Uwielbiam kokosowe ciasta. Ten niebywale smaczny i aromatyczny dodatek nadaje im wilgotności. A zapach… zwłaszcza bezpośrednio po upieczeniu jest wspaniały. Dziś zapraszam Was na szybką
Słodkie okruszkimigdałów/orzechów 1 i 1/2 szklanki pełnoziarnistej mąki orkiszowej (lub pszennej) 2/3 szklanki brązowego cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 jajko 150 g zimnego masła Mąkę orkiszową, kokos i płatki owsiane (migdały/orzechy), wymieszać z cukrem i proszkiem do pieczenia. Dodać jajko i posiekane masło. Zagnieść ciasto i wylepić dno średniej prostokątnej blachy. Podpiec 20 minut w temperaturze
Czerwień i błękitKawałek tarty z jabłkami zapewne zjeść nie zaszkodzi, a jej słodkość tylko dogodzi. TARTA ta to kruche ciasto, marmolada, kokos, jabłka, beza chrupiąca, delikatna, słodka i zapachem kusząca. Ciepła jest idealna, a na zimno niebanalna. Kto słodkości potrzebuje niech ten przepis wypróbuje. Składniki: ciasto na formę o średnicy 30 cm : 2 żółtka, 250 g mąki
Moniki Smakołykiwykładamy papierem do pieczenia. Ciasto przekładamy na blaszkę, równamy powierzchnię, posypujemy wiórkami kokosowymi (dzięki temu owoce nie utoną w cieście). Układamy przygotowane truskawki i morele (naprzemiennie) i posypujemy je kokosem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 190°C i pieczemy 50 minut. Po wyjęciu, gdy lekko przestygnie oprószamy cukrem pudrem. Placek jogurtowy – truskawkowo morelowy jest ciastem, którego w zasadzie
mojewypiekiinietylkowyrzucić taką fajną piankę jabłkową :) 1 szkl maki pszennej 1 szkl mąki krupczatki 3 żółtka 200 g masła 0,5 szkl cukru szczypta proszku do pieczenia jabłkowa pianka z kokosem 3 białka 600 g piany jabłkowej 200 g wiórek kokosowych 0,5 szkl cukru Składniki na ciasto wkładamy do miski i ugniatamy aż powstanie cos w rodzaju mokrej kruszonki. Formę
Gotowanie jest łatweSzybkie i niesamowicie pyszne ciasto pachnące kokosem i truskawkami. Zrobicie je nawet wtedy gdy goście będą w drodze. Smakuje zarówno na ciepło, np. z lodami jak i schłodzone. My oczywiście nie mogliśmy się doczekać i jedliśmy zanim jeszcze dobrze wystygło ;) Ciasto kokosowe: 1,5 szkl mąki pszennej pół szkl mąki krupczatki 200 g masła 1/2 szkl cukru 2/3 szkl wiórków
Smakołyki Asikokosowego z puszki 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego (można zastąpić ziarenkami wanilii lub w drodze wyjątku cukrem z prawdziwa wanilia) 1/3 szklanki miodu 3 łyżki oleju kokosowego nierafinowanego (powinien pachnieć kokosem) 4 łyżki pasty sezamowej tahini (kupicie tutaj ) szczypta soli Kasze jaglaną ugotuj na mleku, ze szczyptą soli. Kiedy wchłonie cały płyn, zdejmij z ognia i odstaw pod przykrywką do wystygnięcia
Powiedz dietom nietrwa,a ja nie miałam okazji jeszcze robić w tym roku nic słodkiego z nim.No to słodko i kwaśno będzie. Składniki : mąka pszenna typ 500 Kłos-Pol 350 g kokos 100 g ksylitol (cukier brzozowy) Kłos-Pol 200 g jaja 5 szt masło 200 g cukier waniliowy 30 g proszek do pieczenia 1 łyżeczka Dodatkowo: rabarbar obrany 900 g cukier
Różowa kuchniaSłodki deser dla małych i dużych łasuchów. Połączenie herbatników z masą krówkową i kokosem. Gdyby nie czas oczekiwania aż warstwy się odpowiednio schłodzą, byłby naprawdę błyskawiczny do zrobienia. Składniki: Na blaszkę 32x26cm 2 opakowania herbatników maślanych (ok 400g) 500ml śmietanki 30% 2 opakowania serka mascarpone (2x250g) 3 łyżki cukru pudru 1 puszka masy krówkowej o smaku orzechowym 100g wiórek kokosowych
Kuchnia w czekoladziekokosowych 1 łyżka siemienia lnianego 1 łyżka maku parę migdałów garstka orzechów parę truskawek miód do smaku wykonanie: Płatki owsiane zalewamy wieczorem gorącym mlekiem, podgotowujemy ok. 2 min., dodajemy kokos oraz siemię lniane i pozostawiamy pod przykryciem na noc do nasiąknięcia. Rano podgrzewamy lub dolewamy trochę gorącego mleka. Dodajemy posiekane i podprażone orzechy, mak i świeże truskawki. Całość polewamy miodem
Domowy Smak JedzeniaPyszne i lekkie serniczki w sam raz na ciepłe i upalne dni. W smaku rewelacyjne, z wyczuwalnym kokosem. Dodatek egzotycznych owoców sprawia, że są jeszcze smaczniejsze! 100 g masła 2 żółtka 3 łyżki cukru pudru 300 ml mleczka kokosowego 200 g twarogu sernikowego 1,5 łyżki aromatu waniliowego 1,5 łyżki żelatyny 1/4 szklanki zimnej wody 200 g owoców
VioletoweKucharzeniedrugiej dodajemy nutellę. Jasny biszkopt smarujemy masą chałwową, w którą wciskamy lekko beziki. Następnie wykładamy masę z nutellą i przykrywamy ciemnym biszkoptem. na górę polewa i kokos. Ciasto dobrze schłodzić. Najlepiej smakuje na drugi dzień. Gotowe
Tagebuch po polskunucie kokosowej z dodatkiem rumu, który kojarzy się przede wszystkim z ciepłymi krajami, jakimi są na przykład Karaiby. Jest on również na liście IBA (Międzynarodowe Stowarzyszenie Barmanów). Jeśli lubisz kokos ten drink jest na pewno dla Ciebie! Składniki: 50 ml białego rumu (najlepiej Malibu) 75 ml soku ananasowego 25 ml mleczka kokosowego lód plasterek ananasa do dekoracji Sposób wykonania
Drinkologiakulinarnych maniaków. Dla tych, którzy nie boją się włożyć do piekarnika dużego ptaka, zanurzyć rąk w misie pełnej mięsa mielonego i surowych jaj, albo zmierzyć się z twardym kokosem, wodnistą marakują, czy soczyście wystrzałowym granatem ;)) Dla tych, którym nie straszny homar czy martwy dzik. Dla kur domowych i kogutów zagrodowych, dla starych i młodych, dla kucharzy zapalonych i napalonych. Wszystko
kruche babeczkiwww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Uwaga - kuleczki są obłędnie pyszne! Mają intensywny smak chałwy, który idealnie współgra z chrupiącym kokosem. Do tego moje ulubione - maślane ciasteczka. Pycha! Już sama nie wiem, czy przy następnej okazji robić domową chałwę ( klik ), czy te pralinki.. Koniecznie spróbujcie obu przepisów! (20-21 sztuk) 30g wiórek kokosowych 120g masła 50g cukru
Di gotuje