z kokosem - 4139 przepisów (strona:163/276)

Kokosanki 173

MASA; Margarynę rozpuścić z cukrem , dodać mleko , cukier waniliowy, kakao. Gotować na małym ogniu około 10 minut. Masę ostudzić . 6. Kwadraty ciasta zamaczać w masie i obtaczać w kokosie i orzechach. 7. Kokosanki odstawić na godzinę do zastygnięcia

Sama słodycz i szczypta chili
Sałatka z kaszą pęczak na słodko 173

pęczak Składniki ;około 2 szkl kaszy pęczak1/ 2 brzoskwinie w syropie1 banan4 łyżki jogurtu brzoskwiniowego1 cukier wanilinowysuszone owoce kandyzowane ;- malutka garstka suszonych bananów- malutka garstka suszonych moreli- malutka garstka kokosu w kosteczkach- malutka garstka suszonego ananasa, suszone mangoKaszę umyć i ugotować z 1lub 2 łyżkami cukru . Kasza ma być miękka ale nie za bardzo . Wszystkie owoce pokroić w paseczki

Sama słodycz i szczypta chili
Sernik kokosowy na biszkoptach 178

Sernik kokosowy na biszkoptach To połączenie sera z jogurtem brzoskwiniowym  i kokosem .Składniki :600 g sera białego półtłustego 1 szkl cukru1 cukier wanilinowy Dr .Oetkera1 budyń waniliowy Winiary400 g jogurtu brzoskwiniowego gęstego150 g wiórek kokosowych6 jajek2 łyżki kaszy mannyokoło 20 biszkoptów Sposób przygotowania1. Ser przepuścić przez praskę lub zmielić na maszynce. 2. Dodać żółtka , cukier , cukier wanilinowy

Sama słodycz i szczypta chili
Super sernik Sądeckiego PTT Beskid 197

minut. Po upieczeniu sernik odstawić do wystudzenia.Składniki na warstwę bezowo - kokosową:4 białka pozostałe z ciasta i masy serowej 4 łyżki cukru kryształu 10 dag kokosu Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier i miksujemy. Na koniec wsypujemy wiórki kokosowe i łączymy razem z masą z białek. Masę bezową rozsmarowujemy na podpieczony sernik

Apetyczna babeczka
CIASTO Z WIŚNIAMI I KOKOSOWĄ KRUSZONKĄ 147

Przepis na ciasto znalazłam na blogu Jaskinia Smaku TUTAJ. Wyglądało bardzo apetycznie, więc korzystając z jednodniowego ochłodzenia postanowiłam odważyć się włączając piekarnik :-) i upiec ciacho.Polecam

Walijskie Pichcenie
Torty galeria 327

Tort czekoladowy z kokosem i owocami Tort z adwokatem i truskawkami Torcik czekoladowy Tort makowy Tort makowo kokosowy Tort czekoladowy z śliwkami Tort bezowy Pavlowa Tort śmietankowo jabłkowy Tort śmietankowy z brzoskwiniami         Tort orzechowo kokosowy     Tort schwarcwaldzki Tort piernikowy Tort miodowy z kremem Tort tiramisu Tort czekoladowy z truskawkami

Ala piecze i gotuje
Kopytka z dyni – dziś bez hipsterów ale z telewizją w tle 155

buczenie prowadzącej. Pani prowadząca oświadczyła, że będzie walczyć oraz nie ma lipy i trzeba zapier**lać. Ujęła to bardziej literacko. Potem wystąpił kucharz z zacięciem na hipstera oraz Pan Kokos w postaci lodów. Mieliśmy wiórki z kokosa, mleczko kokosowe, miąższ z kokosa, wodę kokosową, skorupki z kokosa, mascarpone i nieustające kląskanie prowadzącej, która w pewnym momencie radośnie oświadczyła, że jest

ladykitchen
Inne śniadanie 162

Składniki -jabłka -gruszki -mleko sojowe Alpro -masło orzechowe Primavika -otręby z żurawiną Sante -jogurt naturalny - niekoniecznie Do blendera włóż obrane jabłka i gruszki. Dodaj masla orzechowego Primavika z dodatkiem kokosu- doskonałe połączenie i słodki smak sprawią , że nie będziesz potrzebować cukru dodatkowo! Zmiksuj wszystko. Dodawaj powoli mleka sojowego Alpro . I miksuj do uzyskania pożądanej konsystencji. Wylej do miseczek. Na środek

Z Kuchni Do Kuchni
śliwkowiec z kokosową nutą... 150

posypać je wiórkami kokosowymi dodać śliwki bez pestek piec w 200C około 40 minut-do suchego patyczka wystudzone ciasto posypać pudrem cukrem ciasto jest lekkie, puszyste z nutą kokosu ze śliwkami........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Racuszki kokosowo-orzechowe z dodatkiem rumu 204

kokosowych  2 garście posiekanych orzechów włoskich  kilka łyżek rumu  olej do smażenia  do dekoracji  cukier puder  dżem truskawkowy  aronia ze słoiczka  kokos do posypania  Przygotowanie:  W misce żółtko ucieramy z cukrem, dodajemy zsiadłe mleko oraz mąkę i kokosowe wiórki z orzechami oraz rum, dokładnie mieszamy całość. W drugiej misce ubijamy

Moja smaczna kuchnia
Miodowe karmelki 547

roztapiamy. Następnie dodajemy miód ok. 3 minut zostawiamy na gazie mieszając:). Po tym czasie zdjemujemy z gazu i dodajemy sodę.Mieszamy /masa się spienia/. Wylewamy na matę i posypujemy kokosem lub migdałami.lekko przestygniętą masę zwijamy w rulon. Po ostygnięciu kroimy:)   / źródło przepisu "Kuchnia" blog lawendowy dom/. Przepis bierze udział w akcji

Anioły w kuchni
Pomarańczowo-czekoladowe pancakes 160

swoje ulubione. Z ulubionymi dodatkami, wytrawne lub na słodko. A jakie my kochamy? Zdecydowanie na słodko:) Mama klasyczne, a ja i tato -wszystkie: z bananem, serkiem, marchewką, jabłkiem, kokosem lub wszystkim innym co nie ucieka. Te nasze niedzielne są wyjątkowe. Bo jemy je zawsze razem. Przy kubku kawy lub herbaty, albo ze szklanką soku. I tak było wczoraj

Czarnawisienka
Amerykańskie muffiny 152

Składniki:230 g mąki pszennej2 łyżeczki proszku do pieczenia2 jajka180 ml mleka50 g roztopionego masła1 łyżeczka cynamonu180 g borówek amerykańskich100 ml miodu1 garść kokosuPrzygotowanie:Połącz suche

Czarnawisienka
Ciasto kokosowe z kremem budyniowym (bez glutenu, mleka i jajek) 185

pachnące kokosem i wanilią ciasto upiekłam z okazji Dnia Mamy. Słodycz kremu zaskakująco przełamuje soczysty granat. Oczywiście wierzch można posypać innymi owocami - borówkami, porzeczkami czy poziomkami. Też będzie pyszne :) Składniki ciasta: mleko sojowe lub ryżowe 1 szklanka ocet jabłkowy 2 łyżeczki olej  1/2 szklanki mąka bezglutenowa (mix uniwersalny) 1 i 1/2 szklanki mąka kokosowa  1/2 szklanki proszek

głodny alergik

Proponowane wyszukiwania