Piernik który jest wilgotny i pachnący przyprawą do pierników. Po upieczeniu nadaje się do jedzenia nie musi odczekać kilku dni by zmiękł. Po raz pierwszy przełożyłam
Ala piecze i gotujezrobienie takiego torciku, to była dobra zabawa. Deser jest delikatny, rozpływa się u ustach i jest bardzo sycący, więc radzę kroić nieduże porcje. W smaku interesujący, czuć w nim kokos, kawę i czekoladę. Wygląda bardzo apetycznie. Przed przystąpieniem do przygotowań proszę dokładnie przeczytać przepis. Mleczko kokosowe musi poleżeć trochę w chłodnym miejscu, żeby się rozwarstwiło. Jeśli nie chcemy daktyli
Mała Cukierenkamusiałam go upiec.I parę słów o tym biszkopcie: jest wilgotny i nie należy do puszystych i lekkich, wyrasta ładnie.Tak więc moi drodzy: czekoladowo-migdałowy biszkopt, do tego kokos, owoce- brzmi zachęcająco, prawda?! :)Polecam!Biszkopt:* migdały- 200g* jajka- 6 szt.* cukier trzcinowy- 200g* kakao- 3 łyżkiMasa kokosowa:* mascarpone- 250g* śmietanka kokosowa- 250ml** wiórki kokosowe- 1 szklanka** cukier trzcinowy drobny- pół
Kraina Miodem Płynącabeda na pewno czesciej goscic na moim stole.Zostalo mi po prostu mleko kokosowe i nie za bardzo wiedzialam jak je spozytkowac I tak wyladowalo w nalesnikach.W smaku nalesnikow kokos jest ledwo wyczuwalny.Przez uzycie mleczka kokosowego nalesnki sa delikatniejsze w smaku,ale ten zapach przy smazeniu ....Sami spobujcie!Przepis na 8 srednich nalesnikow: Ciasto: 1 szklanka maki orkiszowej pelnoziarnistej150 g mleka
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!prostota wykonania sklania ciagle do nowych wyzwan.Ten sernik goscil na moim swiatecznym stole i zagosci powtornie w Sylwestra i Nowy Rok.Tym razem jednak w wersji XL. Bialy,sniezny,pachnacy kokosem z blyszczacymi kulkami owocow Physalis (Miechunka peruwianska).Te pomaranczowe kulki maja strukture malych pomidorkow,a ubrane w papierowe luski wygladaja jak male chinskie latarenki.Ich lekko slodko-kwasny smak idealnie wspolgra
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Zapraszam na przepyszny deser.Banalnie prosty,lekki,puszysty i bardzo aromatyczny.Subtelny, upajajacy smak mango w polaczeniu z delikatnym kokosem ,to istna poezja smakow,ktora skusi kazdego.A idealna,kremowa konsystencja deseru przelamuja chrupiace orzeszki pistacjowe.Ach ten kokosowy smak......po prostu pycha.Skladniki na okolo 6 porcji ( lub 4 wieksze) :400 ml mleka kokosowego ( puszka)5 listkow zelatyny (5 lyzeczek)2-4 lyzki cukru1
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!ciasta kruchego na spod,a bialka wchodza w sklad masy kokosowej.Jest bardzo smaczny,Dla zarloczkow kokosowych to naprawde niezla gratka.W swiatecznym jednak na pewno zrobie polewe czekoladowa.Czekolada i kokos to zestaw jak z batonika Bounty.Tu niestety nie zdazylam,bo moj maz juz czekal z talerzykiem na male co nieco do kawy.Skladniki:200 g maki100g masla 55 g cukru pudru
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!kroto przed miksowaniem skladnikow ,zeby zmieklyodsaczyc z wody i wysuszyc owoce w papierowym recznki.Pokroic je w paskipokrojone owoce i galaretke z chia zblendowac na gladka mase .Do masy dolozyc kokos i kakao.Zblendowac powtornie.Skosztuj,jesli deser jest za malo slodki pomimo slodyczy z suszonych owocow,dodaj miodu lub syropu z agawynapelnic deserem pucharki.Przed podaniem schlodzic w lodowceUwagi:uzylam galaretki z chia
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!masy ciasto lubi się zważyc.To natomiast jest wyśmienite,śmiem twierdzić - lepszego i nie jadłam i nie robiłam.Gorąco polecam,bo i połączenie smakowe jest idealne.Sliwki i kokos to naprawdę bardzo smakowite połączenie.Wypróbujcie,a na pewno nie raz jeszcze do niego powrócicie.Składniki na tortownicę - 26 cm:800 g śliwek260 g mąki2 łyzeczki proszku do pieczenia
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!zupełnie niechcący kupiłam książkę ze 100 przepisami na ciasteczka… i teraz trzeba – koniecznie – zacząć je testować! :))))) Zaczęłam testowanie od przepisu na ciasteczka kokosowo-kawowe. Słodki, chrupiący kokos z kawowym lukrem… na pewno znajdzie wielu wielbicieli.Ciasteczka kokosowo-kawowe – składniki:1.5 szklanki mąki (190g)1/4 szklanki kakao (30g)1 szklanka cukru (225g)1.5 szklanki wiórków kokosowych (135g
UgotujmyTo.plSolenizant, któremu aktualnie przypada święto - wybiera ciasto na jakie ma ochotę - a ja je później robię :) Tym razem urodziny obchodził mój syn. Zachcianka polegała na znalezieniu dobrego ciasta z kokosem. Idealne znalazłam na blogu "W kuchennym oknie". Może i Wam przypadnie do gustu. Jest wyśmienite! Jabłka obrać, i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Jeżeli mają dużo soku, należy lekko
Świat Ciastaprześledzić na filmie jak powstaje krok po kroku.Potrzebne będą:Babeczki waniliowe lub czekoladoweKrem budyniowyBiały lukier: taki lub najprostszy z wody i cukru pudru+ zielony barwnik spożywczy, kolorowe cukrowe koraliki, kokos Smacznego!ciastkożercy
Ciastkozercycałość!I robi się błyskawicznie!SKŁADNIKI:BISZKOPT:- 3 jajka- 4 łyżki cukru - 4 łyżki mąki- 2 łyżeczki proszku do pieczenia1 łyżeczka wodyMASA:- ser biały dwukrotnie mielony – 200 g- kokos – 4 łyżki- rabarbar – 200 g- cukier puder – 6 łyżek- laska wanilii – 1 sztDODATKOWO:- śmietana 36 % – 250 ml- truskawki – 200 gSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:BISZKOPT :Białka oddzielamy
Ostra na Słodkomleko waniliowe „Łaciate” – ok.200 ml* olej do smażeniaKREM JAGODOWY:* borówki – ok. 200 g* wino musujące – 50 ml* cukier – 4 łyżki* kokos – 2 łyżkiSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:KREM JAGODOWY:Umyte borówki wsypujemy do garnka , zasypujemy cukrem i zalewamy winem musującym.Gotujemy na wolnym ogniu ( mieszając od czasu do czasu ) , do momentu aż z borówek zrobi się
Ostra na Słodkoobiad , jak i podwieczorek czy późne leniwe śniadanie.Kluseczki są delikatne i mięciutkie.Świetnie smakują na różne sposoby:* na bogato – czyli z dodatkiem świeżych sezonowych owoców* z prażonym kokosem albo chrupiącymi płatkami migdałów* obsypane cukrem pudrem* albo oblane masełkiem i posypane cukremPycha!Koniecznie spróbujcie!SKŁADNIKI:* serek homogenizowany śmietankowy ( słodki ) – 250 g* jajko – 1 szt* mąka pszenna
Ostra na Słodko