z kokosem - 4139 przepisów (strona:130/276)

Ekspresowe ciasto na mleku 162

moich starych zapisków i korzystałam z niego już niejednokrotnie. Ciasto jest niezwykle proste i naprawdę baaardzo smaczne. Ma delikatną konsystencję (jakby serniczkowatą), która idealnie łączy się z lekko chrupiącym kokosem. W najbliższym czasie przedstawię wersję, w której ciasta użyłam jako blatów - przełożonych serkiem, bitą śmietaną i galaretką. (Tortownica o średnicy 22 cm) 2 szklanki mleka 3 jajka 2/3 szklanki cukru

Di gotuje
Krem cytrynowy – lemon curd 203

inne składniki są opcjonalne, ale dodatek tłuszczu (najczęściej masła) sprawia, że krem ma delikatną, aksamitną konsystencję. Ja zdecydowałam się zrobić krem z nierafinowanym olejem kokosowym, który ma wyraźny zapach kokosu, jeśli zależy Wam na bezzapachowej wersji polecam rafinowany lub olej kokosowy „do smażenia”. Gotowy krem można wykorzystać do przełożenia ciasta, nadziać nim makaroniki lub zrobić tartę – już

Ciastkozercy
"Rafaello" kulki z kaszy manny 136

Uwielbiam kokos i musiałam wypróbować ten  przepis..kulki wyglądały tak pysznie i mnie skusiły...czytałam także komentarze zachwalające te kulki ..no i jestem zawiedziona..w sumie były niby zjadliwe ,ale takie jakby gumiaste i  mało słodkie, pomimo , że i tak dałam więcej cukru niż w przepisie..Spodziewałam się czegoś lepszego...no , ale komentarze z taką samą opinią też

Moje domowe kucharzenie
Tort weselny kokosowy 164

minut KREM: Ugotować budyń i wystudzić. Masło zmiksować i dodawać po łyżce budyniu i cukru, by składniki dobrze sie połączyły,m wiec dajemy w małych porcjach, następnie wsypujemy kokos, dolewamy alkohol i miksujemy razem. Wystudzony biszkopt przekrawamy na 3 części, każda cześć nasączmy woda z odrobiną alkoholu i sokiem z cytryny. Blat ciasta smarujemy dżemem, kładziemy 1/4 kremu, przykrywamy drugim

Camilla w kuchni
Tort czarno-biały 202

potrzeby nasączania go, lecz jeśli macie ochotę, można nasączyć każdy blat herbatą. Przekładamy blaty masą. Ostatnią częścią masy smarujemy boki. Ja posypałam je płatkami. Wierzch ozdabiamy polewą i opcjonalnie kokosem, orzechami lub owocami: sezonowymi, kandyzowanymi wiśniami czy miechunką. Post Tort czarno-biały pochodzi z bloga Poezja smaku

Poezja smaku
Kokosanki 163

właśnie rozmrożonych białek, a przepis na nie podkradłam od Dagmary ( http://naciasteczkowychpapierach.blogspot.com/2016/02/kokosanki.html ). Składniki: 1 kostka masła (200g) 1 szklanka cukru 1/4 szklanki mleka (6 łyżek) 2 duże opakowania kokosu (500g) 8 białek 6 łyżek mąki ziemniaczanej Sposób przygotowania: 1. Masło roztapiamy na małym ogniu wraz z cukrem. Do płynnej masy dodajemy mleko, a następnie wiórki kokosowe. Mieszamy całość

Kuchnia w czekoladzie
Tarta bez pieczenia z mlecznym kremem, bananami i gorzką czekoladą 245

sobie poradzicie! Kruchy spód, słodki krem, banany i gorzka czekolada, idealnie przełamująca słodycz ciasta! Niebo w gębie ;) W przepisie użyłam kokosowego mleka w proszku, które nadało ciastu dodatkowo nutę kokosu!  Tarta bez pieczenia z mlecznym kremem, bananami i gorzką czekoladą Składniki na spód: 140 g herbatników 80 g masła Herbatniki razem z masłem kruszymy i od razu mieszamy, najlepiej

aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!
BABKA BIAŁKOWA Z KOKOSEM I MAKIEM 186

