puszkę mleka A-Tip, które zawsze kupuję, bo w przeciwieństwie do innych obecnych w sklepach (zwykłych, nie ze zdrową żywnością) ma w swoim składzie tylko 2 składniki, czyli kokos i woda. A raczej, jak się okazuje, miało, bo tym razem jednak coś mnie skłoniło, żeby przeczytać skład jeszcze raz i jakież było moje zdziwienie, gdy lista składników z 2 wydłużyła
Zdrowa Kuchnia Sowydrugim zostawiłam podstawę z tortownicy, bo trochę mi przywarło i bałam się, że się rozleci przy zdejmowaniu). Polałam je rozpuszczoną na parze czekoladą z mlekiem i lekko posypałam kokosem (drugie orzechami włoskimi). Ukroiłam jeszcze ciepły kawałek i z zadowoleniem stwierdziłam, że ciacho jest pierwsza klasa:) Rekomendacją niech będzie opinia mojej córki: "Nawet niezłe, choć lepsze by było
Zdrowa Kuchnia SowyKasza jaglana w śniadaniowej (lub deserowej), bardzo kokosowej odsłonie:) Kiedyś za kokosem nie przepadałam, teraz używam go częściej, a w tej jaglance zapragnęłam mocno poczuć kokosowość i mi się udało:) Czytaj więcej
Zdrowa Kuchnia Sowynaturalnym. Masa netto: 145 g Wartość odżywcza w 100g produktu - 2237,7kJ/ 532,8kcal MOJA OPINIA: Ciastka kruchutkie i bardzo kokosowe. Idealne do herbaty lub ciepłego mleczka :) Uwielbiam kokos, dlatego zostaję wierną fanką tych ciastek. Opakowanie zawiera całkiem sporo ciasteczek - jest czym dzielić domowych łakomczuchów. Zapraszam na fanpage Piasta - http://www.facebook.com/pages/S%C5%82odkie-Inspiracje/253574068078537?ref=ts oraz do odwiedzenia strony internetowej
kolorowotorcikowomasła -4,5 szklanki mąki orkiszowej pełnoziarnistej -ok.7 łyżek ksylitolu(może być cukier) -2 mniejsze jajka -3 żółtka -3 łyżeczki proszku do pieczenia -ziarna słonecznika, pestki dyni, migdały, kokos(do posypania) -2 białka+ 3 łyżeczki ksylitolu rozbełtane(do posmarowania ciastek) Do miski wsypać mąkę, ksylitol, jajka, żółtka, proszek do pieczenia i pokrojone w kostkę masło. Szybko zagnieść jednolite ciasto(gdyby
Smaczne ZdroweWracam do was po krótkiej przerwie z ciastem "łabędzi puch". Typowo wiosenne, akurat na taką pogodę jaką mamy za oknem:) Ciasto składa się z biszkoptu, masy, posypki z kokosu i dodający nutki całemu placuszkowi dżem z czarnej porzeczki! Oczywiście wiele osób może się z tym połączeniem nie zgodzić, bo ilu ludzi tyle gustów. Jednak dla wielbicieli nowych smaków, miłośników porzeczki
Smaczne ZdrowePyszne, kruche ciasteczka z kokosem i żurawiną już znalazły swoich wielbicieli:) Bardzo ciekawe połączenie, chyba jeszcze nigdy nie jadłam takich ciasteczek, a znalazłam je tutaj . Wychodzi około 60 sztuk. Składniki: -220g masła pokrojonego w kostkę -0,5 szklanki ksylitolu -2 łyżki mleka -1 łyżka cukru waniliowego -1/2 łyżeczki soli -410g mąki orkiszowej białej
Smaczne Zdrowebłogiego lenistwa, proponuję spędzić na tarasie z rodzinką, popijając pyszne, orzeźwiające, truskawkowo-malinowe smoothie!:) Chyba nic więcej nie muszę pisać-trochę podobne do owoców zmiksowanych z jogurtem, jednak dodatek kokosu sprawia, że smoothie jest wyjątkowe. Na początku (jeśli zrobimy z mrożonych owoców) wyjdzie nam truskawkowo-malinowy sorbet..znalezione tutaj. Baardzo mocno polecam! Składniki: -1 puszka śmietanki kokosowej (400ml
Smaczne Zdroweksylitolem. Dodałam także czekolady słodzone cukrem brzozowym ( dla wegan- bez mleka ) i tak oto powstały suuuper zdrowe, bezcukrowe, bezglutenowe oraz bezmleczne przepyszne ciasteczka meeega kokosowe. Gorąco polecam, szczególnie wielbicielom kokosu i czekolady. :-) Składniki na ok.15 sztuk :- 160 ml mleka kokosowego- 2 łyżki cukru kokosowego ( dałam brzozowy- ksylitol)- 5 łyżek mąki kokosowej ( 100g)- 100g wiórków kokosowych- 75g mlecznej czekolady (dałam
Smaczne ZdroweZaraz po zmiksowaniu, a jeszcze przed zamrożeniem ich smak był niesamowity. Truskawki i kokos idealnie ze sobą współgrały, tworząc delikatne różowe lody. Sezon na truskawki jest dawno rozpoczęty, więc lody nie mogły być innego smaku. Składniki : 200 g truskawek* 200 ml śmietany kremówki 400 ml mleka kokosowego (1 puszka) 120 g cukru sok z 1/2 limonki
Zabawa smakiemBiszkopt orzechowy razy 25 jajek5 łyżek cukru3 łyżki mąki pszennej1 łyżka mąki ziemniaczanej1,5 łyżeczki proszku do pieczenia2 łyżki orzechów włoskich mielonych BackMitBlat kokosowy4 białka200 g cukru200 g kokosu KrestoKrem czekoladowy6 jajek1,5 szk cukru150 g gorzkiej czekolady3 łyżki płaskie ciemnego kakao500 g masła lub margarynydżem brzoskwiniowyorzechy włoskie mielone Przygotowanie: Biszkopt orzechowy - upiec 2 spody; białka
Ala piecze i gotujełyżki kakao 2 łyżeczki cynamonu 3/4 szk cukru 2 łyżki miodu 100 g margaryny 1 szk mąki pszennej 2 jajka 1 łyżeczka proszek do pieczenia do dekoracji lukier, kokos barwnik czerwony orzeszki czerwone Przygotowanie: Wodę, kakao, cynamon, cukier, miód, margarynę włożyć do garnka, mieszając doprowadzić do wrzenia. Zdjąć z ognia i ostudzić. Do zimnej masy dodać mąkę wymieszaną z proszkiem
Ala piecze i gotujerozpuszczenia. Masę wylać do płaskiego naczynia i pozostawić do całkowitego ostudzenia, najlepiej na całą noc. Z masy formować kuleczki i obtaczać w zależności od tego jakie mamy dekoracje. Kokos, kolorowe posypki, kakao, migdały, orzechy mielone. Ponownie odłożyć w zimne miejsce żeby stężały. Jeśli masa będzie się mocno kleić do rąk moczyć ręce delikatnie w zimnej wodzie
Ala piecze i gotujełyżek słodkiej śmietanki Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i dodajemy parę łyżek śmietanki. Babkę można modyfikować na kilka różnych sposobów: v można dodać do ciasta 1/3 szkl. maku, kokosu lub migdałów w płatkach i otrzymamy w kilku pysznych smakach v można dodać do części ciasta kakao lub kawę i tą częścią polać po wierzchu i mamy babę
Mia Cucina Sofieta