Kiedy zobaczyłam to kokosowe ciasto u Gatity-klik wiedziałam, że zrobię je na pewno. Pyszne, wilgotne i kokosowe nieźle współgrało z jabłkami. Ponieważ jest to klasyczne
Pieguskowa KuchniaCiasteczka kokosowe z maszynki to wspomnienie mojego dzieciństwa. Kilka dni temu otrzymałam bardzo sympatyczną przesyłkę od Lidla . Były tam produkty niezbędne do przygotowywania wypieków i ich
Pieguskowa KuchniaPewnie większość z Was wypróbowała już przepis na śnieżny puch a ja przyznaję, że zrobiłam to ciasto po raz pierwszy (choć z pewnością nie ostatni). Wbrew
babka w formieUwielbiam tą tartą - to jedna z moich ulubionych. Pyyycha! Oprócz tego, że jest przepyszna i ekspresowa w przygotowaniu to jeszcze obłędnie kusi zapachem. Ach ten
Di gotujePrzepis na to ciasto podpatrzyłam kiedyś na blogu I love bake , od razu przypomniała mi się „ bananowa-chmurka” i jej wspaniały smak. Całość choć
Smaki Na TalerzuSKŁADNIKI (4 porcje) 250 g śmietany kremówki 36% 250 ml mleka kokosowego 70 g cukru 3 listki żelatyny lub 3 łyżeczki
La grande e la piccola cuocaKiedy zobaczyłam to ciasto tutaj wiedziałam, że będzie pyszne. Efekt mnie bardzo zadowolił… mnie, a raczej moje podniebienie. Połączenie trzech smaków – orzechowego spodu, kokosowej
Smaki Na TalerzuPodobne ciasto możecie znaleźć w kuchni Jordanii, z tymże tamto zawiera więcej cukru, wafelki waniliowe i zamiast połowy wiórek - orzechy pekan. Nie wiem jak tamta, ale
Di gotujeSkładniki spód 190 g- 12sztuk Graham -pieczywo chrupkie 40 g niesłodzonego kakao 65 g z brązowego cukru 85 g masła stopiony Wykonanie Podgrzać piekarnik do175
w mojej kuchniNormalnie super kozak deserek! 😍😎 Dzięki Get-fit 😘 od których otrzymałam przepyszny krem z orzechów laskowych, dzięki czemu moje placuszki były obłędne w smaku
Zdrowie i pysznie na talerzuTa niepozornie wyglądająca miseczka pysznego jedzonka poleca się do konsumpcji 😀 Tylko kilka składników a zapycha strasznie i daje energii na parę godzin 🏃 W przepisie macie linki
Zdrowie i pysznie na talerzuSwego czasu przygotowywałam bardzo dużo pyszności z mąki kokosowej. Teraz zamierzam wrócić do tego „zwyczaju” i w mojej kuchni znów goszczą bardziej lekkie i
Ostra na SłodkoCzy to dzieło sztuki abstrakcyjnej? Nie, ale coś równie szalonego! Wegański boczek z kokosa, czyli kokosowy bekon to nietuzinkowy pomysł na posypkę do dań wegeteriańskich i
Poezja smakuW tym roku dość późno zabrałam się za rabarbar, ale to chyba przez chęć nacieszenia się truskawkami i innymi owocami, które szybciej znikają. Trochę więcej łodyg
FitKotWitam wszystkich w Nowym Roku. Nie wiem jak Wam, ale nam ten miniony rok bardzo szybko zleciał i niestety nie należał do najlepszych. Pożegnaliśmy w nim
Gotowanie z pasją