wyłożyć budyń i zawinąć w "roladę" następnie takie 3 rolady zapleść w jeden warkocz. Piec ok 45-55 min. Po wyjęciu i ostygnięciu polać lukrem i posypać kokosem. Uwaga ! przypominam o akcji w której można zdobyć wiele fajnych nagród za darmo . Wystarczy wejść w ten link: Link zebrać odpowiednią ilość punktów i cieszyć się wygraną
Pychotkaaałyżki kwaśnej śmietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka kakao Ciasto jasne: 4 białka 1/2 szklanki cukru kryształu 1 starta gorzka czekolada 10 dag rodzynek 10 dag kokosu 1 szklanka krojonych orzechów 1 słoik powideł Ciasto ciemne: 4 białka 1/2 szklanki cukru kryształu 1 kisiel wiśniowy Masa budyniowa: 1/2 litra mleka 2 budynie 1 kostka masła cukier do smaku
PychotkaaaSkładniki: Ciasto 8 białek 20 dag cukru kryształu 3 żółtka 10 dag orzechów mielonych 10 dag orzechów krojonych 5 dag kokosu 10 dag rodzynek 1 łyżeczka kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem 1 puszka brzoskwiń cukier kryształ do smaku 2 budynie śmietankowe lub waniliowe 25 dag masła Dodatkowo 2 paczki delicji o smaku owocowym 2 galaretki pomarańczowe Wykonanie: Ciasto
PychotkaaaSkładniki: Masa kokosowa 25 dag kokosu 10-15 dag masła 20 dag cukru 6 łyżek mleka Masa budyniowa 1 l mleka 1 1/2 budyniu jasnego 6 łyżek cukru 1 kostka margaryny Ciasto 20 dag tłuszczu 20 dag cukru 1/2 kg mąki 8 łyżek mleka 4 jajka 1 proszek do pieczenia Wykonanie: Masa kokosowa Wszystkie składniki składniki wymieszać w garnku
PychotkaaaSmak dzieciństwa... :) Najlepsze kokosanki jakie można sobie wymarzyć :) Idealnie chrupiące na zewnątrz i mięciutkie w środku, obłędnie pachnące kokosem! Banalnie proste w przygotowaniu i naprawdę szybkie. Ze składników, które zawsze są w domu. Te kokosanki są tanie i przepyszne :) Nie mam pojęcia skąd pochodzi przepis, ja dostałam go kilka lat temu od mojej koleżanki Agnieszki (wiem, że to czytasz
Słodko-Słony Świat IlonySkładniki białka, 4 sztuki cukier, 150g ser biały twaróg, 80g zmielony kokos, 200g Przygotowanie W misce ubijamy na sztywno białka, pod koniec dodajemy po trochu cukru . Następnie zmniejszmy obroty miksera do minimum i dodajemy ser. Miksujemy do połączenia składników. Na koniec dodajemy wiórki i mieszamy szpatułką. Wykładamy masę na blaszkę w formie małych kupek. Pieczemy na złoty kolor około
Gotowanie moimi oczamisuche składniki w misce. W drugim naczyniu mieszamy mus jabłkowy z aromatem, olejem i jajkiem. Łączymy zawartość obu naczyń i dokładnie mieszamy. Zamiast żurawiny możemy użyć rodzynek, a zamiast kokosu płatków migdałowych, lub siemienia lnianego. Jeśli masa będzie za rzadka dodajemy odrobinę otrębów. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Z masy lepimy kulki. Ja używałam do tego 2 łyżek, którymi
Gotowanie moimi oczamisuchego patyczka" Kajzerki namaczamy w 2 szklankach mleka, następnie rozgniatamy widelcem na papkę. Pozostałą szklankę mleka zagotowujemy z cukrem i cukrem waniliowym, dodajemy papkę z bułek i kokos. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy na małym gazie około 5 minut cały czas mieszając. Odstawiamy do ostygnięcia. W tym czasie kilkakrotnie mieszamy. Masło ucieramy na puch i dodajemy po łyżce wystudzonej
Gotowanie moimi oczamiwiórki kokosowe, 100g sól, szczypta Składniki na bezę białka, 3szt cukier, 60g mąka ziemniaczana, 1 kopiasta łyżka Dodatkowo dżem z czarnej porzeczki, 1 słoiczek Przygotowanie W misce mieszamy mąkę, kokos, cukier i sól. Dodajemy mocno schłodzoną margarynę, siekamy całość nożem, aż powstaną drobne okruszki. Dodajemy żółtka, szybko wyrabiamy ciasto, wykładamy na małą blaszkę (29x23cm). Schładzamy w lodówce na czas robienia
Gotowanie moimi oczamipatrz zdjęcie) lub inne kształty. Układamy ciastka na blaszce wyłożonej papierem w odstępach i odstawiamy do wyrośnięcia na 30 minut. Po tym czasie drożdżówki smarujemy rozmieszanym jajkiem i posypujemy kokosem. Pieczemy w temperaturze 180st przez około 15-20 minut
Gotowanie moimi oczamizdjęcie przedstawia kokosanki kakaowe w towarzystwie swoich sióstr bliźniaczek tylko białych ;) Zapraszam ! Na jedna blachę ciastek 50 gr masła 2-3 białka + szczypta soli 1/2 szkl cukru 200 gr kokosu 2 łyżeczki budyniu czekoladowego bez cukru + 1-2 łyżeczki kakao ( zależy od kakaa ) 1. Masło przekładamy do rondelka, rozpuszczamy i studzimy. 2. Ubijamy białka na sztywna piane, dodając pod koniec
Gotowanie...to proste !śmietankowej KULTURYSTA.COM 100% Whey Protein Professional Sposób przygotowania: Wiórki prażymy na patelni aż lekko się zrumienią w blenderze miksujemy wszystkie pozostałe składniki aż do uzyskania jednolitej masy dodajemy kokos, mieszamy przekładamy do pojemnika i wstawiamy do lodówki, żeby zastygło SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćpachnące wręcz obłędnie kokosanki możecie mieć u siebie na stole :) Składniki na jedną blachę ciastek 50 gr masła 2-3 białka + szczypta soli 1/2 szkl cukru 200 gr kokosu 2 łyżeczki budyniu waniliowego bez cukru 1. Masło przekładamy do rondelka, rozpuszczamy i studzimy. 2. Ubijamy białka na sztywna piane, dodając pod koniec cukier oraz 2 łyżeczki budyniu. 3. Do rozt
Gotowanie...to proste !sposobu na jesienny podwieczorek, niż pieczone jabłka. Ja przygotowałam je w dwóch wersjach - mocno słodkie z nadzieniem bananowo-owsianym, pięknie pachnące cynamonem oraz w bardziej letnim wariancie, z malinami, kokosem i migdałami. Którą wersję wolicie? :) Składniki (farsz łącznie na 6 jabłek): Nadzienie 1: 1 łyżeczka masła orzechowego 1 łyżeczka cynamonu 4 orzechy włoskie 1 dojrzały banan 1 łyżka płatków owsianych
Powiedz dietom nieszklanki płatków owsianych błyskawicznych 50 g chipsów z banana 50 g suszonego mango 150 g mieszanych bakalii-orzechy włoskie, nerkowce, pekan, migdały, żurawina, rodzynki 2 łyżki płatków kokosu 1/3 szklanki płynnego miodu 3 łyżki syropu trzcinowego 4 łyżki oleju kokosowego Szczypta soli do smaku Dowolne świeże owoce- u mnie winogrona i mandarynki 200 ml jogurtu naturalnego Sposób wykonania
Wanilia i Kardamon