DOMOWE CUKIERKI A'LA KRÓWKI

DOMOWE CUKIERKI A'LA KRÓWKI

DOMOWE CUKIERKI A'LA KRÓWKI

Przepis na : deser

Te cukierki w smaku bardzo przypominają kupne krówki, ale mamy pewność, że nie ma w nich żadnej niepotrzebnej chemii. Dodatkowo dodałam do nich orzechy i sezam. Oba składniki można pominąć lub zamienić z kokosem lub makiem. Do krówek można dodać też dwie łyżki masła, aby były jeszcze smaczniejsze. Jedyną trudnością w zrobieniu krówek stanowi odpowiednio długie gotowanie, niestety w dużej mierze oparte na wyczuciu (radzę wypróbować sposób z punktu 4). Dobrze przygotowane cukierki będą miały ciągnące środki i ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przepisy Aleksandry

Warto przeczytać

Dieta Pegan - na czym polega?

Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?

Czytaj dalej...

Dieta na pamięć i koncentrację

Problemy z pamięcią i koncentracją mogą wynikać w szczególności z tego co spożywamy. Podczas wzmożonego wysiłku naszego mózgu, potrzebuje on dużej ilości glukozy, gdyż podczas nauki pracuje on na podwyższonych obrotach.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Które orzechy są najzdrowsze?

Małe zestawienie orzechów.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Chocoholiczka, 31 stycznia 2013 09:26:57

Świetny, prosty przepis na domowe krówki, które uwielbiamy :) Dziękuję i pozdrawiam :)

Magda, 31 stycznia 2013 09:50:56

Jeśli smakują jak krówki to znaczy, że są pyszne. Twoje oprócz smaku mają jeszcze piękny wygląd:)

gotujzwojciechem, 31 stycznia 2013 10:18:50

fajne

Justyna Bąk, 31 stycznia 2013 11:06:18

świetne:) bardzo fajny pomysł:)

Kobiety w sieci, 31 stycznia 2013 11:13:06

Dawno temu zrobiłam raz, zniechęciło mnie jednak troszkę długie stanie przy garnku

Agata, 31 stycznia 2013 11:27:09

Moje ulubione cukierki. :) Wyglądają pysznie!

Karmel-itka., 31 stycznia 2013 12:58:02

wyglądają uroczo!aż mam ochotę na jedną.

Nemi, 31 stycznia 2013 16:16:02

Super pomysł:) Idealne na słodki prezent:)

Kącik kulinarny, 31 stycznia 2013 16:20:25

super wyglądają rewelacja możesz zostać moim obserwatorem :)

Anonymous, 31 stycznia 2013 16:52:20

u mnie w domu taka masa wzbogacona o masło (po zdjęciu z kuchenki i wystudzeniu wkręca się masło) jest "prawdziwym" kajmakiem, którym polewamy kruche spody i to jest mazurek o który wszyscy się biją ;)pozdrawiam:Rogalikhttp://poszukiwaniasmaku.blox.pl/html

Kamciss, 31 stycznia 2013 17:41:23

Uwielbiam krówki, fajny pomysł :)

Luna, 31 stycznia 2013 17:59:59

Wyglądają super! :)

nuta, 31 stycznia 2013 18:44:06

Tak jak koleżanka wyżej uwielbiam krówki! Kupuję kilogramami dla siebie i znajomych prosto od producenta!!! Ale jak bee miała teraz ochotę to sobie zrobię Twoje!!! :)

Antenka, 31 stycznia 2013 20:04:05

cudne! i z pewnością wspaniałe w smaku:)

justka2712, 31 stycznia 2013 21:55:19

Dawno temu, jako całkiem młoda "dziewczynka" próbowałam zrobić krówki, ale mi nie wyszły i później zaniechałam już kolejnych podejść. Twoje zdjęcia jednak mnie zachęcają by spróbować jeszcze raz :)

Aleksandra Rybinska, 31 stycznia 2013 22:51:10

Dziękuję za tyle miłych komentarzy :))))

Aleksandra Rybinska, 31 stycznia 2013 22:51:56

Te wyjdą, tylko trzeba je naprawdę długo gotować :). Powodzenia!

Aleksandra Rybinska, 31 stycznia 2013 22:52:49

U mnie z bardzo podobnej masy smarowano wafle :) Pozdrowienia :)

siankoo, 1 lutego 2013 11:24:20

Uwielbiam krówki, a takie domowe to musi być niebo w gębie :)

wykrywacz smaku, 1 lutego 2013 16:05:05

jaaaa, krówki, chcemy chcemy duuuuużo! :)

cukrowawrozka, 1 lutego 2013 21:03:02

Są przeurocze!

Anonymous, 23 listopada 2013 17:37:09

bardzo chciałabym je zrobić moim maleństwom...ale niestety: nie możemy używać mlakai cukru białego...czy może ktoś zna jakąś alternatywę podobną smakiem do tych tutaj,ale bez tych dwuch składników?...bo nie wiem,czy mleko sojowe czy ryżowe się do tego nadaje,a to mleko bez laktozy również odpada,bo chodzi o proteiny.pozdrawiam ciepło wszystkich! :)