Tapioka to skrobia z korzenia manioku i świetnie sprawdza się w daniach bezglutenowych. Zalecana jest również alergikom. Składa się z niewielkich ilości białka i lekkostrawnych węglowodanów
Di gotujeKilka razy opublikowałam Wam przepisy z bitą śmietaną sporządzoną z mleczka kokosowego - przykłady znajdziecie na końcu tego wpisu. Często mnie pytacie o ubijanie śmietanki i niektórzy
Di gotujePrzyznam szczerze, że na święta nie upiekłam jeszcze żadnych pierniczków i dopiero wszystko przede mną. Pewnie zacznę swoje „pierniczenie” już jutro, a i tak
FitkotSkładniki ( tortownica 18cm): 1 szklanka mąki pszennej (dałam pełnoziarnistą) ½ szklanki cukru ( dałam brązowy) w tym 1 łyżka cukru z wanilią 1 szklanka wiórków kokosowych 1 czubata
Słodkie zapomnienieNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Słodkie zapomnienieNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Słodkie zapomnienieNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Słodkie zapomnienieBardzo szybkie w wykonaniu, smaczne a do tego zdrowe, kruche ciasteczka orzechowe. Dla mnie strzał w dziesiątkę :D przepis znalazłam na istagramie na be
Słodkie zapomnienieTe kuleczki nie tylko wyglądają uroczo, ale są także przepysznym i zdrowym deserem. Dodatkowo ich przygotowanie zajmuje dosłownie kilka minut! Do ich przyrządzenia użyłam mąki
Di gotujeWersja deseru, który ładnie wygląda, ale przy jedzeniu ubrudzimy się jak dzieci😁 Każdemu błyszczą oczka na widok ciastka, ciasta czy tortu. A widząc przed sobą mini
Zdrowie i pysznie na talerzuWygląda pięknie, nieprawdaż? I jak smakuje... Połączenie kokosa, ananasa, śmietany i chrupiących wafelków. Ciasto idealne na święta i na sylwestrową imprezę. W dodatku jest proste w
Bernika - moj kulinarny pamietnikNie wyobrażam sobie rozpoczęcia dnia od... kubka kawy, lekko posłodzonej i obowiązkowo z dużą ilością mleka. Tak, wiem że to niezdrowe, ale... cóż... Uwielbiam również kokosowe
Di gotujeKolejny patent na wykorzystanie białka roślinnego w czymś innym niż tylko koktajl. Białko wegańskie PREMIUM od Siła Roślin opisywałam szerzej TUTAJ . A wracając do
Zdrowie na języku :PPyszyste, słodkie, owocowe placuszki na drożdżach, smażone na patelni - na rodzinne weekendowe śniadanie. Składniki: 10 g świeżych drożdzy 3/4 szklanki mąki + łyżka, 1/4 szklanki cukru
Lena GotujeTym razem tradycje zachowam i jak to przy weekendzie, mam dla Was przepis na ciasto.🍰 W smaku jak by to określić...rewelacja!😍 Nie dodałam ani
Zdrowie i pysznie na talerzu