!!Baaardzo go polecam.Dodajemy go do drinków,alkoholu

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Kokosowiec. Puszysty biszkopt z kremem kokosowym i prażonymi wiórkami. 274

zawsze wszystko, co wymyślam mi wychodzi ;-)).  Zachęcam do wykonania, gdyż ciasto jest idealnym uzupełnieniem filiżanki czarnej kawy, a nawet herbaty. Idealnie słodkie, puszyste i o fenomenalnym zapachu prażonego kokosu.  Składniki na tradycyjną blaszkę o wymiarach około 27x35 cm Biszkopt: 5 jajek 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki drobnego cukru Krem: 0,75 l mleka

Poezja Smaków - blog kulinarny
Ciasto jabłkowa bajka 282

Bardzo obiecujące połączenie smakowe. Puszysty biszkopt nasączony cytrynowym ponczem, warstwa jabłek z galaretką i delikatny krem śmietanowo-budyniowy zwieńczony posypką z kokosu. Jedno z lepszych warstwowych ciast. Polecam! Składniki: Biszkopt: 5 jaj ¾ szklanki cukru ¾ szklanki mąki tortowej 2 pełne łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Poncz: ½ szklanki przegotowanej wody 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki cukru pudru

Wanilia i Kardamon
Szarlotka z kokosową pianką 150

jabłek 3 łyżki cukru dla smakoszy można dodać cynamonu 2 łyżki bułki tartej pianka: 3 białka 1/2 szklanki cukru 2 wiórek kokosowych kruszonka: garść ciasta kruchego 2 czubate łyżki kokosu Przygotowanie: Łączymy i wyrabiamy wszystkie składniki na ciasto. Powinniśmy otrzymać miękkie i plastyczne ciasto. Garść tego ciasta odkładamy na kruszonkę. Ciasto wykładamy na blachę wyłożoną pergaminem. Nakłuwamy widelcem. Przesypujemy cienko

Życie zaczyna się w kuchni
Racuszki jabłkowe 182

idealne naleśniki. Ale dziś były racuszki. I to z jabłkiem, jutro z borówkami lub gruszkami. Może truskawki i syrop klonowy - czemu nie? Czekolada, bita śmietana i kokos też pasuje. Bawcie się smakami razem z najbliższymi, szczególnie dziećmi, smakujcie, do wyboru do koloru! Raz na jakiś czas można skusić się na takie małe co nieco:) Wyśmienite śniadanie albo

Zasmakuj Kuchni
Kokosowo-pomarańczowe kulki (bez glutenu, cukru, paleo) 129

Wszyscy mają kulki mocy, mam i ja Wiem, że kokos ma dużo fanów wśród czytelników bloga (najbardziej popularnym przepisem ciągle jest domowe bounty ). A co powiecie na połączenie orzeźwiającej pomarańczy z tropikalnym akcentem kokosa? Brzmi zachęcająco? Te pyszne kokosowo-pomarańczowe kulki są proste w przygotowaniu i mogą stanowić pyszną przekąskę. Składniki: 1 ½ szklanki orzechów nerkowca 1 ½ szklanki wiórków lub płatków

PaleoLife
Owsiane kruche ciastka z polewą 193

łyżki kakao Sposób przygotowania: Mąkę, płatki, cukier, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól mieszamy, a następnie dodajemy masło i wyrabiamy zwarte ciasto. Możemy do niego dodać kokos, cynamon, kakao, czekoladę, czy też inne ulubione bakalie. Ciasto wałkujemy na grubość około 0,5 centymetra i wykrawamy ciastka. Pieczemy je około 20 minut w 180 stopniach Celsjusza. Aby przygotować polewę

Via Gusto
Kokosowe sernikobrownie czyli poWeekendowe Łakocie odc.152 188

pieczenia. Pieczemy w temp. 180 st. C przez 7 minut. W czasie gdy brownie się piecze, przygotowujemy masę serową. Wszystkie składniki masy ubijamy do połączenia. Masę serową z kokosem wykładamy na podpieczony spód czekoladowy. Wyrównujemy wierzch, pieczemy kolejne 15-20 minut, aż masa serowa nie będzie płynna. Kokosowe s ernikobrownie studzimy w piekarniku

