Już za kilka dni Tłusty Czwartek, więc zaczynamy małe przygotowania. Wegańskie pączki są już dostępne coraz częściej nie tylko w roślinnych knajpkach, ale również w niektórych
Bananowe PoleZrobiło się tylko odrobinę cieplej, a mnie już ciągnie w stronę lekkich ciast bez pieczenia. Mają one niewątpliwą zaletę robi je się bardzo szybko, zwłaszcza jeśli
Cynamonowe szczęścieW temacie karnawału mam dziś dla was propozycję na przekąskę. Trufle uwielbiam, a te które dzisiaj dla was przygotowałam to poezja smaku i aromatu. Podstawą trufli
vaniliowoczekoladowaPrincessa kokosowa - znacie, lubicie? Dzisiaj przygotowałam dla Was odchudzoną wersję tych pysznych wafelków. Przygotowanie to kwestia zaledwie kilku minut, później muszą spędzić godzinkę w zamrażalce i
Kuchnia EllieCiasto Kokosowe Bounty – Bardzo lubię batonika bounty i jest to jeden z moich ulubionych batoników. Postanowiłam więc przygotować pyszne ciasto zainspirowane jego smakiem. Upiekłam wilgotny, kakaowy
Mała CukierenkaUwielbiam owoce pieczone z dużą ilością kruszonki, a ta egzotyczna wersja crumble powstała już dobre kilka lat temu i do dziś świetnie sprawdza się jako pyszny
Di gotujeCurrrrrrrrrrrry me :) Lubicie kuchnię azjatycką? Jeżeli tak - ten przepis pokochacie! Idealnie kremowe curry, wyraziste i mega zdrowe. W ten zimowy wieczór przenieśmy się do gorrrącej
CzarnawisienkaTarta kokosowa bez pieczenia – kto by pomyślał, że to trzeci przysmak składający się z prawie tych samych składników. Deser z białą czekoladą i ciasto agrestowe
RelaxtimeO domowym mleku kokosowym czytałam już dawno. W internecie jest mnóstwo przeróżnych przepisów z jego wykorzystaniem. W dobie alergii, różnych skaz pokarmowych czy nietolerancji laktozy
Kulinarne przygody GatityMega prosty i mega dobry deser. Idealny dla zapracowanych. Możecie użyć do niego dowolnych orzechów. U mnie płatki kokosowe, ale zarówno wiórki kokosowe, płatki migdała czy
CzarnawisienkaTo jedne z moich ulubionych ciasteczek, które nigdy mi się nie znudzą! Są baaardzo delikatne, kruche i cudownie pachną. Czekoladowo-kokosowy posmak sprawia, że naprawdę niesamowicie
Di gotujePrzepyszne! Kruche ciasto ze świeżym ananasem i wiórkami kokosowymi z dodatkiem suszonych daktyli i posypane kokosowo – maślaną kruszonką. Rewelacyjne, jedne z najlepszych połączeń! Musicie spróbować
Oryginalny smakUwielbiam kaszę jaglaną w każdej postaci – na wytrawnie, jak i na słono. Pokochałam ją jeszcze bardziej, od kiedy odkryłam, jak cudownie komponuje się zmiksowana z
Flymetothespoonskładniki: 1 opakowanie wafli 150 g wiórek kokosowych 200 g masła 220 g cukru 125 ml mleka wykonanie: Mleko podgrzewamy z cukrem oraz masłem do połączenia
Domowy Smak Jedzenia