z kokosem - 4139 przepisów (strona:138/276)

Pszczółka wg Siostry Anastazji 163

Składniki: Masa kokosowa 25 dag kokosu 10-15 dag masła 20 dag cukru 6 łyżek mleka Masa budyniowa 1 l mleka 1 1/2 budyniu jasnego 6 łyżek cukru 1 kostka margaryny Ciasto 20 dag tłuszczu 20 dag cukru 1/2 kg mąki 8 łyżek mleka 4 jajka 1 proszek do pieczenia Wykonanie: Masa kokosowa Wszystkie składniki składniki wymieszać w garnku

Pychotkaaa
Najlepsze buraczane brownie – wegańskie i paleo. 109

wysokim pojemniku blenderujemy pokrojonego buraka i 1/3 mleka kokosowego. Gdy masa buraczana będzie gładka, łączymy ją z kakaową masą w misce. Dodajemy resztę składników na masę (stewia, mąka, kokos), mieszamy i pieczemy i przelewamy do kwadratowej foremki (małej). Pieczemy w piekarniku 25minut w 180C. Polewa Podobnie jak w przypadku ciasta, polewę przygotowujemy w kąpieli wodnej. Łączymy ze sobą wszystkie składniki

Fill The Bowl
KOKOSANKI IDEALNE 194

Smak dzieciństwa... :) Najlepsze kokosanki jakie można sobie wymarzyć :) Idealnie chrupiące na zewnątrz i mięciutkie w środku, obłędnie pachnące kokosem! Banalnie proste w przygotowaniu i naprawdę szybkie. Ze składników, które zawsze są w domu. Te kokosanki są tanie i przepyszne :)  Nie mam pojęcia skąd pochodzi przepis, ja dostałam go kilka lat temu od mojej koleżanki Agnieszki (wiem, że to czytasz

Słodko-Słony Świat Ilony
Kokosanki z twarogiem 126

Składniki białka, 4 sztuki cukier, 150g ser biały twaróg, 80g zmielony kokos, 200g Przygotowanie W misce ubijamy na sztywno białka, pod koniec dodajemy po trochu cukru . Następnie zmniejszmy obroty miksera do minimum i dodajemy ser. Miksujemy do połączenia składników. Na koniec dodajemy wiórki i mieszamy szpatułką. Wykładamy masę na blaszkę w formie małych kupek. Pieczemy na złoty kolor około

Gotowanie moimi oczami
Ciasteczka owsiane 122

suche składniki w misce. W drugim naczyniu mieszamy mus jabłkowy z aromatem, olejem i jajkiem. Łączymy zawartość obu naczyń i dokładnie mieszamy. Zamiast żurawiny możemy użyć rodzynek, a zamiast kokosu płatków migdałowych, lub siemienia lnianego. Jeśli masa będzie za rzadka dodajemy odrobinę otrębów.  Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Z masy lepimy kulki. Ja używałam do tego 2 łyżek, którymi

Gotowanie moimi oczami
Kokosowy puch 120

suchego patyczka" Kajzerki namaczamy w 2 szklankach mleka, następnie rozgniatamy widelcem na papkę. Pozostałą szklankę mleka zagotowujemy z cukrem i cukrem waniliowym, dodajemy papkę z bułek i kokos. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy na małym gazie około 5 minut cały czas mieszając. Odstawiamy do ostygnięcia. W tym czasie kilkakrotnie mieszamy.  Masło ucieramy na puch i dodajemy po łyżce wystudzonej

Gotowanie moimi oczami
Kokosowe ciasto z dżemem porzeczkowym 269

wiórki kokosowe, 100g sól, szczypta Składniki na bezę białka, 3szt cukier, 60g mąka ziemniaczana, 1 kopiasta łyżka Dodatkowo dżem z czarnej porzeczki, 1 słoiczek Przygotowanie W misce mieszamy mąkę, kokos, cukier i sól. Dodajemy mocno schłodzoną margarynę, siekamy całość nożem, aż powstaną drobne okruszki. Dodajemy żółtka, szybko wyrabiamy ciasto, wykładamy na małą blaszkę (29x23cm). Schładzamy w lodówce na czas robienia

