Przepis na : deser
Te cukierki w smaku bardzo przypominają kupne krówki, ale mamy pewność, że nie ma w nich żadnej niepotrzebnej chemii. Dodatkowo dodałam do nich orzechy i sezam. Oba składniki można pominąć lub zamienić z kokosem lub makiem. Do krówek można dodać też dwie łyżki masła, aby były jeszcze smaczniejsze. Jedyną trudnością w zrobieniu krówek stanowi odpowiednio długie gotowanie, niestety w dużej mierze oparte na wyczuciu (radzę wypróbować sposób z punktu 4). Dobrze przygotowane cukierki będą miały ciągnące środki i ... czytaj dalej...
Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...Problemy z pamięcią i koncentracją mogą wynikać w szczególności z tego co spożywamy. Podczas wzmożonego wysiłku naszego mózgu, potrzebuje on dużej ilości glukozy, gdyż podczas nauki pracuje on na podwyższonych obrotach.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Świetny, prosty przepis na domowe krówki, które uwielbiamy :) Dziękuję i pozdrawiam :)
Jeśli smakują jak krówki to znaczy, że są pyszne. Twoje oprócz smaku mają jeszcze piękny wygląd:)
Dawno temu zrobiłam raz, zniechęciło mnie jednak troszkę długie stanie przy garnku
super wyglądają rewelacja możesz zostać moim obserwatorem :)
u mnie w domu taka masa wzbogacona o masło (po zdjęciu z kuchenki i wystudzeniu wkręca się masło) jest "prawdziwym" kajmakiem, którym polewamy kruche spody i to jest mazurek o który wszyscy się biją ;)pozdrawiam:Rogalikhttp://poszukiwaniasmaku.blox.pl/html
Tak jak koleżanka wyżej uwielbiam krówki! Kupuję kilogramami dla siebie i znajomych prosto od producenta!!! Ale jak bee miała teraz ochotę to sobie zrobię Twoje!!! :)
Dawno temu, jako całkiem młoda "dziewczynka" próbowałam zrobić krówki, ale mi nie wyszły i później zaniechałam już kolejnych podejść. Twoje zdjęcia jednak mnie zachęcają by spróbować jeszcze raz :)
Te wyjdą, tylko trzeba je naprawdę długo gotować :). Powodzenia!
U mnie z bardzo podobnej masy smarowano wafle :) Pozdrowienia :)
bardzo chciałabym je zrobić moim maleństwom...ale niestety: nie możemy używać mlakai cukru białego...czy może ktoś zna jakąś alternatywę podobną smakiem do tych tutaj,ale bez tych dwuch składników?...bo nie wiem,czy mleko sojowe czy ryżowe się do tego nadaje,a to mleko bez laktozy również odpada,bo chodzi o proteiny.pozdrawiam ciepło wszystkich! :)