Dzieje kuchennej Wiewióry
Wielkanocne przepisy. Ponad 30 propozycji na ciasta i sałatki. 181

spodzie Babka podwójnie pomarańczowa Sernik z bakaliami Ciasto marchewkowo-jabłkowe Rolada z masą makową Mazurek różany na kruchym cieście Szybka jabłkowa babka jogurtowa Waniliowy keks Ciasto pomarańczowe Babka z kokosem Strucla z białym serem i kruszonką Małe mazurki orzechowe Wielkanocne chlebki i zajączki do koszyczka Inne przepisy na ciasta znajdziecie tutaj (klik) Małe wypieki – babeczki do koszyczka, ciasteczka znajdziecie

Słodkie okruszki
Mazurek paryski z polewą czekoladową 120

mąki pszennej - 1/2 szklanki drobnego cukru - 5 dag masła - 2 jaja Dodatkowo: -  dżem z czerwonej porzeczki - 1 tabliczka czekolady +1 łyżka mleka + 1 łyżka kakao - orzechy włoskie - kokos - żurawina Przygotowuję kruche ciasto: Łączę ze sobą wszystkie składniki i powstałą kulę ciasta umieszczam w lodówce na minimum 1 godz. Przygotowuję maślane ciasto: Wszystkie elementy dokładnie łączę ze sobą. Wybraną

Wielopokoleniowo
Sernik przekładany 226

mąki ziemniaczanej - szczypta soli  Po bakalie i przyprawy zapraszam na  www.Skworcu.com.pl . 1. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli, dodać cukier i dalej miksować. Następnie wsypujemy mak, kokos, mąkę i proszek do pieczenia, mieszamy do połączenia się składników. Krok po kroku: 1. Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Większą część ciemnego ciasto, które się chłodziło w lodówce wałkujemy

Apetyczna babeczka
16 najlepszych przepisów z czekoladą 119

wszystkie czekoladowe przepisy, które są na blogu. Udanego świętowania! Babka czekoladowa Babeczki czekoladowo - bananowe z kruszonką Ciasto czekoladowe Czekolada na gorąco z korzennymi przyprawami Czekoladowy pudding chia z truskawkami, kokosem i migdałami Czekoladowa owsianka z orzechami i nasionami chia Dżem jeżynowo - czekoladowy z chia Keks z lukrem królewskim i czekoladkami Koktajl truskawkowo - miętowy z czekoladą Mus czekoladowy Mus czekoladowy

Moja smaczna kuchnia
Ciasto z delicjami 152

Dzisiaj kochani czytelnicy witam Was słodkościami 😊 Ciasto składa się z biszkoptu, dżemu, ciasta z maku i kokosu, które najbardziej uwielbiam w tym cieście 💜 oraz masy budyniowej, delicji i galaretki. Do fanek delicji to nie należę, ale do tego ciasta pasują rewelacyjnie. Pierwszy raz jadłam to ciasto, gdy byłam małą dziewczynką i do dzisiaj go pamiętam... Wszystkie warstwy ciasta

kulinarne odsłony pati
Wielkanoc na słodko 306

kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2017/03/wiosenna-babka-z-jeczmieniem-i.html Babka bez tłuszczu http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2015/03/babka-bez-tuszczu.html   Babka cytrynowa http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2017/02/babka-cytrynowa.html   Babka ananasowa w płatkach kokosu http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2016/04/babka-ananasowa-w-patkach-kokosu.html Babka szpinakowa http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2016/03/babka-szpinakowa.html Wielkanocny mazurek o smaku kokosowej princessy http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2015/04/wielkanocny-mazurek-o-smaku-kokosowej.html Leśny sernik z nutą egzotyki http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2016/04/lesny-sernik-z-nuta-egzotyki.html Sernik z musem pomarańczowo- miechunkowym http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2016/04/sernik-z-musem-pomaranczowo-miechunkowym.html Sernik królewski http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2016/11/sernik-krolewski.html Serobrownie

Kuchnia w czekoladzie
Ciasto Łabędzi Puch 401

ostudzoną i w temperaturze pokojowej!). Powinniśmy otrzymać gęsty biały krem. Posypka: Masełko stopić na patelni, wsypać cukier, podgrzewać chwilkę, wsypać wiórki kokosowe, wymieszać. Smażyć na małym ogniu do zezłocenia kokosu. Ważne, by co jakiś czas przemieszać, by wiórki się nie przypaliły. Ostudzić. Pierwszy blat biszkoptu umieścić w blaszce, w której był pieczony (koniecznie wyłóżcie blaszkę papierem do pieczenia). Biszkopt nasączyć

Nastoletnie Wypiekanie

Proponowane wyszukiwania