Pyszne, kruche ciasteczka z kokosem i żurawiną już znalazły swoich wielbicieli:) Bardzo ciekawe połączenie, chyba jeszcze nigdy nie jadłam takich ciasteczek, a znalazłam je tutaj . Wychodzi około 60 sztuk. Składniki: -220g masła pokrojonego w kostkę -0,5 szklanki ksylitolu -2 łyżki mleka -1 łyżka cukru waniliowego -1/2 łyżeczki soli -410g mąki orkiszowej białej
Smaczne Zdrowebłogiego lenistwa, proponuję spędzić na tarasie z rodzinką, popijając pyszne, orzeźwiające, truskawkowo-malinowe smoothie!:) Chyba nic więcej nie muszę pisać-trochę podobne do owoców zmiksowanych z jogurtem, jednak dodatek kokosu sprawia, że smoothie jest wyjątkowe. Na początku (jeśli zrobimy z mrożonych owoców) wyjdzie nam truskawkowo-malinowy sorbet..znalezione tutaj. Baardzo mocno polecam! Składniki: -1 puszka śmietanki kokosowej (400ml
Smaczne Zdroweksylitolem. Dodałam także czekolady słodzone cukrem brzozowym ( dla wegan- bez mleka ) i tak oto powstały suuuper zdrowe, bezcukrowe, bezglutenowe oraz bezmleczne przepyszne ciasteczka meeega kokosowe. Gorąco polecam, szczególnie wielbicielom kokosu i czekolady. :-) Składniki na ok.15 sztuk :- 160 ml mleka kokosowego- 2 łyżki cukru kokosowego ( dałam brzozowy- ksylitol)- 5 łyżek mąki kokosowej ( 100g)- 100g wiórków kokosowych- 75g mlecznej czekolady (dałam
Smaczne ZdroweZaraz po zmiksowaniu, a jeszcze przed zamrożeniem ich smak był niesamowity. Truskawki i kokos idealnie ze sobą współgrały, tworząc delikatne różowe lody. Sezon na truskawki jest dawno rozpoczęty, więc lody nie mogły być innego smaku. Składniki : 200 g truskawek* 200 ml śmietany kremówki 400 ml mleka kokosowego (1 puszka) 120 g cukru sok z 1/2 limonki
Zabawa smakiemBiszkopt orzechowy razy 25 jajek5 łyżek cukru3 łyżki mąki pszennej1 łyżka mąki ziemniaczanej1,5 łyżeczki proszku do pieczenia2 łyżki orzechów włoskich mielonych BackMitBlat kokosowy4 białka200 g cukru200 g kokosu KrestoKrem czekoladowy6 jajek1,5 szk cukru150 g gorzkiej czekolady3 łyżki płaskie ciemnego kakao500 g masła lub margarynydżem brzoskwiniowyorzechy włoskie mielone Przygotowanie: Biszkopt orzechowy - upiec 2 spody; białka
Ala piecze i gotujełyżki kakao 2 łyżeczki cynamonu 3/4 szk cukru 2 łyżki miodu 100 g margaryny 1 szk mąki pszennej 2 jajka 1 łyżeczka proszek do pieczenia do dekoracji lukier, kokos barwnik czerwony orzeszki czerwone Przygotowanie: Wodę, kakao, cynamon, cukier, miód, margarynę włożyć do garnka, mieszając doprowadzić do wrzenia. Zdjąć z ognia i ostudzić. Do zimnej masy dodać mąkę wymieszaną z proszkiem
Ala piecze i gotujerozpuszczenia. Masę wylać do płaskiego naczynia i pozostawić do całkowitego ostudzenia, najlepiej na całą noc. Z masy formować kuleczki i obtaczać w zależności od tego jakie mamy dekoracje. Kokos, kolorowe posypki, kakao, migdały, orzechy mielone. Ponownie odłożyć w zimne miejsce żeby stężały. Jeśli masa będzie się mocno kleić do rąk moczyć ręce delikatnie w zimnej wodzie
Ala piecze i gotujełyżek słodkiej śmietanki Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i dodajemy parę łyżek śmietanki. Babkę można modyfikować na kilka różnych sposobów: v można dodać do ciasta 1/3 szkl. maku, kokosu lub migdałów w płatkach i otrzymamy w kilku pysznych smakach v można dodać do części ciasta kakao lub kawę i tą częścią polać po wierzchu i mamy babę