Czasami mamy problem nie wiemy co zrobić z białkami, które nam zostają. Przychodzą nam do głowy tylko bezy. Ja proponuję zrobić przepyszną babkę na białkach z dodatkiem kokosu i maku. Składniki:  4 białka 3/4 szklanki cukru 1,5 szklanki mąki pszennej 1 łyżka proszku do pieczenia 100 g margaryny 150 ml mleka szczypta soli  6 łyżek wiórków kokosowych

Ciastka - domowe słodkości
Cappuccino 297

Piec w temperaturze 180 stopni ok. 30-40 min. Ostudzić i przekroić na dwa blaty. 2. Ciasto kokosowe: Białka ubić na sztywno, porcjami dodawać cukier cały czas miksując. Dodać kokos z proszkiem i dokładnie wymieszać. Piec w blaszce 22 x 37 cm wyłożonej papierem do pieczenia w temperaturze 180 stopni ok. 30 min. Ostudzić. 3. Krem: Mleko zagotować z cukrem

Na Ciasteczkowych Papierach
Buchty kokosowo-cytrynowe z masłem czekoladowym. 174

Dziś zapraszam Was na mięciutkie, puchate, aromatyczne bułeczki drożdżowe, subtelnie pachnące kokosem i skórką cytrynową, nadziane masłem czekoladowym. Niebo w buzi! Najlepsze oczywiście jeszcze ciepłe, ale i po wystygnięciu nie tracą nic ze swojego smaku (jedynie nadzienie nieco twardnieje). Dla nas rewelacja! Polecam! Składniki na buchty kokosowo-cytrynowe z masłem czekoladowym: 560 g mąki pszennej tortowej 50 g mąki kokosowej

Rozpustne gotowanie
Ciasto Raffaello bez pieczenia 1269

niż pralinki :D Ciasto jest bardzo proste w przygotowaniu, robi się je naprawdę bardzo sprawnie, a do jego przygotowania potrzebujemy dosłownie kilku składników . W kremie jest dokładnie wyczuwalny smak kokosu , oraz białej czekolady co daje idealne połączenie . Po spróbowaniu takiego ciasto pierwsza myśl, która strzela w głowę, to ,, niebo w gębie ". Gorąco je polecam, jest pyszne ! Przepisy na inne ciasta

Kuchnia Łukasza
Sezamowiec 180

przez ok. 30 minut. W taki sam sposób pieczemy drugi placek. Przy trzecim placku natomiast dodatkowo robimy masę kokosową. Białka ubijamy. Pod koniec ubijania dodajemy cukier. Mieszamy z kokosem. Wykładamy na placem posmarowany masą sezamową. Pieczemy przez pół godziny w 160 stopniach C. Z mleka odlewamy pół szklanki mleka w którym rozpuszczamy budynie i mąkę. Resztę mleka podgrzewamy z cukrem

Pobite gary Barbary
KRUCHE CIASTO Z JAGODAMI I KOKOSEM 284

sparzonej cytryny Składniki na masę kokosową: 5 białek 200g wiórków kokosowych 130 ml śmietany 18% 8 płaskich łyżek cukru W rondelku podgrzewamy śmietanę z 6 łyżkami cukru, dodajemy kokos. Mieszamy. Odstawiamy do wystudzenia. Białka ubijamy na sztywno z pozostałymi 2 łyżkami cukru. Kiedy są już ubite dodajemy po łyżce naszej masy kokosowej. Dodatkowo : 3 łyżki kaszy manny dowolne owoce

Walijskie Pichcenie
Kokosowa owsianka z mango 127

około 15 minut, pilnując, aby się nie przypaliły, do uzyskania pożądanej konsystencji . Dodajemy masło, cukier i mieszamy. Owsiankę przekładamy do miseczki, na wierzchu układamy mango i ziarenka granatu, posypujemy kokosem

Kulinarne przygody Gatity
Krem z awokado z wodą kokosową, kolendrą, sokiem cytrynowym i chili 236

Natomiast lekka nuta ostrości dzięki chili, czosnku i pieprzu nadaje mu wyrafinowany charakter eleganckiej przystawki. Woda kokosowa i podkreślam nie mleczko kokosowe lecz woda kokosowa właśnie, nie dominuje smakiem kokosu, a jej naturalna delikatna słodycz sprawia, że smaki: kwaśny z soku z cytryny, ostry z chili i czosnku i słodki z wody kokosowej, oraz oczywiście szczypta słonego (sól i maggi

Sztuka gotowania w/g Samiry

Proponowane wyszukiwania