Składniki: 125 g półtłustego sera twarogowego 1 jajko 1/2 szklanki naturalnego serka homogenizowanego 1/3 szklanki malin 7 łyżeczek cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 1/2 szklanki wiśni (wydrylowanych) 2 łyżeczki kokosu Przygotowanie: Maliny gotujemy w garnku z 2 łyżkami wody. Gdy zaczną puszczać sok, zdejmujemy i przecedzamy przez sitko. Tak powstały sok malinowy łączymy w serkiem homogenizowanym. Do miski wkładamy twaróg
Słodkie okruszkitalerz, uruchamiamy wyobraźnię i dekorujemy wedle smaku i... smacznego! :) I ponownie zapraszam do polubienia profilu EwaKuchennie na facebooku: KLIK Smażymy Z mąki pełnoziarnistej z orzechami laskowymi, borówkami, kokosem i cukrem pudrem
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!sprawdzą się jako drugie śniadanie/przegryzka dla dzieciaków :) Składniki: 2 szklanki płatów owsianych 1 szklanka orzechów/suszonych owoców/pestek/pokruszonych płatków śniadaniowych – ja dałam: posiekane orzechy laskowe, ziarna słonecznika i kokos 1/4 kostki masła 4 łyżki brązowego cukru 1/4 szklanki miodu łyżeczka ekstraktu waniliowego Masło, cukier, ekstrakt waniliowy i miód wkładamy do garnka i podgrzewamy. Po chwili caość powinna zacząć bulgotać
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!wiórkami kokosowymi i polać syropem klonowym (syrop jest słodki, więc uważać z ilością :) ) źródło: Na podstawie przepisu Zosi z Make Cooking Easier. The post Pancakes z bananami, borówką i kokosem, bez mąki i cukru appeared first on Moja Delicja - Przepisy kulinarne
Moja DelicjaWitajcie :) Dzisiaj nieco indyjskie klimaty. Nigdy nie próbowaliśmy połączenia ziemniaków z kokosem, bo wydawało nam się to nieco hmmm dziwne. Jednak przemogliśmy się i wypróbowaliśmy fajną hinduską potrawę. Oczekiwania przeszły nasze najśmielsze oczekiwania, bo okazało się, że smak jest niesamowity. Cała rodzinka zmiotła wszystko z talerzy w mig. Próbowaliście kiedyś to pyszne jedzenie ? Nasz przepis zaczerpnęliśmy z takiej bardzo starej
vegetaniedłużej, bo bardzo szybko tężeje). Wykonanie ciasta: Na ostudzonym biszkopcie posmarować cienką warstwę dżemu, następnie ułożyć dobrze odsączone porzeczki. Na porzeczkach rozsmarować piankę. Górę ciasta można posypać lekko kokosem
Passions hobbies lifemiseczce, po czym zdejmujemy z ognia i dodajemy rum. Wystudzone ciasto kroimy nożem na prostokątne kosteczki, po czym moczymy w ciepławej polewie (nie gorącej), a następnie obtaczamy w kokosie i układamy na pergaminie lub talerzu. Ciasteczka można konsumować od razu, ale lepiej pozostawić je na co najmniej godzinę by lekko obtęgły :) R E K L A M A google
Smakowy Rajtygodni w lodówce. Składniki: 280g herbatników 200g masła 160g cukru pudru 3 łyżki kakao (gorzkiego) 3 łyżki wódki lub rumu ¾ buteleczki aromatu migdałowego 50ml śmietany 30% Dodatkowo: 50 - 100g kokosu Herbatniki mielimy maszynką lub malakserem na proszek. Masło roztapiamy w garnuszku, dodajemy do niego cukier puder, kakao, olejek migdałowy i alkohol. Całość mieszamy i dodajemy do niej śmietanę i herbatnikami
Smakowy Rajgórę układamy kolejną warstwę chałki i znowu zalewamy i posypujemy bakaliami. Czynność tę powtarzamy tak długo, aż zabraknie nam miejsca w naczyniu :) Wierzch makówki ozdabiamy bakaliami i posypujemy kokosem. Najlepiej po zrobieniu makówki, odstawić ją na kilka godzin by dobrze wystygła. Najlepsza jest następnego dnia. R E K L A M A google_ad_client = "ca-pub-5566741004431373"; /* video */ google
Smakowy Rajpicia tradycyjnie z rana zielona herbata z pigwą :) Obiad: Rosół z makaronem i kwiecistą marchewą. Roladki wieprzowe w asyście surówki z kapusty pekińskiej, z kluseczkami. Deser: Ciasto „niebo” z kokosem + kawa zbożowa. Kolacja: Bringoli z kiełbaską Do picia rooibos, by dobrze się spało :) R E K L A M A google_ad_client = "ca-pub-5566741004431373"; /* video */ google_ad_slot
Smakowy Rajsoli, dodajemy cukier i miksujemy około 3 minut, by się lekko rozpuścił, ale nie do końca. Na koniec dodajemy proszek do pieczenia i mąkę, mieszamy łyżką, po czym dodajemy kokos i jeszcze raz mieszamy. Gorący sernik wyjmujemy z piekarnika, rozsmarowujemy na jego wierzchu równomiernie masę kokosową, po czym wkładamy do piekarnika i pieczemy jeszcze około 10 – 15 minut. Nie przejmujcie
Smakowy Rajopakowanie wafli (kwadratowych lub prostokątnych) Masa budyniowa: 100g masła 82% 200ml mleka 1 płaska łyżka mąki tortowej 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej 3 łyżki cukru 150g kokosu Masa herbatnikowa: 170g herbatników 2 szklanki mleka ½ szklanki cukru Nadzienie: 150ml kremówki 1 ½ łyżeczki żelatyny lub 1 śmietan – fix 1 łyżeczka cukru waniliowego 50g białej czekolady (potartej) Z 200ML mleka odlewamy
Smakowy Rajlukrujemy. Lukier przygotowujemy mieszając łyżeczką w miseczce cukier puder z mlekiem lub wodą, do chwili gdy powstanie jednolita masa. Lukrem smarujemy pączki, które dodatkowo można posypać skórką pomarańczową, kokosem lub kolorowymi posypkami. Pączki pozostawiamy na chwilę, by lukier wyschnął. R E K L A M A (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); var linkwithin_site_id = 1628261; linkwithin_text='Zobacz także
Smakowy Raj