prawdziwych wielbicieli czekoladowych słodkości! Robi się je niesamowicie szybko i są fantastycznym pomysłem na przekąskę do kawusi. Koniecznie wypróbujcie! Ps. czekoladę można wzbogacić jeszcze prażonymi orzeszkami , migdałami i kokosem . To dopiero będzie mega uczta! SKŁADNIKI: * mąka – 110 g * kakao – 15 g * cukier – 40 g * soda – 1 płaska łyżeczka * ser biały półtłusty – 130 g * żółtko
Ostra na SłodkoJest to danie na prawdę godne wypróbowania! Gwarantuję , że z przyjemnością sięgniecie do dokładkę! SKŁADNIKI: * soczewica czerwona – 250 g * ziemniaki – 250 g * świeże chili – 1 szt * kokos – 50 g * mąka z ciecierzycy ( możemy ją zastąpić pszenną ) – 80 g * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka * kurkuma – 1 łyżeczka * oliwa – 2 łyżki * sól
Ostra na Słodkocałej blaszce. Piec w nagrzanym piekarniku 180 C przez około 30 minut. Wystudź. B eza kokosowa : Białka ubij na sztywno, nie przerywając ubijania, dodawaj stopniowo cukier. Następnie wsyp kokos, delikatnie wymieszaj. Gotowe ciasto wylej na blaszkę ( o takich samych wymiarach jak na biszkopt na spód ) wyłożoną folią aluminiową i piec w temperaturze 180 C przez 30 minut. Gdy ciasto
Przepisy i porady kulinarnetrzecia rzecz - na górę koniecznie, zdecydowanie i nie ma nic lepszego - chipsy kokosowe zamiast wiórków, zupełnie inny efekt i dekoracyjny, i smakowy, i dużo lepiej się je, kiedy kokos nie rozsypuje się dookoła. Do pieczenia wszystkiego od dawna używam oleju kokosowego ale to już wiecie ;) W załączeniu fotki i dodam jeszcze, że wg mnie to najłatwiejsze, najszybsze, a zarazem
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEwarsztatów zorganizowanych przez zgrany duet: Kikkoman i Tabasco . Oprócz pierogów ugotowaliśmy również świąteczną zupę z orzechów włoskich śledzia w grzybach z ziołami i orzechowym wafelkiem karpia w maku i kokosie, gruszkę i jabłko z pęczakiem na domowym winie karmelizowane orzechy na kokosowym puddingu z imbirem Wszystkie dania z orzechami, gdyż warsztaty odbyły się pod hasłem „smaczny orzech do zgryzienia”. Warsztaty
królestwo garówmnie rozpoczynającym dzień. Ta propozycja jest bardzo sycąca i bardzo smaczna. Dobór składników głównie był spowodowany konkursem organizowanym Kulinarne zapiski Olki :), gdzie tematem konkursu jest: kasza, tofu i kokos. Bardzo podoba mi się ten konkurs, dzięki niemu powstało kolejne danie które jest bardzo fajne :). Potrzebne składniki: 0,5 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej 50 g tofu 1 łyżka oleju
Łycha smakówOstatnia moja propozycja do konkursu z wykorzystaniem: kaszy, tofu i kokosu. Danie wyszło super :) Potrzebne składniki: 0,5 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej 100 g tofu 1 łyżka oleju kokosowego 2 bakłażany 2 burki 1 łyżka octu balsamicznego garść uprażonych pestek słonecznika 1 ząbek czosnku sól ziołowa, pieprz Przygotowanie: Bakłażany przecinamy na pół i wydrążamy środek. Łódeczki posypujemy solą
Łycha smakówdumy i chwalę się :) Jaglanka z tofu na oleju kokosowym zajęła III miejsce :) Konkurs organizowała Ola z Kulinarne zapiski Olki :) , gdzie tematem konkursu było: kasza, tofu i kokos. http://kulinarnezapiskiolki.blogspot.com/2015/03/wyniki-konkursu-kaszatofu-kokos.html?showComment=1425840172318#c626150402159098195
Łycha smakówsprawdzając przed ostatecznym wyjęciem suchym patyczkiem. 5/ Dobrze upieczony piernik jest wyrośnięty, odstaje od formy a na wierzchu ma lekkie podłużne pęknięcia. Ostudzony pieniki można polać czekoladą i posypać kokosem. SMACZNEGO
Kuchnia PROzdrowotnaPyszne łatwe do zrobienia pierniczki nadzieniem z czarnej porzeczki oblane ciemną czekoladą i obsypane kokosem lub orzechami Składniki ciasto •350 g mąki • 1 jajko • 30 g margaryny • 170 g cukru •150 g miodu • 1,5 łyżki kakao • 1 łyżeczka amoniaku • 1 paczka 15 g przyprawa do piernika Polewa • 200 g czekolady gorzkiej • 100 g masła • 2 łyżki nutelii
W królestwie smaków Beatyktórych nie mogłabym się obejść. Jest za dobra! Dorzuciłam do niej suszoną żurawinę i pistacje, ale jeżeli macie ochotę na inne dodatki śmiało – orzechy, chipsy bananowe czy kokos będą również pasować. Składniki 200 g białej czekolady 50 g pistacji 100g suszonych owoców (u mnie mieszanka żurawiny i jagody) Sposób przygotowania Czekoladę połamać na mniejsze kawałki i rozpuścić
Pink Envelopemój zimowy śniadaniowy hit. Kokos wprowadza nieco egzotyki do chrupiącej mieszanki z orzechów i płatków owsianych. A czekolada? No cóż, nic lepiej nie stawia na nogi od rana. Jak każdą moją granolę - proponuję upiec dużą porcję i zamknąć w słoiku. Będziecie za to sobie wdzięczni w dni, kiedy nie macie czasu przygotować śniadania przed wyjściem do pracy
Milion Smakówgotującego się mleka. Mieszam i gotuję 2 minuty. Budyń odstawiam do przestudzenia. Masło ucieram z cukrem pudrem na puszystą masę. Stopniowo dodaję po łyżce zimnego budyniu. Na końcu dodaję kokos oraz spirytus. Dokładnie ucieram. Masę wykładam na biszkopt. Wyrównuję. 3. Na masie kokosowej układam herbatniki. Czekoladę rozpuszczam nad kąpielą wodną. Na wierzchu ciasta robię z czekolady esy floresy
Tradycyjna kuchnia Kasichwilkę zajmuje jedynie chłodzenie i pieczenie. Dodatkowym plusem jest spore pole do popisu: z ciasta można uformować rogaliki, przekładane ciasteczka, nadziewane rurki, można dodać ulubione dodatki: kakao, aromaty, posypać kokosem, orzechami.. ♦♦♦ Wszystkim odwiedzającym bloga życzę wszystkiego dobrego w Nowym Roku oraz chcę podziękować za pozostawione do tej pory miłe słowa w komentarzach. Dzięki nim wiem
Wrzosowa Polanamiski, przykrywamy folią i odstawiamy do lodówki na kilka godzin. Kiedy masa zastygnie, formujemy kulki wielkości mandarynki (lub mniejsze) i oblewamy polewą lub obtaczamy w dowolnej posypce (kakao, kokos, kolorowe cukiereczki). - See more at: http://www.bistromama.pl/2013/01/bajaderki-z-piernika.html#sthash.aZZ1vQFS.dpuf
bistro mama