kardamon -> wszelkiego rodzaju bakalie co mamy w domu [ migdały, orzechy, żurawina, kokos, słonecznik] Wykonanie: Płatki owsiane zalewamy mieszanką ciepłej wody z mlekiem. Odstawiamy na jakieś 30 min [aż płatki wsiąkną cały płyn]. W tym czasie ścieramy jabłko na grubych okach [ może być
Jedz zdrowo żyj zdrowo!masy ajerkoniakowej, wyrównuję. Na masie układam ciasto makowo- kokosowe. Na ciasto znów wykładam 1/3 część masy, wyrównuję. Następnie układam biszkopt jasny. Wierzch ciasta smaruję pozostałą masą i posypuję uprażonym kokosem. Gotowe ciasto wstawiam na 2 godziny do lodówki
Tradycyjna kuchnia KasiRapso. A to wszystko pochodzi od VOG Polska. I tak zaczynając: olej rzepakowy Rapso. Bakalie... i nie tylko (rodzynki, śliwki, słonecznik, orzechy włoskie i nerkowca, migdały, siemię lniane, kokos), ale Kresto. Wszystko co zmielone BackMit (orzechy włoskie i laskowe, migdały, mak). W puszce, owocowo i na słodko (liczi, koktajl owocowy, brzoskwinia. ananas, kandyzowane skórki). Na pewno z takich produktów
Kuchnia co dniaŁabędzi Puch" Ciasto, które na pewno przypadnie do gustu każdemu kto lubi kokos. Jako, że ja należę do takich osób jak tylko znalazłam ten przepis musiałam koniecznie go wypróbować. I przyznam, że bardzo się polubiliśmy. Kokosowa masa, dżem z czarnej porzeczki sprawiający, że ciasto nie jest za bardzo słodkie a to wszystko pod posypką z chrupiących wiórków kokosowych. Biszkopt
Słodka Kraina Wypiekówcieście z nutą cynamonu, który zawsze będzie dla mnie raczej kojarzył się z chłodem na dworze. Do tego ledwie wyczuwalna nuta anyżu i dość wyrazisty smak kardamonu plus kokos. Zwykłe ciasto, które dzięki tym dodatkom zyskało niezwykły smak. Składniki na cisto półkruche: 600 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia kostka margaryny 200 g cukru 2 jajka
Słodka Kraina WypiekówWystarczy nasionka zalać chudym mlekiem lub jogurtem( odpowiedni wcześniej) i mamy zdrową przekąskę. Ale nie tylko, nasionka można dodawać do wypieków, słodkich i wytrawnych... 1 szklanka napoju sojowego (kokos)( kupuję tutaj KLIK ) ¼ szklanki nasion chia 2 szklanki jagód maliny i śmietana do ozdoby cukier trzcinowy wg smaku Nasiona szałwii argentyńskiej ( chia) namaczam w napoju sojowym. Zostawiam na co najmniej
Takie tam pichcenieszkl Banany pokroić w plasterki, ananas odsączyć pokroić w kostkę. Pomarańczę obrać ze skórki i pokroić w plasterki. Wszystkie owoce wymieszać w salaterce, nałożyć do pucharków i posypać kokosem. Przed podaniem najlepiej schłodzić w lodówce około pół godziny
Camilla w kuchniwiśni - łyżeczka mielonych orzeszków cola - łyżka suszonych jagód goji - łyżka wiórek kokosowych Wykonanie: - Szpinak najlepiej wyjąć wieczorem do miseczki i zostawić na noc, by się rozmroził - Wszystkie składniki oprócz kokosu umieścić w blenderze, zmiksować na gęstą, kremową konsystencję, dodając wody wg uznania - Dodać wiórki kokosowe, wymieszać, przelać do kubka. Gotowe
Wegańska kuchnia orientalna150g daktyli - 100g suszonych śliwek - 100g suszonych fig - 50g żurawiny - 50g rodzynek - 100g orzechów laskowych lub włoskich - 30g pestek słonecznika - ½ łyżeczki cynamonu - 2 łyżeczki kakao naturalnego w proszku - wiórki kokosu do obtoczenia Wykonanie: - Orzechy umieścić w miseczce i zalać wodą; zostawić na noc do napęcznienia* - Jeśli używamy laskowców, należy je przed miksowaniem obrać ze skórki - Orzechy umieścić w mikserze, rozdrobnić
Wegańska kuchnia orientalnaPyszne bułeczki pachnące cynamonem i troszkę kokosem.. 50 dkg mąki 70 g cukru 25g drożdży świeżych 250 ml mleka szczypta soli 1 jajko 50 g masła dodatkowo masło [stopione ] cynamon cukier kokosowy Mąkę wsypać do miski,wkruszyć na środek drożdże, zasypać cukrem i zalać mlekiem.Odstawić na kilka minut, potem dodać jajko, sól i wymieszać
Moje domowe kucharzeniepojęcia, może któraś z Was ma jakiś pomysł i wyciągnie mnie z tego wiru robienia rzeczy "mniej potrzebnych"? Dzisiaj jeden z moich ulubionych deserów! Jestem po uszy zakochana w kokosie, wariuję za tapioką, mango to moja pierwsza owocowa miłość, a cynamon ubóstwiam tak, że mogłabym go dodawać do schabowego. Cóż więc innego? Tak oto, z połączenia moich miłości powstał deser
Be Fit Be Strongcieście każdy znajdzie coś dobrego dla siebie: mak, kokos, sernik. Ja uwielbiam to połączenie. Biszkopt jest wyjątkowo pulchny, delikatny, a jagody wzbogacają smak tego ciasta. Upieczony biszkopt możemy przekroić na dwie lub trzy warstwy - tak jak lubicie. Składniki: Biszkopt: 6 jajek 1,5 szklanki cukru 1 czubata szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka octu 1/3 szklanka oleju
Salonik smakówrobiło się u mnie w domu kiedy zostawały białka z innych wypieków? Dwie rzeczy (no trzy, ale omletu z białek nie liczę): albo pieguska albo kokosanki. Pyszne, pachnące kokosem, delikatne. Doskonałe do kubka kakao albo popołudniowej kawki. Są małe, na jeden gryz, więc można je zabrać na przegryzkę na spacer lub do pracy czy szkoły. Mniam, mniam :) SKŁADNIKI
Cakes By Kejtdzieci, wegan, wegetarian. Wszystkie produkty wykorzystane do wyprodukowania ich pochodzą z uparw ekologicznych. Są to: kiełkowana polska kasza gryczana daktyle rodzynki kiełkowany słonecznik kiełkowana kasza jaglana kokos surowa masa kakaowca (7%) masło kakaowe kakao w proszku zawartość kakao min. 65%), kiełkowany amarantus kiełkowana szałwia hiszpańska kiełkowane siemię lniane
AZgotuj!wprowadziłam kilka modyfikacji zamieniając biały cukier na zdrowszy ksylitol. Z braku wiórek kokosowych dałam płatki kokosowe i to był dobry pomysł, gdyż są większe i bardziej wyczuwalne. Przypieczony kokos jak dla mnie jest pyszny :) Wisienką na torcie w tej owsiance są karmelizowane orzechy, po prostu rozpusta :) Orzechy mimo, iż są kaloryczne zawierają wiele zdrowych tłuszczy. A że ostatnimi czasy zaopatrzyłam
Moja Galeria Smaku