Gotowanie moimi oczami
Kokosowo-kajmakowe drożdżówki 135

patrz zdjęcie) lub inne kształty. Układamy ciastka na blaszce wyłożonej papierem w odstępach i odstawiamy do wyrośnięcia na 30 minut. Po tym czasie drożdżówki smarujemy rozmieszanym jajkiem i posypujemy kokosem. Pieczemy w temperaturze 180st przez około 15-20 minut

Gotowanie moimi oczami
Kakaowe Kokosanki 112

zdjęcie przedstawia kokosanki kakaowe w towarzystwie swoich sióstr bliźniaczek tylko białych ;) Zapraszam ! Na jedna blachę ciastek 50 gr masła 2-3 białka + szczypta soli 1/2 szkl cukru 200 gr kokosu 2 łyżeczki budyniu czekoladowego bez cukru + 1-2 łyżeczki kakao ( zależy od kakaa ) 1. Masło przekładamy do rondelka, rozpuszczamy i studzimy. 2. Ubijamy białka na sztywna piane, dodając pod koniec

Gotowanie...to proste !
Proteinowa galaretka/serniczek na zimno 182

śmietankowej  KULTURYSTA.COM 100% Whey Protein Professional Sposób przygotowania: Wiórki prażymy na patelni aż lekko się zrumienią w blenderze miksujemy wszystkie pozostałe składniki aż do uzyskania jednolitej masy dodajemy kokos, mieszamy przekładamy do pojemnika i wstawiamy do lodówki, żeby zastygło SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Kokosanki maślane 124

pachnące wręcz obłędnie kokosanki możecie mieć u siebie na stole :) Składniki na jedną blachę ciastek 50 gr masła 2-3 białka + szczypta soli 1/2 szkl cukru 200 gr kokosu 2 łyżeczki budyniu waniliowego bez cukru 1. Masło przekładamy do rondelka, rozpuszczamy i studzimy. 2. Ubijamy białka na sztywna piane, dodając pod koniec cukier oraz 2 łyżeczki budyniu. 3. Do rozt

Gotowanie...to proste !
Pieczone jabłka na dwa sposoby - z bananem i malinami 111

sposobu na jesienny podwieczorek, niż pieczone jabłka. Ja przygotowałam je w dwóch wersjach - mocno słodkie z nadzieniem bananowo-owsianym, pięknie pachnące cynamonem oraz w bardziej letnim wariancie, z malinami, kokosem i migdałami. Którą wersję wolicie? :) Składniki (farsz łącznie na 6 jabłek): Nadzienie 1: 1 łyżeczka masła orzechowego 1 łyżeczka cynamonu 4 orzechy włoskie 1 dojrzały banan 1 łyżka płatków owsianych

Powiedz dietom nie
Granola z naturalnym jogurtem 134

szklanki płatków owsianych błyskawicznych 50 g chipsów z banana 50 g suszonego mango 150 g mieszanych bakalii-orzechy włoskie, nerkowce, pekan, migdały,  żurawina, rodzynki 2 łyżki płatków kokosu 1/3 szklanki płynnego miodu 3 łyżki syropu   trzcinowego 4 łyżki oleju kokosowego Szczypta soli do smaku Dowolne świeże owoce- u mnie winogrona i mandarynki 200 ml jogurtu naturalnego Sposób wykonania

Wanilia i Kardamon
MUFFINKI BURACZANO-KOKOSOWE Z CZEKOLADĄ (vel muffinki z Talbota) 134

mocno, bo muffinki wyjdą zbite i gumowate, jak te moje troszeczkę tym razem :P), - przelać ciasto do foremek (od razu, żadnego czekania, bo nie wyrosną!), - po wierzchu obsypać jeszcze kokosem i ewentualnie odrobiną cukru trzcinowego - piec do suchego patyczka czyli około pół godziny w temp. 180 stopni. Gotowe muffinki zostały oblane czekoladą, taką zwykłą gorzką lekko podrasowaną czyli: - pół tabliczki

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
kruche ciasteczka 167

pieczenia. Część pozostawiamy pustych, a część smarujemy białkiem i posypujemy np. posiekanymi orzechami, słonecznikiem. Pieczemy w 170 st. C na złoty kolor. Po ciasteczka możemy przełożyć marmoladą i posypać kokosem. (przepis wg s. Anastazji

Domowy Smak Jedzenia

Proponowane wyszukiwania