Czekoladowy pudding chia z truskawkami, migdałami i kokosem 172sierpniowej odsłony! Sierpień to mój ukochany miesiąc, moje urodziny już w środę! Cieszę, że to kolejne urodziny, kolejny rok z blogiem kulinarnym! Czekoladowy pudding chia z truskawkami, migdałami i kokosem Składniki: 250 ml mleka 4 łyżki nasion chia 3 - 4 łyżki kakao bez cukru 1 łyżka migdałów 1 łyżka wiórków kokosowych 1 garść ulubionych, świeżych owoców miód lub cukier
Moja smaczna kuchnia
Murzynek - proste ciasto czekoladowe 272ciasto. Piec ok. 40 minut w temp. 200 stopni. Sprawdzić ciasto patyczkiem. Po upieczeniu ciasta podgrzać pozostałą masę kakaową (1/5) i polać nią ciasto jak polewą. Można posypać orzechami, kokosem lub zostawić bez posypki. Blacha: keksówka o długości ok. 30cm
Mania Wypiekania
Pudding chia kokosowo - migdałowy 162moje odkrycie tegorocznego lata. Pudding chia wykonałam bez dodatku miodu, cukru czy jego zamienników, a wyszedł cudowny, orzeźwiający, delikatny, o konsystencji przypominającej galaretkę. Pudding chia z migdałami i kokosem Składniki: 250 ml mleka kokosowego 4 łyżki nasion chia 1 łyżka migdałów 1 łyżka wiórków kokosowych opcjonalnie miód do smaku Przygotowanie: Do słoiczka wsypujemy ziarenka chia. Zalewamy mlekiem kokosowym. Mieszamy
Moja smaczna kuchnia
Mrożona kawa kokosowa :) 180Miłośnicy kawy i kokosa pokochają ten napój. Niesamowicie orzeźwia, ochładza i do tego przepysznie smakuje! Słodkie kawowo-kokosowe szaleństwo :) Kawa nie jest aż tak intensywnie wyczuwalna, za to kokos już tak, w końcu mamy tu użytą zarówno wodę jak i mleczko kokosowe. Na wierzchu dodatkowo ułożyłam puszysty i kremowy kleks z gęstej części mleczka kokosowego. Składniki : 2 łyżeczki kawy
Zdrowie na języku :P
Letnia kawa latte 176pewno zastanawiacie się dlaczego letnia? Bo z syropem kokosowym, a kokos to palmy, wakacje i pyszna kawa latte z dużą ilością lodu. Wspomnienie z Gdyni. Składniki : * pół szklanki zimnej wody * szklanka kostek lodu * 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej * łyżka syropu kokosowego do kawy * mleko * kostki lodu Przygotowanie : Wodę wymieszać z kawą i kostkami lodu aż powstanie piana. Dodać syrop i wymieszać
Magiczne Życie Marty
Błyskawiczne piątki - podsumowanie 22.07.2016r. 166lista : Kasia Brus chetta al pomodoro Makaron z warzywami Sałatk a warstwowa z czarnym ryżem i tuńczykiem Dian a Masełko z kremówki Kruche ciasteczka z kokosem i pistacjami Agnieszka Łosoś pieczony na pomidorach Marzena Kwiaty cukinii nadziewane ricottą Bożena Bułeczki z serem i szynką - zapiekane Aga Czekoladowe muffinki z wiśniami Magdalena
Magiczne Życie Marty
Peruwiański mus czekoladowo - arachidowy z quinoą 175zamierzchłych czasach starożytne Peru :) Pomyślałam więc, że skoro zarówno quinoa, jak i orzechy arachidowe stanowiły ważny element ówczesnej diety, to dobiorę składniki tematycznie. Dodałam zatem miechunkę peruwiańską, kokos i rzecz jasna czekoladę, której co prawda bliżej do meksykańskich Majów, ale jak najbardziej pozostaje ona w tematyce prekolumbijskiej:) Przepis szybko ułożył mi się w głowie, a efekt zaskoczył! Wyszło pyszne, musicie
Quinoa Raz!
Kokosowy torcik z quinoą i granatem (bez glutenu, bez laktozy) 212trudno kupić, lub zrobić "bezpieczny" tort na specjalną okazję. Przygotowałam więc recepturę na całkiem łatwy, uroczy i pyszny deser, który nie może się nie udać :) Motywem przewodnim jest kokos, a quinoa stanowi bazę musu, całość dopełnia kokosowa galaretka z granatem i ziarenkami maku. Porcja w sam raz na małą tortownicę o średnicy 18 cm i głębokości 6 cm. Składniki
Quinoa Raz!
KASZA JAGLANA Z MASŁEM ORZECHOWYM I KOKOSEM 206tylko mogę. Dzisiaj jaglana z czarną porzeczką, bananem i masłem orzechowym. Cudowny, kremowy smak. Miłego dnia! Składniki: pół szklanki suchej kaszy jaglanej 1 łyżka masła orzechowego 1 łyżka kokosu 1 banan syrop klonowy czarne porzeczki, borówki, lub inne owoce Wykonanie: Kasze ugotuj według instrukcji. Do ugotowanej kaszy dodaj wiórka kokosowe, masło orzechowe, pół banana
Kukuleczki
Sernik kokosowy z jagodami 399Sernik pieczony z jagodami i kokosem, to idealne połączenie dwóch smaków. Na wierzchu galaretka ze świeżymi jagodami, żeby jeszcze bardziej podkreślić letni smak owoców :) SPÓD: 100 g herbatników maślanych 50 g masła SERNIK: 1 kg twarogu zmielonego 1 szklanka cukru 4 jajka 1 budyń kokosowy 150 g jagód leśnych 1/4 szklanki śmietanki 30% 1/2 szklanki wiórków kokosowych 1/2 szklanki mleczka
https:KKuchniaMniam
Proteinowe fit lody 205się zaopatrzyć, to foremki do lodów, dostępne np. w IKEA. Aby złamać smaki nutą kokosa - polecam wam wodę kokosową RiRi Acqua di Coco! Pamiętacie mój ostatni post o świeżych kokosach ? No więc jeśli nie mam dostępu do młodego kokosa - zawsze sięgam po RIRI! To obecnie najlepsza butelkowana woda kokosowa na rynku. Nie mylcie jej z "napojami kokosowymi". RiRi Acqua
Spektrum Smaku
Bounty - małe batoniki 191tych pysznych batonów mam dobrą wiadomość, są jeszcze lepsze niż te oryginalne. Jeśli jeszcze chcą je zjeść weganie czy wegetarianie również mam dobrą wiadomość, to są przekąski dla Was. Kokos to mój ulubiony orzech i w tym wydaniu polecam serdecznie. Mąkę kokosową można zrobić samemu lub zakupić w sklepie z orientalną żywnością, cukier kokosowy - wystarczy normalny cukier zmiksować z wiórkami
Moje Małe Czarowanie
Słodkie kuleczki z kaszy jaglanej. 277Wracamy do cyklu słodkości na niedzielę. Zrobione z kaszy jaglanej z miodem i kokosem kuleczki przypominają znane z reklam pralinki. Idealne dla dzieci. Ale i dorośli sięgną po nie z chęcią. Raffaello z kaszy jaglanej. Składniki: 100 g kaszy jaglanej 250 ml mleka 1 łyżeczka masła 2 łyżki miodu 100 g wiórek kokosowych całe migdały pozbawione skórek – opcjonalnie
Miksturownik