Trufle już od dłuższego czasu były na mojej liście "do zrobienia". Postawiłam na moje ulubione smaki, czyli połączenie kokosu z białą czekoladą. Wyszły rozpływające się w ustach! Ciężko było robić zdjęcia, kiedy nachylałam się nad truflami i uderzał mnie zapach kokosowy. Automatycznie ręka sięga po jednego:) Gdyby Was zaskoczyło skąd taki kolor - to wynik dodania barwnika spożywczego. Składniki
pink envelopetakie smaczne (nadzienie zdominuje łagodny smak drożdżowego ciasta). Zwijamy rogaliki, układamy na blasze wyłożonej papierem (nie za blisko bo trochę rosną), smarujemy białkiem i posypujemy grubym cukrem, orzechami lub kokosem. Pieczemy około 15 minut, aż będą złote. Smacznego
les mirabellesbagietką z masłem ziołowym. I mamy lekki obiad na gorący dzień. A na deser? Kawałek ciasta według przepisu Marthy Stewart- najcudowniejsze połączenie smaków jakie ostatnio próbowałam. Jagody, limonka i kokos- wszystko to w wilgotnym miękkim cieście (dodatek maślanki czyni cuda!). Polecam koniecznie, dopóki jeszcze są jagody! Przepis znajdziecie u Marthy albo (pięknie obfotografowany) w ogrodach babilonu . A do tego dziewicze
les mirabellesmiłości. No cóż, tak właśnie jest. Jednak ja nigdy nie zatrzymuję się na pierwszym dnie, szukam następnego i następnego. Młoda dziewczyna, Amanda, właścicielka malutkiej restauracji nie zbija kokosów. Kulinarny antytalent, ma jedynie stałych klientów - przyjaciół, staruszków, którzy od lat u niej jadają. W sumie, nic od lat też się nie zmienia, więc przyzwyczajeni do tych samych smaków, przychodzą
W kuchni Karmel-itkidodatku jest bardzo szybkie w przygotowaniu. Trzeba tylko cierpliwie podążać za przepisem, krok po kroku i wszystko się uda, a to dzięki świetnym przepisom Jadłonomii . Drugie ciasto, pinacolada, pachnie kokosem i ananasami, jest lekkie, biszkoptowe z delikatnym kremem budyniowym. Idealne do filiżanki małej czarnej. Poezja – spróbujcie sami:). Brownie idealne Składniki na małą blachę (piekłam w okrągłej o średnicy
Qlinarnie i Qlinarniespodzie z 2 mąk z bezą . N iestety nie udało mi się dowiedzieć, jakiej mąki użyto, ale wiem na pewno, że nie pszennej. Może z ciecierzycy i kokosu? Wnętrze restauracji (nie moje kolory, ale nie ma co grymasić, chodzi przecież o jedzenie). W tle spokojna muzyka, umożliwiająca delektowanie się posiłkiem. Polecam z czystym sumieniem, nie tylko wegetarianom. Można tutaj
Qlinarnie i QlinarnieKowalski sp. j. Cena: 1,40 zł. Masa netto: 38 g. Na plus na pewno jest duża zawartość nieprzetworzonych ziaren owsa – źródła błonnika i minerałów. I smak ciasteczek - rewelacja – kokos i czekolada idealnie się uzupełniają. Niestety w składzie figurują: syrop glukozowy i tłuszcz palmowy. Jeśli ciastka nie zawierałyby ww. składników, ceny byłaby wyższa, co pewnie wpłynęłoby na decyzję wielu kupujących
Qlinarnie i QlinarniePrzepis na ciasto pochodzi z serwisu Mojeciasto.pl. Miłośnikom kokosu na pewno będzie smakował, krem jest naprawdę wyjątkowy. Ciasto: 1 kostka margaryny 2,5 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenie 4 żółtka 300 g dżemu z czarnej pożeczki krem 1 kostka margaryny 1 szklanka kaszki manny 1 szklanka wiórków kokosowych 1 szklanka cukru 1 szklanka czystej
Jadło i czytadłotermoobiegiem. Po tym czasie sprawdzam patyczkiem, jeśli ciasto jest upieczone to wykładam do ostudzenia. Polewę delikatnie podgrzewam w mikrofalówce ( około 15 sekund ) i rozprowadzam na całości ciasta. Czasem posypuje kokosem. Smacznego
Kuchnia z widokiem na ogródMałe okrąglutkie a jakie smaczne. Nie mogłam się od nich oderwać. Ciasteczka przełożyłam pastą pomarańczową z cynamonem. Wyobraźcie sobie ich smak- mak, kokos, pomarańcze i cynamon… Bo kto nie lubi pochrupać sobie ciasteczek? 2 szklanki mąki pszennej 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 70 g cukru 10 g cukru waniliowego 180 g margaryny 40 g maku 20 g wiórków
VioletoweKucharzenieogniu do zgęstnienia sosu. -Doprawić do smaku solą . -Podawać z ryżem ugotowanym na sypko i świeżą surówką /u mnie szpinakowa z ananasem i wiórkami kokosu
Zakamarki mojej kuchnidesire more sweetness add brown sugar to your personal taste. Click here to read this in Polish: Jeżeli lubisz Piña Colada zrób na śniadanie owsiankę z ananasem i kokosem
Food Polkawmieszać w masę bananową. Wyłożyć do okrągłej , u mnie 16 cm foremki, wyłożonej papierem do pieczenia i piec około 50 minut w 170 stopniach. Wierzch udekorować polewą oraz posypać kokosem. Wspaniale smakuje na zimno z dodatkiem herbaty wiśniowej BIFIX Owoce wiśni zawierają w swoim składzie wiele cennych witamin i soli mineralnych, a także kwasy owocowe, które wspomagają pracę
Z Kuchni Do KuchniBrzmi zbyt różowo? Lepiej tak niż myśleć tylko odcieniami szarości. Nie, nie jestem zakochana ;) Po prostu odpowiednio czekoladowe śniadanie jest lekiem na całe zło codzienności! KASZA QUINOA Z KOKOSEM, CZEKOLADĄ I GRANATEM /własny;/ dla 1 osoby 1/2 szklanki kaszy quinoa (u mnie czarnej) 1 szklanka chudego mleka 1 łyżka masła klarowanego 2 łyżki wiórków kokosowych 1 pełna
W kuchni Karmel-itkipistacjowy z powodzeniem nada się na różne okazje, czy uroczystości rodzinne. Wybór smaku i dodatków zależy od upodobań. Można zamiast migdałów dać zmielone orzechy (włoskie lub laskowe), czy też kokos (również zmielony), a smak zaostrzyć odrobiną alkoholu. Nie bez powodu ciasta bez pieczenia cieszą się zawsze dużą popularnością. Raczej proste w przygotowaniu, nikogo nie zaskoczą zakalcem i ogólnie – zawsze
mojewypiekiinietylko