function(xhr) { if (xhr.responseText!='Unknown blog') { insertCookd(xhr.responseText); } else { document.getElementById('41fe8e9e2670bca61f43e3d1a60f6654').innerHTML ='Cook\'d: Skonfiguruj wtyczkę'; } }); Incoming search terms: biszkopt niebieski niebieski tort niebieski biszkopt tort niebieski niebiedku kokos na tort niebieski biszkopt przepis niebieskie ciasteczka niebiesko bialy tort w srodku torty niebieski The post Tort niebiesko biały appeared first
dom-agi.plrazem) lub kupnego (uwaga! czekoladowego bez dodatków) 2 truskawki i odrobina cukru pudru Przygotowanie: W garnku z grubszym dnem (u mnie garnek do mleka) gotujemy mleko, cukier waniliowy i kokos. Gdy mleko z dodatkami zacznie się gotować, zmniejszamy moc palnika i dodajemy po łyżeczce masło czekoladowe. Ciągle mieszamy, aż nasze masło się rozpuści. Następnie dosypujemy powoli kaszy manny. Mieszamy
Słodkie okruszkirodzinie podzielają moje zdanie :( Intensywnie szukałam jakiegoś fajnego przepisu na ciacho w którym można wykorzystać ów mleczko kokosowe, i znalazłam. Ciasto jest wilgotne i bardzo dobre. Polecam smakoszom kokosu :) Ciasto robi się w 5 min a ja lubię takie ekspresowe ciacha. Przepis na to ciacho zaczerpnęłam z tego linka: http://mojekuchennesmaki.blox.pl/2013/01/SZYBKIE-CIASTO-Z-MLECZKA-KOKOSOWEGO.html Składniki
Amatorka kuchennabanan, zdecydowałam się na przepis z ich użyciem. Lepiej zjeść trzy pralinki za jednym razem, niż całego banana 250 gramowego i całą gałązkę daktyli na raz. W połączeniu z kokosem, migdałami i płatkami owsianymi - taka przekąska jest naprawdę zdrowa. Składniki: 1 banan 1 szklanka namoczonych daktyli bez pestek (ok. półtorej godziny moczenia) 1/5 szklanki migdałów 1 szklanka płatków owsianych górskich
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comdelektować się tym co pozostało z tamtych chwil .. smakiem ... :) Sam serniczek jest prosty w przygotowaniu, niezbyt pracochłonny ale z pewnością efektowny. Sernik na zimno z truskawkami i kokosem SKŁADNIKI: 2 galaretki pomarańczowe 2 galaretki truskawkowe wiórki kokosowe 1 kg sera białego w wiaderku 200 ml śmietany 30% 2-3 łyżki cukru pudru 250 g truskawek biszkopty okrągłe
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiklimacie truskawek ... Osobiście nie mogę się nimi nacieszyć, a mam świadomość że sezon ten ucieka nieubłaganie ... Dzisiaj będzie szybko i smacznie. Połączenie truskawek i leśnych jagód z nutą kokosu dało pomysł na świetny deser dla całej rodziny. Smoothie truskawkowo-jagodowy z kokosową nutą SKŁADNIKI: 450 g truskawek 200 ml jagód (miałam mrożone) 100 ml jogurtu naturalnego wiórki kokosowe mięta
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiokoło 2-3 h do całkowitego stężenia. Następnie moczymy ranty szklaneczek w wodzie, odwracając je do góry dnem. Na talerzyk wysypujemy wiórki kokosowe, rant szklaneczek obtaczamy w kokosie. Deserek jest gotowy do podania :) Smacznego
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkidaktyle oprószyć mąką, włożyć do środka muffinek po 1-2 sztuce. Piec w nagrzanym piekarniku do temperatury 180 C przez 25 minut. Przestudzone muffinki udekorować polewą czekoladową i posypać kokosem. Życzę smacznego
Przepisy i porady kulinarneczas w kąpieli. Odstawiamy na 5 minut. Wyciągnięte z zamrażarki praliny polewamy białą czekoladą. Wkładamy na pół godziny do lodówki. Po tym czasie wyciągamy praliny i obtaczamy je w kokosie. Praliny gotowe, wystarczy je włożyć na 2-3 godziny do lodówki i można się zajadać! Przepysznie słodkie
BaRepasZupa krem z batatów w ostatnim czasie często gości w naszym domu. Moja Córka jest jej fanką ale nam tez bardzo smakuje Jest idealna na chłodne dni, z nutą kokosu, imbiru i limonki. Jak wiadomo ziemniaki ziemniakom nie równe… szczególnie słodkie ziemniaki Warto wiedzieć, że słodkie ziemniaki „Są słodkie w smaku, miękkie i delikatne. I znacznie zdrowsze
UgotujmyTo.plrobi się dosłownie w godzinę łącznie ze smażeniem. Delikatne, lekko chrupiące z wierzchu, w środku pełne pęcherzyków. My jedliśmy je dzisiaj, Wy możecie kiedy chcecie. Racuchowe paczki z kokosem i jabłkami 1,5 szkl. mąki 3 dag drożdży 1 łyżka cukru 2 jajka 125 ml ciepłego m leka ( może być kokosowe, inne
Dzieje kuchennej Wiewiórysztywną pianę i dodajemy powoli cukier. Miksujemy do chwili, aż masa stanie się gęsta, a cukier rozpuści się. Następnie dodajemy po jednym żółtku i dalej miksujemy. Mak łączymy z kokosem oraz migdałami, dodajemy do piany jajecznej i wszystko delikatnie mieszamy. Dwie foremki o wymiarach 22x32 cm wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto dzielimy na pół i wstawiamy do piekarnika nagrzanego
Symfonia smakowabloga, ale mam nadzieję, że Wy chociaż troszkę tęskniliście. I tak wracam z deserem, który wykonałam ostatnio. To moja wariacja na temat tiramisu z orientalną nutą pandanowca i kokosu. Kto nie ma pasty pandanowej może użyć sproszkowanej herbaty matcha. Efekt wizualny będzie podobny, tylko smak troszeczkę inny, ale gwarantuje że i tak wyśmienity. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnik