mlecznej) 50 ml mleka lub śmietanki ( opcjonalnie) Wiórki kokosowe wymieszać z cukrem. Śmietanę i masło podgrzać w rondelku (nie zagotować), tak aby masło się rozpuściło. Przelać do kokosu z cukrem i wszystko dobrze wymieszać. Lekko schłodzić w lodówce, po czym formować rekoma kuleczki. Ułożyć na talerzu, owinąć folią spożywczą i włożyć do zmrazarki na ok godzinę
Maślane ciasteczkobyć a wyszło jak wyszło...znowu jest.Pyszne ciasto s Anastazji,kolejne które z czystym sumieniem mogę Wam serdecznie polecić. Pyszny kwaskowy mus śliwkowy oraz delikatny puch śmietany z kokosem - połączenie doskonałe i bardzo smaczne.Niestety pogoda dzisiaj nie sprzyja na robienie zdjęć,ja fotografem nie jestem...zdjęcia nie są rewelacyjne i długo zastanawiałam się czy w ogóle pisać przepis
Niespełnione zdolności kulinarneproszku do pieczenia szczypta soli 1. W dużej misce jajka zmiksować z cukrem na gładką masę, dodać olej, przesiać mąkę z sodą i proszkiem do pieczenia, dokładnie zmiksować. Dodać kokos, wymieszać. 2. Dynię zetrzeć na tarce o grubych oczkach, jabłka posiekać w cienkie plastry. Do zmiksowanej masy dodajemy dynię z jabłkiem i delikatnie mieszamy łyżką. Przekładamy do przygotowanej tortownicy. Piec
Apetyczna babeczkaczekoladową masę i formujemy ją w dłoniach w kształt kuli, wielkości dużego włoskiego orzecha. Następnie kulę obtaczamy w wiórkach, do momentu, aż masa zostanie z wierzchu całkowicie pokryta kokosem i przestanie się kleić. Staramy się aby jak najmniej kokosowych wiórków, dostało się do wnętrza trufli, bowiem tylko wtedy jej wnętrze będzie wilgotne. Gotową truflę odkładamy na półmisek, zostawiając
Miód i pieprzDelikatny, kremowy o posmaku kokosu z chrupiącymi po podniebieniu nasionami chia, nie spotkałam się jeszcze z tak pieczonym sernikiem, zazwyczaj nasiona szałwii hiszpańskiej, były wykorzystywane do deserów na zimno, puddingów, czy koktajli, postanowiłam poeksperymentować i nasiona wykorzystać do pieczenia. Na ten sam pomysł wpadła Dorota, z bloga Daktyle w czekoladzie , wyszło to przy pewnej rozmowie
Wanilia i Kardamonsmakoszy kokosu na pewno posmakuje takie ciasto...najlepsze na drugi dzień, wtedy kruche placki nasiąkną masą i będą mięciutkie.. Ciasto miodowe 30 dkg mąki 15 dkg margaryny 2 łyżki miodu 1 łyżeczka sody 2 łyżki kwaśnej śmietany 10 dkg cukru 1 jajko Masa śmietanowo-kokosowa 0,5 l śmietany
Moje domowe kucharzenietarce.Podobnie postępować z czosnkiem. 4.Posiekać drobno cebulkę. 5.Wszystko do jednej miski. Wbić jajko. Doprawić. Wymieszać. Zblenderować lub potraktować tłuczkiem do ziemniaków (ale nie do mięsa! tym do mięsa kokosy możecie otwierać...ewentualnie) /blenderem/widelcem. 6. Z papki formować kulki,obtaczać w mące lub bułce tartej i kłaść na mocno rozgrzaną patelnie teflonową. Student kalorii,białek i innych dziwnych rzeczy