Mia Cucina Sofietamiękkiego masła ¾ szklanki cukru 4 jajka 3 żółtka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 szklanki posiekanych, suszonych bakalii (rodzynki, morele, mango, daktyle, figi, żurawina, śliwki, kokos, skórka pomarańczowa) 1/2 szklanki migdałów i orzechów włoskich 1 łyżka ekstraktu z wanilii lub cukier z prawdziwą wanilią 3 łyżki rumu Polewa: ¾ szklanki cukru pudru 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżka wody
Mia Cucina Sofietadeseru już i teraz bez planowania . Powyciągałam wszystko co choćby trochę przypominało produkty potrzebne do zrobienia tego deseru. Zamiast śmietanki-napój sojowy ( takie mleko o smaku lekko waniliowym) , sproszkowany kokos , z braku świeżych owoców konfitura. I co powiecie na to , że deser wyszedł palce lizać ? Czas: 10 minut + zastyganie Składniki: 1 szklanka mleka sojowego ( napój sojowy Alpro Soya) 3 łyżki
Buniabaje w kuchnijedno palenie. Już wiem , że cały wosk kupię. Zachód słońca w raju , bogaty zapach kokosa , drzewa cedrowego i kwitnących kwiatów obiecują wieczór luksusowego spokoju. Świeży. Słodki i przyjemny. Kokos wyczuwalny delikatnie. Trochę męski. Już ostatni wosk to Beach Wood czyli intrygujący zapach łączący w sobie nuty orzeźwiającego wiatru , soli morskiej i drewna dryfującego wśród spienionych fal. Tez tylko jedno palenie
Magiczne Życie MartyNigdy bym nie pomyślała żeby wymieszać makaron ze szpinakiem i kokosem. Ten zapach! Choć nie był aż tak bardzo wyczuwalny olej w potrawie to jednak zapach unoszący się w kuchni był nie do opisania. Olej kokosowy firmy LABORATORIUM BIOOIL jest najwyższej jakości olejem z pierwszego tłoczenia, tłoczonym na zimno i nieoczyszczonym. Dzięki temu posiada typowy dla kokosa wspaniały smak
Magiczne Życie Martylubi tej pysznej kawy? Ja od czasu do czasu zaszywam się z filiżanką domowego cappuccino z odrobiną bitej śmietany bądź robię ją z kokosem. Polecam bo jest pyszna! Składniki :* 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej* pół szklanki wrzątku bądź jeśli mamy to pół szklanki kawy z ekspresu* pół szklanki ciepłego mleka skondensowanego * bita śmietana i posypka czekoladowa do dekoracji Przygotowanie :Kawę
Magiczne Życie Martynajlepiej wykonać w keksówce o wymiarach 200x110x75 lub 260x110x75, ja upiekłam ją w małej foremce z połowy składników. Zamiast polewy czekoladowej możemy oprószyć ciasto cukrem pudrem, dla wzmocnienia smaku kokosu możemy też posypać rozsmarowaną czekoladę wiórkami kokosowymi (ważne, by zrobić to od razu, zanim czekolada zastygnie). Babka kokosowa z białek Składniki: 6 białek szczypta soli 100g cukru pudru 100g wiórków
Smakołyki BerenikiKlasyczna - Biała z Wiśnią- Biała z Makiem- Biała z Orzechami Laskowymi i Rodzynkami - Biała Klasyczna- Mleczna Klasyczna - Mleczna z Chrupkami- Mleczna z Anyżem- Mleczna z Orzechami Laskowymi- Mleczna z Kokosem- Mleczna z Wiśnią (z nadzieniem wiśniowym) - Mleczna z Migdałami (całe kawałki) INNE:np. migdały w czekoladzie lub pojedyncze, wyjątkowe pralinki w wydaniu de luxe, już zapakowaneczy też czekoladowe pudełka
W kuchni Karmel-itki