Naleśniki to danie mojego dzieciństwa. Uwielbiam je pod każdą postacią, choć przeważnie przygotowuję wersję słodkie. Moja ulubiona kombinacja – tradycyjne pszenne naleśniki smażone na maśle klarowanym
365 dni dookoła kuchniWiecie, że pierwszą partię trufli zjadłam sama zaledwie w... dwa wieczory! Smakują naprawdę niesamowicie i po spróbowaniu jednej ma się ochotę na drugą, trzecią i kolejną
Di gotujeOstatnio Instagram oszalał na punkcie tego przepisu! Na całym mnóstwu profili - i to nie tylko kulinarnych - pojawiała się ten pomarańczowy wegański budyń jaglany. Jego autorką jest
Kulinarne przygody GatityJuż za kilka dni Tłusty Czwartek, więc zaczynamy małe przygotowania. Wegańskie pączki są już dostępne coraz częściej nie tylko w roślinnych knajpkach, ale również w niektórych
Bananowe PoleZrobiło się tylko odrobinę cieplej, a mnie już ciągnie w stronę lekkich ciast bez pieczenia. Mają one niewątpliwą zaletę robi je się bardzo szybko, zwłaszcza jeśli
Cynamonowe szczęścieW temacie karnawału mam dziś dla was propozycję na przekąskę. Trufle uwielbiam, a te które dzisiaj dla was przygotowałam to poezja smaku i aromatu. Podstawą trufli
vaniliowoczekoladowaPrincessa kokosowa - znacie, lubicie? Dzisiaj przygotowałam dla Was odchudzoną wersję tych pysznych wafelków. Przygotowanie to kwestia zaledwie kilku minut, później muszą spędzić godzinkę w zamrażalce i
Kuchnia EllieCiasto Kokosowe Bounty – Bardzo lubię batonika bounty i jest to jeden z moich ulubionych batoników. Postanowiłam więc przygotować pyszne ciasto zainspirowane jego smakiem. Upiekłam wilgotny, kakaowy
Mała CukierenkaUwielbiam owoce pieczone z dużą ilością kruszonki, a ta egzotyczna wersja crumble powstała już dobre kilka lat temu i do dziś świetnie sprawdza się jako pyszny
Di gotujeCurrrrrrrrrrrry me :) Lubicie kuchnię azjatycką? Jeżeli tak - ten przepis pokochacie! Idealnie kremowe curry, wyraziste i mega zdrowe. W ten zimowy wieczór przenieśmy się do gorrrącej
CzarnawisienkaTarta kokosowa bez pieczenia – kto by pomyślał, że to trzeci przysmak składający się z prawie tych samych składników. Deser z białą czekoladą i ciasto agrestowe
RelaxtimeO domowym mleku kokosowym czytałam już dawno. W internecie jest mnóstwo przeróżnych przepisów z jego wykorzystaniem. W dobie alergii, różnych skaz pokarmowych czy nietolerancji laktozy
Kulinarne przygody Gatity