Fiolka w kuchnimniejszy - ok 8 cm średnicy oraz dwa uszka (nieco podłużne) i dwie nóżki. Usmażyć z dwóch stron na rumiano. Króliczka ułożyć jak na zdjęciu. Ogonek to łyżeczka ricotty posypana kokosem, a łapki to plasterki banana i borówki. Smacznego
Chocolate Muffin BlogDziś mam dla Was przepis na trufle, które przygotowałam na naszą imprezę urodzinową. Są bardzo łatwe w przygotowaniu, doskonałe do zrobienia razem z dziećmi. Kokos możecie zastąpić posiekanymi orzechami. Potrzebne nam (na ok.22 trufle): - 300 g gorzkiej czekolady - 300 ml chudego mleka - 250 g mleka w proszku - opakowanie wiórek kokosowych Przygotowanie: Czekoladę połamać na drobne kawałki i wrzucić
W poszukiwaniu inspiracjizrobiło się ciepło, przynajmniej na chwilę. Jak dla mnie to wystarczający powód, by przygotować lody. Tym razem postawiłam na mocno kremowe i bardzo kokosowe lody. Takie, które smakują prawdziwym kokosem. Potrzebne nam: - 4 puszki mleka kokosowego (po 165 ml każda) - 400 ml mleka skondensowanego niesłodzonego - 2-3 łyżeczki cukru pudru - 2-3 łyżeczki wiórek kokosowych Przygotowanie: Zanim podam przepis
W poszukiwaniu inspiracjidokładniej stworzyć nową, jeszcze smaczniejszą wersję! I tak zapraszam Was dzisiaj na czekoladowo-kokosowe batoniki proteinowe ! Ciężko opisać słowami jakie one były nieziemsko prze-prze-przepyszne!!!! Czekolada z kokosem to wprost bajeczny smak. Batoniki to rozkosz dla podniebienia! Jak dla mnie są idealne. Ulubione smaki w jednym batoniku. Bez grama cukru i niekorzystnych substancji. Naturalne, odżywcze, przesłodkie, mocno czekoladowo-kokosowe
Zdrowie na języku :Psztywną pianę, pod koniec miksowania wsypujemy cukier. Do ubitych białek dodajemy wiórki kokosowe i całość delikatnie ze sobą łączymy. Na wierzch masy jabłkowej kładziemy ubitą pianę z białek i kokosu i starannie ją rozprowadzamy. Ciasto pieczemy około 50 minut w piekarniku rozgrzanym
Smakowite Daniakorzenny aromat. Szybko się go przygotowuje, a śliwki można zastąpić innymi owocami. Zdecydowanie warty powtórzenia. Polecam Wam przyrządzić ten deser. DESER ŚLIWKOWY Z JOGURTEM GRECKIM I KOKOSEM. Składniki na 2 porcje: 300 g śliwek 120 g kokosanek 200 g jogurtu greckiego 2 czubate łyżki cukru brązowego 1 łyżka amaretto 1/5 łyżeczki mielonego kardamonu
Zakątek rozkoszy kulinarnychTORT DLA WIELBICIELI KOKOSU,NAWET BISZKOP T JEST Z WIÓRKAMI PIERWSZY RAZ TAKI ROBIŁAM I WYSZEDŁ NAPRAWDĘ PYSZNY ,TORT JEST LECIUTKI JAK CHMURKA-A DZIĘKI CYTRYNOWEJ NUCIE NIE JEST MDŁY-PYCHOTKA SKŁADNIKI: Składniki na biszkopt 5 jajek 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 100 g wiórek kokosowych 2 łyżki oleju 1 łyżka octu 1 łyżeczka
Swojskie jedzonkoPlacek cappuccino z kokosem Sezon owocowy w pełni. Placek za plackiem w mojej kuchni powstawał właśnie z owocami. Miarka jednak się przebrała. Naszła mnie ochota na placek bez owoców, za to dużą ilością kremu i z dużą ilością kalorii. A co. Na dodatek placek, który wzięłam na celownik nie należał do najprostszych i do najszybszych, ale za to smak
na moim stole...